Inlägg

Inlägg som ArakanI2 har skrivit i forumet
Av ArakanI2

Program byter skärm

Ofta när jag kör fullskärms proram så som spel så brukar alla fönster(msn, spotify opera osv) flyttas över ifrån min primära skärm till min TV som jag har som sekundär skärm. Jag vet att jag kan stänga av den skärmen för att slippa det men då när jag startar igång den skärmen(TVn) igen så blir den primär skärm och då måste jag ändra i windows eller CCC och göra min datorskärm till primär igen.

Men finns det någon lösning till att alla program inte byter skärm hela tiden. Är jobbigt att behöva slå på TVn och byta source till hdmi flera gånger per dag bara för att dra över msn och andra fönster till primär skärmen igen(annars öppnas nya fönster på TVn hela tiden), även om de inte visas på skärmen utan bara ligger öppna nere i aktivitetsfältet så skickas de över till TVn. Nästan så jag tror att den går och blir primär skärm ibland när jag spelar...

Av ArakanI2

peterhjalmarsson: EX58-UD5 är gjort av Gigabyte.

Med det verkar vara ljudsladden som går ifrån moderkortet till uttaget som går för nära mitt 4870x2, flyttade sladden en bit ifrån grafikkortet och då försvann ljudet. men istället så åkte sladden in i CPU kylrens fläkt så jag fick dra sladden närmre grafikkortet igen. ska dra om sladden någon dag. hittade ingen tång/sax så jag kunde klippa upp klämmorna som sladden sitter fast med i andra sladdar.

Taraz: visste ju inte direkt vart felet låg som jag skrev i min första post, men eftersom jag inte hade ljudproblem med ljudutgångarna där bak på datorn så antog jag att det inte satt i moderkortet eller grafikkortet utan i chassit, och sladden sitter ju fast i/hör till chassiet.

Av ArakanI2

ja, men det ska väll inte spraka i hörlurarna när jag använder datorn? de bakre kontakterna ger inte ifrån sig sprakandet men Win7 vill bara skicka ljud genom center ljud kanalen. så jag är fast med den främre 3.5mm kontakten till hörlurarna.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Linuz92
så gjorde det på mitt förra moderkort med Soundmax skit..har realtek nu och en SÅN skillnad.

Är Realtek på mitt EX58-UD5 om jag inte minns fel.

Av ArakanI2

Ljud problem med p182

Vet inte riktigt om det är en chassi, moderkort eller grafikkorts fråga men när jag använder datorn till att surfa, spela osv så låter(tjuter) grafikkortet lite (4870x2). Och de ljud som det ger ifrån sig kommer även genom mina hörlurar som jag har in pluggade i den främre 3.5mm pluggen.

Är det PGA att något är dåligt insolerat eller kan det har med någon defekt hårdvara att göra? T.ex. när jag scrollar i Opera elle på datorn så tjuter det medans jag scrollar och sen har jag ett litet bakgunds knaster hela tiden nä jag inte gör något alls med datorn.
Använder att par S-Jays hörlurar som inte sprakar/tjuter eller liknande när jag kör dem på telefonen.

Av ArakanI2

Hade samma problem, men efter att ha försökt starta spelet en massa gånger så hoppade en uppdatering av gameguard igång och sedan startade spelet.

Av ArakanI2

Om mitt minne inte sviker mig totalt så har det alldrig varit så här segt för mig förut.

Av ArakanI2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av inzt
Några enheter kopplade till den?

Inte mer än mus, tangentbord och skärm

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piece of Cake
Skriv gärna dina övriga komponenter eftersom det kan vara fel på dem och inte på moderkortet.

6gig Corsair xm2 ddr3 ram, powercolor 4870x2, en WD caviar black 640gig och en corsair 750w psu.

Installerade nyligen senaste Ubuntu på en egen partition.

Av ArakanI2

GA-EX58-UD5 startar långsamt

Min dator har den senaste tiden blivit riktigt seg med att starta igång, det tar ungefär 14 sekunder innan man ser POST bilden, CPUn är klockad till 3.2ghz och jag uppdaterade bios när jag köpte datorn och har inte rört bios sedans dess.

Av ArakanI2

Någon annan som har grafikproblem och/eller känner till något sätt man kan fixa dem på. baktunder typ flimrar och har sig hela tiden och blir ibland genomskinlig och ibland kommer en grön stråle fram och massa annat, om man får lägga upp bilder på spelet kan jag lägga upp en bild så ni ser. är iaf tacksam om någon skulle kunna hjälpa mig att fixa det. har ett 4870x grafikkort med senaste drivrutinerna som kom herrom dagen och kör 64bitars win7.

Av ArakanI2

Jag har inte stött på något problem i Maya(förutom att det blir segare än sirap vid 2miljoner trianglar), exakt vad för sorts bugg har du?

Av ArakanI2

Mitt 4870x2 går 12-13 grader varmare vid 40% fanspeed och idle nu än med 9.5(från 44-45grader till 57grader nu :S ). och är det någon som vet hur man får ljudet via hdmi att fungera, datorn hittar en hdmi ljudenhet men den vägrar att ge ljud ifrån sig. kör win7 x64.

Och enligt GPU-Z så är Crossfire avstängt p.g.a. "unsure on Vista 64", ska nog testa att sweepa och installera om drivrutinerna.

Allt förutom ljudet fixade sig med hjälp av en driver sweep och en omintalllation av drivrutinerna.

Av ArakanI2

Fick min beta nyckel ifrån CDON inatt och installerade spelet men nu har jag några frågor.

1. Ska det stå Aion(us) under NCsoft launcher när jag valde sverige som nation när jag skapade mitt konto.
2. När jag startar aion så loggas jag ut ifrån msn, finns det någon lösning på det?
3. Bakgrunden i menyn flippar ut när jag startar spelet, finns det något sätt att fixa det?
och slutligen
4. Och när jag försöker logga in i spelet så får jag "We are sorry but this account does not currently have access to AION". Är det ingen öppen beta period nu eller har jag bara något problem med spelet?

Kanske ska tilllägga att jag kör Win7 x64, och har en i7 @ 3.2hz, PC4870x2 och 6gig ram.

Av ArakanI2

Med tanke på att jag har typ 75c i Full load med 3.2ghz(HT på) och stock kylare på min i7a så skulle jag vilja säga att hans temps är ganska höga. dock vet jag inget om det är skadligt eller inte. Så något verkar inte stå riktigt rätt till.

Av ArakanI2

Jag stöter på samma sak som ConTigent skrev om, när jag bootar upp datorn ligger mitt powercolor på 78grader i IDLE men efter att bara startat något spel så sjunker värmen ner till runt 65grader. Har inte för mig att mitt kort haft så hög temp innan jag bytte till de nyaste drivrutinerna för några dagar sedan, men sen kollar jag inte värmen på grafikkortet så ofta heller :D.

Sen så funkar inte Manuel fläktkontroll för mig, om jag bockar i rutan och drar den till 100% så varvar inte fläkten upp och den lilla mätaren står kvar på 27%. Finns det någon lösning på det?

Av ArakanI2

ok, fick bort missljudet när jag scrollar i opera(iexplorer) nu iaf, men datorn låter fortfarande som ett modem när jag startar STALKER, kanske är någon bugg i spelet. får hoppas det så datorn inte dör en vacker dag. om inte någon annan här på forumet har någon idé om var felet kan ligga. som sagt så är jag inte 100 på att det är moderkortet. ljudet kan lika gärna komma ifrån CPUn eller det lilla kontrollkortet mitt p182 chassi har som sitter uppe vid CPUn. ska orka byta ut grafikkortet imorgon för att se så det inte är det som låter, eftersom ljudet slutade komma när jag scrollade i opera när jag körde folding på GPUn/GPUerna.

Av ArakanI2

ok, får testa det. hoppas fan att det är det. orkar inte med att skicka in och byta ut allt nu när man äntligen har ny dator :P. om inte det funkar får jag kasta in ett annat grafikkort och testa.

EDIT: att stänga av C1E gjorde ingen skillnad, dock inte 100% på att det är just moderkortet eftersom det är så svårt att lokaliera ljudet i lådan.

Av ArakanI2

GB-EX58-UD5 missljud

Det kommer konstiga ljud ifrån mitt moderkort(jag är inte 100% säker på att det är ifrån just moderkortet det kommer), när jag startade datorn för första gången efter montering så lät det som om en sladd låg och vibrerade mot någon fläkt, men när jag kollade in i datorn så såg jag att ingn sladd låg mot någon fläkt och kunde inte skappa ljudet. När jag installerat färdigt Vista på datorn och skulle starta iexplorer för att tanka drivrutiner så märkte jag att missljudet blev värre varje gång jag scrollade text i webbläsaren. Öppnade då datorn igen för att försöka lokalisera vartifrån ljudet kommer men det var inte det lättaste.

Efter att ha stört mig på ljudet i någon timma så installerade jag S.T.A.L.K.E.R på datorn, och varje gång jag startar S.T.A.L.K.E.R så låter det ännu mera ifrån datorn, fast nu låter det ungefär som ett gammalt modem som tjuter. Ljudet fortsätter även i menyerna i spelet men slutar såfort man kommer in i själva spelet.

Jag har även märkt att ljudet försvinner när man scrollar i en webbläsare om jag kör F@H på mitt grafikkort(4870x2) så jag har nu börjat att fundera på om det kan vara det som låter.

Jag skulle bli väldigt glad om någon på SC vet vad det är som låter och hur man kan fixa det, och om det är skadligt för datorn. Har inte vågat använda den så mycket eftersom den låter så konstigt.

Tack på förhand MVH Mikael
(hoppas inte tråden var allt för flummig)

Av ArakanI2

om jag trycker lite så låter det som att det knakar lite ifrån piggarna som ska få kontakt med CPUn, det kan väll ändå inte vara normalt?

Av ArakanI2

UD5 monteringsfråga.

fick hem mina nya delar idag och när jag ska försöka stänga hållaren som håller fast i7 CPUn så går det inte, ska det vara lika lätt att stänga den som när skyddet sitter i som när CPU sitter i. tacksam för snabbt svar.

Och innan ni frågar, ja jag har satt CPUn åt rätt håll.

MVH Mikael.

Av ArakanI2

Speldator för ~16000:-

Hej, har gått i tankar på att köpa en ny dator nu när min Dell Dimension 9200 börjar få det kämpigt med nyare spel. Jag har funderat på följande delar:

http://i13.photobucket.com/albums/a277/ArakanI/dator.jpg

Jag har kollat runt lite på forumet och det verkar som att det är en ganska "OK" dator för den prisklassen men jag ville bara dubbel kolla innan jag skickar iväg ordern.