Nätaggregat i mellanklassen

Permalänk
Hedersmedlem

Riktigt bra test (som vanligt från SweC), vill egentligen bara få bekräftat att FD är så bra som jag trodde.
Men blev lite besviken på rippeln på deras 800w, den kanske är ännu värre på 1000w.

Hade varit trevligt om nu tog med 1KW i något av de andra testen.

Visa signatur

Nya Projektet!
Kontakta moderatorkåren via Kontaktformuläret om ni vill något.

Permalänk
Medlem

Mycket bra test, saknade det förra veckan då jag köpte nytt nätagg, men det blev ett Newton R2 650W så det här var ju kul läsning Mycket tyst och trevligt enligt mig.

Permalänk
Medlem

Hyfsat test, saknar dock absolut maximalt värde, samt kontrollerad simulerad lådtemp @50c, ta kallluft å använda till test är riktigt b-klass stämpel.
Samt lite mer detaljerad info om vilka styrkretsar som används.
Extra sak till test, hur klarar sig PSU utan fläkt, max effekt å temp. <- Kanon för alla htpc byggare som vill bygga 100% passivt

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Casemod-mästare

riktigt fint test! men jag är lite nyfiken på Corsair HX1000W... kommer ni testa det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jetblack:

Angående ljudnivåerna tycker jag inte man kan klaga. När det är möjligt skriver de ju vilka ljudnivåer fläktarna i respektive nätdel är specifierade till. Har någon människa egentligen nytta av att veta att ett nätagg låter 36 medan nästa låter 40? Då är det mycket bättre helt enkelt att man litar till deras beskrivning av ljudkaraktären och den upplevda ljudnivån, för det kan man förstå och relatera. Ett nätagg som är "rätt högljutt" men har "dov karaktär" är ju kanske att föredra framför ett som är "nästan ohörbart" men viner vid en viss belastning...

Bra test annars, enda jag hade önskat mig var test av Enermax Modu87+ aggregat samt att ni kanske har en sida i slutet där ni lägger samman alla värden för t.ex effektivitet i en och samma tabell och gör detta för samtliga mätvärden. Då hade det varit enkelt att orientera sig och jämföra snabbt, istället för att bläddra fram och tillbaka och försöka minnas så snarlika siffror..

Mycket bra kritik som jag kan hålla med om. En förklaring av ljudbilden vore ovärderligt, sen behövs helt klart bättre sammanställning av data. Antingen har man linje diagram eller så kör man på klassiska tabeller.

Visa signatur

Main Rig FD Define R4 |Intel C2Q Q9650@3.6GHz|Asus P5Q-E|OCZ Reaper 4GB@800MHz|WD6400AAKS|HD6850|Corsair HX650
HTPC HDPLEX H1.S |Intel Core i3 4330|ASRock Z87E-ITX|8GB|128GB mSATA
Work Dell Vostro 3360 |Intel Core i5-3317U|8GB|Samsung 840 Pro 256GB

Permalänk
Hedersmedlem

Jag tycker man kan sammanfatta det hela med att är man intresserad av ett komplett test inklusive: Värmetålighet (alltså drift under verkliga temperaturer i låda), komponentkvalitet, ljudnivå och transienttest får man leta på annat ställe. Lite synd.

Ljudnivå är oerhört viktigt för fler och fler, vilket forumet tydligt visar. Man bör därför ha med både objektiva fakta som dBa och även subjektiv bedömning av ljudbild (inkl eventuella oljud från fläkt, coilwhine osv).

Jag trodde sweclockers skulle slå till och göra ett 100%-igt test när man skaffade ny och dyr utrustning. Det kommer kanske framöver, man kan ju iaf hoppas.

Gillar inte heller att när man (jag) påtalar, som jag då trodde felaktiga, fläktmärket i Corsair och redaktionen inte säger ett ljud om det, men rättar artikeln i det tysta. Antingen borde man editera in en förklaring i mitt inlägg eller göra ett separat inlägg. Kommunikation med sina läsare är a & o.

Tillägg, förtydliganden och rättningar
Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av m3tr0:

Intressant skulle det nog vara men om man bara använder 5-10 % av vad nätagget klarar så har man köpt fel nätagg. Man får ju anpassa det lite till det system man har eller möjligen kommer att ha. Ett nätagg brukar inte vara så effektivt vid väldigt låga laster.

Grymt test för övrigt. Skulle dock vara kul att se om Ace-aggen klarar 75-100% last. Inte för att jag tror att det klarar det men kan vara ett kul experiment. Eller så blir det för farligt att vara i närheten av det.

Det är precis det jag menar att väldigt få egentligen behöver köpa ett 800 W nätagg. De som köpt dessa kanske kör dessa runt 10-15 % last vid normal datoranvändning och får då i verkligheten en verkningsgrad som är lägre än vad de skulle fått med ett billigare och bättre anpassat nätagg. Men det framgår ju inte i dessa tester när man testar en viss % av maxlast istället för att köra några fasta belastningar. Mitt förslag är alltså att istället testa med absoluta belastningar såsom 30W, 50W, 100W, 150W, 200W, 300W, 400W, 500 W, o.s.v. Visst kan man räkna ut värdena själv och göra diagram och jämföra. Men vill man ha ett riktigt flexibelt nätagg så vill man ju ha bra verkningsgrad även för laster mindre än 20% tycker jag.

För övrigt är det svårt att hitta bra prisvärda nätagg som är mindre än 400W idag. När jag byggde min filserver så mätte jag upp att den kan dra så lite som 40 Watt från vägguttaget om jag endast har systemdiisken inkopplad.. Vid maxlast och alla hårddiskar inkopplade drar den runt 100W. Med ett 400W nätagg ligger jag då på mindre än 10-25% belastning (eftersom verkningsgraden beräknas på uteffekten och jag mätt ineffekten så är de verkliga belastningssiffrorna lägre). I mitt fall hade det alltså varit optimalt med ett nätagg på kanske 150 Watt, men var köper jag det någonstans? Nu kan det i och för sig vara bra med lite extra kraft vid uppstarten när alla hårddiskarna varvar upp men jag tror ändå att mitt 400W-agg egentligen är "onödigt bra" och därför troligen har ganska usel verkningsgrad vid mina belastningar...

I övrigt så är det knappast farligt att maxlasta ett nätaggregat förutsatt att det är elsäkerhetsprovat på ett riktigt sätt. Då körs aggen vid maximal belastning och det ska inte vara någon risk att de orsakar brand eller någon annan fara. De testas även med simulerade komponentfel och överbelastning och normalt sett ska det finnas skydd som löser ut och slår ifrån aggregatet vid överbelastning. Att datorns komponenter går sönder räknas inte som farligt så länge det inte är någon risk för brand eller elshock.

Permalänk
Medlem

Bra test, skulle vara kul att se en "prestanda" variant av testet! bra jobbat.

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av ronnylov:

Mitt förslag är alltså att istället testa med absoluta belastningar såsom 30W, 50W, 100W, 150W, 200W, 300W, 400W, 500 W, o.s.v. Visst kan man räkna ut värdena själv och göra diagram och jämföra. Men vill man ha ett riktigt flexibelt nätagg så vill man ju ha bra verkningsgrad även för laster mindre än 20% tycker jag.

Vi diskuterade detta i redaktionen lite när testet utformades, och det var även med absoluta belastningar jag testade i det tidigare testet 2006. Båda metoderna har sina för- och nackdelar, och har man mycket tid och resurser kan man testa båda. Största nackdelen med absoluta belastningar är att svårigheten i att designa dem (fördela effekten mellan 12V och övriga spänningar) rättvist och relevant, då det inte finns någon standard för hur man gör det. Sedan blir det även rätt många olika belastningar som du själv skriver, speciellt om man ska täcka upp hela området från 20W till 1200W exempelvis. Man måste ju testa varje last en längre tid så att temperaturen hinner stabiliseras inuti nätdelen. Tidsaspekten går tyvärr inte att bortse från om man ska testa runt 10 nätdelar i samma test.

Stora fördelar med procentuell belastning är att det finns en standardiserad algoritm för att utforma sådana laster vilket gör att man kan jämföra direkt med 80 Plus-resultaten; se t.ex. hur 230V istället för 115V påverkar samt om tillverkarna skickade en "golden sample" till 80 Plus etc.

Har Jonas tid får han gärna komplettera med 10% load i kommande tester tycker jag, åtminstone i prestandasegmentet

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av MultiMan:

Gillar inte heller att när man (jag) påtalar direkta faktafel som fläktmärket i Corsair ...

Har du någon källa för detta med fläktmärket? Jag hittade inget vid en snabb sökning på Google. Kan vara så att olika romaniseringssystem har använts? Deras ursprungliga namn skrivs garanterat inte med latinska bokstäver.

Och nej, det var inte jag som editerade artikeln

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Fook:

Har du någon källa för detta med fläktmärket? Jag hittade inget vid en snabb sökning på Google. Kan vara så att olika olika romaniseringssystem har använts? Deras ursprungliga namn skrivs garanterat inte med latinska bokstäver.

Och nej, det var inte jag som editerade artikeln

Ni har rätt och jag fel. Mitt förtroende för HardOCP och Jonnyguru har alltid varit större när det gäller tester än sweclockers och det var främst där jag fick min källa. Ytterst sällan de har haft fel tidigare.

Detta inlägg http://www.jonnyguru.com/forums/showpost.php?p=55489&postcoun... direkt från Corsair löser saken: Ong Hua är det. Förvirringen kan ju möjligen bero på översättningen som du säger. Gamle Maos efternamn kunde ju översättas och uttalas på två helt olika sätt. Det finns ju två "skolor" i detta, även om jag inte minns vad de heter just nu.

Jag kommer editera mitt första inlägg och ni bör diskutera internt hur ni reagerar på kritik/påpekanden. Nu ändrade ni utan kommentar trots att ni inte borde gjort det.

Jag ber om ursäkt och erkänner gärna när jag har fel.

Tack för uppföljningen!

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Verkligen jättebra tester men lite svårt att skaffa sig en överblick.
Att lägga in en graf där man jämför effektiviteten vore ju trevligt t.ex.

Annars skitbra och jag ser fram emot att databasen utökas!

Permalänk
Medlem

Mycket bra och uppskattat test.
Visste redan att jag ville ha ett Corsair HX, men att Fractal Design hade ett så bra modulärt nätagg var en nyhet. För mig är dock ljudnivån viktig så att överstiga 75% är inte ett alternativ.

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av ronnylov:

För övrigt är det svårt att hitta bra prisvärda nätagg som är mindre än 400W idag. När jag byggde min filserver så mätte jag upp att den kan dra så lite som 40 Watt från vägguttaget om jag endast har systemdiisken inkopplad.. Vid maxlast och alla hårddiskar inkopplade drar den runt 100W. Med ett 400W nätagg ligger jag då på mindre än 10-25% belastning (eftersom verkningsgraden beräknas på uteffekten och jag mätt ineffekten så är de verkliga belastningssiffrorna lägre). I mitt fall hade det alltså varit optimalt med ett nätagg på kanske 150 Watt, men var köper jag det någonstans? Nu kan det i och för sig vara bra med lite extra kraft vid uppstarten när alla hårddiskarna varvar upp men jag tror ändå att mitt 400W-agg egentligen är "onödigt bra" och därför troligen har ganska usel verkningsgrad vid mina belastningar...

Tyvärr alltför sant. PicoPSU är lite ensamma i segmentet 80-150W. Jag har egentligen svårt att se varför, när de flesta inte ens behöver i närheten av det här testets nätaggregat. Å ena sidan stoltserar branschen med hur strömsnåla deras produkter är och å andra sidan pumpas Watt kraven upp. Utbudet tycks inte motsvara dagens användning. Gamla överklockarkulturen är nästan borta, och istället ses ett bredare intresse av olika datortillämpningar, precis som det du tar upp, tysta mindre filservrar.

I nuläget finns det några få bra alternativ i <200W. Kvalitet kostar dock så det blir fråga om "mellanklass" ändå.

Permalänk
Geeks
Grundare
Skrivet av MultiMan:

Ni har rätt och jag fel. Mitt förtroende för HardOCP och Jonnyguru har alltid varit större när det gäller tester än sweclockers och det var främst där jag fick min källa. Ytterst sällan de har haft fel tidigare.

Detta inlägg http://www.jonnyguru.com/forums/showpost.php?p=55489&postcoun... direkt från Corsair löser saken: Ong Hua är det. Förvirringen kan ju möjligen bero på översättningen som du säger. Gamle Maos efternamn kunde ju översättas och uttalas på två helt olika sätt. Det finns ju två "skolor" i detta, även om jag inte minns vad de heter just nu.

Jag kommer editera mitt första inlägg och ni bör diskutera internt hur ni reagerar på kritik/påpekanden. Nu ändrade ni utan kommentar trots att ni inte borde gjort det.

Jag ber om ursäkt och erkänner gärna när jag har fel.

Tack för uppföljningen!

Hallå igen! Självklart ändrar vi direkt i texten om ett fel upptäckts - det är högsta prioritet. Om du vill hjälpa oss så vill vi be dig att använda funktionen "Rätta" som numera finns i alla våra texter så att vi kan samla fel i texter på ett och samma ställe vilket också underlättar för kommunikation och så att fel blir rätt. Vi har diskuterat detta internt förut och vi kommenterar inte rättelser i kommentarstråden om testet i sig, den vill vi hålla uppe för diskussioner så det är inget vi uppmuntrar medvetet och så ser vår policy ut nu. Om ett fel är så pass stort så att det påverkar artikeln i helhet så skriver vi om rättelsen med.

Visa signatur

Edin Mehinovic, SweClockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin:

Hej!

Angående ljudtester så finns det en viss problematik och det är inte så att vi struntat i det helt och inte funderat på hur man skulle kunna ljudtesta nätaggregaten, det är en av anledningarna til att detta test dröjt bland annat. För att kunna testa ljudnivå krävs vissa förutsättningar, den allra viktigaste är att omgivningens ljudnivåer är så pass låga att man kan bortse från dessa.

Det finns även vissa frågor kring lasten som man testar nätaggregaten med. Vissa har byggt en helt tyst (passiv) last och kan enbart testa vid viss fast effekt (Watt) för att komma runt detta och andra, så som Silent PC Review, har byggt om ett garage till ett ljudisolerat rum och kan ha lasten i ett annat rum vilket är behövligt då de specialiserat och nischat sig mot detta. Vi har valt en last där vi kan lasta nätaggregaten fullt ut och själva ställa in på vilka nivåer dem skall belastas, och den är producerad och ihopsatt på en fabrik och låter något fruktansvärt då den måste kylas ned.

För att testa ljudnivåer skall en mikrofon, alternativt en bra db-mätare, ta mätningar från ett visst avstånd i ett som sagt ljudisolerat rum och då måste man antingen ha en passiv last alternativt förlänga samtliga kablar och dra in till rummet (inte helt optimalt). Det bör inte undgå någon att det är en resursfråga att ha alla dessa förutsättningar precis på samma sätt som att man inte kan testa tre exemplar av varje produkt för att ta fram ett medelvärde på produkternas samtliga värden och det är den främsta anledningen till att ljudnivåer inte finns med i några av våra tester. Vi hade inte gjort ett sådant här test överhuvudtaget om inte vissa nivåer uppfylldes men vi anser att de uppnås till den del att läsaren kan läsa, tolka och få en mycket bra bild utav produkterna i fråga vilket är vårt mål.

Självklart har vi en db-mätare och vi har också tagit ljudnivåer mätta x antal cm från nätaggregatens fläkt men de resultaten är så svåra att säkerhetsställa att vi inte publicerat dem med tanke på grundbruset som finns. Än så länge så väljer vi att subjektivt beskriva ljidnivåerna, och det gäller förstås inte enbart nätaggregat utan genomgående.

Hej Edin,

Att testa ljudnivåer är sannerligen inte enkelt, men det behöver inte kompliceras så mycket!

Ni har ju redan mätt fläktarnas hastighet vid olika nivåer av last, eller hur?
Koppla loss fläkten från sin kontakt i nätaggregatet, men låt fläkten sitta kvar i aggregatet, och plugga in den i en reglerbar spänningskälla. Är fläkten PWM-reglerad behövs såklart en källa som hanterar det också.
Variera sedan spänningen tills ni kan mäta upp samma hastigheter på fläkten som ni hade vid motsvarande last. Mät sedan ljudnivån och gör en bedömning av ljudets karaktär.
Nätaggregatet behöver inte ens vara igång för att denna metod ska fungera.

För att isolera mot omgivande ljud vid ljudtrycksmätningen räcker en liten låda i MDF eller liknande med insidor av ekodämpande material. Ljudkaraktärstestet kan göras fritt då det ju är ganska enkelt att höra vad som ändras i rummets ljudkaraktär när fläkthastigheten varieras.

Visa signatur

//Alex
"Non-cooperation with evil is as much a duty as cooperation with good"

Permalänk
Medlem

Fractal Design verkar ju vara ett riktigt kanonföretag. Kan mycket väl bli ett nätagg från FD till nästa köp.
FD verkar vara motsatsen till Ace, förutom svenskt. Skulle vara riktigt kul att se hur Ace presterar enligt sweclockers testmetoder.

Visa signatur

ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!?

Permalänk
Geeks
Grundare
Skrivet av RoboDuCk:

Hej Edin,

Att testa ljudnivåer är sannerligen inte enkelt, men det behöver inte kompliceras så mycket!

Ni har ju redan mätt fläktarnas hastighet vid olika nivåer av last, eller hur?
Koppla loss fläkten från sin kontakt i nätaggregatet, men låt fläkten sitta kvar i aggregatet, och plugga in den i en reglerbar spänningskälla. Är fläkten PWM-reglerad behövs såklart en källa som hanterar det också.
Variera sedan spänningen tills ni kan mäta upp samma hastigheter på fläkten som ni hade vid motsvarande last. Mät sedan ljudnivån och gör en bedömning av ljudets karaktär.
Nätaggregatet behöver inte ens vara igång för att denna metod ska fungera.

För att isolera mot omgivande ljud vid ljudtrycksmätningen räcker en liten låda i MDF eller liknande med insidor av ekodämpande material. Ljudkaraktärstestet kan göras fritt då det ju är ganska enkelt att höra vad som ändras i rummets ljudkaraktär när fläkthastigheten varieras.

Hej,

Detta har vi också diskuterat internt. Största problemet är att det inte bara är fläktarna som ger ifrån sig ljud i ett nätaggregat och därför kan vi inte enbart ta och isolera dem i ett ljudtest. Ett annat, men mycket mindre problem, är att vissa kontakter är fastlödda men stjäl mycket tid. På grund av detta gör vi fortfarande avvägningen att ett subjektivt hörseltest (bedömning) fortfarande gör att man kan välja ett nätaggregat framför ett annat om det är en markant skillnad. Självklart utvecklar vi våra testmetoder och lyssnar på våra läsare, så förslag välkomnas.

Visa signatur

Edin Mehinovic, SweClockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fook:

Vi diskuterade detta i redaktionen lite när testet utformades, och det var även med absoluta belastningar jag testade i det tidigare testet 2006. Båda metoderna har sina för- och nackdelar, och har man mycket tid och resurser kan man testa båda. Största nackdelen med absoluta belastningar är att svårigheten i att designa dem (fördela effekten mellan 12V och övriga spänningar) rättvist och relevant, då det inte finns någon standard för hur man gör det. Sedan blir det även rätt många olika belastningar som du själv skriver, speciellt om man ska täcka upp hela området från 20W till 1200W exempelvis. Man måste ju testa varje last en längre tid så att temperaturen hinner stabiliseras inuti nätdelen. Tidsaspekten går tyvärr inte att bortse från om man ska testa runt 10 nätdelar i samma test.

Stora fördelar med procentuell belastning är att det finns en standardiserad algoritm för att utforma sådana laster vilket gör att man kan jämföra direkt med 80 Plus-resultaten; se t.ex. hur 230V istället för 115V påverkar samt om tillverkarna skickade en "golden sample" till 80 Plus etc.

Har Jonas tid får han gärna komplettera med 10% load i kommande tester tycker jag, åtminstone i prestandasegmentet

Jag förstår att man inte kan lägga ner hur mycket tid som helst när man har många att testa. Låter som ett bra komplement att även köra 10% last framöver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av this:

... sen behövs helt klart bättre sammanställning av data. Antingen har man linje diagram eller så kör man på klassiska tabeller.

Detta håller jag med om väldigt hårt. Ett av de vanligaste felen är att man presenterar data på datans villkor, dvs ger siffror rätt upp-o-ner. Men människor har mycket enklare att se samband, jämföra och tolka data om den presenteras på ett visuellt sätt. Kolla här för att se hur man gör det rätt!. Enorm mängd data, långa förloppp och ändå är allt glasklart och man kan lätt tolka vad som hänt, vad som kommer hända osv osv.

Så mer visuell datapresentation om man får be!:D

Visa signatur

Allan, please add signature

Permalänk
Medlem
Visa signatur

en dator

Permalänk

Crosair HX850 är guld certat officellt
Dock

Skrivet av http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?p=418514:

We designed the HX750W and HX850W to the 80Plus Silver specification. We were very pleased when we learned that the HX750/850W units tested by 80Plus qualified for 80Plus Gold certification. We believe that this honor reflects the engineering efforts we put into every product. The HX750/850W didn’t simply meet the Silver specification to which it was designed; it outperformed it.

However, the margin by which the test unit fell into the Gold specification was not large enough to ensure that every HX750/850W we produce will also qualify for Gold certification. We believe in standing behind our products; we cannot make a marketing claim based on test results that were so close to the edge of the Gold and Silver specifications. Because of this, we have chosen to market the HX750/850W as Silver, not Gold.

Visa signatur

i7 4770k @ 4.4 with 1080ti 2050/11800 med PQ438Q
Retired 680 GTX SLI @ +120 +500

Retired i5 750@4116 speedstep+vcoreoffset = Love idle/load 1.02-1.34
5970@925/1250

Permalänk
Medlem
Permalänk
Geeks
SweClockers
Skrivet av jookeer:

Mellanklass?

De allra flesta hemPC kör på PSU <500W, dvs mellanklass.

Varifrån får ni att mellanklass börjar vid 700W?

Många väderkvarnar att kämpa mot idag ser jag.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Avstängd
Skrivet av jookeer:

Mellanklass?

De allra flesta hemPC kör på PSU <500W, dvs mellanklass.

Varifrån får ni att mellanklass börjar vid 700W?

Det är än en gång inte styrkan som styr det.

Det är produktens klass, den individuella delen. Inte vad den är byggd för.

Visa signatur

R7 3700X | X570 Aorus Master | 32GB | EVGA 1080 Ti FTW3 | Noctua NH-D15S | FD Meshify C Copper
R7 1700 | X370 Gaming-ITX | 16GB | RX Vega 64 LE | Noctua U12S | Node 304
2 x HPE ProLiant Microserver Gen 8 | 1265L V2 | 16GB | 20TB

Permalänk

Mycket bra test! Cooler Master Silent Pro, och Fractal Design verrkar ju vara ganska intressanta alternativ till tex Corsair.

Sen måste jag nog också säga att jag tycker inte 650-950W är mellanklass. Snarare 400-650W Kanske?

Permalänk
Avstängd

trodde det var allmänt känt att det som är mellanklass på svecklockers är högpresterande i de flesta andra kretsar.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av SeF.Typh00n:

Det är än en gång inte styrkan som styr det.

Det är produktens klass, den individuella delen. Inte vad den är byggd för.

Precis därför kan vi också konstatera att det finns en förskjutning i utbudet, där det helt enkelt är dåligt ställt med alternativ för vad high-end sing-GPU system egentligen kräver. Det är i sig iinte Sweclockers fel. På ett sätt kunde Sweclockers ändå skapa lite medvetenhet genom att det aviserade testet av budget nätaggregat istället blir testet av "kvalitets nätaggregat som stabilt driver t ex Core i7 + AMD 5870". Stabila kvalitativa nätaggregat som klarar de belastningarna är inte detsamma som budget.

Permalänk

Härligt med lite nätadels tester
Tycker det prickar in "mellanklassen" hyfsat bra, iom att jag finner testerna ointressanta. Något jag knappt kan vänta på är dock era tester på budgetklassen, det är ju där vi har dom största guldkornen/bovarna.

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk
Medlem

Änligen kom testet:) Nästa gång när ni kör budget agg så skulle jag vilja se Ace , Rasurbo, Hkc, Fsp och kanske corsairs 400w:)

Visa signatur

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4 /8 tb mx500
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d