Inlägg

Inlägg som pixn har skrivit i forumet
Av pixn

Hej, jag provade denna lösning, fast med andra klienten, och det fungerar icke för mig. Blir FILE_IO_ERROR direkt den ska börja folda. jobbigt =(.

Ska försöka leta på flera lösningar...

Av pixn

Nu är det så att jag får FILE_IO_ERROR hur jag än gör, jag har läst mig till att det kan vara aidsviruset / brandväggen som kan åstadkomma detta men har lagt på en exclusion på just mappen som programmet är i,

när jag kör utan flaggor verkar det fungera utan problem, så jag undrar hur jag ska göra, smp klienten är väl imo ganska onödig om man inte använder rätt flaggor? =S

EDIT; Har provat nu utan några flaggor som -smp och den andra som stod i guiden, då rullar klienten på, varför kan det vara så? =S

Av pixn

Ändra "snabb" knappar på sony ericsson(z770i)

Hejsan alla, jag har funderat lite, köpte ny mobil nyligen, en z770.

Dock till min förvåning så de tre snabb knapparna (vänster mitt och höger som leder till exempel meny och kontakt) inte var som jag hade tänkt mig. Då jag köpte en Z mobil för att använda den mest för att ringa med (använder ej mp3 på mobilen) och kameran var inge vidare, det var mest designen som tilltalade mig.

Så, den vänstra knappen, leder till "media" och detta interface var det sämsta jag varit med om, är allmänt segt och inte direkt användarvänligt enligt mig, då kom jag på iden att man kanske kan ändra så knappen leder till "samtalslistor" istället som den gör på min gamla phone.

Nu pratar jag inte om de fyra knappar man kan ändra genväg på i telefonen, utan dom tre fasta knappar.

har ni några tips får ni gärna säga

ha en skön kväll, tack för mig!

Av pixn

Bygga en server ("NAS") Billigt, köpråd!

Hejsan alla, nu när jag fått en någolunda stabil ekonomi så har jag tänkt köpa en server som skall fungera lite som NAS samt printserver (så jag slipper ha stora tjocka stationära) på 24/7.

Jag har redan chassi, skärm, mus, tangentbord och hårddiskar. Det jag skulle vilja ha lite råd är vad för komponenter jag skall köpa för att hålla det så billigt som möjligt, som sagt det skall inte dra nå tunga applikationer på det.

Just ja, har ett 8800GTX kort liggandes också, så helst skall moderkortet ha en PCI express plats så jag kan använda det (Kan jag ju hjälpa till yttligare på foldandet ).

Men i huvudsak skall den stå på som NAS samt printserver då, har kollat runt lite men är ganska lost faktist.

Kom gärna med lite förslag så kan jag kanske ta och beställa redan idag!

Av pixn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triclone
Nej,, Dom har ju inte ändrat något i processorn utan dom har ju bara ändrat instruktionerna för Mätvärden i programet.
Så precis som Thomas sa. Om datorn började bli ostabil vid "*65c" så betyder det ju att processorn var "*55c". Därför kommer den ju vara ostabil redan vid *55c nu.

(*Exempel på värden för 10c sänkning..)

Jo men om man nu får 10 graders säkning betyder det ju att man bör kunna "våga" kräma på med lite Vcore för att klocka yttligare, vilket man kanske inte vågat förut då tempen redan varit för hög.
Elller tänkte jag helt fel nu?

Av pixn

Upp 8a grader, nice, NOT!

Av pixn

Jo jag hittade när jag kollade en andra gång ^^ måste ha varit riktigt dum först ^^ ber om ursäkt om det

Av pixn

tack för era råd, jag provade zlobbs lösning och den fungerade väldigt bra, dock blev jag lite intresserad utav vad du skrev zertezX. Men jag vet inte riktigt vad du menar.

Nätverksanslutningar -> Avancerad(?) detta hittar jag inte, men jag kanske är blind? :S

När jag klickar på Network connection kommer jag ju in till mina network interfaces, sedan tappar jag helt bort mig, förlåt om jag är dum i bollen!

Av pixn

LAN / 2 nätverkskort, inet från båda, vill bara använda 1 till internet.

Hej, får först be om ursäkt för den otroligt dåliga rubriken, kom dock inte på nå bättre.

Nu ligger det till så här att jag och min vän (han bor i lägenheten över mig) och vi har haft en del lan men vi orkar inte bära datorn upp och ned nu, så vi har provat lite hamachi, vilket inte fungerar ypperligt, så jag rotade lite i lådorna och hitta en ganska lång tp kabel.

Vi drog den genom fönstret och ner, och till förvåning räckte den fram till min dator.

Så jag plockade fram ett extra nätverkskort och pluggade i, det fungerar väldigt bra, multiplayer på spelen flyter på utan problem och vi är väldigt nöjda, förutom jag på en viss punkt.

Själv sitter jag på 24mbits telia och han har 8mbit, jag är ju fortfarande inkopplad på mitt internet här hemma genom router som går till ena nätverkskortet.

Det stora problemet är att när jag kopplar in den andra kabeln som går från hans router i hans lägenhet, så verkar det som att det går över till det nätverkskortet och använder internet genom det istället, vilket jag inte vill.

Det jag har tänkt är att jag skall kunna surfa (msn, ventrilo och diverse internet program) på ena nätverksinterfacet som går till min router, medans jag bara använder det andra som LAN, alltså att jag kan komma åt vännens dator, dock inte internet, på något vis.

Jag har tyvärr inte kommit på någon lösning så jag sitter ganska fast, har sökt lite men inte hittat det jag letar efter direkt, så provar göra en tråd här, där man brukar få bra svar!

(Jag har en zyxel router och min vän har en d-link något(den vita )).

/MVH pelle

Av pixn

Hej, mitt kommer här, vilket jag är ganska nöjd med.

Processor =e8400
Fläkt = TRUE samt nexus fläkt
Idle = 30-32 (38 just nu då jag har 28 grader på rummet, normalt så är det runt 22-23
load = 46-48
klockad till = 3.75Ghz

Av pixn

Hejsan, intressant tråd detta, något som intresserar mig väldigt mycket..

Jag börjar få fullt i plats i min vanliga WS/spelburk och har funderat länge på att köpa en burk som enbart innehåller diskar, och nu kom jag över den här, vad guld.

Några frågor dock, som killen före mig skrev så behöver man göra något speciellt för att få alla 5 diskar att synas?

Har tänkt köpa en sån där LYCOM ESATA 3GBPS II 1-TO-5.. och flytta över 5 diskar till någon burk, vilken vet jag inte än, har även ett nätagg liggandes.

Men nu undrar jag, vilka steg behöver jag ta för att detta ska fungera effektivt? Har inte planerat att köra i raid eller liknande utan att som sagt, varje disk visas.

Tack på förhand, hoppas någon fortfarande kollar detta underbara galleri.

Av pixn

Lezziter det där ser riktigt bra ut, ingen dum summa heller, helt klart tänkvärt! Tack så jätte mycket. Kommer ingen mer med flera fina förslag så kan det mycket möjligt tänkas att det blir det där.

Av pixn

Flera hårddiskar i en låda (NAS) hemmabygge av något slag, behöver tips

Hejsan alla, har funderat ett tag på att göra en egen NAS (""). Har tänkt mig något i stil med en låda, vet inte om jag ska köpa mig ett chassi i lämplig storlek eller bygga själv ännu, och ha hårddiskar i, då jag inte vill ha massor i spelburken utan kunna använda dom när det behövs.

Så, iden ligger på detta, en burk med X hårddiskar, skall på något vis kopplas samman så jag kan köra USB från burken till en dator, eller nämnvärt kunna koppla in det på nätverket så jag kommer åt det däröver.

Jag har tänkt men har ingen aning hur jag ska börja, eller vilka delar/komponenter jag behöver, så jag tänkte be er här på swec att komma med förslag hur jag ska göra. Prislappen skall förstås inte bli för dyr, runt 1000-2000 (utan diskar så klart) om det är möjligt.

Men, kom med förslag, helst så billigt så möjligt men blir det dyrt utan att göra något åt detta så spelar det ingen roll, jag tänker genomföra det!

Av pixn

Timpppa, har du köpt ett EP35 eller ett P35? En av länkarna stämmer beroende på vad du köpt det är 2 olika moderkort, du kan inte använda bioset från ena till det andra, såvitt jag vet?!

Första länken är ju som sagt till EP35 som du skrev att du köpt, så svaret på din fråga borde vara första länken!

Av pixn

Call of duty 4 Splash screen, riktigt segt att starta spelet.

Hejsan, idag när jag skulle spela lite COD så startade inte spelet, trodde jag, så jag startade om datorn och provade lite, sedan tänkte jag att äsch jag väntar lite.

Alltså; När man startar spelet så kommer ju splash screenen upp, förut så har det gått vidare efter någon sekund bara, nu står den där i ~1 min och kollar man aktivitetshanteraren så står det svarar ej;

Har provat stänga av brandväggen i routern samt sätta automatiskt IP på datorn min, då jag har sökt runt på google och vissa har fått det att fungera tack var det.

Men icke jag, så nu vänder jag mig hit, tycker det är oerhört irriterande att behöva sitta i en minut, kanske längre för att komma in i ett spel som vanligtvis tar mindre än 5 sekunder.

Av pixn

Random spelkontroll från GAME

Hejsan alla, köpte mig en spelkontroll te PC för några månader sedan från butiken GAME, kontrollen är av okänt märke och det fanns inte drivisar till den heller.

Nu tänkte jag spela lite Devil 4 till PC och köra med tangentbord är inte jätte kul, så satte i den, mot min förvåning så beter den sig väldigt analogt om ni förstår?

Spakarna blir bara MAX eller inget, man vill ju ha mer mjukt eller vad man ska säga, trycker man lite framåt så blir det lite, osv, sedan finns det bara höger vänster bak och fram, alltså inte "framåt och höger"..

Fasiken, svårt att förklara, jag skulle vilja ha hjälp på något sätt så jag kunde få den bete sig lite mer som en kontroll till konsolerna..

Går ju att konfiguera den genom spelenheter i kontrollpanelen, men det fungerar ju inge vidare

Hittade länk till den jag har

http://www.game.se/acatalog/info_3060548.html

Av pixn

Väldigt konstiga fryslagg då och då

Hej, har ett väldigt irriterande problem då jag använder datorn som speldator.

Det ligger till så här att när jag spelar hoppar fpsn ner lite då och då till 20-30 fps, i vilket spel som helst, det är inte det att den hoppar ner utan att det känns som datorn ska frysa i en halv sekund typ, ganska jobbigt i fps spel där det gäller att ha fokus.

Det jag har gjort är att ominstallerat OSet otaliga gånger, provat andra drivisar till moderkortet/grafikkortet/ljudkortet.

Bytit grafikkort, bytt ram minne(nyköpt), bytt cpu(nyköpt). Har ställt om allt till default i bios då jag trodde det kanske berodde på överklockningen men icke.

Vet att jag lyckades fixa detta efter en ominstallation för en vecka sedan men vet inte vad jag gjorde, eller om det bara var en slump.

ORTHOS går att köra i flera timmar, memtest visar inga errors etc. Är det någon som kan tipsa om vad som kan vara fel? Jag funderar på att prova Vista då jag kör XP nu och se om det är samma problem.

Kan det kanske vara hårddisken? Eller Moderkortet?

Hälsningar snurrah!

Mobo: EP35-DS4, corsair dominator pc8500 4gb, 8800GTX(och 9800GTX), samt E8400 cpu(har även en e6600 som det är samma problem med)..

Av pixn

Problemet med BSOD hade jag också för några dagar sedan, men nu har jag både bytt ut minnena dragit ur alla hdds som inte används samt bytt grafikkort, så jag vet inte riktigt vad som är felet, jag skulle nog kunna tänka mig att det är minnena.

Av pixn

Cosmos S och Thermalright Ultra 120

Hejsan alla, har sökt runt lite men inte fått något riktigt svar, har läst att det skall komma en ny chassi sida till cosmos S modellen så att en Ultra skall få plats (då man endast kan ha en 14.5 cm hög kylare enligt swecs recension...

Är det någon som vet om det kommit någon ny eller om man kan fixa detta på något sätt utan att ta bort fläkten?

tack!

Av pixn

Hej, processorn ligger i 60 grader i LOAD under 2 timmar.

Det sjuka är väl att igår körde jag ORTHOS i 5 timmar nästan utan några problem alls. :s