Koppla högtalare till vinylspelare?

Permalänk
Medlem

Koppla högtalare till vinylspelare?

Hejsan Sweclockers!

Idag fick jag min nya vinylspelare, en Soundmaster PL186, med inbyggd förstärkare (thank god), och inbyggda högtalare. Undrar nu om det är möjligt att på något sätt koppla in högtalarna jag fick med min CD-spelare för ett antal år sedan?

Bilder på kontakter som går från högtalarna från CD-spelaren:

Sladdarna från högtalarna inkopplade:
http://imgur.com/CezE4ri

En av sladdarna uttagen, ser ut som någon slags smal guldkabel...
http://imgur.com/s9HFggZ

De två ingångarna som finns på baksidan av vinylspelaren. Ursäkta för kass bild, står "LINE OUT" över en röd och en vit ingångsport.
http://imgur.com/CUBTJNw

Sitter även en svart liten sladd på baksidan av spelaren, med ett hål som ser ut att kunna passa en av "guldkablarna".
http://imgur.com/WWo7jdF

Min fråga är alltså om jag på något sätt skulle kunna koppla högtalarna till vinylspelaren?

Tack!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Nej. du kan inte koppla RCA (de röda och vita kontakterna) till den högtalarens igång, om du inte har en förstärkare emellan. Du måste ha en förstärkare emellan (exempel: http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/forstarkare/nad_c3...) som gör om signalen från RCA till högtalaruttag

Visa signatur

Dator 2012- Chassi: Antec Solo 2 Nätagg: OCZ 750w ZT series CPU: intel 3570k Moderkort: Asrock z77 extreme4 RAM: A-DATA 2x8GB SSD: 128GB A-DATA SX900 HDD: 3TB Seagate Barracuda 7200rpm, DVD-brännare: Plextor PX-L890SA
Skärm: (TV) LG32LS560T @ 32" TGB: Ducky G2pro PTB MX green

Permalänk
Inaktiv

Din nya skivspelare verkar endast ha headphone-utgång och Line Out-kontakterna (RCA, left och right) till vilken du kan koppla en förstärkare. Du måste alltså ha en separat förstärkare för att använda andra högtalare än de som är inbyggda i skivspelaren. Den sista bilden är skivspelarens antennsladd till vilken du inte kan koppla några högtalare.