Inlägg

Inlägg som pixn har skrivit i forumet
Av pixn

Stora problem med datorn.

Hejsan, min dator började krångla efter jag installerade Folding at home klienten till grafikkortet, som förövrigt är ett 9800GTX.

Det började med att jag satte på det över natten och när jag vaknade så stod datorn still vid boot skärmen för XP, när jag startade om fick jag BSOD vid uppstart, konstigt tänkte jag.

Provade några gånger, ställde om i bios etc men ingen skillnad, tog slutsatsen att det blivit nå fel på xp installationen så drog en format, efter formaten fungerade det bra i någon dag, sedan blev det samma fel igen, konstiga crasher och BSOD.

Fel på hårddisken kanske? Installerade Xp på en annan hårddisk och annan partition, hade fortfarande andra hårddisken i dock men använde den inte direkt. Fungerade i ungefär 30 timmar, BSOD igen.

Fel på grafikkortet? Bytte ut till gamla (8800GTX) under samma tid då jag fick BSOd direkt jag startade upp, och det kom direkt, då antog jag att det inte var nå fel på g-kortet, men jag börjar fundera nu igen - åter till det snart.

Började köra memtest och fick några 10000errors efter en halvminut (aha minnena det är fel på!) så provade byta till en sticka bara (inga errors) provade andra stickan (inga errors) skumt. Ställde om klocken och det mesta i bios till default, fungerade sisådär i någon dag, sedan krångel igen.

Körde memtest, yttligare 100000 errors efter någon minut.

Nu har jag bytt till mina gamla minnen (som jag bytte ut för dom inte fungerade) och vips så fungerar datorn, inga errors i memtest eller liknande, haft datorn igång nu i 2 dagar men fick BSOD för 20 min sedan, provade även köra ORTHOS nu och fick ERRRRRRROR nästan direkt (Oj glömde, detta provade jag även förut och efter varje BSOD körde jag igång det, fick även ERROR då efter någon minut).

Så nu har jag fastnat, skickat RMA anmälan till Komplett angående minnena men börjar fungera på att det är något annat..

Kan det tänkas vara CPUN? Eftersom ORTHOS säger ifrån och jag får Error i memtest då och då så borde det inte vara grafikkortet som strular, eller hårddisk-ar.....

Eller?

Ber om hjälp, jag har funderat ett tag på en ny cpu (har en e6600) men känns lite ovärt om den fortfarande fungerar..
Kanske även är moderkortet?

Vad tror ni, kom med förslag på vad jag kan prova göra eller något smart sätt, skall skicka in minnena idag om jag inte beställer en ny CPU istället och inväntar o provar med den.

Av pixn

Hur stort hål kan tänkas? Har beställt en ULTRA själv jag lär väl komma nu i veckan antar jag, men kan ju passa på att borra i en femma direkt på jobbet imorgon/övermogon bara jag vet ~hur stort hålet behöver vara~ 3,3 4.2 5, 6,8?
Säg det rimligaste skulle vara snällt!

Av pixn

Någon som har nån aning om när dom kommer släppa dessa officiellt, alltså icke beta version?

Datorn min har krånglat en tid nu och verkar ha fått igång den som den skall nu, men tror inte jag vågar dra in ett par beta drivisar atm för då sprängs väl datorn ( så tur har jag haft nu senaste veckan ).

Men man är ju ganska sugen på att prova ändå, åh

Av pixn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av él Mero
Vilken drivrutin körde du med?

175.16 tror jag bestämt det var.. Dragit in den nyare nu och installerat det mesta på datorn, men jag funderar på om jag vågar dra igång klienten :S

Har även bara en minnes sticka i at the moment, ska sätta i den andra vid en reboot sedan blir det att köra ett till memtest. Gjorde även default settings vid bios så datorn är inte klockad eller liknande nu.

Blir att göra om alla inställningar sedan när man kan se att det inte är något annat som stör.. Köra lite uteslutnings metod

Av pixn

Ja för mig fungerade det mycket bra, kör på ett 9800GTX, räknar ju lite snabbare än vad den vanliga CPUn gör.

DOCK... så verkar programmet ha kraschat min dator, satte på det över natten och när jag gick upp imorse så stod datorn och försöka ladda in windows (boot screen) den hade fastnat där, när jag sedan startade om fick kom jag vidare, dock blev det BSOD hela tiden precis när man skulle in i win, skumt.

Tänkte att det kanske var någon minnes modul som kraschade så körde memtest, fick 10000 errors på någon sec, inte bra. Startade om och körde det igen, nu blev det inga error (konstigt???) drog ner klocken samt volten lite o provade igen, inga errors.

Men hade fortfarande BSOD vid start av win så jag vettefasiken, har dragit en format nu iallfall så vet inte om jag vågar installera klienten innan det kommer en riktig release, om det nu var det som hände, vilket jag inte kan vara säker på.. :S

Av pixn

Lamporna lyser konstakt på USB kortläsare (intern)

Hejsan swecare, hoppas ni har haft en god lunch, själv sitter man på sina sista minuter innan det är dax att gå ut och börja montera igen...

Tänkte dra en snabb fråga här efter fått ett ganska meningslöst var från komplett.

Jag fick med en multikortläsare till en dator jag köpte förut, en intern som man placerar i en 3.5"s plats.

Har icke använt denna sedan jag bytte chassi men nu har jag skaffat så jag kan ha den i en 5.25 plats.

Anyway, när jag kopplar i den och sätter på strömmen på nätagget så lyser lamporna på läsaren hela tiden, vilket jag tycker att det borde inte göra det, det gjorde det inte på förra datorn..

Det var en enkel kortläsare från komplett, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344154 närmare bestämt.

Jag har ett EP35-DS4 GB moderkort, och den ska ju kopplas in på valfri usb "port" på moderkortet, men jag funderar om det kan ha något med att göra då det bara är 3 utag för "stift" på kontakten till läsaren, usb porten på moderkortet består ju av 7stift, 4stift + 3 och en svart spot om man så säger, läsaren min har bara 3 + den svarta..

Några förslag, jag vill ju inte behöva täcka för lamporna Om det finns någon kunnig, kanske kunna modda sladden på något sätt eller liknande, men jag är inte direkt hemma på det ämnet att börja ändra med sladdar eller liknande så kan ju fråga här först.

Om det är fel forumsdel så får ni flytta...

/Peace -- Pelle

Av pixn

Japp hittade den efter ett bra tags letande, vettefa* vad jag höll på med.. tack iallfall

för att få någon sorts pratstund här, vad tycker ni om antec 900? När det gäller sådana tillbehör som kortläsare etc är det ju i princip omöjligt att få dit om man inte vill skippa en fläkt och få sämre kylning, dom skickar ju med en liten plåt så man skall kunna sätta dit en 3.5" men inte något "rack"

Av pixn

Hjälp, vet inte vad det heter och vad jag skall söka på

Tjo, nu blir jag riktigt arg på mig själv, har en minneskortläsare som är i 3.5" format, och tänkte sätta i den i chassiet, men då behöver jag ha någon converter för just en enda 5.25"s plats då jag enbart har sådanna och vet vet tamefulingen inte vad jag ska söka efter.

Frustrerad!

Alltså, ska sätta en 3.5"s enhet i en 5.25"s plats

Av pixn

Nya drivrutiner till ljudkort, x-fi audio

Hejsan alla glada....

Har fått ett litet problem som jag inte lyckats lösa, det är inte något viktigt men vore kul ändå.

Köpte mig en dator, eller delar från komplett för en tid sedan, snart ett halvår och då valde jag med ett x-fi audio ljudkort då jag ansåg att det var ett bra val :).

Sedan dess har jag inte brytt mig, varje format etc har jag laddat in drivisarna som följt med skivan till ljudkortet, men nu tänkte jag att det borde finnas några nya som fungerar ännu bättre, men alla jag hittar på nätet och laddar ner säger bara att jag inte har något ljudkort installerat i systemet och skall kontrollera detta :S.

Sitter på Xp 32 bitars och ja, vad mer, Ds4 moderkort och diverse saker, enda som är det viktiga är väl att det är ett x-fi ljudkort,

Ett X-fi Audio [D000] närmare bestämt :S

Hoppas någon har något förslag?

Av pixn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Ge mig bakgrund! :OO

mitt skrivbord är inte så modifierat men.. bjussar på en bild ändå

http://imageupload.se/files/080518/7066bagg.JPG

Du skulle inte vilja länka till den där bakgrundsbilden då den var ap snygg

Av pixn

Offline filer, win 2003 serv samt domän

Hejsan alla, jag har fastnat lite, är och praktiserar på ett företag och dom har ingen nätverksadmin/dator tekniker, eller vad man nu ska kalla det, dom har ett kontor med åtta datorer samt lite datorer utplacerade runtom i företaget.

Detta görs möjligt såklart, genom en domän, med diverse saker samt en win2003 server.

Då en av de anställda kom och fråga mig i fredags om jag kunde lösa ett problem han hade, det är så att dom har X antal bärbara datorer också, som dom använder som service datorer, det har dom med sig när dom åker ut till kunder och ska konfigurera maskinerna vi(företaget) bygger.

Så det är ganska viktigt att alla filer som han har tillgång till på servern även ligger med på service datorn när han loggar in sig där. Detta har dom hanterat med Offline filer, det vet väl alla vad det är här?

Nu skulle jag vilja be dom lite mer kunniga, problemet han har är följade, ska försöka förklara så gott jag kan.

Dom har tre stycken huvudmappar utdelade i huvudsak, marknad, maskiner, och databas.

Det han beskrev till mig var att när något nytt läggs in i någon av de mappar, vi säger en ny undermapp så ställs det inte automatiskt in att den ska bli tillgänglig offlline, álá offlinefil.

Ett senario då:

X person loggar in på bärbara genom domänen och allt, den synkar med servern och uppdaterar offlinefilerna, men om någon nu lägger in något nytt i mapp "marknad" under tiden han är online, när han sedan loggar ut ska det ju synkas igen och ta in allt nytt som har ändrats, lagts till etc. Men det gör det inte, har ställt in alla inställningar man ska på klientsidan, men är inte så jätte hemma angående offline filer på server sidan så tänkte be om hjälp, om någon vet om det finns någon fin inställning där man lägger till en regel att allt som läggs in i de mappar man valt, blir automatiskt tillgängliga offline, samt att det ska uppdateras på varje klient om man säger så.

---

Kan nog inte förklara så mycket bättre, jag har suttit och surfat omkring lite på google men inte hittat någon bra information om detta.

Vore fint om någon mer insatt kunde ta sig an detta och ge mig lite hjälp!

Av pixn

Dela ut i nätverk, bestämma rättigheter

Hejsan alla, jag är väldigt osäker på den här punkten och jag tänkte ställa frågan här istället för att få upp en liten disskution om hur bra det är och om det går att göra så.

Problemet jag har är att jag kan inte ha några externa hårddiskar i min stationära dator, synd javisst, varför vet jag inte.

Då har jag kopplat in dom på bärbara så den får agera lite som en filserver, har XP installerat på den och delat ut diskarna. Dock så skulle jag vilja bestämma att just jag på STATIONÄRA ska ha full rättighet, alla andra ska bara ha vanligt read. :/

Går detta? eller behöver jag installera någon form av winser03 på bärbara och dra upp en domän osv. Detta vet jag hur man gör, men känner verkligen inte för det, så min fråga är ju denne:

Går det att ställa in på något sätt i XP vilka datorer(samt användare på just dom datorerna kanske?) ska få ha vilka rättigheter?

Tack på förhand

Av pixn

Skillz; Det vore guld värt om du kunde hjälpa mig lite att söka efter problemet med externa hårddiskar, att dom gör så datorn startar om i post :[. Jag har sökt lite nu och hittar inge vettigt, vet inte riktigt vad jag skall söka på heller =(

Av pixn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Jag skulle provat med nytt DS4, men det är ju jag det

Tar väl inte så lång tid att boota om och öka MCH spänningen ett snäpp eller två och stoppa in stickorna? (5minuter)

Kan du inte bara plugga in dom när du har windows igång då?

Jo visst men nu är jag inte hemma, stack iväg sekunden efter jag postade :/..

Ska väl prova imorgon antar jag, sedan vore det gulligt om du kanske kunde komma på det där med externa hårddiskarna, det är ju liksom 1.4tb jag inte kommer åt Enda jag kommer på vad jag kan göra åt det är väl att sätta upp en enklare server, eller trycka i dom i datorn istället men då lär ju kylningen försämras ganska mycket då luftgenomströmningen ryker åt He'****

Av pixn

Ja ellerhur, ska jag chansa på att skicka tillbaka och prova få en ny DS4a eller ta ett DS3P istället och se om det fungerar bättre, gör det inte det får jag väl byta tillbaka till DS4 och hoppas det exemplaret går bättre.

Angående MCH har jag inte provat, det skall jag göra, hinner dock inte idag =(.

Angående externa disken så har den tuvärr bara usb ut/ingång =(. Är 2 stycken också så det är lite taskigt att dom inte går att använda överhuvudtaget =/

Av pixn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Det är faktiskt rätt vanligt att externa diskar stör ut systemet. Prova leta lite på detta så lär du finna ett svar på detta problem. Kommer inte för tillfället ihåg vad som just löser detta problem, men har för mig att det inte var allt för svårt att fixa.

Detta har jag faktist ingen aning om hur jag ska gå till väga med, har provat samtliga usb portar och letat mig igenom bios ifall det skulle vara några inställningar där, men icke.

Har även kommit på att jag inte längre kan använda 4 minnes stickor =( Det gick bra i 2 dagar, hämtade ut kortet i onsdags och haft det, men idag när jag startade om datorn blev det fjutt, datorn rebootar bara i POST, oändligt många gånger. Har ballistiX pc 6400 minnen, 2x1gb samt 2x512mb. :/

Jag har dragit en rma på detta kort, ska nog köpa mig ett p35-DS3P, om någon har någon erfarenhet av detta? vad jag hört krånglar inte ds3orna lika mycket?

Av pixn

Nej, det blir en RMA för min del, eller ska skicka tillbaka det och få pengarna tillbaka, sedan beställa ett P35-DS3P istället tror jag, verkar inte vara lika mycket krångel med dom?

Av pixn

Jag har också fått ett problem, reboots, POST screen kommer upp sedan typ känns det som att den hackar i, sedan en reboot (detta händer bara när man överklockar) sedan går den tillbaka till default.

Men har suttit och provat lite inställningar, nu är jag inte helt säker men ökade pci express Mhz till 110 ist för 100, detta kan ha gjort så problemet försvann alt att jag drog ur mina externa hårddiskar. Skall ta och prova mer senare men detta kan vara en sak att prova.

EDIT: Har nu kommit fram till att det är externa hårddiskarna som krånglar till det, varför vet jag inte.

Har jag dom inte i startar datorn fel fritt @ 3.4GHZ (e6600). Men när jag sätter i dom så startar datorn om sig i POST screen och ställer om sig till default inställningar.
Någon som har något förslag på detta? =S

Av pixn

Så ett REv 2.0 etc fungerar utan problem då? Låter fint, tar jag och åker och införskaffar ett nu å direkten

Av pixn

Hejsan har tuvärr inte orkat sitta och leta igenom hela tråden och jag var lite osäker på vad som stod i Topic "tråden"

har tänkte köpa ett sånt här moderkort men får man på en Schythe Ninja PLUS rev. B kylare? Eller måste man göra något speciellt?

Tack på förhand och ursäkta att jag är lat, är lite stressad då mitt moderkort just gick sönder och skall köpa nytt så snart som möjligt.