Anime och manga (LÄS första inlägget)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Konabu:

Ghost in the Shell bör alla se, inte bara fans av anime. Riktigt bra film.
Usagi Drop är supersöt och lätthjärtad. Steins Gate är bara bra.

http://anidb.net finns också.

Eftersom Fairy Tail är shounen så får man stå ut med sånt, droppade den rätt tidigt, runt avsnitt 10.

Okey, vet inget om dessa "anime-stilar" utan jag har bara sett sånt jag tycker verkar intressant.
Gillar allt tekniskt/maskinellt, dvs typ Evangelion (mecha) och Girls und Panzer (tanks) tycker båda dom var extremt bra

Visa signatur

WS: | Define R5 | Corsair HX850i | ASUS X99-A | i7 5960x | Kingston 32gb (8x4GB) DDR4 | EVGA GTX 1080Ti FTW3 | Samsung 960 PRO 512GB |

Laptop: | Apple MacBook Air M1 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Colorful:

dvs typ Evangelion (mecha) och Girls und Panzer (tanks)

Finns lite av mecha och det där tekniska i TTGL, Sora no Woto (inte alls som GuP fast långsammare och inga strider yadda yadda), GitS-serien, Lain, Code Geass (kanske, typ, ungefär) och Animatrix även om fokus inte ligger där. Och såklart Gundam-serierna som är mer fokus på mecha, kan reka ∀ Gundam om man vill ha lite mer kvalité och inte bara mecha.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Serien Cowboy Bebop men även filmen knocking on heavens door är ju helt underbar, vill även passa på att tipsa om filmen Redline

Permalänk
Medlem

Black lagoon, en blodig rolig anime.

Visa signatur

R4 Titan, 5800x, 16 Gig , Dell U2410, G502 ,Philips HP 800 hörlurar, Ducky shine 3 cherry black, Nvidia 3070, Samsung 840 basic 250 GB, WD blue 1TB m2 SSD
"Where knowledge ends, religion begins." -- Benjamin Disraeli"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Konabu:

Usagi Drop är supersöt och lätthjärtad.

Har sett 4 avsnitt nu. Riktigt bra hittills!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

WS: | Define R5 | Corsair HX850i | ASUS X99-A | i7 5960x | Kingston 32gb (8x4GB) DDR4 | EVGA GTX 1080Ti FTW3 | Samsung 960 PRO 512GB |

Laptop: | Apple MacBook Air M1 |

Permalänk

Skulle rekomendera:
Berserk och Gantz om du gillade Hellsing. Vilket jag antar eftersom du verkar ha sett det mesta som gjorts i anime-väg.
Vad jag kan rekommendera är att sluta se Gantz efter det första "slutet". Efter det tar animen för sig och hittar på ett eget slut istället för att följa mangan och det slutar som det alltid gör. Skit. Men innan dess är den bra. Berserk befinner sig också i samma typ av genre, jag har ioförsig inte sett den animen men läst mangan som är rätt så bra.

Vill du bredda ut dig lite mer skulle jag varmt rekommendera Liar Game och One Outs. Båda är serier som handlar om psykologiska och legiska spel och tävlingar. Av vilka Liar Game är den bättre och utspelar sig i form av diverse tävlingar konstruerade för att sätta spelarnas logiska, psykologiska och sociala förmågor på prov. Väldigt välskriven och innehåller många oväntade vändingar. Karaktärerna är tyvärr inte på samma nivå. One outs är skapad av samma person och det märks tydligt. Den utspelar sig dock av en person som tar sig in i och dominerar den japanska baseball världen mycket tack vara sin analytiska och psykologiska förmåga. Och med hjälp av detta vänder på saker för ett kämpande lag i botten av serien.

Framförallt skulle jag rekomendera Suzumiya Haruhi no yuustsu vilket är en komedi som är väldigt välanimerad och rätt så unik. Den är i min mening bäst att se utan att höra för mycket om den i förväg. Ska helt klart ses i sin orginalordning och inte i den kronologiska ordningen. Men det kräver lite tålamod och att man tar sig igenom första avsnittet. Jag lovar allt kommer att växa så mycket mer av det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alakai:

Kommer direkt att tänka på Spice and Wolf. Den är kanske lite för vanlig och ibland för mycket drama.
Ghost Hound har kanske för mycket action.
Usagi Drop är lugn, men inte samma koncept.
Jag kollar igenom Moyashimon i dagarna och den håller väl ungefär samma tempo och koncept. Den är mer än bra på det hela.
Galaxy Express 999 är en gammal en som visserligen är lång och endast har ett koncept gemensamt med Mushishi, men det är också en klassiker. Själv har jag inte kommit förbi första avsnitten ännu >_<
Ååhh, Nodame Cantabile är lugn och drama med bra musik, men inte samma koncept som Mushishi. Strecksåg Paris-avsnitten under en natt, kunde inte släppa.

-------------------
Also; Jag blev åter igen besviken över magasinet Neo som nu går att få tag i många Pressbyrånbarer. Hur får jag tag i bättre magasin som går lite djupare?

Tack för tipsen, ja Nodame Cantabile är absolut en trevlig serie som jag följde förut... Galaxy express 999 kanske man skulle kolla upp.

Hittade en serie som tror passar mig i smak. Natsume Yuujinchou heter den. Ska kolla igenom några avsnitt ialf.

Visa signatur

Citera så får du svar :)

Permalänk
Skrivet av Colorful:

Om denna tråd är felplacerad eller jag inte sökt tillräckligt så flytta/lås tråden. Blev osäker var denna tråd borde vara...

Tja, nu är det såhär att jag har sett anime ett tag och börjar få slut på saker att se...

Har en egen MyAnimeList: Här
De jag har lagt upp på "Planned" har jag antingen planerat att se senare eller så har de inte släppts än.

//Mattias

Jag gillar att du har Monogatari Series: Second Season på dropped-listan, men inte ett spår av säsong 1 någon stans. Känner att jag måste tipsa om Bakemonogatari

Ser att Gurren Lagann är nämnd lite här och där. Gillade man den så kan man inte ogilla Kill La Kill. Helt galen. Lätt bästa som går just nu.

Visa signatur

Intel i5 2500K | GTX 980 | ASRock P67 Extreme4

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av overheizer:

Ser att Gurren Lagann är nämnd lite här och där. Gillade man den så kan man inte ogilla Kill La Kill. Helt galen. Lätt bästa som går just nu.

Jag gillade inte Gurren Lagann. Mecha och over the top x10^24 var inte riktigt något för mig, men jag är sugen att se Kill la Kill enbart eftersom soundtracket är awesome! Är det samma logaritmiska skala på galenheterna i Kill la Kill?

Rättning grammatik
Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Skrivet av Casgar:

Jag gillade inte Gurren Lagann. Mecha och over the top x10^24 var inte riktigt något för mig, men jag är sugen att se Kill la Kill enbart eftersom soundtracket är awesome! Är det samma logaritmisk skala på galenheterna i Kill la Kill?

Soundtracket är episkt :). Jag skulle vilja säga Ja och Nej. Precis lika mycket over the top, fast ändå inte. Ge den tre avsnitt, det blir inte värre än så.

Visa signatur

Intel i5 2500K | GTX 980 | ASRock P67 Extreme4

Permalänk
Medlem

Vill slå ett slag för några animes jag sett:

Eve no Jikan - Väldigt mycket IRobot, men den är inte våldsam för fem öre. Mest existensiell och väldigt kort. Bara 5 episoder och en film tror jag. Väldigt trevlig och en vad jag kallar "cafemys anime" just för att den utspelar sig delvis på ett lite udda cafe. Värd att ses!

Vampire Hunter D och Bloodlust - Två filmer där framförallt den första är av den gamla skolan. Det är lite Hellsing och Trigun känsla över dem, men de är väldigt egna. Bland annat ska inspiration från HP Lovecraft vara närvarande, vilket märks då det är en hel del morbiditet i dem. Lite steampunk med, framförallt då huvudkaraktärens häst är en av mekanisk art.

Toradora - Jag gillar den för att den står ut lite. Samtidigt blir den lite en i mängden efter några episoder och den slutar lite mer mediokert. Början av den är trevlig. Den håller sig ju en bra bit över snittet också så den är ju klart värd att se till slut ändå.

Jag ska tugga mig igenom clannad nån gång tror jag, verkar som en trevlig serie.

Skrivet av Jacob H:

Verkar inte vara någon som skrivit det tidigare i tråden, men den första OVA:n för Shingeki No Kyojin dök upp för ett tag sedan För er som lyckats hålla er borta från mangan händer det en hel del intressanta saker.

Wow TIL Jacob gillar anime!

Skrivet av nabilos43:

någon som kollar på naruto ? shippuden asså

Jag gjorde fram till att

naruto träffade bee och tränade. Jag trodde jag slutade efter pain, men det är väl ungefär samma i tiden. Det var så sjukt löjligt mycket fillers när naruto skulle till åsklandet (?).

Dold text

Nu läser jag mangan varje vecka istället, mycket mer värt det. Bara med ett undantag har jag gillat studio pierotts fillers, och det är när

den tresvansade ska fångas. I mangan säger de bara att "tresvansen har fångats" typ, men anime fillern som blandar in orochimaru och hans undersåte, minns inte vad hon hette och den där pojken var bara en rätt så hyfsat hjärtskärande historia. Det är en filler som är värd att ses.

Dold text

I övrigt är det mycket fillers som bara skapar plotholes eller är absurda med så totalt urblåsta karaktärer att man hatar dem mer än alla main villians tillsammans. I alla fillers är agendan bakom alla sidestory vilains att de ska hämnas på en annan by eller besegra dem. Lame!
I main story (manga) finns det alltid nåt uns av mänsklighet som kommer fram förr eller senare, inte platta karaktärer som mördar urskillningslöst (snarare känslomässigt krossade individer som mördar urskillningslöst).

Mangan är bra, animen är bara bitvis bra. Jag var ett fan av animen och läste inte mangan. Tro mig, jag ångrar inte att jag gick över till mangan.

Skrivet av Alakai:

anime-planet, I do recommend. Dock bara manga och serier som hittas med engelsk översättning.

Bra sida! Jag heter darkthrone där. Inte för att någon vill se vad jag kollar/kollat/droppat eller stallat

Har ni acc? Vore kul att kolla vad ni tyckte om där.

Visa signatur

No man is free who is not master of himself

Permalänk
Medlem
Skrivet av Luminous:

Har ni acc? Vore kul att kolla vad ni tyckte om där.

Heter Alakai även där. Listan uppdateras inte alltid och man är ganksa mainstream ändå när man väl kollar efter.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Ojojoj, visste inte att det fanns en sådan tråd här.
Heter "Trojancreeper" på Anime-Planet

(Edit) Några av mina favorit openings

Jag rekommenderar er att kolla på Kuroko no Basket
ヽ( ≧ω≦)ノ

Visa signatur

🖥️: Intel i5 12600K | MSI VENTUS 3070 TI | G.Skill Trident DDR4 3600Mhz 32GB | NR200 |
EK AIO 240 | Corsair 750W Platinum 80+

📱: Iphone 13 Pro Max
📺: LG C2 42"

Permalänk
Skrivet av Colorful:

Bara en fråga: Har ni alla sett Fairy Tail? Jag tycker själv den blir extremt löjlig efter ett fåtal avsnitt o så.
Lixom hur dom bara POW 15 snubbar dog på 5 sekunder osv. Blir lite småtråkigt att se samma sak gång på gång imo.

Shounen in a nutshell
Har själv sett igenom hela Fairy Tail och den är ganska dålig i början imo. De senare avsnitten är ganska bra tycker jag, om man orkar stå ut med alla shounen klichéer.
Och tänk inte ens tanken att se på Bleach, eller.... De första 100 avsnitten är skitbra! Men tyvärr så blir den extremt enformig i senare avsnitt. Och den drygaste och mest jobbiga karaktären i hela serien blir en huvudkaraktär, Inoue Orihime. Och ja, man börjar tappa intresset helt enkelt. Jag har inte sett klart hela serien, är på avsnitt 270, så jag kan inte ge ett riktigt omdöme än. Avsnitt 271 till 366 är kanske jätte bra.

I stort sett de bästa animes jag har sett:
Black Butler (Kommer en tredje säsong + OVA så småningom. Måste ses med engelsk dubbning!!!)
Attack On Titan
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Death Note (Bra engelsk dubbning)
Steins;Gate (Bra engelsk dubbning)
Durarara!! (Bra engelsk dubbning)
Mushishi (Bra engelsk dubbning)
Code Geass (Bra engelsk dubbning)
Hunter X Hunter (2011) (1999 versionen har bättre OST )

Permalänk
Medlem

Började precis kolla på Kill La Kill, är på avsnitt 6.
Hoppas timmarna flyger fram idag så man kommer hem snabbt, troligtvis blir det ett litet anime maraton idag

Permalänk
Medlem

I helgen hann jag med mycket, började och tittade klart på Yondemasu yo, Azazel-san (hur missade man denna), samt så tittade jag på Pupa från föregående säsong.

Tog upp NGE igen för att ge den en till chans, vi får se hur det blir med det..

Tittade klart på Kill La Kill förra helgen och den var väl helt okej, sista avsnittet kändes lite svagt.

Permalänk
Medlem

Får väl tillstå att jag inte har hunnit se på överdrivet mycket anime sedan jag flyttade utomlands förra året... Tror jag har hunnit med max 5 episoder i förra säsongen av serier.

Permalänk
Skrivet av Konabu:

Började precis kolla på Kill La Kill, är på avsnitt 6.
Hoppas timmarna flyger fram idag så man kommer hem snabbt, troligtvis blir det ett litet anime maraton idag

Alltså, jag tycker storyn är intressant osv.. Men Kamui dräkterna stör jag mig på så extremt mycket. Ser så himla onödigt slimma ut, bara obekväma och onödiga. Kamui dräkterna är det enda skälet till varför jag tvekar att se klart serien.

Permalänk
Medlem

Någon som har tips på något bra om man gillar Naruto/Bleach/Fullmetal och sådant. Måste ju inte vara värsta shonen jump men gärna något "fantasyaktigt" iaf, EJ mech.

...

btw, dessa har jag sett:

Twelve Kingdoms (nja...)
Orphen (rätt ok)
Fullmetal Alchemist (riktigt bra)
Fullmetal Alchemist: Brotherhood (kanon!)
Bleach (kanon!)
Naruto (rätt bra)
Naruto: Shippuden (riktigt bra). Uppehåll nu dock, börjar på avsnitt 360 igen sedan till hösten tänkte jag

Visa signatur

AMD 5900X + Noctua NH-U12A / Gigabyte X570S Aero G / XFX RX 6800XT Merc 319 / 64 Gb RAM / Fractal Design Pop Silent Vit + PSU Seasonic Prime PX 750

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yamato:

Naruto/Bleach/Fullmetal

Fairy Tail, One Piece, Soul Eater och D.Gray-man brukar di snacka om i samma andetag.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

ok, tack, ska undersökas

Visa signatur

AMD 5900X + Noctua NH-U12A / Gigabyte X570S Aero G / XFX RX 6800XT Merc 319 / 64 Gb RAM / Fractal Design Pop Silent Vit + PSU Seasonic Prime PX 750

Permalänk
Medlem

Gav NGE en till chans i helgen och vilken resa, tiden bara flög förbi. Såg även The End of Evangelion, och måste bara säga att om ni inte har sett detta mästerverk så släpp allting och se, se, se! (Säger man 19 år efter serien sändes)

Såg även hela Mikakunin de Shinkoukei från föregående säsong, sockersöt.

Animesuget har äntligen kommit tillbaka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Konabu:

NGE. The End of Evangelion

Har du nu sett rebuilds ännu? Vad tycker du om skillnaderna och fortsättningarna? Ändras din uppfattning av NGE och dess handling efter rebuild? Ta gärna och se rebuilds även om du tycker de inte verkar vara värda tiden, kan vara bra se skillnaderna.

jfM3WjyCt8s

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alakai:

Har du nu sett rebuilds ännu? Vad tycker du om skillnaderna och fortsättningarna? Ändras din uppfattning av NGE och dess handling efter rebuild? Ta gärna och se rebuilds även om du tycker de inte verkar vara värda tiden, kan vara bra se skillnaderna.

jfM3WjyCt8s

Hade planerat att se rebuilds i veckan, kanske till och med idag.

Permalänk

Alltså detta året... Psycho-Pass 2, Black Butler: Book of Cirkus och Book of Murder, Durarara!! säsong 2 och Mushishi Zoku Shou.
En massa favoriter som får nya säsonger. Så gott!

Sen så har det kommit några helt nya animes också som är så sjukt bra. Black Bullet är hittills riktigt bra, har dessutom en sjukt bra OP.

Permalänk
Skrivet av Yamato:

Någon som har tips på något bra om man gillar Naruto/Bleach/Fullmetal

Du kommer älska Hunter × Hunter (2011)

Permalänk
Medlem

såg två första avsnitten av No Game No Life och de var riktigt nice

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alakai:

Fairy Tail, One Piece, Soul Eater och D.Gray-man brukar di snacka om i samma andetag.

nu har jag kikat på två avsnitt av Fairy Tail. Verkar bra. Satsar nog på denna nu. Magi är ju alltid kul

Skrivet av GreenSoap:

Du kommer älska Hunter × Hunter (2011)

okej, tack. Får spana in den sedan.

En polare rekommenderar "Attack on titan" också, någon ny, kanske kan vara nåt.

Visa signatur

AMD 5900X + Noctua NH-U12A / Gigabyte X570S Aero G / XFX RX 6800XT Merc 319 / 64 Gb RAM / Fractal Design Pop Silent Vit + PSU Seasonic Prime PX 750

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yamato:

Attack on titan

Påminner mig om att Sword Art Online furtfarande är tjatigt populär. Den innehåller "magi" och svärdsfighter, bl.a.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Tänkte göra mig av med en massa anime dvd:er då jag har slutat titta, så är är någon sugen på dem så säg till.
Gratis mot att personen som vill ha dem betalar fraktkostnaden.

http://www.ladda-upp.se/bilder/ddoclvyfvrkjjj/

Det som är rött på bilden är vanliga dvd:er resten är Anime (Några bootleg från urminnes tider när man köpte via Ebay men resten är nog Region 4/1)

Visa signatur

"Signatur"