Råd till minnen för Ryzen 2000/3000-series

Permalänk
Medlem

Råd till minnen för Ryzen 2000/3000-series

Hej!

Jag har införskaffat två par minnen på öppet köp för samma pris: Ena är micron B-die minnen (ballistix grey cl 15 3000mhz) och dem andra är corsair vengance lpx 3600mhz cl18. Vad jag förstått så har båda lika hög minnes access på 10nanosekunder (då ballistix minnena har lägre latens jämfört med corsair som har högre minneshastighet) men att micron B-die dock är bättre på överklockning.

För närvarande har jag 2700X och är nöjd men vill också gärna ha någorlunda framtidssäkra minnen vid uppgradering till 3000-serien inom en framtid.

Mitt moderkort klarar av upp till 4400mhz OC och min fråga är vad jag bör satsa på för minnen. Jag tänker micron B-die eftersom dem verkar vara enklare att överklocka, eller bör jag gå på 3600mhz corsair? Någon som har erfaranhet av överklockning på just dessa corsair minnen?

ballistix grey cl 15 3000mhz
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/b...

corsair vengance lpx 3600mhz cl18
https://www.webhallen.com/se/product/304870-Corsair-Vengeance...

Mvh/ Kristian

Permalänk
Medlem

@bobish:
I valet mellan de två du listade skulle jag valt Corsair. Jag har inte personligen testat skillnaden mellan 3000 och 3600 Mhz minnen så jag kan inte ge dig ett svar baserat på erfarenhet.

Vad jag däremot kommit fram till efter att ha läst en del i frågan är att skillnaden i prestanda inte är så förskräckligt stor i det spannet. I vissa spel och program kan det handla om några få procent som i verkligheten kanske inte ens märks. Har för mig att Ryzen 3000 serien gillar 3600 minnen, så ur den synpunkten är väl Corsairen att föredra då.

Båda har XMP-profil men om dom håller måttet för seriös överklockning är frågan och där är jag tveksam.

Visa signatur

Sometimes you can't pay it back, so you just have to pay it forward.

Permalänk
Medlem

@Farsan Baloo: Nej Det är sant, vad gäller prestanda inom physics och cinibench är det inte så stor skillnad. Det jag helst skulle vilja ha är minnen som gynnar "combined score" som finns på "firestrike"-benchmark (testar både cpu och gpu samtidigt) eftersom det är ett bra mått på hur bra cpu:n presterar i spel i form av framerate . Den stora frågan verkar vara om man ska satsa på högre hastighet eller mindre latens för att få högre "combined score".

Permalänk
Medlem

@bobish:
Kan denna länk ge dig lite mer "kött-på-benen"? Kan vara så att du får mer svar från den tråden.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1580664

Visa signatur

Sometimes you can't pay it back, so you just have to pay it forward.