Mer om Windows Vistas kopieringsskydd

Permalänk
Glömsk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Som vanligt verkar det inte vara någon som läser artikeln.

"Microsoft's main argument for the implementation of this restrictive new set of security features is the possibility that the movie and music industries will attempt to prevent their content from being used on any computer system. "

Kopieringsskydden införs därför för att mediaindustrin inte skall totalvägra datorn som underhållningsmaskin.

Det är ju knappast ett argument. Kan en film eller skiva spelas upp i en stereo eller en DVD-spelare (byt ut DVD mot det senaste mediet) så kommer någon asiatisk tillverkare bygga en spelare för datorer oavsett om Vista stödjer DRM eller inte, och oavsett om musik/filmindustrin "bojkottar" datorer.

Personligen ser jag hellre att filmindustrin och musikindustrin totalt bojkottar datorer och därför gräver sin egen död än att datortillverkare viker sig med system ingen vill ha för det är det "minst onda". Skrämmande likt USA:s valsystem.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Du har helt rätt, hur många här på sweclockers har ens betalat för sin windows-licens, helt ärligt?

inte jag inte så inte så många tror jag

Visa signatur

amd xp 1700+ geforce4 mx440 512mb sdram 82gb hårdisk

Permalänk
Medlem

"if they don't trust you, why trust them?"

ALDRIG att jag kommer röra ett operativ där man inte får välja själv vad man ska göra...

Visa signatur

Lian Li PC7SE | Athlon 2800+ | 2x 512MB | Leadtek 6800LE 16/1,6 @ 1,3v 400/870 | 250 + 160 + 2x 200 + 40 = 850GB
Pergo-kuben | Pergomodd2 | PSX-modd | HTPC i CD-spelare | Pergo-tower

Permalänk
Medlem

Kom på en sak till jag ville kommentera.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Ja, och det kommer även att finnas en marknad för nya tillverkare av x86-kompatibla processorer om det blir för mycket drm i Intel/AMD. Varför inte från Kina? Detta är härmed ett hett tips till kineserna, dom har ju redan beslutat sig att skapa en egen DVD-standard pga all inlåsning hos dom andra.

Det skulle inte alls förvåna mig om kina/asien väljer en egen väg runt det här. Den kinesiska regeringen gör ju lite som den vill(på gott och ont) och kan därmed påverka väldigt mycket. Om dom ger sig fan på det har dom alla möjligheter att bygga egna system. Det är ju i och för sig inte säkert att den teknologin skulle komma till oss i europa, företagen hade ju helt säkert försökt stoppa en sådan import.

Kina/Asien kommer springa om oss västerlänningar, var så säkra(på längre sikt). Det är bara att hoppa på tåget när dom drar iväg.

Permalänk
Medlem

Äntligen... får vi skåda :

{{{{{{{ MICROSOFTS UNDERGÅNG }}}}}}

I och med Vista så är det slut en gång för alla

Visa signatur

AM2+ Gigabyte DS3 780 - AM2 5200+ X2 2.7 GHZ - 4096 MB DDR2 PC6400

Permalänk

Ett är säkert, Micro$oft har världen emot sig. Tusentals hackers, crackers och annat ljusskyggt folk kommer inte att vila förrens skyddet är ur världen och då är det bara att ladda hem cracket från internet och 2 minuter senare så kan du lyssna på dina favvo mp3'or igen som om inget hade hänt. Hackervärlden har alltiid varit smartare än skithögarna på microsoft.

Visa signatur

Core I7 7700k . Asus GTX 1080 . 32GB Corsair Vengeance . Asus Maximus IX . Corsair AX860 . Samsung 960 PRO Nvme ssd x2 raid0

Permalänk
Medlem

Hjälp. Någon borde skapa en svensk informationskampanj om vad Vista innebär. Hur mycket Joe Svensson egentligen vet om Vista när det väl släpps avgör nog om det blir undergång eller soluppgång för Microsoft.

Permalänk

Vad i helvete då

Visa signatur

Inte kasta bäver i trähus!

Permalänk
Medlem

"exempelvis monitorn kan stängas av om man tittar på något olovligt eller operativsystemet kan sluta fungera normalt " jaså det är en feature numera

skämt åsido, tur man köpt ibook.

Permalänk
Medlem

tacka vet jag windows xp vistas är skräp skräp skräp skräp !!! åter skräp

Visa signatur

[Intel Core i9@13900KF Raptor Lake@5,5Ghz Oc][Asus ROG Z790 HERO[G-Skill RGB 32GB 6600Mhz cL34][WD Back 2TB NvMe][2TB Samsung 970 Evo + 2x8Tb Samsung 870 Qvo spel disk][Msi RTX 4090 Gaming Trio-X][ASUS ROG Swift OLED PG48UQ][Windows 11][1000/1000Mbits Telia fiber][Razer Ornata Tangentbord.

Permalänk
Discokungen

Det här är storebror ser dig och det är INGEN som accepterar det i dagsläget. De kommer gå på grund i USA, frihetens land

Visa signatur

AMD 5800X3D - G.Skill Trident Z 3200 CL16 32GB - Asus B550 TUF - ASRock 7900 XTX Phantom - Intel 900p - CaseLabs S8 - LG 42C2 - Corsair AX1200i - Aquaero 6 - Vattenkyld

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tao
Hjälp. Någon borde skapa en svensk informationskampanj om vad Vista innebär. Hur mycket Joe Svensson egentligen vet om Vista när det väl släpps avgör nog om det blir undergång eller soluppgång för Microsoft.

Jag söker sakigt material till en sådan kampanj men det verkar basera sig mest på rykten och fördomar. De flesta verkar inte veta vad som kommer med vista.

Visa signatur

.... a man without a plan is not a man

http://www.codered.se/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Du har helt rätt, hur många här på sweclockers har ens betalat för sin windows-licens, helt ärligt?

Uhm... ingen
Tänker fan inte slösa mer än 1000 kr bara för Windows....

Visa signatur

[Intel Dual Core 6420 @ 2,13GHz || 2048 DDR2 || ATI Radeon x1950Pro || MX518 || Koss SB45]
[iAudio U3 1 gb + Sennheiser CX-300]
daVanii på PSN

Permalänk
Medlem

Ännu en gång kommer detta på tal -_- blir så less på när dom skriver en artikel utan att veta något alls! Detta används så om du inte har en giltig nyckel för filmen kommer filmen bara visa svart istället för bild. Det kommer inte på några omständigheter stänga av din skärm oavsatt vad någon skitsida som är datorvärldens aftonbladet säger.

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk

Om Microsoft skapar ett operativsystem så säkert och svårknäckt som det låter i nuläget är det väl bara att gratulera! Låt konsumenterna där ute välja om de vill ha Vista eller inte.

Det är dom som har pengarna och de är dom vill betala. Medel-medlemmen på Sweclockers (som inte betalt ett öre för sitt operativsystem sedan de fick bredband installerat) bryr sig inte Bill Gates särskilt mycket om.

Visa signatur

Most of one's life is one prolonged effort to prevent oneself from thinking. People intoxicate themselves with work so they won't see how they really are. - Aldous Huxley

Permalänk
Medlem

Än en gång drabbas vi av larmrapporterna som talar om för oss vilka hemska övervakningssystem Microsoft tänker implementera i den och den versionen av Windows. Arga forumanvändare skriver att de minsann inte kommer att köpa Vista - men sen händer det inte så mycket mer. Några kanske faktiskt går över till Linux/BSD, men de allra flesta kommer att fortsätta köra med Windows (lagligt eller ej).

Min uppmaning till alla er som vill protestera är att inte bara tala om linux, utan att även prova på det. Microsoft bryr sig inte ett dugg om irriterade användare på något forum, och piratkopiering hjälper faktiskt bara till att upprätthålla deras dominans. Det enda som påverkar är att byta operativsystem. Gör det! Sitt inte bara och mumla om linux eller BSD, utan installera det och se vad det går för. Om tillräckligt många börjar känna sig hemma i den miljön kommer mjukvarutillverkarna att hänga på, och då är Windows dödsdömt.

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem

Nåja, fram till nu har köpt mycket film/spel och en del programvara. Nu när detta införs kommer jag helt upphöra med detta. Hoppas alla andra gör det med. Finns bara ett sätt att bli av med detta. Man svälter ihäl företagen på kapital

Permalänk

Man ser redan inlägg på linuxforum från folk som har installerat linux och inte vill använda datorn till annat än att höra på musik, se på film, surfa och skriva. Med andra ord; Joe Svensson börjar sakta intressera sig för Linux. Och Joe Svensson behöver inte mycket mer än att få sina ntfs-hårddiskar och dvd-uppspelningen att fungera, vilket till och med Joe Svensson klarar av med lite hjälp. Och om nu Vista gör mer eller mindre olaglig fildelning och -uppspelning omöjlig så kommer Joe Svensson snart att börja intressera sig för det fär Linux, som inte bestämmer vad Joe Svensson ska och inte ska titta på för filmer.

Jag tror att om Joe Svensson kunde lära sig piratkopiera så kan han lära sig att använda Linux i den utsträckningen han behöver. När det gäller gratis film, musik och spel så är Joe Svensson väldigt villig att lära sig.

Och jo, mitt Windows är lagligt. Jag har på något sätt sett det som självklart att om man gör kommersiella saker på datorn, hemsidor, grafik osv, så ska programmen man gör det med vara lagligt inköpta. Att var och varannan har Photoshop numera är väl inte så farligt, men jag skulle inte komma på tanken att göra en logo åt någon för pengar i en piratkopia av Photoshop. Jag försöker inte (bara) verka laglydig :), men så har jag alltid tänkt.

Visa signatur

This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Permalänk
Medlem

ähhhh de blir väl ingen skillnad windows funkar ju ändå inte!
att os.et skulle stängas av e väl lungt.. de eju som vilken windows version som helst..

Permalänk
Medlem

Jamen att dom ids!

Vänta nu bara till ifpi och gänget får igenom att ett os är olagligt om det inte stödjer DRM. Jag lovar att dom kommer att försöka

Permalänk
Avstängd

ja, dom påstod att XBox och PS2 inte skulle gå att knäcka... varför har jag chip i dom för?

MS drömmer för mycket helt enkelt, deras WinXP skulle ju vara svårt att pirata som med dom förra... sen skulle man inte kunna installera SP1, sen SP2 men likförbannat så kör många SP2 i sina pirat WinXP.

Och nej jag har inte pirat XP, eller är det så om man har samma licens i 5 datorer? äger alla 5 iförsig

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk
Medlem

linux here i come.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Modige
Först och främst, kopieringsskydden byggs inte för att stoppa er, ni som läser det här. Ni som läser det här är inte Svensson, eller Joe i staterna. Kopieringsskydden är till för att stoppa den stora massan från att ladda ner musik och film, det var inte förän Joe Svensson började ladda hem som skivbolagen och filmbolagen började få panik.
Windows Vista kommer landa i Joe Svenssons dator för hans son, Bill Svensson, vill ha den senaste Gamer PCn, som har hårdvaruDRM. Det kommer effektivt "skydda" honom ifrån Mp3 osv osv. Och till slut kommer Pappa Joe betala för musik och film över nätet.

Det där är ett scenario. Kanske knäcks DRM-skyddet på en vecka med en supersmart mjukvarulösning. Kanske inte.

Huvudsaken är fortfarande att DRM och andra skydd inte är byggda för att stoppa OSS, "entusiasterna" eller vafan vi ska kalla oss. Bill Gates och kompani bryr sig inte ett skvatt om ni byter till Linux och står å tjurar. Inte ett dugg.

Det finns runt en miljon fildelare i sverige.
Hur många datorandvändare tror du det finns?

Majoriteten av alla "medelsvenssons" ÄR PIRATER!
är det så svårt att förstå! Entusiasterna kommer inte drabbas alls, då dom enkelt kringgår det hela. Men genomsnittssvensson har antagligen ingen aning om hur man gör, det är DOM som kommer lida. Och försvinner svensson så... Ja, då lär väll scenen vara glad åtminstone.

Att systemet knäcks innom några veckor spelar ingen större roll, då majoriteten av alla datorer idag har orginal-licenser av windows, right? Kom ihåg att vi inte pratar om H3470N, 16, utan mer om Maja, 14, och pappa Peter, 46...
Om man inte kan avaktivera antipiratskyddet på orginal-windowsversionerna så kommer i stort sett halva den publika piratscenen att dö ut.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Orkade inte läsa alla posts men varför blir vi igentligen orolig... Det är marknaden som bestämmer...
Skulle alla jäklar bara ge sig F*N på att fortsätta köpa windows XP tex eller annat os så skulle MS ganska snabbt fatta att marknaden INTE vill ha detta och byta strategi rätt snabbt..

Mitt tips.. Företag samt Privatpersoner, MS XP kommer säljas vidare ett bra tag samt andra os allternativ finns!!
Tänk på er själva och era medmänniskor!!
FUCK Räkning Grindar!

Permalänk
Medlem
Citat:

FUCK Räkning Grindar!

Va? Den där förstod jag inte... annars var det bra skrivet. Mer Ubuntu, SuSe, Redhat eller Mandrake till folket.. okej Solaris funkat också

Permalänk

ja VISTA os verkar ju inge vidare. har installerat d en gång precis då betan fanns, men installationen skedde på en gammal skrotburk så ja infektera aldrig min workstation me nå skräp :D. nää de sög riktigt mkt, aldrig mer. lämnar inte 2000 å XP.
Ska bli kul sen å se hur många som kommer använda vista igentligen (i sverige).
Xp kommer iaf stå sig så länge de går den saken e säker. Tur att man har skills i linux så finns de nånting man kan hoppa över till tids nog, men de hoppas man inte.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

Ska ju bli skoj att se hur mycket MS aktier kommer sjunka pgr av folk inte köper Vista

Permalänk
Hedersmedlem

Astalavista, ehm Vista

Permalänk
Medlem

Oj Jag menade hur många "användare" dom kommer förlora

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zoddan
Oj Jag menade hur många "användare" dom kommer förlora

tror inte de kommer förlora så mycket, ms lever ju större delen på oem då större företag redan installerar deras os på deras datorer tex dell, fujitsu siemens, hp, compaq osv den lilla skaran oss "hardcore" kommer de ju förlora vilket är en droppe i havet för ms.

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.