Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Alternativ till Piratkopiering? - Film & Serier

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Spela in TV-kanaler skulle omfattas, men det är inget jag gör för stunden.

Fast, bara om man inte spelar in det på en digitalbox, osv. Får då är det stenhårda krav på kryptering och åtkomstskydd, och då är vi tillbaka vid att kopieringsskydd inte får kringås. Man får alltså inte ens spela in TV, för att ta med inspelningen till grannen... Vill grannen se fotbollen, eller vad det nu var, får han sitta i din soffa, och glo på din TV. Förutsatt att du inte kopplar ur boxen och lånar honom den, förstås... Knappast användarvänligt, och ganska löjligt.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Fast, bara om man inte spelar in det på en digitalbox, osv. Får då är det stenhårda krav på kryptering och åtkomstskydd, och då är vi tillbaka vid att kopieringsskydd inte får kringås. Man får alltså inte ens spela in TV, för att ta med inspelningen till grannen... Vill grannen se fotbollen, eller vad det nu var, får han sitta i din soffa, och glo på din TV. Förutsatt att du inte kopplar ur boxen och lånar honom den, förstås... Knappast användarvänligt, och ganska löjligt.
B!

Det är sant, och så fungerar det på gamla HD-boxen i hushållet. Har HTPC, men har inget TV-kort för DVB-T2 eller DVB-C (och har inget abonnemang för kabel-tvn längre heller så) så det blir inga inspelningar att ta med sig någonstans, eller att spara på. Men mycket som sänds i marknätet går att spela in okrypterat. CI+-skyddade grejer blir svårare. Copyswede fördelar medel även om man så spelar in på nerlåst box. Alla kanaler kan knappast vänta sig några pengar från dem dock. Anledningen att det alltid finns god tillgång i scene-världen är för att någon kanal alltid sänder så de kan fånga TS-strömmen, trotts att vissa kanaler jävlas med skydd som gör det svårt att spela in så finns det alltid någon som inte gör det.

Nu när HDCP2.2 går att går runt med hårdvara går det ju alltid att spela av tjänsten/filmen eller kanalen genom att spela in boxens HDMI-utgång med ett capture-kort i värsta fall. Vilket ger utmärkt kvalité så nog är kampen lönlöst. Hårdvaran för att knäcka HDCP2.2 behöver man ju i princip p.g.a. kompatibilitetsskäl i vilket fall som helst, som man har ett gäng olika prylar med HDMI. För HDCP är något som trilskas ganska ofta, eller så kanske du har en receiver med HDCP1.4 och TV med HDCP2.2 med en källa som kör HDCP2.2, och då behöver du igen samma typ av hårdvara för att lösa kompatibilitetsproblemen. När det väl hittats ett sätt att gå runt det hela, så har det blivit ganska poänglöst. Sakerna fortsätter att användas då det är krav i olika standarder dock. Det försvårar fortfarande för vanligt folk också så, och kringgående får ju inte byggas in i kommersiell mjukvara eller hårdvara som säljs här, men det finns alltid mindre kommersiella grejer och handlare utomlands som inte påverkas av lagen om förbud.

Permalänk
Medlem

Kör Netflix här hemma...men kan hålla med om att kvalitén på många filmer inte alls håller måttet, sen så känns även utbudet väldigt begränsat.

Brukar dock slänga iväg en beställning på ca 150-200 bluray filmer och serier lite då och då. Många har man ju visserligen redan sett, men har inget emot att se om filmer. Skivor känns lite utdaterad så läser in dom på diskarna för smidigare åtkomst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av thexps:

Inte för jag ger dig svar på frågan men bra tråd!!
Känner lite samma som dig. Det utbudet man kan skaffa sig olaglig väg skall finnas laglig väg om piratkopieringen iaf ska minska kraftigt.
Har haft Netflix, HBO och Viaplay men det var inte alls tillräckligt, klart att det finns bra innehåll men jag som aldrig går på bio får vänta väldigt länge på mina filmer.
Idag har jag bara kvar Netflix, mest pga. grabben då barninnehållet är väldigt bra. Och de har en hel del bra egna serier får jag säga.

Vad är det egentligen som gör att det inte finns Spotify liknande tjänst för filmer serier idag?

http://m3.idg.se/2.1022/1.650290/de-stora-filmbolagens-fel-at...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av BrottOchStraff:

Känns lite meckigt att hålla på med vpn, då blir det ännu osmidigare jämfört med olagliga alternativ. Svårt att se jämförelsen med att betala tv-avgiften dock, det måste man ju göra i alla fall. Jag är dock den där typen alla hatar här på swec som faktiskt tycker tvavgiften är en bra grej och gillar svt och sr.

Skrivet av BrottOchStraff:

Jag tycker på något sätt det känns lite idiotiskt att använda VPN för att komma åt utbudet i ett annat land. Det är ju inte långt ifrån metoden att använda VPN och sen tanka torrents i lugn och ro. Inte helt olagligt, kanske, men det finns en likhet ändå tycker jag.

Hela grejen med dessa tjänster är att de ska vara smidigare än att tanke, som spotify tex, jag skulle aldrig i mit liv orka sitta och göra spellistar med MP3 och föra över till olika enheter osv som man gjorde för 10-15år sen.

..

Det är inte en VPN, bara en alternativ DNS som skickar en del förfrågningar via andra länder och det är inte meckigt alls utan bara att signa upp och lägg in en annan DNS där du vill använda tjänsten. Tar ett par minuter och påverkar inte andra saker vad jag har märkt av, SVT Play funkar fortfarande bra och likaså andra svenska tjänster. Företaget har fått bra omdömen, känns seriöst och så men jag är försiktig av mig så jag gör använder inte banktjänster eller så via den datorn med denna lösningen på sig utan det är en ganska ren HTPC.

Man kan diskutera moralen i det hela, men jag betalar för mig och jag tycker inte det spelar roll vart någonstans jag sitter och gör det liksom. Juridiskt är det inget fel mer än att man bryter mot respektive tjänst användaravtal.

Permalänk
Medlem

Stora problemet är nog att folk som tankar hem filmer olagligt förväntar sig att få tillgång till alla filmer i hela världen omgående, något som inte är fallet i verkligheten. Man måste ha realistiska krav, filmbolagen kommer sannolikt inte justera sina distributionsnätverk.

Kanske bara är jag som har barn och aldrig tid men känns det inte lite som att film är på nedgång och ersätts av mer högkvalitativa tv-serier?

För min del så räcker det alldeles utmärkt med Netflix + HBO Nordic. (Saknar Hulu dock). Bra (förhoppningsvis) filmer köper jag på 4K Bluray eller Bluray, halvbra hyr jag på Google Play.

Finns betydligt mer att se än vad jag hinner med, just nu försöker jag beta av Aquarius (Netflix), Stranger Things (Netflix), The Night of (HBO) och Mr Robot (HBO)

Permalänk
Medlem

@Dhanjel

Beror på vad du menar, biobranschen går bättre än på många år i Sverige eller är åtminstone stabil med många nya filmer/produktioner inhemska som utländska och med något fler biobesök än för tio år sedan. Biografkedjorna gör vinster. 20% av filmtittandet eller så sker på bio.

Sätter mitt hopp till att EU-kommissionen så småningom monterar ner handelshindren som oligopolen har satt upp vad det gäller rörlig bild och ljud. Har inget behov av att se allt omedelbart, finns det något jag vill se och inte vänta på finns bion. Däremot finns ingen anledning att dela upp innehållet på nationell nivå när vi har en gemensam marknad i EU. Att effektivt hindra aktörer. Hindra en aktör i Frankrike att vända sig mot svenska kunder eller hindra en svensk aktör att vända sig mot franska är bara urdumt, speciellt smalare tjänster behöver hela marknaden. Utan handelshindren slipper vi också en del av ockerpriserna och artificiella begränsningen av utbudet. Finns något i Tyskland eller Polen så bör det finnas här också, någon i tråden nämnde t.ex. Star Wars och Netflix, och i Nederländerna så har de i princip alla starwars-filmer på Netflix, som Netflix blir tvingade av olika aktörer att inte låta oss se trotts att det är ett förbjudet handelshinder att begränsa varor och tjänster på det sättet. Det är en politisk fråga, en fråga branschen lär motarbeta.

Att folk skulle tanka warez bara för att ha tillgång till något först köper jag inte. En bra kopia kommer givetvis inte innan filmen kommit ut på blu-ray. Tvivlar på att folk sätter filter för att automatiskt dra ner film så fort en release kommer. Lanseringsfönstren är för det mesta samma här som i ursprungslandet. Sen bara för att någon tankat ner något betyder det inte att de ser på grejerna på en gång.

Just Mr. Robot har SVT (och SVT Play) sänt, och sänder nu andra säsongen. Där försvinner en del av HBO Nordics kundgrupp. Alla serier du nämner är relativt korta för övrigt.

Vad det gäller produktionsvärdet så är väldigt många serier väldigt B även idag. Väldigt många saknar också någon form av röd tråd vilket gör utvecklingen över några säsonger löjlig. De behöver inte ha högsta budgeten för att bli bra, men de behöver klara av att berätta och utveckla historien över flera säsonger/längre tid. Effekter och liknande kan göras relativt billigt idag, men de behöver också göras bra... Så allt beror på hur de jobbar med allt som helhet.

Sen är det relativt tidseffektivt att använda streamingtjänsterna för TV-serier mot att sitta timvis framför dumburken vid reklamkanaler. Blir lite mer som när man hade två kanaler på TVn och följde typ 1-2 serier i veckan. När man sett klart så kan man stänga av. När det är säsongsuppehåll så kan man vara "ledig"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Tycker det låter som en dyr tjänst. Själv gillade jag att ha film-kanalerna för länge sedan, när man inte var gammal och minns att det fanns en hel del okej filmer och serier de visade säg sent 90-tal eller så, och dessa kostade kanske 150-200 kr max vid den tiden.

HBO Nordics tjänst kostade t.ex. lika mycket med kanalen i TV-paketet som utan när de fortfarande sände kanalen här vill jag minnas. Det finns en anledning till prisbilden.

Själv tycker jag de ersätter "premium-kanaler" eller TV-kanaler ganska bra. Visst skulle man vilja att de är mycket bättre på film, men ärligt talat så kan det gå lång tid mellan jag ser en film. Att betala säg 500 kr i månaden och se 5-10 filmer om året är ju inte värt. Många av dessa filmer går att få för 20-50 kr på blu-ray om man inte ser dem när de är purfärska. Kolla topplistorna för film efter år – det är inte så många bra filmer som kommer ut över ett år. Hur många bra och sevärda filmer kom ut 2015 t.ex.? Förutom typ Star Wars: The Force Awakens (som jag såg på lokala bion, och alltså betalade typ 120 kr för att se) så kanske 5-10 andra filmer med >6 i betyg hos imdb som var värda att se. Jag utsätter mig inte för vilken skräp som helst, under 6 i betyg hos imdb gör det förmodligen bara jobbigt att se Utan TV och strömningstjänsterna och för den delen utan bio kanske jag skulle behöva köpa 15 filmer om året, och hur mycket kostar det? Förmodligen inte så mycket.

Alla svenska tjänsters utbud av serier för 6000 kr om året skulle aldrig vara värt det för min del. Ser en hel del bara på SVT och Netflix, även om svenska Netflix kanske mest används för att kolla på Netflix egna serier för min del. MTG och Discovery sänder/strömmar ju en del innehåll på nätet också om man klarar av reklamen. Det är ganska naturligt att typ Cmore och HBO Nordic blir som en TV-kanal utan reklam när de lanserar webbtjänster. HBO Nordic skulle jag kunna tänka mig att man betalar för när en serie man följer håller på och sändas, men vid uppehåll, nej inte för min del.

Skulle kunna tänka mig att betala upp till 200 kr/mån för 1-2 tjänster om utbudet är bra, här ska man tänka på att jag förmodligen betalar för Spotify Premium också och allt annat i samhället som vill ha pengar.

Man kan inte hålla på och prenumerera på allt (eller betala massor små mikrobetalningar) som riktningen börjat gå mot och som är målet för affärsinnehavarna, nu för tiden kan jag t.ex. inte läsa alla artiklarna i lokaltidningarna längre eftersom många av dem är bakom betalvägg, och även fast de ägs av samma koncern så finns det inget smidigt sätt att ens prenumerera på webbupplagan av de tre olika lokaltidningarna.

200 kr/mån är ju 2400 kr om året, säg att 1 miljon andra också betalar för det i lilla Sverige, då är det 2.4 miljarder i omsättning. För ett par miljarder bör de kunna köpa in tusentals nya filmer och tv-avsnitt varje år (och behålla de gamla) men nej, de vill inte riktigt ha pengarna. Strukturen kring rättigheterna gör mer att det liknar en TV-kanal än en premiumtjänst för film.

Jag väntar nog på att EU-kommissionen ska ta bort handelshindren för video-/strömningstjänsterna. Det är inte rimligt att motsvarigheten till NCB/STIM/IFPI ska ha pengar för musikrättigheterna i varje enskilt land eller att vi har regionala oligopol med film/tv-rättigheterna som delar upp marknaden när vi har en gemensam marknad i EU där andra varor inte begränsas på samma sätt. En Ebok har inga regionsbegränsningar t.ex. och en fysisk DVD eller BD-skiva har heller inga landsgränser, är den utgiven i ett EU-land får samma skiva säljas i alla EU-länder. Med rörlig bild (och dess innehållande ljud) över nätet så ska det istället begränsas till ett enskilt land av flera olika aktörer och organisationer. Varför en nättjänst (för video) ska vara mer begränsad i geografiskt omfång än en TV-kanal kan man fråga sig, men det är det i dagsläget.

Nog med gnäll idag. Eftersom det som efterfrågas inte finns och inte kommer finnas inom den närmsta tiden, blir det lite av en filosofisk fråga. Samtidigt så använder redan de lagliga tjänsterna den mesta av bandbredden på nätet.

Alternativet till strömningstjänsterna som finns eller dess nuvarande utbud snarare är ju tyvärr skivor och hyrvideobutiker, om man inte vill begå brott.

Vi har helt klart olika beteendemönster Jag kollar nog iaf på 1-3 filmer i veckan mer om jag är ledig. Så för min del hade det varit värt. 2015 var ett fantastiskt filmår by the way StarWars var knappast den bästa filmen det året.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem
Skrivet av BrottOchStraff:

Vi har helt klart olika beteendemönster Jag kollar nog iaf på 1-3 filmer i veckan mer om jag är ledig. Så för min del hade det varit värt. 2015 var ett fantastiskt filmår by the way StarWars var knappast den bästa filmen det året.

1-3 filmer i veckan är 52-156 filmer om året, kolla om du t.ex. hittade 50 filmer med betyg över 6, 2015 hos imdb? Det gör du knappt när vi pratar film som tiotusentals har röstat på. Det går väl om man ser om samma film 20 gånger eller om man ser all film som kommer ut. Kollar mycket på film och serier, men jag har inget behov av att se alla filmer från The Asylum eller liknande. Tvivlar på att det kom säg 20 filmer som man vill se på under 2015, jag kanske har sett 15 filmer från 2015 och då var det några som inte var bra.

Ska man gå efter imdb-betyg så var det bara typ Insidan ut bland de någorlunda populära filmerna som hade högre betyg än Star Wars.

Det är inte som imdb top 250 ersätts med 250 nya filmer varje år. På imdb top 250 är det bara 7 filmer från 2015. Hur som helst, vill man så bara se tio nya filmer per år så duger inte utbudet hos strömningstjänsterna. Netflix har t.ex. ingen av de där 7 filmerna, förutom Mad Max: Fury Road.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

1-3 filmer i veckan är 52-156 filmer om året, kolla om du t.ex. hittade 50 filmer med betyg över 6, 2015 hos imdb? Det gör du knappt när vi pratar film som tiotusentals har röstat på. Det går väl om man ser om samma film 20 gånger eller om man ser all film som kommer ut. Kollar mycket på film och serier, men jag har inget behov av att se alla filmer från The Asylum eller liknande. Tvivlar på att det kom säg 20 filmer som man vill se på under 2015, jag kanske har sett 15 filmer från 2015 och då var det några som inte var bra.

Ska man gå efter imdb-betyg så var det bara typ Insidan ut bland de någorlunda populära filmerna som hade högre betyg än Star Wars.

Det är inte som imdb top 250 ersätts med 250 nya filmer varje år. På imdb top 250 är det bara 7 filmer från 2015. Hur som helst, vill man så bara se tio nya filmer per år så duger inte utbudet hos strömningstjänsterna. Netflix har t.ex. ingen av de där 7 filmerna, förutom Mad Max: Fury Road.

Kom helt klart över 20 sevärda filmer 2015. Sen tycker jag IMDB:s betyg har blivit en rätt rutten måttstock på senare år, har blivit allt mer som tex Metacritics användarbetyg när det kommer till spel, är på tok för mycket trollande med väldigt många 0:or och 10:or. Går mer på rottentomato numer när jag letar sevärda filmer. https://www.rottentomatoes.com/top/bestofrt/?year=2015 Har faktiskt sett rätt många av dessa och är rätt många som har varit riktigt bra, både 2015 och 2016 har imo vart riktigt bra filmår (speciellt om man gillar mer än amerikanska blockbusters), tex Room kom 2015 som nog är en av de bästa filmer jag sett på senare år.

Permalänk
Medlem

Sedan det blev "olagligt" på riktigt att ladda ner (Ipred, etc) så har jag gått från att köpa i snitt 5BD och bio 2ggr/månaden. Ungefär spritt över året. Till att inte se och inte heller spendera pengar på film. Senaste åren har jag nog inte lagt 1000kr på film totalt

Inser att ju mer tid jag spenderade ju mer tid ville jag spendera. Lite att mycket vill ha mer.

Med detta utlägg vill jag bara säga att jag tycker det är intressant hur olika folk är. Ni som köper och går på bio allra mest.... Laddar ni också ner filmer?

Visa signatur

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Kom helt klart över 20 sevärda filmer 2015. Sen tycker jag IMDB:s betyg har blivit en rätt rutten måttstock på senare år, har blivit allt mer som tex Metacritics användarbetyg när det kommer till spel, är på tok för mycket trollande med väldigt många 0:or och 10:or. Går mer på rottentomato numer när jag letar sevärda filmer. https://www.rottentomatoes.com/top/bestofrt/?year=2015 Har faktiskt sett rätt många av dessa och är rätt många som har varit riktigt bra, både 2015 och 2016 har imo vart riktigt bra filmår (speciellt om man gillar mer än amerikanska blockbusters), tex Room kom 2015 som nog är en av de bästa filmer jag sett på senare år.

Det du länkar säger ingenting om RTs betyg dock. Snittbetygen från alla recensioner eller användarbetygen visas inte i listan. Room var en "box office hit" med amerikanska skådisar och en Oscars, och den kan jag enkelt räkna in i under 20 sevärda filmer utan att det spiller över 20-filmers gränsen. Mycket mer mainstream går inte att bli. Den finns inte heller på Netflix, då det är en av de där 7 filmerna jag nämnde.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Det du länkar säger ingenting om RTs betyg dock. Snittbetygen från alla recensioner eller användarbetygen visas inte i listan. Room var en "box office hit" med amerikanska skådisar och en Oscars, och den kan jag enkelt räkna in i under 20 sevärda filmer utan att det spiller över 20-filmers gränsen. Mycket mer mainstream går inte att bli. Den finns inte heller på Netflix, då det är en av de där 7 filmerna jag nämnde.

Hur vida den blev framgångsrik eller inte ser jag inte som relevant, nu var det iof mer ett exempel på en bra film från det året och inte just ett exempel på en film som inte är en Hollywood blockbuster (som det inte är heller för den delen då det är en independent film med limiterad release som är nästan helt producerad utanför Hollywood).

Vad du skriver om betyg fattar jag inte poängen med alls heller, var bara en lista med subjektivt sevärda titlar (var av samtliga iaf varit kritikerrosade) Smaken är som baken, har sett utan tvekan över 20 filmer från 2015 som jag tyckte vart bra och hade jag haft mer tid och resurser hade det säker vart över 100. Som BrottOchStraff skrev så har vi tydligen bara olika användarnönster, men mängden av bra film har aldrig varit ett problem för mig iaf, problemet är snarare att det finns för mycket bra film (gäller dock även dålig film vilket gör sorteringen en aningen problematisk) och som tråden handlar om hur man kan se de lagligt utan att det kostar skjortan, vilket är svårt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hzup:

Sedan det blev "olagligt" på riktigt att ladda ner (Ipred, etc) så har jag gått från att köpa i snitt 5BD och bio 2ggr/månaden. Ungefär spritt över året. Till att inte se och inte heller spendera pengar på film. Senaste åren har jag nog inte lagt 1000kr på film totalt

Inser att ju mer tid jag spenderade ju mer tid ville jag spendera. Lite att mycket vill ha mer.

Med detta utlägg vill jag bara säga att jag tycker det är intressant hur olika folk är. Ni som köper och går på bio allra mest.... Laddar ni också ner filmer?

Jag vill nog påstå att jag konsumerar väldigt mycket film jämfört med andra över lag, via alla medier.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

1-3 filmer i veckan är 52-156 filmer om året, kolla om du t.ex. hittade 50 filmer med betyg över 6, 2015 hos imdb? Det gör du knappt när vi pratar film som tiotusentals har röstat på. Det går väl om man ser om samma film 20 gånger eller om man ser all film som kommer ut. Kollar mycket på film och serier, men jag har inget behov av att se alla filmer från The Asylum eller liknande. Tvivlar på att det kom säg 20 filmer som man vill se på under 2015, jag kanske har sett 15 filmer från 2015 och då var det några som inte var bra.

Ska man gå efter imdb-betyg så var det bara typ Insidan ut bland de någorlunda populära filmerna som hade högre betyg än Star Wars.

Det är inte som imdb top 250 ersätts med 250 nya filmer varje år. På imdb top 250 är det bara 7 filmer från 2015. Hur som helst, vill man så bara se tio nya filmer per år så duger inte utbudet hos strömningstjänsterna. Netflix har t.ex. ingen av de där 7 filmerna, förutom Mad Max: Fury Road.

Googla bara "BEst movies 2015" det kom många fler än 20 som var bra. The Martian, Ex Machina, Spotlight, Bridge of Spies och då gör google bara ett urval. Sen ser jag såklart om filmer jag redan sätt också, vissa klassiker ser man periodvis, typ Star Wars och Aliens hehe eller va man nu har lust på. Sen ser jag även filmer på fler språk än vissa andra, för min del Ryska som jag kan flytande, men har inget emot att se bra asiatiska filmer med undertext eller franska/tyska. Ryska filmer kan man dock tanka ganska riskfritt, de följer knappast upp några copyrightlagar där eftersom piratkopior säljs på gator och torg.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Hur vida den blev framgångsrik eller inte ser jag inte som relevant, nu var det iof mer ett exempel på en bra film från det året och inte ett just ett exempel på en film som inte är en Hollywood blockbuster (som det inte är heller för den delen då det är en independent film med limiterad release som är nästan helt producerad utanför Hollywood).

Vad du skriver om betyg fattar jag inte poängen med alls heller, var bara en lista med subjektivt sevärda titlar (var av samtliga iaf varit kritikerrosade) Smaken är som baken, har sett utan tvekan över 20 filmer från 2015 som jag tyckte vart bra och hade jag haft mer tid och resurser hade det säker vart över 100. Som BrottOchStraff skrev så har vi tydligen bara olika användarnönster, men mängden av bra film har aldrig varit ett problem för mig iaf, problemet är snarare att det finns för mycket bra film (gäller dock även dålig film vilket gör sorteringen en aningen problematisk) och som tråden handlar om hur man kan se de lagligt utan att det kostar skjortan, vilket är svårt.

Som sagt, även om vi begränsar oss till populära filmer så kommer du ha svårt att hitta dessa förutom via dyra hyr och köp när vi talar streaming/nedladdning. Mycket finns för "hyr" hos Plejmo, Google Play Filmer, iTunes eller Viaplay, men ingen kommer mäkta med att använda alla tjänsterna. Efter ett par år är ett köp av filmen på BD billigare än att hyra. DVD/BD har såklart mycket större utbud också. Filmutbudet vid abonnemangstjänster är mycket mindre än vid hyr/köp-strömmande/nedladdning.

Jag har svårt att titta på film bara för att fördriva tiden, hittar jag bara kalkonrullar så får det vara, men jag ser mycket film totalt sett. Men tittar jag på t.ex. HBO Nordic som säger sig ha 554 filmer (nästan inga vanliga spelfilmer) så nej inte hittar jag något att se. Och inte finns det hundratals filmer från 2015 att se heller. Fast visst finns det en del film, det är bara att mycket inte är värt att se eller inte går att få tag på hos tjänsterna här i Sverige smidigt. Tvivlar på att du skulle räknat hundra av dessa som bra filmer bara för att de har betyg över 6. Sen ser jag förvisso väldigt lite svensk film, Kung Fury? Jovisst, men den gick på SVT. Tittar man på alla Beck och Johan Falk osv så blir det så klart många filmer.

Talar vi allmänheten i helhet så snittar vi mindre än 10 filmer per huvud i landet per år. Så redan 1 film varannan vecka är mycket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BrottOchStraff:

Googla bara "BEst movies 2015" det kom många fler än 20 som var bra. The Martian, Ex Machina, Spotlight, Bridge of Spies och då gör google bara ett urval. Sen ser jag såklart om filmer jag redan sätt också, vissa klassiker ser man periodvis, typ Star Wars och Aliens hehe eller va man nu har lust på. Sen ser jag även filmer på fler språk än vissa andra, för min del Ryska som jag kan flytande, men har inget emot att se bra asiatiska filmer med undertext eller franska/tyska. Ryska filmer kan man dock tanka ganska riskfritt, de följer knappast upp några copyrightlagar där eftersom piratkopior säljs på gator och torg.

Gamla filmer behöver du förhoppningsvis inte begå något brott för att se. Det är ju bara att spara på dem. Själv kan det gå många år innan jag ser om en klassiker, kommer ihåg dem för väl annars. Just iTunes-köp kanske blir lite dyrt för att ha filmer att spara på däremot...

Själv har jag inte direkt något intresse av att se nya Avengersfilmen eller F&F 7, eller alla Beck och Wallander-filmer eller nya Peter Pan-filmen. Så nog trillar det inte in film att se.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Som sagt, även om vi begränsar oss till populära filmer så kommer du ha svårt att hitta dessa förutom via dyra hyr och köp när vi talar streaming/nedladdning. Mycket finns för "hyr" hos Plejmo, Google Play Filmer, iTunes eller Viaplay, men ingen kommer mäkta med att använda alla tjänsterna. Efter ett par år är ett köp av filmen på BD billigare än att hyra. DVD/BD har såklart mycket större utbud också. Filmutbudet vid abonnemangstjänster är mycket mindre än vid hyr/köp-strömmande/nedladdning.

Jag har svårt att titta på film bara för att fördriva tiden, hittar jag bara kalkonrullar så får det vara, men jag ser mycket film totalt sett. Men tittar jag på t.ex. HBO Nordic som säger sig ha 554 filmer (nästan inga vanliga spelfilmer) så nej inte hittar jag något att se. Och inte finns det hundratals filmer från 2015 att se heller. Fast visst finns det en del film, det är bara att mycket inte är värt att se eller inte går att få tag på hos tjänsterna här i Sverige smidigt. Tvivlar på att du skulle räknat hundra av dessa som bra filmer bara för att de har betyg över 6. Sen ser jag förvisso väldigt lite svensk film, Kung Fury? Jovisst, men den gick på SVT. Tittar man på alla Beck och Johan Falk osv så blir det så klart många filmer.

Talar vi allmänheten i helhet så snittar vi mindre än 10 filmer per huvud i landet per år. Så redan 1 film varannan vecka är mycket.

Alltså ursäkta mig, du brukar imo vara en av de som skriver klokast och mest informativa inlägg på det här forumet, men ur mycket halmgubbar kan man smälla upp egentligen? Nu var väl det inte så att jag protesterade över hur vida alla dessa filmer finns tillgängliga på populära streamingtjänster eller inte (vilket såklart är ett problem, därav tråden), utan hur vida det inte ens kommer 20 filmer om året som är sevärda eller inte

Citat:

Tvivlar på att det kom säg 20 filmer som man vill se på under 2015, jag kanske har sett 15 filmer från 2015 och då var det några som inte var bra."

Eller menade du jag? För annars finns det liksom inte mycket att diskutera kring hur många sevärda filmer jag och många andra anser det kom förra året. För jag har då iaf sett 20 som vart bra och kanske runt det dubbla som vart sevärda, och igen hade jag haft tid och möjlighet/pengar och dessutom följd andra filmscener i icke engelsktalande länder mer hade det utan tvekan vart betydligt högre. Och om du nu vill använda IMDB som måttstock så visar din egen länk ju 83 filmer med betyg från 7.0 och upp, vilket tyder på att en majoritet tyckte filmen var bra. Så redan där spricker ju den teorin och framförallt att det till och med skulle vara svårt att hitta 50st över 6.0 som du skrev innan. Eller tex om man tittar på rottentomatoes så producerades det 144 filmer som blev certified fresh (vilket är betydligt högre än "sevärt" i mina ögon),

Permalänk
Medlem

Något jag hade velat se är en torrent tjänst med månadsavgift. Tänker er alla distributörer går ihop på en gemensam tjänst. Du betalar låt oss säga 500 kr i månaden för att få tanka fritt på sidan. De som seedar mest får % avdrag på sina 500 och de som bara leechar får ingen rabatt. Detta skulle ju göra att inga stora servrar krävs och utgifterna för driva sidan skulle bli minimal.

Visst detta kanske inte är användarvänligt för dom mindre insatta men då måste man ju kunna skapa några special maskiner som klarar streama från torrent likt popcorntime(?) minns inte exakt vad sidan hette, där du bara drog in en torrent och filmen börja streamas.

Visa signatur

Desktop: Intel 4790K @ 4,7GHz, MSI 1080 ti SeaHawk EK X, ASUS Maximus VII Hero, 2x 500GB 850 EVO, 256GB Crucial MX100, 32GB 2133 HyperX, EVGA G2 850W, Custom Loop
Server: Synology DS918+
Laptop: Macbook Pro /w touchbar 15", i9 2,9GHz, 32GB, 512GB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Alltså ursäkta mig, du brukar imo vara en av de som skriver klokast och mest informativa inlägg på det här forumet, men ur mycket halmgubbar kan man smälla upp egentligen? Nu var väl det inte så att jag protesterade över hur vida alla dessa filmer finns tillgängliga på populära streamingtjänster eller inte (vilket såklart är ett problem, därav tråden), utan hur vida det inte ens kommer 20 filmer om året som är sevärda eller inte
Eller menade du jag? För annars finns det liksom inte mycket att diskutera kring hur många sevärda filmer jag och många andra anser det kom i år. För jag har då iaf sett runt 20 som vart bra och kanske runt det dubbla som vart sevärda, och igen hade jag haft tid och möjlighet/pengar och dessutom följd andra filmscener i icke engelsktalande länder mer hade det utan tvekan vart betydligt högre. Och om du nu vill använda IMDB som måttstock så visar din egen länk ju 83 filmer med betyg från 7.0 och upp, vilket tyder på att en majoritet tyckte filmen var bra. Så redan där spricker ju den teorin och framförallt att det till och med skulle vara svårt att hitta 50st över 6.0 som du skrev innan. Eller tex om man tittar på rottentomatoes så producerades det 144 filmer som blev certified fresh (vilket är betydligt högre än "sevärt" i mina ögon),

Tycker vi kan skylla det på lågt blodsocker

Det finns betydligt fler filmer med bra betyg/omdömen än de jag vill se. Jag tror relativt få vill se alla dessa 144 filmer. Sen händer det såklart att jag ser något även om jag inte är så intresserad av filmen. Vad som är verkligt bra filmer är subjektivt, för min del handlar det inte om så jättemånga filmer per år. I förhållande till tråden och frågeformuleringarna kring tjänsterna så duger ändå inte abonnemangstjänsterna. Hyrtjänsterna kanske fungerar för nyheter.

När det gäller vanor och statistik så ser jag ändå på mycket mer än snittet, Myndigheten för radio och tv hade en rapport (Medieutvecklingen 2015) där de redovisar statistik på hur många minuter befolkningen i helhet spenderar på olika medier (som i sin tur är Nordicoms Mediabarometer). Där så spenderar folk i genomsnitt 9 minuter på film (ej bio eller TV, gått upp till 11 min 2015) per dag, vilket låter som ganska mycket och bör motsvara ett par-tre filmer i månaden.

Även om jag så skulle se eller se om mer än 50 filmer om året så kan det gå flera veckor mellan jag tittar på film, då jag personligen spenderar mer tid till serier – samtidigt kanske inte serierna som man följer för stunden finns på strömningstjänsten och då är det svårt att motivera varför man skulle behöva en dyr eller flera olika strömningstjänster, om man kanske inte ens använder dem. Samtidigt blir det ju att om man inte förnyar tjänsterna/fortsätter betala så får de svårt att övertala rättighetsägarna om att köpa in/licensiera innehåll. Nog för att Netflix inte bör ha det problemet, och det är ändå där man har svårt att hitta aktuella filmer så väl som hela kataloger av klassiker. Hur som helst är det fildelare som tenderar att betala för sig och betalar för de olika tjänsterna i högre utsträckning.

Permalänk
Medlem

Ärligt talat finns det inget som slår olagliga alternativ.

Vad vi kan och kanske borde köra en Poll på är vilken tjänst som för tillfället är "bäst".

Det finns INGEN tjänst som har allt eller nästan allt utbud. Alla slåss om kunden, och du måste nog ha 2-3 tjänster för att få det du vill, tyvärr så är det.

Visst om du slår ihop dessa pengar och frågar om EN tjänst, så kan vi bara drömma, Sony, Warner, Netflix etc. gör alla sitt material, och äger därmed imateriella rätten. Självfallet släpper inte det fritt till andra distributörer hur som helst.

Man kanske ändå skulle gå tillbaka till att betala för varje film, och antingen hyra fysiskt, eller tom. om det går att få 1080P genom att strömma på något vis.

Vad vet jag, själv tycker jag fysisk media inte är något vidare, och kommer aldrig betala för att få ta upp plats i mitt hem iaf

Permalänk
Medlem
Skrivet av evil penguin:

Netflix (ganska bra utbud, frågan är väl om utbudet i allmänhet räcker för någon som ser allt, men en stor behållning numera är deras egenproducerade innehåll "netflix originals"!)
HBO Nordic (sämre tjänst men har bra innehåll)

är väl de mest uppenbara i sammanhanget.

tycker kvaliten på netflix är kass. för att inte tappa "flow" så sänker de kvaliten för att slippa buffra...

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem
Skrivet av EliteSweden:

Kör Netflix här hemma...men kan hålla med om att kvalitén på många filmer inte alls håller måttet, sen så känns även utbudet väldigt begränsat.

Brukar dock slänga iväg en beställning på ca 150-200 bluray filmer och serier lite då och då. Många har man ju visserligen redan sett, men har inget emot att se om filmer. Skivor känns lite utdaterad så läser in dom på diskarna för smidigare åtkomst.

köpa filmer i fil-format skulle vara guld värt... skulle inte ha några som helst problem att betala per film för att få en film på ca. 50GB

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

Netflix m.f håller för en del TV serier, men film nej inte alls, se lastgamla B filmer i halvdan kvalite är inget för mig, är för kräsen för det på bild och ljud och utbud, finns egentligen bara två alternativ, köpa på blu-ray eller tanka ner via torrent, tyvärr..

Skulle vara öppen för att kunna köpa filmer som man får tanka ner i 1080p DTS 5.1 ljud eller bättre och x264/x265 mkv format ca 10-20GB per film, och snart 4K filmer dock runt 40-60GB då antagligen, inget drm eller annat trams förstås.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av hg:

HBO Nordic har inte engelsk textning som val. Total dealbreaker för mig men om du inte bryr dig så finns det säkert nåt att kolla på där också. Har väl dock ännu mindre utbud än netflix.

Samma för mig, jag vill ha engelsk textning på allt engelskspråkigt material. Netflix ger inte heller alltid engelsk textning om man är i sverige.

Just nu finns det väl grymma serier på både HBO och netflix så det räcker ett bra tag, jag är dock besatt av late night talk shows och comedy central och det är svårt att få tag på lagligt i sverige. Stephen Colbert, James Cordon, Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon, Conan, Seth Myers, Nikki Glaser, den enda just ju är Chelsea Handler som har en talkshow på netflix.

Jag betalar för Viaplay, TV4 premium, Netflix och HBO Nordic, trots det finns det mängder av TV jag inte kan se lagligt. Jag kör VPN för Comedy Central.

Permalänk
Medlem
Skrivet av griid:

köpa filmer i fil-format skulle vara guld värt... skulle inte ha några som helst problem att betala per film för att få en film på ca. 50GB

Håller med, ett alternativ likt steam hade varit perfekt, ett digitalt bibliotek där man kan ladda ner sina filmer när som helst. Som det är nu så vill jag gärna ha skivorna som backup i fall diskarna rasar. Känner att jag inte vill slösa plats för backupen med, originalfilerna tar ju enorm plats som det är.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EliteSweden:

Håller med, ett alternativ likt steam hade varit perfekt, ett digitalt bibliotek där man kan ladda ner sina filmer när som helst. Som det är nu så vill jag gärna ha skivorna som backup i fall diskarna rasar. Känner att jag inte vill slösa plats för backupen med, originalfilerna tar ju enorm plats som det är.

Får jag bara fråga, vad betalar du per film när du köper 150-200 BD?

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk
Medlem

Får man fråga vilka alternativ TS nu har provat?

Permalänk
Medlem

Håller med om att Netflix har en lång väg att gå innan utbudet är lika bra som Spotify är för låtar.

Ni som kompletterar med andra tjänster - vad använder ni?

Visa signatur

Klicka på citera när du ska svara någon!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Får man fråga vilka alternativ TS nu har provat?

Jag kör Viaplay denna månaden ut. Hittills är jag väl sådär nöjd. Funktionsmässigt har jag haft noll problem , funkar bra på iPhone och iPad och min HTPC, offline läge på iPhone är stort plus. Utbudet av serier är ok, utbudet av film är ganska dåligt. De har några nyare filmer, alla animerade filmer har dock vara svenskt tal, vilket är helt horribelt IMO, tex planet hulk med skitdåliga röstskådespelare på svenska , stängde av efter 5 minuter. Saknar också engelsk textning som några andra redan skrivit om.

Jag gillar också att de listar kommande filmer, även om det inte är så många.

Men resultatet i slutändan senaste veckan är att jag typ inte kollat på någonting alls förutom SVTplay :/ men det kanske beror på att jag redan sett allt, kanske börjat komma saker jag inte sett efter ett tag.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm