Inlägg

Inlägg som pixn har skrivit i forumet
Av pixn

Måste bara tillägga att jag köpte mig ett Rampage Formula här om dagen, hade ett P45-DS4 innan och jag har märkt en ganska stor skillnad.

På P45 kortet fick jag bluescreen med 1.26vcore i 3.6Ghz (E8600) på mitt rampage nu kör jag 4.0GHz i 1.23vcore..

Nu tar jag det försiktigt, ska se hur långt jag kommer innan man behöver höja vcore, alltid lika roligt! :]

Av pixn

TYCKER DU SKA skriva lite info om extra kylaren på graffet, hur du monterat den, tempsen i idle / load efter och före monteringen av kylaren?

Då du vet lika säkert som jag så låter X2an fläkt ganska mycket, samt att det blir vääldigt varmt

Så; gärna lite fler bilder på den "modden" samt lite info, uppskattas!

Av pixn

Jag måste bara få säga att det här var den roligaste(sorgligaste) tråden jag läst på länge, sedan så måste jag tyvärr även få säga att det verkar som att fler och fler börjar komma hit från fragbite.

Folk tror sig veta precis allting, eller tror, dom verkar ju intala sig själva att dom gör det, när dom sedan blir överbevisade tio gånger så springer dom iväg och vågar inte skriva något mer.

Känner igen det allt för väl

Av pixn

Jag hoppas faktist på nvidia.

har kört ATI / Nvidia ungefär varannat kort nu och jag måste säga att jag är mer nöjd från Nvidias håll.

Senaste kortet nu, 4870X2, prestanda monster? Jovisst, Jetplan + Vulkan? Javisst. Vet inte riktigt hur ATI har tänkt till där.. 55nm och är lika varm som, jag vet inte äns hur jag ska formulera den här meningen.

Från min sida så har Nvidia haft bättre temps samt mycket, MYCKET tystare i jämförelse.

Kommer nog troligtvis uppgradera till Nvidia om priset är rätt (vilket är en stor nackdel från deras sida, priserna) Då jag inte alls är nöjd med temperaturen samt ljudnivån på X2an.

Av pixn

Processor: E8600
Klockad MH: 4470
FSB: 447
Nuvarande Vcore: 1.360(cpuz) 1.4(bios) [Hur kommer det sig att cpu-z visar så mycket mindre?]
Stepping: E0
Kylning: TRUE
Temp: 39/60
------------------------

Känns som jag fått ett ganska dåligt exemplar av e8600an, synd

Av pixn

Känns väl lite onödigt att köpa en Extreme processor om man inte skall använda den för överklockning?

Vad jag vet så är väl inte själva processorn bättre, alltså prestandamässigt än en vanlig, det är väl just att den är ämnad åt just överklockning som gör den TOP of the line? Fast jag kanske är helt ute och cyklar nu?

Av pixn

Judge, sorry har glömt uppdaterat signen, har 9800 i en folding burk nu som rullar på i 6000PDD

nej men så man ska rulla med 2 klienter på X2an, har fått för mig att det inte går? Eller behöver man ha anslutningar, alltså 2 skärmar? så att säga?

Tell me friend!

Av pixn

E8400 Ja det var inge fel...

Judge, Får ungefär 2500~ points med det,

Av pixn

Har provat lite nu

Får 20400 i 3Dmark06 samt 12400 i Vantage med detta system:

Gigabyte P45-DS4 mobo
E8400 @ 4.24GHz
4gb dominator pc8500 minnen
4870x2 [oklockat]

tycker jag borde få mer i vantage :S

Av pixn

Känns som att din cpu kan vara lite utav en flaskhals kanske? Nu är jag inte insatt i AMD processorerna längre och har inte varit det på en tid, men skulle kunna tänka mig att den agerar flaskhals i det där systemet.

Av pixn

Ja, för ska jag vara ärlig. Fläkten på grafikkortet överröstar hela burken + min server när jag har den i 35%, känns ganska drygt då man lagt ner lite extra för att få ner ljudnivån, men inget att göra åt saken.

Skulle dock vara kul om någon hört nå rykte om eftermarknaskylare

Av pixn

Kortet verkar vara relativt lättklockat, men har även läst att det finns någon begräsning vid 800Mhz på coren, men inte säker, det får gärna någon upplysa om.

Men det känns som att det inte är någon ide att klocka just nu om du inte ska köra vatten kylning

Av pixn

Nej du, verkar inte finnas någon eftermarknas kylare i nuläget, synd, då kortet blir lite för varmt.

Jag själv orkar inte skaffa vattenkylning i daxläget för att behöva hålla nere tempsen, dåligt av ati tycker jag att göra ett kort med sådan extrem värme, och vill man ha det svalare utan att modda (genom att höja fläkten) så blir datorn att låta som ett flygplan...

Men visst, kortet krossar jag, det kan jag inte förneka, det är jag mycket nöjd över. Nu behöver man bara kolla runt lite efter moddning så kortet kan hålla sig svalt utan att låta som en skördetröska..

Av pixn

Ingen som har någon koll på om det är planerat att komma några eftermarknaskylare till detta kort? tycker stockkylaren låter lite för mycket när man drar upp procenten till över 40%

Har kollat runt lite men inte hittat någon bra info :/

Av pixn

Skulle vilja se lite bilder på era moddar för att få ner tempsen, då den verkar vara helt sinnessjuk, och man pallar i ärlighetens namn inte att ha fläkten på mer än 40% (och redan då låter den en del) för att hålla ner temperaturen, sinnesjukt

Av pixn

Tar och lånar tråden lite.. Fick ett X2 idag och usch, jag är nöjd, verkar även vara så att mitt 620 corsair agg räcker då jag har pressat spel från jag kom hem.

Enda missnöjda jag är är väl värmeutveckligen, den verkar vara fruktansvärd, kör just nu med rivaturner och 40% på fläkten, men den varar upp till 100% ändå då och då efter en stunds spelade, drygt.

Tänkte höra om någon har sett någon bra lösning (modd?) på kortet som man skulle kunna göra, läst lite att folk tagit bort kåpan och monterat dit en 120mm, men skulle vilja se lite bilder.
Samt; Någon som vet om det kommer komma ut någon altenativ kylning till det? Inom rimlig framtid alltså

Av pixn

Ändra färg i windows vista basic

Hejsan alla, tänkte höra, jag har letat mig galen men hittar inget så då provar man här

Jag kör vista ultimate x64 och jag tycker inte om aero gränsnittet, dock verkar jag inte kunna välja mellan olika färget om man går in på "fönsterfärg och anpassning" om jag inte har aero aktiverat.

Min granne kör med vista basic på hans dator och om han går in på samma verktyg, har han ett färgschema som heter "windows vista standard"

Där kan han välja färger, precis som jag om jag har aero aktiverat. Nu till den stora frågan, finns det på något sätt att få detta fungera likadant för mig, alltså att jag kan skaffa detta färgschema på nått sätt och kunna ändra färger på fönsterna utan att behöva använda aero?

Tack på förhand och hoppas ni förstår vad jag menar!

Av pixn

Jopp, efter jag provade den i bärbara så har jag nog också beslutat att den är trasig. Tråkigt eftersom en vän lånade den och efter det så har den inte fungerat (tillägger att den fungerade innan jag lånade ut den).

.. :/

Av pixn

Det har jag provat, installationen av det fungerar som det skall.

När jag sedan öppnar det programmet så står det bara connections när jag sedan sätter i gamepaden och slår igång den.

Precis som inte vista hittar den :S

Nu har jag även provat på min bärbara med XP installerat, och den fungerar inte heller där. :S

Av pixn

xbox wireless controller vista x64

Hejsan, nu har jag ett litet problem som jag suttit och försökt fixa i många timmar.

Köpte en xbox kontroll för några månaders sedan till datorn, den fungerade hur bra som helst i vanliga XP, inga konstigheter där, installerade medföljande programvara sedan startade jag dosan.

Nu har jag uppgraderat mig och kör vista ultimate x64, och tänkte fixa dosan så jag kan köra lite spel, men icke, icke och även ICKE.

Provade först att installera från skivan jag fick med, det gick men när jag sätter igång dosan så hittar inte windows den, det blinkar bara runt sedan så stänger den av sig, jag har ju självfallet provat trycka på sync knapparna, utan framgång.

Har även provat lite diverse installationer från nätet, även där utan framgång.

Är lite små arg då det är microsofts egna produkt och det verkar som att windows inte stödjer den, har provat i flera olika usb portar men det blir ingen skillnad.

Tycker att windows borde känna av den direkt jag knäpper på den så som det gör med allt annat..

Har ni några tips får ni gärna dela med er!

/Mvh Pelle