Kryptovalutor höjer efterfrågan på AMD-baserade grafikkort

Permalänk
Skrivet av jaqob:

Oroar mig lite att alla är så säkra på en fortsatt ökning... Hade det varit en säker investering hade precis alla hedgefonder varit baserade på dessa valutor.
Det finns absolut en rejäl uppsida, men även en rejäl risk.

Hade jag varit säker på att priset skulle fortsätta stiga skulle jag sålt bilen och köpt bitcoin för allt jag äger. Men jag tror ingen är så naiv, man ska aldrig spela mer än man har råd att förlora. Men vad du nämner är något som faktiskt händer, företag har börjat intressera sig i valutaspekulation med bitcoin. Och vi såg hur kursen gick i taket när cypriotiska banktillgångar konfiskerades av staten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jaqob:

Oroar mig lite att alla är så säkra på en fortsatt ökning... Hade det varit en säker investering hade precis alla hedgefonder varit baserade på dessa valutor.
Det finns absolut en rejäl uppsida, men även en rejäl risk.

Ja.. folk tror tyvärr att detta beteendemönster är nytt bara för kryptovalutor är nya. Det är INTE nytt, vi har sett exakt samma mönster tidigare.
Ständig ökning kräver ett ständigt inflöde av nya deltagare. Så fort det uppstår mättnad eller folk går över till nästa hajpade valuta går proppen ur.

Permalänk
Medlem

men är det inte vettigare att lägga pengarna på en ASIC istället?

Permalänk
Medlem
Skrivet av kotz:

Testade att mina i somras och då hade jag ett program där man kunde ställa in hur många % kortet skulle jobba i samt hur varmt det max fick bli osv. Riktgt bra så jag slapp oroa mig över att kortet skulle brinna upp..

Nu hittar jag inte programmet eller vad det hette

Någon som kanske kan hjälpa mig?

TThrottle kanske?

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Fast med lägenheter menar du en lägenhet i Kanada som såldes av en kille för en investering? Bitcoinautomaten kommer så snart han som köpte den hittar någon som vill sätta upp den och så krävs tillstånd från finansinspektionen som inte heller är klart.

Här finns en intressant artikelserie där någon faktiskt försöker leva enbart på Bitcoins: http://www.forbes.com/sites/kashmirhill/2013/05/01/living-on-...

Än så länge är de ställen som säljer för Bitcoins ute efter lite uppmärksamhet. Det är ett enkelt sätt att få massa gratis PR eftersom de då syns i tidningarna. Får se om någon av de två fortfarande tar Bitcoin om ett år.

Nackdelen med att inte ha en regering som ligger bakom är att valutan helt saknar stabilitet för det finns inget som garanterar dess värde. Bitcoins är ju mer en vara att spekulera i än en valuta och de som tjänar grova pengar är ju de som chansade och köpte på sig lite i början och har suttit och väntat sen dess. Förrutom de som tjänar massa pengar på att sälja hårdvara då.

Har läst att de finns ett företag i USA säljer lägenheter/hus och det går att betala med bitcoins. utbredningen i sverige/Europa är ju minimaltisk jämfört med tex USA. Största marknaden nu är Kina, tänk vad som händer med valutan om infrastrukturen blir utbredd där. Oändliga möjligheter!

Självklart är den extremt volatile just nu, men med takten som användningsområdena bara blir fler och fler så inom en framtid så tror iaf jag att det kommer bli något av bitcoins. Det spekuleras redan nu så mycket i det att det är typ en av världens 100 valutor. Tänk bara möjligheterna med den om/när du kan använda den för att köpa en dosa snus eller liknande.

Iaf jag tror stenhårt på detta!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Speldata: i7 10700KF | 32GB DDR4 | 7800 XT Hellhound | Dell S3422DWG
NAS: OMV 6 + 9TB

Permalänk
Skrivet av Kraniet:

men är det inte vettigare att lägga pengarna på en ASIC istället?

För att mina Bitcoin, ja. Om man istället minar Scrypt-coins (andra coins som använder Scrypt som krypteringsalgoritm t.ex. Litecoin) så måste man i dagsläget köra på AMD-kort. Då har man även fördelen att kunna spela på de också, dessutom kan man sälja grafikkorten till gamers om man uppgraderar sin miningrigg.

Visa signatur

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO

Permalänk
Medlem

och som med ALLA toppar finns det gott om dalar. alltid. så frågan återstår igen... hur länge skall den vara upp. läste ett smart inlägg ang infrastruktur i kina!! som alla vet ja det är ett guld land. men trots allt inte när det gäller data. där ligger VI efter. belive it or not.

Permalänk
Medlem

Alltså. Jag spyr. Suttit sen jobbet och försökt få igång en miner för att kolla vad jag kan få med mina dubbla 7970.. cgminer stänger av sig självt direkt.. Försökt googla men alla andra kommer längre än vad jag gör. Någon som har lust att hjälpa?. Mumble? fjärrskrivbord? mvh Robert

Visa signatur

Amiga 500 med extraminne!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av shompa:

1) detta är bara ett rykte som med största sannolikhet startats av AMD eftersom AMD Radeon är bättre på beräkningar and Nvidia/Intel
2) strömmen som korten drar kostar mer än valutan man drar in i snitt.

Mer trolig orsak:
1) Jul = folk köper kort
2) Apple köper tiotusentals kort till MacPro

Just Apple är enormt stora och för ca 2 år sedan så köpte de till exempel vart enda AMD grafikkort som AMD hade på lager.

Rent tekniskt (om folk är intresserade av teknik) så kan MacPro som släpps om några dagar revolutionera hela IT sektorn prestanda mässigt.
Orsaken är designen med dubbla FirePro kort. 1 för rita grafik på skärmen och 1 dedikerat för beräkningar. Eftersom Apple kontrollerar OS/Hårdvara så kan de optimera detta. Som alla vet så har grafikkort enormt mycket större beräknings kraft än CPUer. En highend Intel ligger på 100 Gflop.
http://software.intel.com/en-us/forums/topic/394248
En high end graffekort ligger på 3.5 Terraflop. Dvs i optimerad beräkning så är graffekort 35ggr snabbare än CPUer.

Det Apple försöker göra är att göra detta till standard, att vanliga program som Photoshop, MatLab och liknande enormt CPU krävande grejer flyttas över till graffekort. I spel ser vi liknande tekniker i senaste konsolerna där man använder GPU för att beräkna skuggor/geometri och liknande. Med 35ggr mer kraft så kan man göra betydligt bättre AI, att saker finns kvar och liknande.

Apples egna tunga program som Final Cut Pro får stöd för OpenCL och beräkningar. Idag kan det ta dagar att rendera en 1080/Cinema4K film. Med graffekort så blir tiden mycket kortare.

Så jag hoppas Apple lyckas och att detta blir standard på SpelPCs. Man har 1-2 grafikkort för att grafik och 1 kort för beräkningar. Med tanke på att nästan alla moderna CPUs har grafikkort på sig så kan man använda dem till beräkningar. Intel har sin Quicksync som komprimerar video (med tyvärr dålig kvalitet). Apple använder Intels interna graffekort för att realtid encoda bilden till H264 och skicka bilden i realtid över WiFi. (det är lite coolt att man kan trådlöst använda tex TVn som extra skärm och i framtiden flera skärmar trådlöst).

Just att Apple kontrollerar hårdvaran/OS gör att man kan optimera. Att de sedan kör Unix som är SMT/multitrådat sedan 1970 talet är också en fördel + att Apple har GrandCentralDispatch. Dvs utvecklings verktyg/OS förberett för att göra kod extremt multitrådat för moderna CPUer som kan ha 20Cores/40Threads eller mycket mer på icke X86. Nu med graffekort så snackar vi om tusentals stream processors.

35ggr snabbare beräkningar borde tilltala "prestanda" freaks.

Nej inte med dagens valuta ökning i litecoins och bitcoins kan man fortfarande relativt lättutvinna med elkostnad.
Och kolla mining chartsen du ser att en 7970 tog ungefär 500-700 M/hash och ett 680 200M/hash

Visa signatur

ffffffffc

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

FBI la beslag på 170 000 Bitcoins när de stängde Silk Road.

Vilket, i sammanhanget, är ganska lite pengar. Amerikanska DEA beslagtar årligen ca 1 miljard USD (och har gjort i många år). Det är alltså fysiska kontanter (det beslagtas även smycken, bilar, hus etc etc). Att spåra kontanter är svårt, visst kan man hitta DNA på dem etc, men på det stora hela så är de ganska ospårbara. En av anledningarna att knarkhandlare använder reda kontanter.

Alla de som använde bitcoin för att handla knark etc på Silk Road däremot är ganska spårbara. Block-kedjan i en bitcoin transaktion är nämligen alltid publik. Den är dessutom publik för all framtid. Alla kan se alla transaktioner sedan tidens början. Så även om FBI kanske inte ännu har låst in folk genom att spåra dem genom bitcoin, det finns antagligen inte lagrum för att låsa in folk bara genom en lös koppling till en bitcoin-transaktion, så lär det ju ge lite ledtrådar till vidare utredning/spaning etc. Säg att de istället använt USD (som alla andra) så hade det varit som ett vanligt DEA-beslag bland alla tusentals sådana. Lägg till detta hur enkelt det är att tvätta vanliga kontanter, något som är i bästa fall väldigt svårt med bitcoin.

Än en gång, bitcoin är inte någon döds-mördar-knark-valuta. Det är ett väldigt transparent transaktions-system där det är svårt att hålla på med olagligheter utan att åka dit.

Nu kan man såklart designa en krypto-valuta (zerocoin tex) så att den blir väldigt mycket mera anonym. Det finns de som propagerar för att bitcoin är alldeles för spårbar och att det skulle vara dåligt. Många har skrivit om varför anonymisering är en dum ide, men jag tycker det bara är att titta på vanliga valutor idag. De används friskt till olagligheter, trots att stora mäktiga organisationer (Stater) lägger mycket resurser på att stoppa det. En kryptovaluta som var lika anonym som kontanter skulle förstås vara mycket värre. Problemen skulle bara bli ännu större, vanligt folk skulle få nada fördel medan de riktigt stora skurkarna skulle jubla. Så det vore ett stort misstag att göra tex bitcoin anonymt och ospårbart.

Visa signatur

--
A shark on whiskey is mighty risky, but a shark on beer is a beer engineer.

Permalänk
Medlem

Dogecoin

Visa signatur

Citera för svar!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mooter:

Ja.. folk tror tyvärr att detta beteendemönster är nytt bara för kryptovalutor är nya. Det är INTE nytt, vi har sett exakt samma mönster tidigare.
Ständig ökning kräver ett ständigt inflöde av nya deltagare. Så fort det uppstår mättnad eller folk går över till nästa hajpade valuta går proppen ur.

Om vi låtsas att proppen gått ur Bitcoins nu för ett par veckor sen när den var på toppen så var den ändå värd 96(?, räknade på det för ett par dagar sen) gånger mer än vad den var i ett tidigt skede --> profit. Man kan knappast räkna med att mönstret alltid kommer se ut så där dock.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

ASUS G750JH | i7-4700HQ | 16GB DDR3 | GTX780M | 4GB GDDR5 | 2x256 GB SSD + 750 GB HD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aloysius:

Att det är en bubbla kan man ju tycka, eller att de är övervärderade, eller vilken liknande invändning som helst, men att det skulle vara just ett pyramidspel är väl ganska långsökt. Det finns ju inga likheter med MLM eller pyramidspel.

Det är pyramidspel i den aspekten att ju tidigare du går med desto mer tjänar du.
Det blir svårare och svårare att tjäna pengar ju längre tid det går och desto tidigare du gick med desto mer tjänar du.

Precis som pyramidspel.

Med det sagt kan jag ha helt fel och att det stabiliserar sig framöver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av shompa:

1) detta är bara ett rykte som med största sannolikhet startats av AMD eftersom AMD Radeon är bättre på beräkningar and Nvidia/Intel
2) strömmen som korten drar kostar mer än valutan man drar in i snitt.

Mer trolig orsak:
1) Jul = folk köper kort
2) Apple köper tiotusentals kort till MacPro

Just Apple är enormt stora och för ca 2 år sedan så köpte de till exempel vart enda AMD grafikkort som AMD hade på lager.

Rent tekniskt (om folk är intresserade av teknik) så kan MacPro som släpps om några dagar revolutionera hela IT sektorn prestanda mässigt.
Orsaken är designen med dubbla FirePro kort. 1 för rita grafik på skärmen och 1 dedikerat för beräkningar. Eftersom Apple kontrollerar OS/Hårdvara så kan de optimera detta. Som alla vet så har grafikkort enormt mycket större beräknings kraft än CPUer. En highend Intel ligger på 100 Gflop.
http://software.intel.com/en-us/forums/topic/394248
En high end graffekort ligger på 3.5 Terraflop. Dvs i optimerad beräkning så är graffekort 35ggr snabbare än CPUer.

Det Apple försöker göra är att göra detta till standard, att vanliga program som Photoshop, MatLab och liknande enormt CPU krävande grejer flyttas över till graffekort. I spel ser vi liknande tekniker i senaste konsolerna där man använder GPU för att beräkna skuggor/geometri och liknande. Med 35ggr mer kraft så kan man göra betydligt bättre AI, att saker finns kvar och liknande.

Apples egna tunga program som Final Cut Pro får stöd för OpenCL och beräkningar. Idag kan det ta dagar att rendera en 1080/Cinema4K film. Med graffekort så blir tiden mycket kortare.

Så jag hoppas Apple lyckas och att detta blir standard på SpelPCs. Man har 1-2 grafikkort för att grafik och 1 kort för beräkningar. Med tanke på att nästan alla moderna CPUs har grafikkort på sig så kan man använda dem till beräkningar. Intel har sin Quicksync som komprimerar video (med tyvärr dålig kvalitet). Apple använder Intels interna graffekort för att realtid encoda bilden till H264 och skicka bilden i realtid över WiFi. (det är lite coolt att man kan trådlöst använda tex TVn som extra skärm och i framtiden flera skärmar trådlöst).

Just att Apple kontrollerar hårdvaran/OS gör att man kan optimera. Att de sedan kör Unix som är SMT/multitrådat sedan 1970 talet är också en fördel + att Apple har GrandCentralDispatch. Dvs utvecklings verktyg/OS förberett för att göra kod extremt multitrådat för moderna CPUer som kan ha 20Cores/40Threads eller mycket mer på icke X86. Nu med graffekort så snackar vi om tusentals stream processors.

35ggr snabbare beräkningar borde tilltala "prestanda" freaks.

AMD gör väl likadant på PC-sidan med mantle och andra tekniska system som bl a lanseras i början av nästa år tillsammans med deras nya processorer för att underlätta detta.

Permalänk
Hedersmedlem

För er som är intresserade av mining och sitter på nVidia-kort kan jag tipsa om att det finns ett par kryptovalutor som det endast går att mina med CPU (än så länge). Quark, Protoshares, Primecoin och Datacoin är några exempel på kryptovalutor som är "GPU and ASIC resistant". Räkna inte med att bli miljonärer bara

Permalänk
Medlem

Jag hade gärna hoppat på, men fattar fortfarande inte hur man får igång eländet

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Skulle gärna hoppa på detta tåget också!! Fattar bara inte hur man gör för att börja och hinner inte läsa in mig på ämnet heller då skolan tar mycket tid.

Sitter på ett R9 280X Asus Matrix som kan få minea lite Annars har jag ett 7850 som kan få stå typ i en egen rigg och mina heltid Vore gött om man som vissa skriver kan tjäna in ngn tusenlapp i månaden

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Jag hade gärna hoppat på, men fattar fortfarande inte hur man får igång eländet

Skrivet av Extremaz:

Skulle gärna hoppa på detta tåget också!! Fattar bara inte hur man gör för att börja och hinner inte läsa in mig på ämnet heller då skolan tar mycket tid.

Börja folda istället så är ni med och bidrar med något gott för alla och inte bara för er själva (om syftet var att tjäna pengar): http://folding.stanford.edu.

Permalänk
Medlem

Till er som vet: om man är intresserad av trade, fungerar det likt aktier, dvs köp och säljmöjlighet i realtid och i detta fall med mindre kurtage? Vid handel via typ Mt Gox. Har ingen aning bara undrar.

Permalänk
Skrivet av Lodisen:

Inte riktigt så heller. Då räknar väl på den aktuella kursen. Värt att tänka på är att den hoppar rätt krafigt från dag till dag. Bara sälja vid peaken så får man in bra mycket mer.

Time:a finansiella marknader brukar ju inte vara så jävla lyckat i längden.

Visa signatur

"Do not ever say that the desire to "do good" by force is a good motive. Neither power-lust nor stupidity are good motives."
- Ayn Rand

Permalänk
Skrivet av random1234:

Till er som vet: om man är intresserad av trade, fungerar det likt aktier, dvs köp och säljmöjlighet i realtid och i detta fall med mindre kurtage? Vid handel via typ Mt Gox. Har ingen aning bara undrar.

Ja i princip, kolla in BTC-e. Det man gör är att man tradear mellan olika cryptovalutor istället för mellan olika aktier. Det tas en avigift på någon procent men vet inte hur mycket. OBS: Sätt inte in riktiga pengar på BTC-e då det är strul med det. Köp isf Bitcoins på en svensk sida och överför de.

Väldigt mycket manipulation av kursen i form av Pumps and Dumps. Man kan tjäna på det eller blir ruinerad. De som pumpar brukar announcea det på twitter eller liknande. En känd sån person är "fontas" (@fontase). Han brukar announcea en tid då han ska pumpa ett coin, så kursen börjar öka lite innan dess. Sen "råkar" han vara sen till sin egen pump så kursen rasar och då när kursen är som lägst köper han jättemycket och pumpar upp värdet rejält. Problemet är att man inte vet när han kommer dumpa för när han dumpar då rasar kursen rejält.

Se här t.ex: http://www.youtube.com/watch?v=LwJ-4dLQAHQ

Visa signatur

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO

Permalänk
Medlem
Skrivet av random1234:

Till er som vet: om man är intresserad av trade, fungerar det likt aktier, dvs köp och säljmöjlighet i realtid och i detta fall med mindre kurtage? Vid handel via typ Mt Gox. Har ingen aning bara undrar.

Det fungerar i realtid. Mt Gox har dock periodvis problem me lagg på sina servrar och rykten om problem att få ut pengar ur sidan. Bitstamp är stabilare imo. Bitstamp tar 0.5% courtage per trade och mindre om du kommer upp i högre summor (ner till 0.2%).

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Till alla som har ett tekniskt intresse och enbart har läst tidningarnas negativa artiklar kring kryptovalutor, rekommenderar jag att läsa http://bitcoin.org/bitcoin.pdf vilket är den ursprungliga dokumentationen för BTC. Själv tycker jag tekniken är fantastiskt intressant och kan innebära stora möjligheter om den används rätt, oavsett hur den används nu och dess nuvarande instabilitet.

Ett stort missförstånd i mining-trådarna verkar vara att allt bara är bluff och båg, pyramidspel, etc. Visst, det kan vara svårt att tjäna pengar på mining, men det är ren matematik som bestämmer hur mycket man tjänar. (Förutom hur mycket man kan plocka ut i vanlig valuta, det bestämmer ju den instabila marknaden).

Själv fick jag ihop ~0,5 BTC på ett gammalt 8600gt (~3 år sedan), men tappade plånboken i en formatering och brydde mig inte så mycket efter att valutan hade störtdykt för några år sedan. Jag, liksom flera andra, minade enbart som hobby + extra bonus om man kan tjäna en slant på det. Tänk bara på alla som lägger flera tusen för folding-riggar, vilket jag själv varit sugen på att göra om ekonomin tillät det.

Visa signatur

Desktop|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial BX500 480GB|Manjaro|
Laptop|Lenovo T440s|i7|8GB RAM|Debian Jessie|
Server|Fujitsu Primergy TX1310|G1820|8GB RAM|15TB|Unraid|
Ring, lånad mail

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av random1234:

Till er som vet: om man är intresserad av trade, fungerar det likt aktier, dvs köp och säljmöjlighet i realtid och i detta fall med mindre kurtage? Vid handel via typ Mt Gox. Har ingen aning bara undrar.

Japp, det stämmer. Det finns ett stort antal "börser" av varierande kvalitet. MtGox är den största, men de handlar enbart med Bitcoin. Vill du testa på lite alternativa valutor får du gå till en annan exchange, t.ex. BTC-E, Bter eller Cryptsy. För att komma igång måste du dock initialt växla in lite riktiga pengar till Bitcoin. Detta kan du göra via vissa exchanges, men här skulle jag nog rekommendera att du använder MtGox eller någon av de andra större aktörerna (mer info). När du väl har Bitcoin på kontot på din exchange så kan du sätta igång med att köpa och sälja precis som du vill.

Själv funderar jag över att köpa lite QRK (Quark) i dagarna. Det är mycket snack om Quark för tillfället och på fredag sägs det att Quark kommer dyka upp på en av de största kinesiska exchangerna. Sen den 19:e december är det dags för Quark att dyka upp som ämne på Keiser Report och det kommer sannolikt sätta fart på Quark ännu mer. Bara spekulation så klart, men det är ju lite vad det här handlar om.

Permalänk
Skrivet av Kennel:

Japp, det stämmer. Det finns ett stort antal "börser" av varierande kvalitet. MtGox är den största, men de handlar enbart med Bitcoin. Vill du testa på lite alternativa valutor får du gå till en annan exchange, t.ex. BTC-E, Bter eller Cryptsy. För att komma igång måste du dock initialt växla in lite riktiga pengar till Bitcoin. Detta kan du göra via vissa exchanges, men här skulle jag nog rekommendera att du använder MtGox eller någon av de andra större aktörerna (mer info). När du väl har Bitcoin på kontot på din exchange så kan du sätta igång med att köpa och sälja precis som du vill.

Själv funderar jag över att köpa lite QRK (Quark) i dagarna. Det är mycket snack om Quark för tillfället och på fredag sägs det att Quark kommer dyka upp på en av de största kinesiska exchangerna. Sen den 19:e december är det dags för Quark att dyka upp som ämne på Keiser Report och det kommer sannolikt sätta fart på Quark ännu mer. Bara spekulation så klart, men det är ju lite vad det här handlar om.

Hur fungerar det rent skatteteknisk. Hur deklarerar ni? Är det blankett K4 som gäller. Om man tillverkar sina egna pengar hur gör man då med anskaffningsvärdet?

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Fast det är inte en åsikt eller propaganda. Det är ett faktum att Bitcoins används för pengatvätt och diverse illegal handel. Missade du helt Silk Road som sålde droger, barnporr, stöldgods och i princip allt som man inte vill sälja öppet. FBI sitter just nu på 170 000 bitcoins som de beslagtog därifrån. Grundaren själv dök för övrigt upp med en ny sida som skulle ersätta Silk Road fast det var tydligen bara en bluff för han tog alla pengarna och stack. Det uppskattas att Silk Road omsatte 9,5 miljoner bitcoins vilket är en intressant siffra när man jämför det med de totalt 12 miljoner bitcoins som finns totalt. Silk Road uppskattas också ha tjänat in 600 000 bitcoins i vinst. Inte illa att plocka in 5 % av världens tillgångar i vinst på illegal verksamhet.

Är du verkligen så naiv att du tror att Bitcoins blivit så stort enbart tack vare nördar med en liberal ideologi? Pengatvätt och illegal handel ÄR ett problem när det kommer till kryptovalutor. Det är inte en åsikt, det är så det är för tillfället. Kanske ändras det i framtiden. Eller så kollapsar bubblan först. Bitcoins och andra kryptovalutor är långt ifrån så problemfria och perfekta som du verkar tro.

Nu är du lite ute och cyklar. Det såldes verkligen INTE barnporr på Silk Road. I princip all handel var droghandel. Man kan säga vad man vill om den etiska aspekten i det, men det är bara att gå till närmaste ortscentrum och besöka Systembolaget för att få se en liknande verksamhet. Grundaren till Silk Road (en man vid namn Ross Ulbricht, googla om ni är intresserade av att se myndigheternas stämningsansökan) sitter bakom lås och bom och grundade aldrig någon ny sida. Det var någon som tyvärr tog tillfället i akt då den tveklöst största aktören i branschen gick i graven.

Visst har illegal verksamhet varit en stor del av Bitcoin och dess omsättning, men hur det ska hjälpa någon att tvätta pengar har jag svårt att se. Det är tämligen få butiker du kan handla med Bitcoins i och om du vill ha ut pengarna på ditt konto blir det ju plötsligt lika synligt som om du skulle stoppa in kontanter på kontot. De stora Bitcoin-handelssidorna kräver dessutom att man skickar in kopia på legitimation och därigenom verifierar sin identitet.

Den absolut största delen av Bitcoins otroligt kraftiga prisutveckling har sin grund i spekulation. Men jag tror absolut att Bitcoins användningsområden och acceptansen för valutan kommer att öka, och därigenom finns en chans att priset stabiliserar sig så att pengarna blir praktiskt användbara. Tills dess lär vi nog få se både kraftiga upp- och nedgångar. Den som lever får se

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3 CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3,61 GHz (1,48 vCore) med ZeroTherm NV120 Prem. GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5 HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB PSU: Corsair TX650W Chassi: Antec Three Hundred
Citera mig om du vill vara säker på att få svar.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av stefffe:

Dock så tjänar man mycket mera på andra coins, litecoins ligger väl på 20-30:e plats eller något.

Jag minar Worldcoins hela dagarna med mina 280x, ger mycket mera profit

Tills du sa det till alla andra.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ni som tänker investera i nya miningriggar, tänk på att svårighetsgraden höjts ganska rejält nu. http://bitcoinwisdom.com/litecoin/difficulty

Om några dagar ligger den på över 3000, dvs du behöver ca 4 r290 kort för att få ut 1 coin om dagen, och den kommer fortsätta att höjas med hypen som slått till.

Att sen asics är runt hörnan även till scrypt är även att ha i åtanke, alla kommer troligen vilja sälja sin kort på begagnatmarknaden när dessa väl har fått lite grepp då korten kommer vara en piss i nilen av den hastighet en asic leverar.

Såklart kan jag ha fel, men mitt tips är. Har du inte minat innan, så satsa hellre en slant och köp coins, du får ändå 50 coins för en 13-14k.
Att köpa en rigg som presterar 1 coin om dagen kostar mer om du inte köper begagnat. Och då måste du ändå mina i ca två månader innan du fått ihop 50 coins.... med exakt samma svårighetsgrad som när du började.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Viceroy:

Börja folda istället så är ni med och bidrar med något gott för alla och inte bara för er själva (om syftet var att tjäna pengar): http://folding.stanford.edu.

Har kört Folding i över ett och ett halvt års tid personligen!

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841