Inlägg

Inlägg som pixn har skrivit i forumet
Av pixn

Tack tack! Ska testas när jag kommer hem från jobbet, eller ska iallfall börja på det, lär inte dra upp den till 333MHz direkt, ska tare lungt och stabilitets kolla den också! Tack så jätte mycket för alla svar, har hjälpt mig jätte mycket och samtidigt lärt mig mycket!

Tack tack och åter tack! Jag drar väl ett till inlägg om det är något jag undrar över. ^^

EDIT: Tjo hejsan alla, kör den just nu med 333FSB, fungerar bara fint, SuperPI utan problem och 18 timmar i ORTHOS( JA BLEND TEST!!! )

Bara en sak jag undrar över nu är, varför datorn tror att jag har PC4300(533Mhz) minnen för? =s Gåre att ställa in på något sätt?

Av pixn

Tack för det svaret! Japp jag är fortfarande här och läser, kan inte ge mig ifrån datorn, haha.

Angående det, om jag bara ger mig på att klocka processorn så blir väl minnena också klockade, eller har jag fel? Inte så att jag överklockar dom antar jag eftersom dom klarar 667Mhz, och då måste jag väl köra min cpu i 333FSB för att uppnå detta, right?

Rätta mig om jag har fel?

Av pixn

Haha jo det kan jag ju alltid göra! Alltid kul att ha bättre saker än polarna, men några frågor återstår, jag skulle vilja veta svar på dom frågor jag svarade om det är möjligt, om ni har tid och lust alltså. Det är ingen bråska heller för jag har nämligen valt DDR2-500Mhz (snäppet efter AUTO) och sedan ställt Fsbn på cpun på 285.

Just ja glömde berätta att jag ställde om volten på minnena som någon sa till 2.0 (varför blir det att stå i rött för när man kommer för högt? Är det för HÖGT då eller)

Kommer köra Orthos nu och se om datorn är stabil, återkommer väl imorgon när jag kommer hem! Sov gott alla!

Av pixn

Hej igen, nu har jag fixat fram lite att skriva.

Jag hörde Orthos i nästan 4 timmar utan errors på BLEND test på orginal i bios vilket jag anser som OK då jag fick errors efter några minuter till en timme när jag hade klockat.

Så nu har jag lite frågor kära personer!

Det är så att i bioset så har jag ett val, nu kör jag FSB 280 på cpun, klockat den lite alltså bara.

Men det jag undrar över är minnes inställningarna, på DRAM Frequency så har jag att välja mellan AUTO sedan några olika MHz. När jag ställer in på DDR2-580MHz(tror det är så mycket) är läget efter AUTO, då när jag startar om står det i POST att det är PC-4300 dualchannel interleaved, jasså varför 4300? Om jag väljer DDR2-700MHz(Inte säker på MHz antalet där heller) så står det PC-5300(som är minna minnen) dualchannel interleaved.

Varför, vilket ska jag köra med(Inte auto då)?

Jag la också märke till i Cpuz att när jag körde AUTO på DRAM Freq så står dram:fsb på 4:5, när jag sedan valde det andra altenativet, ddr2-580MHz(har det just nu) Så står dram:fsb på 1:1, jag antar också att det kommer stå 1:1 om jag ändrar till ddr2-700Mhz med, men det är det att jag skulle vilja veta vilket av dom två jag ska ha inställt på, och varför det står olika PC i POST?

Tack alla vänliga personer, utan er skulle jag aldrig vågat börja prova med detta, vilket har visat sig vara väldigt roligt! Hoppas ni fattar också, vet inte riktigt hur bättre jag ska förklara inställningar på minnet i bios..

EDIT:::: Testat köra med DDR2-700Mhz inställning nu och i cpuz står det på freq 350MHz och dram:fsb 4:5.

Frågan är vad ska jag köra med? Man ska väl helst ha 1:1?

Av pixn

Tack så jätte mycket för era svar, ska ta och kolla upp det där om ett tag, och ger er en update så kanske ni kan svara yttligare! Kör Orthos just nu i orginal och se om jag får några errors, vilket inte skulle vara så bra.

Av pixn

Jag vet att jag kan ställa in DDR Frequency men den ändrar lite desto mer jag höjjer FSBn på cpun, vilket jag tycker är konstigt... Ska ta och kolla iallafall, tack!

Av pixn

Tack ska testa det, har dock orginal settings i bios nu ( inge klockat alls ) för datorn blev helt knasig ^^. Kan vara så att minnena klockas linjärt med cpun som martinuz sa.

Det står fsb : dram 1:1 där, vilket betyder detta va? jag är icke säker, om det är så att jag skulle klocka cpun igen och vill inte att minnena ska gå linjärt med cpun, vad ska jag göra för inställningar då. JÄTTE mycket tack för alla svar än så länge, jag börjar fatta mer och mer nu om det här!

EDIT: Pomah, alla minnen fungera som dom ska, har hört memtest osv på dom, dock så var dom förra minnena trasiga, så jag fick nya (dom jag har nu) och det är inge fel på dom, tack ändå

Av pixn

Jag vill inte verka dum på något sätt men jag hittar faktist inget om vad minna minnen ska ha för volt, har kollat på diverse forum och på corsairs hemsida, jag hittar ärligt inget, blir arg på mig själv.

Skulle ni kunna berätta för mig vad dom ska ha?

Corsair Value S. PC5300 DDR2 2048MB Kit w/two matched Value Select 1024MB

There you go!

Av pixn

Jag har cpuz som det står ovan... Men vad ska jag kolla efter där för att se det?

Av pixn

hej igen, tack för svaret martinuz.

Jag har ett asus p5b mobo, ganska billigt men var med datorn och kunde inte välja tuvär i paketet. Är inte hemma just nu men har kollat i cpuz och har för mig att minnet ligger på 333-334 mhz, med fsb:dram - 1:1

Nu fatta jag inte riktigt vad du prata om allt för jag är ganska färsk på ämnet när det gäller överklockning. Något tips på vad jag kan mer testa, som sagt, minnet fsb står på AUTO och har inte ändrat nå voltage till minnet heller.

Jag har 4x1gb corsair minnen, value select tror jag dom heter. som sagt pc5300

Får se senare när jag kommer hem om datorn har låst sig, kör ett blend test just vid detta tillfälle och det borde ha gått lite mer över 1 timme.

Tack!

EDIT: Kom nyss hem och datorn stod och pep, satte på skärmen och Orthos har fått error... Det stod följande:

2:Test 9, 5300 Lucas-Lehmer iterations of M13069345 using 768K FFT length.
2:FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
2:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
2:Torture Test ran 1 hours, 22 minutes 34 seconds - 1 errors, 0 warnings.
2:Execution halted.

1:Torture Test ran 1 hours, 22 minutes 34 seconds - 0 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.

Jag har dock ingen stress.txt.

Jag skulle vilja veta hur jag kan ta reda på om minnena har klockats linjärt med cpun, hur kollar jag det?

Av pixn

Köra Orthos - Small, Large eller Blend

Hejsan Tjosan allihoppa!

Har nu klockat klart datorn, en e6600 och den går i 3.1ghz utan att jag behövt höja vcore något. Har testat köra Orthos (Small FFT) över natten, runt 14 timmar och det var inga errors så jag antar att det är stabilt.

Men som sagt, jag har inte förstått riktigt vilket man ska köra i Orthos, small large eller Blend?

Jag testade köra Blend igår och efter ~ 2 timmar så låste sig datorn bara, den stoppa bara, blev inge bluescreen men allt låste sig så en omstart var ett faktum. Vad kan detta bero på? Jag har 4gb ddr pc5300 minnen som jag hade ställt i 667mhz om jag minns rätt, jag har ändrat detta nu till "AUTO" I bios och tänkte köra BLEND igen och se om samma problem kvarstår.

Någon som vet varför den låser sig? Sedan blir det också så att det blir att stå "PAGING" i Orthos med jämna mellanrum och växelfilen går upp till 1.4gb, varför?
Är ju inte så att Orthos använder mer minne än vad som sitter i, inte heller så att jag har några program som tar upp mycket minnes kapacitet.

Tack!

Av pixn

Du måste köpa nytt OS för att få 64bitars, tuvärr. Det går inte ifallafall som jag vet att bara ändra, win xp 32bitars är 32bitars och går inte att ändras =/

Av pixn

Tack, det är just det jag skulle vilja ha reda på vad det heter på mitt asus mobo. Om det är någon som har ett liknande kort som kan säga vad det heter för jag hittar ärligt inget i bios då det inte står förklaring på vad allt gör.. =/

EDIT: Jadu jag kör iaf win xp 32bitars, men det har ju iofs inget med bios att göra, vet inte ifall datorn klarar av 64 bitars men den är 1 vecka gammal ~ så jag tycker den borde det? Men det kanske inte har något med att det är nya saker i den som gör att det är 32 / 64 bitars..

Av pixn

4gb på ett Asus P5B

Hej alla trevliga folk!

Är så att jag har skickat tillbaka ett par corsair minnen te komplett för ett var defekt, det stod bara 3gb i bios när jag hade 4a, och jag fick error i memtest.

Ok, det måste ha varit några fel på dom för jag fick ett par helt nya minnen och när jag satte i dom idag i datorn så verkar det vara samma fel, fast ändå inte, förut visades bara 3gb i cpuz, nu visas 4. DOCK så visas det fortfarande bara 3gb i bios, Varför?

Jag vet inte om datorn börjar krångla igen som innan jag skicka tillbaka pinnarna.

Det jag skulle vilja veta från er är, varför det bara visas 3gb i bios men 4 i cpuz? Jag testade också att byta platser och allt på pinnarna ifall det var någon plats som var trasig på mobot, men icke.

Finns det någon inställning jag kan göra? Har kollat lite i bios men inte hittat, det verkar vara ett annolunda fast ändå normalt bios om ni förstår ^^

Det är ett asus p5b med intel chipset och en C2D E6600

Tack om ni tar er tid och läser igenom, vet att det inte är så bra skrivet men jag är stressad!

Av pixn

Max temp för E6600

Hej, ni får ursäkta om detta kommer på tal igen men hittar inget vettigt svar i någon tråd, kan bero på att jag är j*** trött men, om det är så, ursäkta!

Min fråga är angående vad den maximala tempen för e6600 är?

Enligt http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9ZL# så står det 60.1 grader, eller? Jag fatta inte till 100% vad dom menade där

Kan man gå över det något utan att processorn börjar ta stryk? Nämligen så att jag klockat den till 3.0 ghz nu med stock kylningen och ligger på 58 Grader i 100% LOAD under en längre tid (Är detta väldigt högt?)

Jag skulle vilja dra den till 3.2 men jag väntar tills jag får något bra svar från er, som man alltid få bra svar ifrån!

Tackar!

Av pixn

PCI Express x16 (x1)?

Hej, jag är lite fundersam för jag köpte en dator med pci express och ett 8800gtx för någon vecka sedan. Men det jag tycker verkar skumt(det kanske ska vara så) är att när jag kollar i cpuz så står det på grafic interface:

Version: Pci Express
Link Width: 1x
Max supported: 16x

Sedan när jag kollar på systeminformation vid nvidias kontroll panel så står det också bara

Buss: 1x

Ska det inte stå 16x där det står 1x? Det är möjligt att det ska vara så här, har aldrig haft pci express förut men

Någon som är mer kunnigare än mig skulle kunna svara på detta.

Tack!

Av pixn

Kylning på CPU, mobo och AUX(?!) ??

Hej alla, har en relativt ny dator och har inte brytt mig om vad alla komponenter i datorn ligger på för grader, men nu den senaste dagen fick jag för mig att klocka datorn lite.

Så först och främst ville jag kolla så alla temperaturer var som dom skulle men till min förvåning så verkar dom vara väldigt höga.

Cpun ligger på 45-46 i load samma gör moderkortet.

Men det jag mest reagerade på var det som hette AUX, vad är det? Är det grafikkortet, eller nätagget? Det ligger nämligen på hela 127 Grader, vilket jag tycker verkar helt jävla åt skogen (ursäkta språket) Tycker inte det kan stämma överhuvudtaget, det ligger ungefär så direkt jag sätter på datorn efter den fått vila ett tag. Kan det vara något fel på sensorn som läser eller vad?

Cpu: Intel C2D e6600

mobo: asus p5b

grafikkort: gforce 8800gtx (kyler med fläkt)

Tack om någon kan ge mig lite råd och hjälp här!

Av pixn

Konfigurera trådlöst nätverk

Hallå, jag fick en ny router idag, en från telia.. Det är en Zyxel P-320W, den var enkel att konfigurera för dom vanliga portarna men det är ju wireless på den också, vilket betyder mer problem verkade det som, jag har trådlöst på min bärbara vilket skulle vara skönt om man slapp sladdarna.

Jag konfigurerade den som vanligt och som security mode har jag WPA-PSK och lösenord då. Men när jag ansluter till det från bärbara så blir det något fel. Det går att ansluta utan problem, skriver in lösenordet osv.
Fast jag verkar inte kunna använda nätverket överhuvudtaget och kan inte surfa heller :S. Har aldrig använt trådlöst förut så jag vet faktist inte vad jag ska göra för att lösa det.

Skulle vilja ha hjälp, några råd eller så?

Tack!

Av pixn

Efter många om och men så verkade någon spärr släppa, den går att vrida vertikalt som det står i recensionen!

Av pixn

Syncmaster 931BF

Hej alla sweclockare! Jag har nyss köpt ny skärm, en syndmaster 931 svart, den fungerar mycket bra enligt mig, jag köpte den delvis efter recensionen jag läste på den här sidan och den var inte så dyr. Helt klart värt köp.

Fast jag undrar över en sak, om någon annan har en sån här skärm, om det finns överhuvudtaget någon möjlighet att ändra vinkel på skärmen upp och ned? Var in på Onoff för någon dag sedan och jag är till 95% säker att det var en sån här skärm jag såg där och den gick att vicka på, frågan är bara om det går? Och isf om det sitter någon spärr eller liknande..

Eller är skärmen så här stumm??

Tack!