Inlägg

Inlägg som Bohman08 har skrivit i forumet
Av Bohman08

Jag har bestämt mig för att inte vänta ända tills sommaren.

Detta är det jag plockat ihop med hjälp av en kompis som är datorkunnig:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1767761/2012-05-06

Notera att jag redan har köpt moderkort och en SSD-disk då dessa tidigare var på rea -

http://www.inet.se/produkt/5315104/ocz-ssd-agility-3-120gb

http://www.inet.se/produkt/1902256/asus-p8z77-v

Vad tror ni om detta?

Det jag är mest osäker på är hårddisken och processorkylaren - är dessa prisvärda?

Tack!

Av Bohman08

Kom även på att jag hade ett problem för några månader sedan, då jag fick bluescreen när jag startade datorn. Det gick därefter att starta om den som vanligt. Detta återkom ett par dagar och då gjorde jag en systemåterställning och har ej haft samma problem sedan dess. Kan dessa två problem höra ihop?

Tacksam för hjälp!

Av Bohman08

Jaså, okej. Från ett värde på 10.000kr ner till 1500-2000kr på 3,5 år kändes mycket, men det är det väl inte i datorvärlden. Kanske ovärt att sälja den då.

Har någon något annat förslag/tillägg angående felet?

Tack för snabbt svar!

Av Bohman08

Dator stänger av sig och går sedan ej att starta på en tag (+ värdering)

Hejsan!

Nu har min dator börjat krångla igen och denna gång är de så att datorn helt plötsligt stänger av sig själv efter en stunds användning. Ibland går det att starta datorn direkt efteråt, men då stängs den av efter bara ett par minuter igen. Ibland när jag startar den efter en sådan avstängning, så börjar fläktarna gå på högvarv och då brukar jag stänga av den direkt igen (vet alltså inte om det skulle gå att starta upp ändå när detta händer).

Detta kan hända när jag gör enkla saker som att surfa, men verkar vara mer frekvent när jag har flera tabbar uppe i webbläsaren osv., men har även kunnat sitta längre stunder utan problem. Har testat i två dagar att lämnat datorn på när jag gått hemifrån, för att sedan upptäcka att den stängt av sig själv när jag kommer hem efter flera timmar - alltså verkar kunna hända även när jag inte gör något speciellt.

Jag misstänker att det har med överhettning att göra eller liknande problem eftersom fläktarna beter sig konstigt som beskrivet ovan. Processorfläkten låter även lite konstigt har jag märkt. Jag hade problem med fläktarna tidigare i våras och bytte då ut både chassifläkt och processorfläkt (processorfläkt av misstag, då jag sedan märkte att det var chassifläkten som varit problemet).

Jag har sökt här på forumet och på google och har hört folk med liknande problem som blivit tipsade om att byta nätagg - kan detta vara problem även här eller låter det rimligt att det är överhettning/fläktproblem?

Jag skulle även vilja ha hjälp att värdera min dator, då min bror är intresserad av att köpa den (vi får anta att jag lyckas fixa detta problem för eventuellt en mindre summa).

Operativsystem: Windows Vista Home Basic 32-bit
Processor: Intel Core 2 Duo E6850 3.0 GHz 4 MB FSB1333
Processorkylare: Akassa AK-CCE-7106HP
Moderkort: ASUS P5N-E SLI nForce 650i SLI 4DDR2-DIMM
Minne: 4x1GB Corsair XMS2-6400 DDR2 800MHz
Grafikkort: Radeon HD3870 512MB
Hårddisk: Western Digital Caviar XL WD5000AAKS 500GB 7200rpm 16MB SATA 2
Nätaggregat: 500W (ingick i chassit - Antec LifeStyle SONATA III Quiet Super MiniTower)
Övrig kylning: Chassifläkt Noctua NF-S12B FLX
Övriga komponenter: Asus DRW-1814 DVD-brännare och Creative Sound Blaser X-Fi Xtreme Audio ljudkort
Temperaturer: extremt varmt, då de fläktar jag bytt till efter tidigare problem var sämre - kan gå upp över 80 grader ibland när jag spelar, men datorn verkar klara det (detta kanske inte är bra på lång sikt däremot)

Enormt tacksam för hjälp!

Av Bohman08
Skrivet av Megacrash:

Ok, ändrade till Blightweald.

GAAAH !! 6 timmar kö, hoppas det bara är så här i början annars lär jag tröttna om man måste sitta flera timmar o vänta varje gång innan man får spela:P

Skulle tro att det bara är såhär i början, då det inte skulle fungera om det hoppade in hur många som helst i första området.

Av Bohman08

En timme kvar! Jag kommer börja med att göra en dwarf warrior på Faeblight (US RP-PvE). Sedan kommer jag förmodligen göra en cleric på någon vanlig PvP server när min polare börjar lira någon gång nästa månad. Vad blir er första karaktär?

Av Bohman08
Skrivet av Konve:

Fick min pre-order key av Webhallen precis, men när jag skriver in den i "apply code" rutan så står det "2/24/2011 Crystalline Rune Pre-Order Card" Detta är för head-start eller?

Det stämmer som jag förstått det. På min står det "Swiriling Rune Card".

Av Bohman08
Skrivet av lanbonden:

Hur lång tid tog det för dig att få din beta nyckel från spelbutiken? beställde I morse men fortfarande bara fått ett mail med ordern i, inga nycklar

Jag fick nyckeln några timmar efter att jag beställt. Vet tyvärr inte exakt hur många och kan inte heller se det i mailet av någon konstig anledning... ser bara datumet.

Av Bohman08

Fick svar på Spelbutikens kundsupport nu och de sa som till andra att beta-nyckeln är densamma som head-start nyckel.

Är det någon som beställt från Webhallen eller någon annan sida och fått fler än en nyckel? Hörde förut att man skulle få en för beta, en för head-start, en för den där enchanten osv. Stämmer det?

Av Bohman08

All right. Då får vi helt enkelt hoppas på att allt fungerar som det ska.

Är det någon som har erfarenhet från att lira på en US server i något annat liknande spel? Jag funderar på att lira både på US och EU servers och undrar om det är mycket problem med lagg osv.

Av Bohman08
Skrivet av Mrwite:

Jag mailade spelbutiken och frågade om headstart key och fick detta som svar.

Bäste Kund,

Tack för att du kontaktar oss.

Om du har fått hem en beta-key, så är det den du skall använda. Det skickas annars ut en kod under dagen till dig.

Trist att jag inte läste detta innan jag skrev förra svaret, hehe. Aja, det är väl bara att vänta och se då.

Av Bohman08
Skrivet av isorill:

Jag bokade från Spelbutiken.se och fick "Beta-key" när den aktiveras står det "Swiriling Rune Card" här med. Men jag är ganska säker på att det är Headstart key "läst någonstans på RIFT forumet att VIP beta-keyn och Headstart ska vara samma key".

Minns du vart du läste det? Låter skumt i och med att jag fick en VIP beta-key innan jag ens hörde talas om head start. Det är nog en annan key för den.

Skrivet av misr:

Jag och en kompis är precis påväg att beställa därifrån. Men är det inte så att man ska maila dem och be å få koden till headstarten?

Så kanske det är... dock ingenting som nämndes när jag beställde. Jag har mailat deras support nu, men kommer ej få svar förrän imorgon. Jag återkommer när det svarat!

Skrivet av Crom:

Så var det för mig med men det gick ändå att logga in och ladda ner spelet via launchern så jag antar att det är rätt key

[...]

Att kunna ladda ner spelet och att kunna logga in när head starten börjar bör man nog skilja på. Vi måste aktivera en nyckel på vår sida för att sedan kunna logga in som jag förstått det.

Skrivet av misr:

Har jag dåligt minne eller stod det inte högst upp på sidan vad som ingick om man pre-ordra nyss?
Alltså det om headstart åde.

http://www.spelbutiken.se/catalog/product/66305-rift--planes-...

Det bara försvann när jag uppdaterade sidan?!

De grejerna stod där när jag beställde igår, men även jag märkte att det försvunnit tills idag. Riktigt skumt. Vi får vänta på svar på supporten och se vad de säger.

Av Bohman08

Jag beställde spelet från spelbutiken.se i går och fick en av koderna senare på dagen. Jag har dock inte fått headstart-koden eller så. Den koden jag fick kallades "beta-key" i mailet, men var en "Swiriling Rune Card" när jag aktiverade den. Någon annan som beställt från spelbuiken.se och fått koden lite senare?

Av Bohman08

Det är inte så att man måste pre-order'a via deras hemsida för att få tillgång till headstart'en, utan det går lika bra att t.ex. förbeställa från spelbutiken.se eller webhallen.se? Vore ju himla kul att få börja lira redan på torsdag (24 feb).

Av Bohman08

Tack!

Ignition är det jag letade efter!

Av Bohman08

Letar efter ett lite äldre "oseriöst" bilspel

Hej!

Jag letar efter ett lite äldre bilspel. Det var inget seriöst racingspel, utan mer lite åt det oseriösa hållet - man kunde t.ex. köra en skolbuss och sen minns jag att det fanns någon annan bil som hette någonting i stil med "bug" eller "beetle".

På vissa banor kunde det hända olika grejer som att man på en t.ex. kunde bli träffad av blixten, så att man föll ner i en spricka i berget och på en annan kunde det komma en lavin osv.

Vyn var inte den att man sitter inne i bilen, utan ovanifrån (längre ovanifrån än t.ex. Need For Speed osv.).

Någon som vet vilket spel jag menar?'

Tack!

Av Bohman08

Problem med ram - olika uttag?

Hej!

Jag har 2gb ram i datorn och fick precis hem 2gb till som jag tänkte sätta in i datorn. När jag satte igång datorn efter att ha satt i de nya minnena så får jag inte upp någon bild på skärmen. När jag kollade i datorn igen, så såg jag att två av ram-uttagen är gula och två av dem är vita. De jag redan använde är de gula.

Är det någon skillnad mellan färgerna och är det därför som det inte fungerar?

Moderkort jag använder (Asus P5N-E SLI, nForce-650i SLI, ATX): http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=329410

Minnen (Corsair XMS2 Xtreme Performance TwinX Matched): http://www.misco.se/product/product.aspx?P_ItemId=641647&NotF...

Tacksam för hjälp!

Av Bohman08

Jag har en HP w2207 som datorskärm och tänkte koppla in mitt xbox360 till denna. Det jag undrar är om jag kommer kunna ha datorn inkopplad till skärmen samtidigt som xboxet om jag kör den via DVI-ingången och xboxet via VGA-ingången? Om det fungerar - kommer jag återgå till att få upp det datorn visar på skärmen när jag stänger av xboxet eller hur fungerar det?

Är det någon som har tips på någon adapter/sladd som skulle fungera till min skärm?

En sista fråga är även om det är möjligt att koppla in ett headset till xboxet, så man slipper hålla på med extra sladdar för att få ljudet från xboxet i de vanliga datorhögtalarna?

Tack för hjälp!

Av Bohman08

Måste jag ha likadant ram minne?

Tjenare!

Jag har just nu: Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400 5-5-5-12 Xtreme 2x1024MB DDR2 PC2-6400 800 MHz (direkt avskrivet från kvittot).

Jag hade tänkt köpa 2gb till och undrade då vad jag ska köpa för minne. Måste jag ha samma som ovan eller bör jag köpa något annat? Om det är så att jag bör ha samma - vilket av dessa ska jag köpa: http://www.webhallen.com/sok.php?sokord=Corsair+XMS2-6400+DDR...

Dessa är de enda jag hittar som har ungefär samma namn som de jag har i min dator i nuläget.

Vad ska jag köpa?

Av Bohman08

Någon som har något annat förslag?

Tack!