Hitachi a7k2000 2tb vs WD RE4-GP 2TB

Permalänk
Medlem

Hitachi a7k2000 2tb vs WD RE4-GP 2TB

Jag sitter och försöker komma fram till vad som är bäst att köpa till min kommande NAS. Har tittat runt en hel del här på sweclockers samt andra forum men ju mer jag läser desto osäkrare blir jag på vad jag ska köpa.

Jag har kommit fram till iaf att jag vill köra en raid6 på 4 eller 5 diskar till en början. Helst då 2tb diskar så att man får lite utrymme att leka på.
De modeller som jag kollat på nu senast är hitachi a7k2000 och wd re4-gp, båda ligger i enterprise klassen. Vilket leder till första frågan, är det värt att skaffa enterprise diskar för raid6, eller fungerar standarddiskarna lika bra?
Sen undrar jag också, är det någon som har en Nas med någon av de nämnda diskarna? Fungerar de bra? Eller finns det några andra som är bättre att köra med?

Tack på förhand

PS. Själv har jag haft seagate 1,5tb som strulat så just seagate vill jag undvika pga det.

Föresten värt att veta är att jag har redan 2,5TB idag som letar efter ett nytt hem på den nya Nas'n

Permalänk
Medlem

Hitachi undviker jag då dom om några har haft firmware och kvalitetsproblem genom åren. I princip alla andra märken är bra. WD har tat bort stödet som gör att raid diskar väntar på varan. Mins inte vad det heter men vanliga diskar har ökad risk att droppa ur raid arayn under hårdvaru raid i alla fall. Mjukis raid i linux så väntar linux kernel mer eller mindre oändligt på att disken ska återhämta sig.

men köper du WD enterprise diskar så får du det stödet. Teler eller vad det heter mins inte har inte intreserat mig för det då jag inte kör mycket raid och det jag kär är mjukis raid.