Permalänk

Dreambox, parabol och kanaler?

Nu står jag inför ett problem här, det är så att våran video har gått sönder och min far är på väg att köpa en KiSS DP-558 hdd inspelare.
Nu är det så att jag tycker att det är lite "overkill" att köpa en hdd-inspelare som vi bara kommer att använda någon gång i månaden och då vara fysiskt närvarande så vi kan starta inspelningen på plats. Men då han är så sugen på att spendera en massa pengar så föreslog jag att vi skulle köpa en dreambox med europaparabol så vi kan se en massor av kanaler(vi har för tillfället bara SVT1, SVT2 och TV4).
Men han är väldigt tjurig på att betala en månadsavgift på 190kr för att få canal digitals utbud då han bara vill ha SVT och kunna spela in på dem.

Finns det någon lösning så man kan få in SVT på en dreambox och spela in utan att ansluta sig till något abonnemang? måste man ha ett kort för att över huvud taget kunna ta emot de fria europeiska kanalerna med en dreambox?

Eller har någon annan här en lösning på mitt problem? jag tycker att det verkar bättre att satsa på en dreambox med parabol för då har vi allt färdigt när det analoga nätet stängs ner.

Visa signatur

Macbook

Permalänk

Finns inte Dreambox med möjlghet att ta emot dom digitala marksända kanalerna? Där finns ju SVT och TV4 helt gratis, borde väl vara det smidigaste. Annars finns det ju andra motagare för marknätet med hårddisk.

Permalänk

Reelbox, är det ett alternativ? verkar som om den kan ta emot både satellit och marksänd digitaltv, det skulle lösa mina problem.
http://www.reelbox.se/site/design/index.php
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=45378...

Visa signatur

Macbook

Permalänk

Om han vill slänga ut så mycket pengar så är det väl det, men det är ju lite overkill för att spela in svt och tv4.

Permalänk

När han väl fått för sig att köpa något så kommer pengar i andra hand ;). Men en Reelbox verkar synnerligen intressant, en dreambox 8000 tror jag inte att han orkar vänta på. Ska försöka få honom att köpa en plasma-tv också.
Men angående kanaler, vi säger att vi köper en reelbox med europaparabol. Kommer jag att kunna ta in alla fria kanaler på astra, sirius, hotbird och thor då? eller måste jag fortfarande ha något kort? undefär hur många kanaler rör det sig om?

Visa signatur

Macbook

Permalänk
Medlem

Tyvärr är dom flesta fria på astra sirius och hotbird skräp =/

Permalänk

Kan man inte få in BBC och sådana kanaler då? det är främst BBC som jag är intresserad av. Finns det någon lista på vilka fria som man kan få in?

Visa signatur

Macbook

Permalänk
Medlem

BBB kan du få in, men då får du rikta den mot 28.2°E

Och lista finns på http://www.lyngsat.com