Inlägg

Inlägg som finskturist har skrivit i forumet
Av finskturist

Samsung 830 eller 840

Har sedan tidigare en samsung 830 som jag är väldigt nöjd med och ska precis köpa mig en till att stoppa i en asus ultrabook. Noterade då att en uppdaterad variant kommit - 840, men om man tittar närmare på specarna så verkar den vara sämre? Högre effektförbrukning, avsevärt långsammare skrivhastighet dock en hundring billigare. Noterar att det är olika minnestyper i dem, ska det i 840:in vara bättre? vad har jag annars för anledning till att köpa den nya varianten bortsett från den hundralappen jag sparar in?

Av finskturist
Skrivet av Jeddan:

Jag har lite men stör mig inte. På så tunna skärmar är det nästan mer regel än undantag att ha det. Skärmen i övrigt väger upp för det

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jag känner väl ungefär samma sak, men att om det nu hade gått att bli av med så hade jag gjort det.

Av finskturist

Hur är det med backbleedproblemet? Hur många har klarat sig undan det och hur många har fått tillbaka något bättre när ni skickad in den? Upptäckte att jag har en strimma på vardera kortsida av skärmen, inget som stör speciellt mycket men skulle ju gärna slippa det men samtidigt är det inte värt att vara utan den några veckor bara för att få tillbaka en likadan.

Av finskturist

EFter några dagar med datorn är jag väldigt nöjd, väldigt lite backbleed och märker inte av några fläktproblem. Jag har dock en ovana att röra vid touchpaden när jag skriver vilket gör att markören ibland flyttas runt i dokumentet, vet att vissa laptops har en funktion som låser/avaktiverar touchpaden när man skriver men kan inte hitta det för denna, någon som vet om det går att lösa?

Av finskturist

Sitter och ska byta till en SSD men behöver fixa en USB-sticka med win 8 innan jag kan gå vidare, lyckas dock inte hitta ISO-fil för att kunna göra det, någon vänlig själ som kan vägleda mig? (via PM om det behövs)

en fråga till, hittar inget serienummer på laddaren som försäljaren sa att skulle finnas men läser att vissa inte behövt ange det efter installation? kan jag gå vidare utan att ha det till hands?

edit. hittade iso:n

Av finskturist
Skrivet av emilakered:

Fick tillslut tag på en ISO av svenska x64-varianten, vilket verkar vara enda som garanterat går in. Efter det var det smooth sailing, inga problem med drivrutiner eller liknande.

Var hittade du den ISOn?

Av finskturist

Okej, men då borde dessa passa bättre kanske? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=916997

är det något hinder att dessa minnen är snabbare? (1600mhz)

Av finskturist

Har även jag haft min i drygt två år nu, bytte till en ssd direkt men kört med samma ram hela tiden. Var dock in på prisjakt och såg att priserna på 8gb stickorna ju är löjligt låga, så jag undrar, vad kan jag stoppa i för något? funkar denna t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1296968 ? eller något som har ett tips på vad jag ska stoppa i den?

Av finskturist
Skrivet av allemargino:

... frågan om jag kan installera Windows 8 från scratch och använda den medkommande licensen[/URL] (alltså den som ligger i BIOS eller var det nu är)...

Om du eller någon annan kommer på hur man kan göra detta, snälla dela med er!

För vad jag förstått hitills så är det ingen som bytt ut medföljande HDDn i en win8 dator till en ssd och kunnat installera ett rent windows och använda den medföljande licensen? (Har inte kollat notebookreview så noga dock)

Av finskturist

De flesta här verkar ha köpt ux32vd alt. ux31a, jag är dock väldigt sugen på budgetvarianten ux32a och slänga in en ssd i den (samt ev. mer minne). Bortsett från skillnaderna på pappret, är det några andra skillnader mellan modellerna? Fler/andra problem med ux32a? Den ska visst sakna "unibody"-skal, har ingen aning om vad det ens är men innebär det någon skillnad när det kommer till att skruva upp den för att sätta i en ssd?

Av finskturist
Skrivet av Enkal:

Jag har inga som helst problem med min pekplatta (Sentelic eller hur det nu stavas) på min UX21 så jag gissar att det är en smaksak. Jag har förstått att vissa stör sig på standardinställningen som avaktiverar plattan när man använder tangentbordet och att det sedan tar knappt en sekund innan den "fungerar" igen. Det går att stänga av den funktionen givetvis, funderar lite smått på att göra det själv.

Vet du var man stänger av den?

Av finskturist

Tack för svaren, känns som att det åker iväg en beställning på ett stycke ux31 den 25e då!

Av finskturist
Skrivet av yuppo:

Jag hämtade ut min ux31 från webhallen igår kväll. Här är några reflektioner.

Keyboard
Jag har inga problem alls med tangentbordet. Jag har inte missat något tecken hittills tror jag.

Touchpad
Jag är inte van vid att ha knappar som är en del av touchpaden, jag är van att vila ena fingret på vänsterknappen hela tiden, det fungerar inte med den här typen av touchpad då det lätt leder till zoomning istället för att flytta musen. Annars tycker jag den fungerar bra. Den känns bättre än touchpaden på min hp elitebook jag har på jobbet.
2 finger scroll fungerar bra medans zoomningen är sådär. Jag har aldrig haft någon mac så det är möjligt att dom är bättre på det här området, men den här står sig bra i pc-konkurensen tycker jag.

Wifi
Jag testade att kopiera lite filer igår, jag verkar få ca 4,5 megabyte per sekund i hastighet.

Det generella intrycket är mycket bra, jag känner mig riktigt nöjd hittills.

Låter ju skönt det där med touchpaden, hur upplever du skärmen? Hunnit testa batteritid något?

Kommer inte ihåg om de tog upp det i recensionen, men hur befriad från onödiga extraprogram är den?

Av finskturist

Jag har haft min 3820 nu sen i höstas, är mycket nöjd med den men på sistone har jag börjar märka att mina tangenter blir väldigt sega, det är inte bara mellanslag som numera kräver att man trycker exakt på mitten utan de flesta blir sega med jämna mellanrum, för att sedan ordna till sig efter att man tryckt några gånger på dem. Har sökt lite generellt kring detta problem men inte riktigt hittat något svar på hur jag kan åtgärda det, är det någon som lider av samma problem med just denna modell eller har råkat ut för det i något annat fall och kan tipsa om något botemedel? Jag har svårt att tänka mig att jag kan få den utbytt p g a sega tangenter, speciellt då de löser sig efter lite knapprande.

Av finskturist

Trubbel trubbel! När jag slog på datorn imorse kom den inte längre än att den visar Acer-loggan i början utan fastnade helt där, trycker jag esc så får jag upp lite text och då har den stannat vid "System BIOS shadowed Vídeo BIOS shadowed". Det händer verkligen ingenting, ctrl+alt+del så startar den om men fastnar bara på samma ställe. Jag har dock googlat fram att det går att stänga av denna shadowing-funktion i BIOS, problemet är bara det att jag inte kommer in i BIOS? Vet tidigare att det stått längst ner på Acer-loggan vilken F-knapp det är men det gör det inte nu, samt att jag prövat med alla.

Av finskturist
Skrivet av Ufoeke:

Då fick man tillbaka sin 3820TG igen efter att ha skickat in den på reparation av flimmer av panel.
So far so good, de bytter ut min AUO322C till en LGD01F7 istället bra mycket bättre färger och kontrast tycker jag.

Hur lång tid tog det?

Av finskturist
Skrivet av Ufoeke:

Fick ett Broadcom jag också beställt ett Intel 6200 istället, dock så fick jag Synaptics plattan, men ärligt när de plockar ihop datorn är de någon låda eller där de blandat delarna som går att blanda på och satt i verkar som alla får olika specar på sina datorer gäller främst Wlankort, Pekplatta och LCD-Skärmen.

Är säker på att jag finner svar längre bak i tråden någonstans, men har inte funnit det de närmsta sidorna och orkar inte ta mig igenom alla; hur vet jag vad för pekplatta och skärm jag har? wlankortet antar jag att jag ser genom enhetshanteraren?

Av finskturist

Har lite frågor, min gamla 9400 fungerar perfekt bortsett från att den börjar bli lite till åren och drar mig lite för att behöva köpa en ny, så funderar på att bara uppgradera den lite, hade tänkt slänga i lite mer minne (ja, jag vet att 3.2gb är max jag får ut), byta cpu och gpu. Har försökt läsa en hel del, det mesta jag har hittat är på engelska och ganska gammalt. Det jag inte blir riktigt klar över är hur jag ska göra med grafikkortet, här verkar dock en del ha bytt grafikkort och då till 7950gtx (jag har ati:s x1400), får jag ett 7950gtx att passa? finns det något modernare som passar dit (utan allt för extrema modifikationer)? Om 7950gtx är mitt bästa val, hur får jag tag i ett? hittar inga butiker som säljer det mer så är det ebay jag får vända mig till? Verkar också som att jag måste byta nätaggregat, korrekt? Hur får jag tag i sådant?

Tror mig iaf som sagt ha luskat ut hur jag ska göra med minne och cpu men om ni har lite tips eller en bra guide (har hittat några redan) så säg gärna till!

Av finskturist

tackar och bockar, att jag inte hittat den där tidigare!

Av finskturist

jag går i tankar att byta ut min t2300 mot en t7600 och ev. också mitt x1400 mot ett nvidia 7900 och undrar om det finns några guider eller liknande för hur jag ska gå tillväga? har aldrig skruvat upp en laptop tidigare nämligen och känner mig inte helt bekväm i det. tack på förhand!