Inlägg

Inlägg som melphist har skrivit i forumet
Av melphist
Skrivet av jonatan80:

om kortet du byter till har riktiga drivrutiner och inte bara Beta. ja då borde den funka bättre.
D-link är inte speciellt bra det blir oftast mycket problem med deras prylar

med dwa-131 är det samma sak har du inte rätt version så har den bara stöd för XP,2000,VISTA,W7
här är rev B den har stöd för w8 frågan är hur bra den är
http://www.dlink.com/se/sv/support/product/dwa-131-wireless-n...

jag har testat att köra in dessa drivrutiner och det verkar som att dom funkar bättre, men jag ska testa att köra lite mer och även ha allting inkopplat på usbn som jag brukar ha inkopplat

Av melphist

Det var ett V3 som jag hade, men som jag skrev så hade jag varit och byt ut kortet mot ett D-link DWA-131 istället.

jag funderar på att byta till ett pci eller pci-e kort, tror ni att det skulle avhjälpa mina problem

Av melphist

Problem med USB anslutet trådlöst nätverkskort

Jag köpte ett TP-link WN822N i slutet av förra veckan, under helgen så har jag suttit och test kört det och konstaterat att det fungerar inte som det ska, om jag bara sitter och slö surfar så funkar det utan problem, men om jag börjar belasta det men någon nedladdning så dröjer det inte länge innan windows säger att den har tappat anslutningen med nätverkskortet. jag måste då rycka ur sladden och och koppla in den igen för att det ska gå igång igen för att kunna fortsätta i ett par minuter till innan samma sak händer igen.

Jag var idag och fick nätverkskortet utbyt mot ett D-link DWA-131 men samma problem kvarstår, är det någon som har något bra svar på vad som är fel och hur det går att avhjälpa.

Jag har en stationär dator som jag har byggt själv, alltså ingen märkes dator, och kör windows 8 på den, inte 8.1 har inte lyckats uppgradera än.

det jag har märkt i samband med att datorn tappar kontakten med nätverkskortet är att musen låser sig för en kort stund

jag har haft min bärbara , asus eee, ståendes bredvid uppkopplad mot samma router och den har inte haft några problem. jag har även testat att köra med kabel till router och inte heller där har jag haft några problem. jag ser det inte som ett alternativ att gå tillbaka till kabel pga att det blir för mycket kabeldragning, har bara haft en provisorisk dragen kabel tvärs över golvet.

Av melphist

har nu hittat vad som har tagit upp allt diskutrymme, windows sparar tydligen information om register transaktioner var 6 minut, tydligen ska dessa tas bort automatiskt när datorn startas om, men det har inte gjorts, så jag hade 55Gb transaktions loggar liggandes

Av melphist

har testat att köra diskrensning, scandisk och defrag och inget har hjälpt. har även avaktiverat hibernate funktionen vilket iof frigjorde ca. 10Gb men det käkade upp ungefär lika snabbt

Av melphist

problem med diskutrymme i windows 8

Jag har en 80Gb boot disk sittandes i min dator och det har räckt till ända tills nu. nu varnar datorn för att jag har slut diskutrymme titt som tätt.

om jag går in och kolla hur mycket som ligger på disken så är det ungefär 22Gb, har kollat både med utforskaren och med speciella program för att kolla filstorleken, och båda säger samma sak. så nu till frågan, vars har dem resterande nästan 50Gb tagit vägen, har någon här något bra förslag.

Av melphist

grafik problem

Jag har ett geforce GTX 460 från ASUS sittandes i min dator och på senare tid så har jag börjat på problem med grafiken. dels så startas grafikdrivrutins kerneln om ibland. jag har även fått konstiga fenomen i grafiken som visar sig genom att bitar av grafiken försvinner, häromdagen så försvann all text i firefox (kunde avhjälpas genom att starta om firefox), delar av bilden bli enfärgad oftast svart eller vit, ibland blinkande mellan enfärgad och normal, jag har två skärmar anslutna till grafikkortet och har samma fenomen på båda skärmarna, fenomen följer även med bilden från den ena skärmen till den andra. om jag tar printscreen följer inte fenomen med till bilden utan bilden visas felfritt.

jag har testa att uppdatera till senaste nvidia drivisarna efter första gången fenomen visade sig, men ingen förändring.

kan det vara så enkelt att grafikkortet håller på att dö eller kan det vara något annat som strular i min dator som kan göra att dessa fenomen uppstår?

Av melphist

Någon som vet om DNF fungerar ihop med playstation move? funderar på att köpa DNF men jag är inte speciellt förtjust i att spela FPS med handkontroll.

Av melphist

Ser riktigt bra ut.

Vad använder du för tjocklek på skivorna?

Har själv funderingar på att bygga ett nytt chassi till min dator.

Av melphist

Var med om något liknande när jag förhandsbockade neverwinter nights 2 för ett antal år sedan.

dom skickade det iof innan release dagen men dom skickade det som packet vilket gjorde att det tog tre dagar för posten att leverera det istället för till dagen efter.

jag mailade och frågade dem och även kollade på hemsidan men inget indikerade att det var skickats som packet utan allt tydde på att det var skickat som brev.

har även varit med om att när jag har beställt grejer, kommer ej ihåg vad det var för något, jag beställde grejerna på morgonen och enligt webhallens hemsida så ska grejer beställda före en viss tid skickas samma dag, men det blev försenat 1 dag pga att dom hade release på, jag tror det var, doom 3 just den dagen som jag beställde.

i övrigt så är jag väldigt nöjd över webhallen och handlar en hel del grejer där

Av melphist

importera bokmärken i firefox

jag har två datorer som jag har firefox installerat på, nu ska jag minska antalet datorer som är igång så jag vill flytta över alla bokmärken som jag har liggandes på den dator som jag inte ska ha kvar igång. finns det något enkelt sätt att flytta över bokmärkena till den dator som jag ska ha kvar igång?

dom bokmärkena som jag har liggandes på datorn som ska vara kvar vill jag givetvis ha kvar.

Av melphist

tror inte jag har någon garanti kvar på tangentbordet, kommer inte exakt ihåg när jag köpte det tror det kan röra sig om ca. 4-5 år sedan.

så jag får väl bita i det sura äpplet och köpa ett nytt tangentbord. får se om jag kan hitta något som verkar vara intressant

Av melphist

g15 problem

Jag har ett Logitech G15 tangentbord. men jag har börjat få en del problem med det, ibland så ger tangenterna L,Ö,Ä upp och slutar fungera. om man trycker på dem rätt så många gånger kommer dom igång igen men efter en stund så slutar dom att fungera igen och man måste göra om hela proceduren.

någon som har varit med om något liknande och kan berätta hur dom blev av med det eller är det bara att leta efter ett nytt tangentbord

Av melphist

Anovo är nog ett av dom sämsta service företag som jag vet om, har tyvärr haft en del med dem att göra.

dels med min SE Z310i som har varit in ett antal gånger på service, tror det är 4 varav ett är ett back rep pga att dom inte hade åtgärdat alla fel som var på telefonen. nästa gång det blir problem med telefonen så får jag byta den iallafall.

har även haft med Anovo att gör när jag hade problem med min digitalbox från boxer, där kunde dom överhuvudtaget inte fixa problemen, dom skyllde bara på tillverkaren som inte har fixat alla buggar i programvaran. det slutat med att jag fick lämna tillbaks hela paketet och abonnemanget sas upp (stort tack till expert).

Av melphist

har löst problemet, när jag installerade PHP så slant muspekaren och jag installerade mySQLi i stället för MySQL, efter att jag hade installerar rätt stödd funkade det utan problem.

det där med citationstecknen vet jag inte hur det ska vara men det fungerar som jag har det i koden för tillfället

Av melphist

mysql problem

Jag håller på att sätta upp en blogg åt mina föräldrar. jag har skrivit klart hela sidan och fått den att fungera på min lokala webbserver som för W2K pro och IIS med PHP 5.1.2 och mySQL 5.0.18.

men när jag flyttar över hela sidan till den webbserver som sidan ska ligga på för att den ska gå att komma åt från internet så funkar inte sidan längre.

servern som sidan ska ligga på kör W2K3, IIS 6.0, PHP 5.2.9-2 och MySQL 5.0.77

jag har har fått både php och mysql att fungera localt på webservern.

men när jag försöker komma åt sidan, både lokalt och via internet så funkar det inte. på webbservern som bara har IE 7 installerat så får jag bara upp ett meddelande om att sidan inte kan visas. i firefox så visar den allt som den ska fram tills det att den ska ansluta till mysql databasen. efter den så visar den inget mer.

så här ser det ut om jag kollar källkoden i firefox

<title>Namnlöst dokument</title> </head> <body> <h1>Meddelande arkiv</h1>

just efter "Meddelande arkiv" så ser koden ut så här:

<body> <h1>Meddelande arkiv</h1> <?php $user="*****"; $password="*****"; $database="*****"; //Ansluter till databas servern $link=mysql_connect(localhost,$user,$password); if(!$link) die("couldn't connect to databaseserver"); //ansluter till databasen mysql_select_db($database,$link) or die("Unable to select database"); $query = "SELECT DISTINCT date FROM blogmsg_t ORDER BY date desc"; $result = mysql_query($query); $rows = mysql_num_rows($result); //Kollar så antalet meddelanden i resultatet inte är noll if ($rows != 0) { //går igenom resultatet och skriver ut det på sidan for ($i=0; $i < $rows;$i++) { $date = mysql_result($result,$i,0); echo '<a href="meddelanden.php?date='.$date.'">'.$date.'</a><br>'; } } mysql_close($link); ?> </body>

jag har konstaterat att den kommer så långt som till det att den ska ansluta till databasen

$link=mysql_connect(localhost,$user,$password);

sen så verkar den inte göra något mer

jag får inget felmeddelande eller någonting.

om jag kör med mySQL administrator så kan jag komma åt databasen, lägga till och visa det som finns i databasen, men den fungerar inte om jag försöker via bloggen

någon som har något bra förslag på vad som kan vara fel och kan komma med en lösning

Av melphist

Nu har jag lyckats byta brännare.

men det var en del pillande innan jag fick det att fungera.

brännaren passar utan problem i datorn, men det är så att Toshiba har gjort något skummt i sitt BIOS så att det bara är toshibas egna grejer som fungerar (om jag har tolkat informationen rätt på internet så säljer inte toshiba lösa spelare till laptops).

dock så finns det ett litet knep för att komma runt detta problem. man byglar pinne 45 och 47 i kontakten så fungerar det, åtminstone för mig. jag använde en bit aluminiumfolie, men ska sa om jag kan byta ut det mot en fastlödd kabel nästa gång jag orkar öppna datorn.

Av melphist

byta DVD-läsare

Jag har en Toshiba satellite A10 som har ett par år på nacken. jag funderar nu på att byta ut DVD-läsaren i den (misstänker att den börjar gå sönder).

jag funderar nu om det är möjligt att byta ut en DVD-läsare i en bärbar dator eller om det är helt omöjligt.

den spelare jag har tänkt stoppa in är denna
http://www.dustinhome.se/pd_5010166339.aspx?

Av melphist

jag har hittat en del roliga saker.

HP IPAQ h5550 - fullt fungerande med sync docka, det enda som saknades var en nät adapter vilket var enkelt fixat.

PSone - funllt fungerande, komplett med alla kablar och två handkontroller och 1 spel.

en knippe SNES och NES spel och tillbehör, allt fungerande.

har även hittat en Palm V och en HP jornada 560 men har ingen anning om dom fungerar, har ingen laddare till dem.

Av melphist

problem med pinnacle instant DVD recorder

jag har köpte en pinnacle Dazzle DVD recorder DVC 100. men jag har fått lite problem med den medföljande programvaran, Instant DVD recorder.

om jag anger att programmet inte ska använda någon meny till filmen så laggar preview på filmen samt att bild och ljud blir osynkat.

om jag anger att använda meny så funkar preview som den ska men jag kan inte avbryta inspelningen. den fortsätter bara jobba, har låttit den stå i några timmar utan resultat. om jag avslutar programmet genom aktivitetshanteraren och kollar i mappen om jag sparade filmerna i så ligger det ett antal .vob filer där som innehåller filmen, men jag har inga filer som ska utgöra resten av DVD strukturen.

är det någon som vet vad som kan tänkas vara fel eller om det finns något annat program som jag kan ersätta pinnacles program med.

jag kör programmet på min bärbara dator med spec: 2,4GHz celeron, 768Mb RAM, 120Gb 5400rpms IDE disk.

jag har kollat på pinnacles hemsida men inte hittat någon som har samma problem som jag har.