Inlägg

Inlägg som ArakanI2 har skrivit i forumet
Av ArakanI2
Skrivet av borgona:

Kanske felplacerat, var vänlig och flytta då.

Jag tror att jag är intresserad av att lära mig animering. Jag känner till en högskola som verkar bra, men eftersom jag går i nian, så kan det vara bra att hitta ett gymnasium med en inriktning likt det tidigare nämnda. Dock så har jag upptäckt att det är ytterst få, om än något, gymnasium som ger en animeringsutbildning. Programmering finns det dock gott om. Det jag då undrar är, om någon kan ge mig rekommendationer på en bra linje, som berör ämnet animering och gärna film.

Du kan komma väldigt långt genom att bara läsa/kolla på tutorials på nätet. Det finns många bra gratis tutorials i alla program. Det är nog tyvärr en ganska stor chans att det man lär som om 3d modellering och animation på gymnasienivå är väldigt grundläggande. Jag har läst tre år på Creative Computer Graphics(CCG) uppe i Gävle, och även där på högskolenivå så var det ganska grundläggande saker man fick lära sig på kurserna. Det faller mycket på att man lägger ner mycket av sin fria tid på att göra det man tycker om inom det man läser. Jag säger inte det här för att avskräcka dig eller för att få dig att plugga något annat, utan jag säger det för att du ska ha det i åtanke när du gör ditt val sedan.

Jag kan tyck att mina tre år känns lite bortkastade, jag hade modellerat några år på fritiden innan jag började i Gävle, och det jag hade lärt mig innan var ungefär det som man lärde sig där uppe. Fast i ett annat program(hade använt XSI innan och på CCG kr man Maya), och med studielån.

Jag vet dock att de ska göra om programmet ganska omfattande till nästa studieår(eller kanske året efter), det kanske blir bättre då.

Av ArakanI2
Skrivet av Kogster:

trodde glas inte hade nån shade. dvs att det är helt genomskinligt men med en textur? kan igentligen inte så mycket om det dock

okok, undrar om det finns en standard shader för alla icke flytande material då, kanske går att lägga till en till shader där och göra så enbart glas använder den nya shadern.

Av ArakanI2
Skrivet av jesusbarnet:

ibland måste man stanna upp och se som omkring och uppskatta vår naturs skönhet

http://www.youtube.com/watch?v=QqDQM1RoTBI

I minecraft menar jag då såklart

liten observation: vatten modden är så jävla bra

Hmm, undrar om det finns en liknande mod fastför fönstren. Annars kanske man skulle ta sig en titt på filerna och försöka sig på det själv, borde gå att modifiera hans shaders och applicera dem på fönster istället.

Edit: Lyckades få bort ripple effekten i vattnet, nu måste jag bara lista ut hur man byter ut glasets standard shader mot den ändrade vatten shadern.

http://nukeaduke.com/img/flatWater.png

Någon som vet i vilken/vilka .class filer som glaset ligger gömt i?

Av ArakanI2
Skrivet av Nico.v:

det jag gör med mina drivers är
regedit som admin sen CTRL + F sök på ATI/AMD etc.
och enter , delete enter, ctrl +f, enter, delete, enter etc.. tills den inte hittar något
sen kolla med CCleaner den kanske kan ta bort resterande amd saker

Finns det ingen risk över att man råkar få bort saker som innehåller "ati" i namnet, eller andra register delar som kan höra till något annnat som använder sig av något ifrån amd eller ati?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2
Skrivet av Robeliboban:

Så han är alltså döende kanske?

Är inte vi alla det?

Av ArakanI2
Skrivet av dagbro:

En snabb räkning här:

Kaktus
Lövträd
Palm
5-6 olika löv
4-5 olika stenar skalade till olika storlekar
Barkbit
Elefant
kubiskt block med "Inka-staty" (som även används som mark)
Grästuvor
"löv-lianer"

det är 19, vad mer finns det i videon?

Visst, det är fantastiskt att så många saker kan vara på skärmen samtidigt i sådan detaljnivå, men man kan inte klona fram ett helt spel. Hur man än gör så är detaljrikedomen i en polygonmodell LIKA MED utrymmet det krävs för att lagra den. ingen renderingsteknik kan ändra på det.

Men ingen har väll sagt att de 19 objekten fyller en hel en terabyte hårdisk heller? Vi vet ju inte om de objekten tar upp 100mb på hddn eller 150gig. Jag gjorde en sfär i Maya som var 786432trianglar och sparade ut den till en .obj fil. Den filen blev 62mb stor. Så om elefanten låg på 500000trianglar borde den kunna sparas på en mindre mängd data än 62mb.

Av ArakanI2

Diskutrymme börjar ju bli ett problem i spel redan idag, på quakecon kom det väll fram att Rage skulle ligga på 4st DL-DVD skivor, vilket är nästan 40gb komprimerad data. På de 40gb skulle man kunna få in ganska många voxlar/punktmoln/atomer/polygoner eller vad de nu använder sig av i Unlimited Detail.

Någon jag dock skulle vilja veta hur de löst/tänkt lösa är blankhet, reflektioner, genomskinlighet och upplysning ifrån modellerna. På vanliga 3d modeller av polygoner sitter ju en massa texturer som innehåller färg, genomskinlighet, blankhet, reflektivitet, normaler, detaljer och upplysning. All den informationen(förutom normalerna och genomskinligheten i viss grad) måste ju även gå att rendera i deras motor, annars kommer allt se jätte trist ut.

Av ArakanI2
Skrivet av ZOiDVOiD:

ja jo jag vet vad en bit är han pratar fortfarande om å spara massor av voxlar på utrymmet av 8 bitar ....vilket jag betvilar mer än lite

man kan göra det genom att gruppera likadanna punkter som ligger bredvid varandra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2
Skrivet av DonLinos:

Tydligen visar den här motorn max en "point" per pixel. Så om man kör 1920x1080 rendreras max 2073600 point cloud punkter/frame oberoende av hur många modeller som visas

tror majoriteten av voxelmotorer gör det. blir lite effektivare så.

youtube.com/profile?desktop_uri=%2Fprofile%3Fgl%3DSE%26hl%3Den-GB%26user%3DAtomontageEngine&user=AtomontageEngine&hl=en-GB&gl=SE

en annan voxelmotor, jag hoppas på att de verkligen kan leverera vad de lovar. för det ser fantastiskt ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2

Minecraft klarar ju att lagra stora mängder punktdata, så varför skulle inte denna motorn göra det? Har för mig att skaparen av atomontage motorn sa att han med hjälp av gruppering kunde få ner varje punkts datamängd till runt en byte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2

najs, denna och atomontage motorn ser jag fram emot att se mer ifrån.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2
Skrivet av Josasp:

Den ville inte ladda med min HTC Desire laddar+kabel iaf.

Wierd, min laddar finfint med min Nexus One laddare. Har CM7 ROMEN en utbyt över klockad kernel, eller ska man tanka en själv? Och man man ska tanka en själv, kan ni rekommendera någon.

Edit: Körde in CM7, men nooken fastnar efter CM loggan har försvunnit, helsvart bild. Kanske var OC kerneln jag körde in, testar utan den. Annars är problemet att jag följde en gammal guide över att installera CM7 där det stod att man skulle formatera boot. Antar att det är där felet ligger och jag åtgärdar det nu.

Edit2: Glöm det jag sa om att formatera booten, jag är 100 på att jag inte gjorde det...

Edit3: Installerade allt förutom OC kerneln och nu funkar det. Ni får gärna tips om en fungerande OC kernel.

Av ArakanI2
Skrivet av Josasp:

Fick paketet i går, är sjukt nöjd.

Blev lite sur bara för att säljaren hade angett ett mycket högre värde på paketet än överskommet, samt angett den som ny elektronik när den var begagnad.
Jag åkte därför på 476kr i tull, så det blev 476 + 1847 totalt 2323kr för allt som allt.

Det enda jag har att anmärka på hittils är att man inte kan ha en vanlig laddare för att ladda den från noll, utan måste ha en som get 2A+ vilket få laddare gör.
Som tur är så hade jag usa->eu adapter, men kan vara värt att veta.

Nook usbkabeln passar heller inte i andra enheter då den är lite större, den har laddningsidikator på connectorn så den är lite special.

Jag blåste in senaste CM7 Nightly med CWM direkt utan problem.

Det är mycket enklare än vad alla yrar om på nätet.
Du gör ett CWM kort sen laddar du ned CM7 Nightly eller valfri CM7 för Nook och placerar ZIP-filen på minneskortet.
För mig fungerade det dock inte med mitt medföljande 4Gb microsd men med ett 1Gb-kort så det kan bero lite kortet.

Sen stoppar du i ditt CWM kort med usb sladden i, och startar.
Då får du CWM menyn, där gjorde jag först en full wipe sen installerade jag ZIP-filen och startar om utan sdkortet.

Din Nook tuggar nu CM7, men du märker avsaknaden av Market.
Så jag laddade ned Google Apps zip-filen och flashade den via CWM igen, sen blev allt bra.

Tackar, ungefär som när jag installerade HC, fast man måste kopiera lite filer manuellt. Sedan ska alla 1A laddare också funka, men laddaren på 2A som medföljer laddar snabbare, funkar även bra att ladda den i datorn(iaf med HC).

Av ArakanI2
Skrivet av bakemonster:

Kört en Nightly 134 builden, kan BARA säga gott om den änsålänge.
Standbytiden är FANTASTISK.
Bluetoothen fungerar bra det lilla jag använt den till, samt 1200mhz rullar den på fint i.
Rekommenderas starkt, inte hunnit göra en hel massa på den, så just nu har den mest legat i väskan, men 43% batteri kvar, Up time: 167timmar/en vecka.
Kan inte minnas att den klarade det innan iallafall.

Skulle du kunna länka till en sida med ROMen och installations instruktioner. Har kört på Deeper Blue's HC sedan jag fick hem min tablet i februari, och jag har börjat tröttna på hus segt UI't känns.

Av ArakanI2
Skrivet av Biberu:

Opera har två versioner av sin webbläsare till Android: Mobile och Mini. Mobile bör fungera, men Mini har begränsat stöd för CSS3 m.m. så den kan se underlig ut.

Yes, var därför jag skrev att det var mobile, men nu är det löst, Opera hade tydligen stält in sig på "single column view" vilket förstörde formateringen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2

Lite OT men mobilsidan ser wierd ut för mig på min Nexus One med Opera Mobile. Ska se om jag kan hitta något program som kan ta en skärmdump.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: Hittade vad problemet var, tydligen så var Opera inställt på "Single column view" vilket förstörde sidans layout.

Av ArakanI2
Skrivet av blueplay:

Jag hittar ju drivrutinerna till AMD och till Realtek. Det var så jag inaktiverade AMD. Du menar att jag helt ska avinstalera AMD och då ska det fungera?
Tycker det låter konstigt för då kommer jag ju inte ha några drivrutiner alls till hdmi utan bara till Realtek speaker som fungerar.
Vad ska jag välja och hur ska jag göra efter att jag avinstalerat AMD?

Kan påminna om att jag får upp en ruta med gul varningstriangel där det står att det används av nått annat program och att det måste avslutas. Får det varningsmedelandet när jag trycker på tex testa.
Har som sagt kollat i aktivitetshanteraren men jag har inga program öppna där.

Yes, du ska tabort AMD druvrutinerna helt för HDMI ljudet. Det löser iaf problemet för mig. Och det är bara AMDs drivrutiner för ljudet du tar bort, när de är avinstallerade kommer windows egna att hoppa in och ersätta dem.

Såhär ser det ut efter att jag avinstallerat AMDs drivrutiner för HDMI ljud.

http://nukeaduke.com/img/ljud.jpg

Av ArakanI2

du borde hitta amd drivrutinerna, men annars tror jag det finns en avinstallera/ändra exe fil. jag måste avinstallera amd drivrutinerna helt för hdmiljud, och inte bara avaktivera dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2
Skrivet av blueplay:

Jag prövade som du sa och markerade HDMI genom att trycka på standard. Inget hände så jag drog ur 3,5mm pluggen ur datan för att se om det skulle hjälpa, men inte.
Tack för att du sa hur jag skulle få tillbaka speaker. Hade redan hittat det genom åtgärda problem felsök du vet i kontroll panelen. Men kan ju vara bra att veta i vilket fall.

Tycker det är konstigt det här med att det står att det används av ett annat program.

Avinstalera drivrutiner kanske man skulle pröva men det har jag dålig koll på hur man gör.

gå in i läggtill/tabort program och hitta drivrutinerna. välj sedan anpassad borttagning och kryssa bara i drivrutinerna för ljudet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2

Jag måste avinstallera AMDs egna drivrutiner för HDMI ljud och bara köra på Windows original för att det ska funka.