Inlägg

Inlägg som Fagertveit har skrivit i forumet
Av Fagertveit

Alla med ögon som igentligen är den riktiga mottagningen borde bli licensskyldiga helt enkelt hehe, och varför betalar bara Svenskar licens, tänk så bra det skulle vara om var och en av planetens 9bn människor kunde lätta på plånboken och betala Kiruna, det skulle ju i praktik göra SVT och grabbarna till världens största medie mogul! Yes! Nee, detta är rent kräxframkallande, jag har tagit ett aktivt avstånd från TV sedan 5 år tillbaka för att jag tycker att kommunikations typen är förlegen nu när man har internet (och jag använder inte detta till TV tittande, den saken är säker) så det måste utredas ordentligt detta, är det nån som vet om det finns nån påskrivningslista för att Rikstagen skall ta upp detta lite snabbare? Skulle ju säkert sätta lite press på pamparna om de fick in en 500000 underskrifter, och med sociala medier torde inte detta vara något problem inte.

Av Fagertveit

Fixade biffen genom att byta moderkort, körde memtest, och lite processor och gfx kort stesstester efter och allt har rullat på fin fint sen dess, så jag tror problemet låg i Moderkortet, hade lite skumma varmeskador runt rambussarna dessutom, så jag tror det är där alla problem uppstod, har dock inte haft några probz med ramminnena på det nya moderkortet, så det var nog nån fabriksdefekt, ev. dålig hantering av mig hehe!

Av Fagertveit

Felsökning av ett GeForce 460GTX 1gb OC

Halloj!

Jag har haft lite problem med min burk ett tag nu och försöker felsöka de olika komponenterna så gott det går, har precis bytt ut moderkortet så att jag kan kryssa av den på listan, men jag tror ändock det är nått vajsing med datorn, så nu sitter jag mellan Ram och GPU, har kört en preliminär test av Ramet med Memtest utan några problem, skall köra en till test över natten tänkte jag.
Sen blir det och försöka luska ut om Grafikkortet funkar som det skall, men jag har inte hittat något bra sätt att felsöka det. Skall man köra en Benchmark och pressa det så gott det går (utan att överklocka såklart, har inte kylning för sådana aktiviteter) eller finns det nått felsöknings program som är inriktat mot GeForce kort? Isf vart kan man hitta sådant?

Tackar för tips!

Av Fagertveit

Är helt klart jäklans svårt att sätta finger på vart problemet ligger, skulle vara skönt och veta vilken komponent det ligger i så man kan fixa strulet utan att behöva köpa in en ny dator.

Du får säga till om ni hittar nån defekt efter helgens forskning, just nu rullar min burk på ganska bra faktiskt, en bluescreen och en startvägran sedan jag installerade om systemet. får se hur länge han vill vara snäll mot mig.

Av Fagertveit

Ser skrämmande likt ut mitt problem, och det som är mer skrämmande är att våra specs är ganska lika, jag har samma moderkort och ram fast med en Phenom II X6 istället, samt ett GeForce 460GTX, kanske är kompatibilitets problem mellan processor moderkort och ram? Fast det är skumt att min dator funkat fram tills nu ganska felfritt men helt plötsligt fått totalfnatt! Skall ta och följa din tråd och se om det löser sig för dig!

Av Fagertveit

Slumpmässigt hårdvaruproblem!

Halloj!

Jag sitter på ett knepigt problem, för ett par dagar sedan började min dator slumpmässigt krascha, ibland blir det bluescreen och ibland fryser bara bilden och datorn helt, en gång lyckades den krascha redan i prebios OS'et som är implementerat i Moderkortet. Jag har installerat om systemet för att se om det kunde vara Mjukvaru relaterat, men efter en dags testande med nytt system så kan jag bara fastställa att det är hårdvarutrubbel på G. Frågan är nu exakt vilken del det är som strular, så jag tänkte höra med er här på forumet om det går att lista ut eller om det är nån som haft liknande problematik.

Systemet jag har är följande:

Operativsystem: Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
Processor: AMD Phenom II X6 1055T
Processorkylare: Boxed
Moderkort: ASUS M4A89GTD Pro med senaste BIOS flash
Minne: 2x 2GB Corsair XMS3 1600mhz DDR3
Grafikkort: Gigabyte GeForce 460GTX 1gb OC
Hårddisk: Hitachi Deskstar 7K1000.C 1Tb 32mb
Nätaggregat: Corsair VX550W
Övrig kylning: 2 Chassi fläktar, en i front och en i back (Fractal Design Define R3 Black Pearl)
Övriga komponenter: Samsung SH-S222A DVD RW 22X
Temperaturer: 44C Processorn och 30C moderkort vid normal belastning

Det som jag kan nämna som märkbara kraschar är dels den gången den kraschade i Pre BIOS OS'et (ASUS Express Gate) då hela skärmen blev rosa för ett par sekunder.
Sen har det varit lite random vid uppstart av Windows 7 (När flaggan glöder) och ett par gånger när jag väl är inloggad och antingen spelar eller bara tar det lugnt, verkar inte vara relaterat till att det blir överbelastat riktigt.

Först tänkte jag att det kunde vara nått vajsing med nätagget, så jag testade koppla ut den extra hårddisken och DVD'n för att ge systemet mer energiresurs om det skulle vara så att nätagget inte orkade driva allt, fast det blev som ingen skillnad där riktigt.

Sen tänkte jag GFX kortet pga den rosa uppvisningen pre BIOS, men förutom det tillfället kan jag inte direkt koppla problemet till det.

Nu sist så fick jag en indikation att det kan vara processorn då BIOS inte kunde hitta alla 6 processor kärnorna utan bara 5 av dem, just nu känns nog Processorn som huvudmisstänkt, eller moderkortet, men jag har som inte erfarenhet nog att kunna vara helt säker där, så därför tänkte jag att en post här kanske kan ge mig lite mer kött på benen inför ev. komponent byte.

Jag är mycket tacksam för alla indikationer ni kan ge mig för att hitta boven i dramat, just nu har jag inte mycket av felrapporter då jag precis installerat om systemet, men kommer det fler Bluescreen incidenter skall jag försöka spara loggarna så kanske man får nån bättre insikt i problemet, nått jag kommer ihåg från förra systemet vid ett tillfälle var dock att den klagade på nån Kernel Power something something, lite far fetched kanske, men mer än så kan jag inte komma på just nu.

EDIT #1: Jag må ju även nämna att burken har rullat på fint sedan Oktober -10 utan liknande problem, och jag har inte grävt nått i den de senaste 2-3 månaderna.

EDIT #2: Har kollat runt lite på andras problem som verkar vara liknande mitt, och vi verkar ha 2 komponenter gemensamt, Corsair XMS3 minne och Gigabyte moderkort, skall försöka höja volten till minnena och se om det stabiliserar läget litet.

Av Fagertveit

Uppgradera GPU på en Acer Aspire 7000

Hoy!

Jag har en Acer Aspire 7000 som jag skulle vilja hotta upp lite, har precis uppgraderat ram minnet till 2gb från 1 vilket var tämligen enkelt, men nu funderar jag på något svårare uppgradering, nämligen grafikkortet.

Har letat på nätet efter grafikkretsar men får föga träffar. I dagsläget så sitter det en GeForce Go 6100 i lappen, men jag skulle hellre vilja ha från 7 eller 8000 serien.

Känns väl i dagsläget som att en sådan uppgradering inte är möjlig då jag inte hittar nått sådant grafikkort, men innan jag ger upp helt så tänkte jag fråga här om nån vet om nån lösning på problemet eller om jag helt enkelt får börja kika runt efter en fetare laptop istället.

Tacksam för svar