Inlägg

Inlägg som kaveh_dvp har skrivit i forumet
Av kaveh_dvp

Dagens grafikkort använder så kallad lokal rendrering. Den tekniken innebär att renderaren tar hand om en polygon i taget och struntar i omgivande polygoners effekt i motsats till en raytracer renderare. En stor fördel för lokal rendering är att scenens storlek (dimensioner, modeller och komplexitet) påverkar inte prestanda nämnvärt.
Man kan ändå få en hyffsat realistisk bild genom att uttnyttja olika tekniker så som multi-pass, programmable shaders, lightmaps, shadowmaps, m.m.
Nackdelen är att alla dessa tekniker är tidskrävande "hacks" som endast tar bort begränsningarna med lokal-rendrering.

En vanlig raytracer rendrerare tar inte hänsyn till indirekta ljus. Men en raytracer som använder en Global Illumination modell (GI) inberäknar det indirekta ljuset och resultatet blir en mer realistisk bild med automatisk indirekt ljus, reflektioner, refraktioner och skuggor. Intel använde inte GI i sin larabee demo. Ett problem är att en scens storlek (antal modeller, modellernas komplexitet) påverkar prestanda och bildkvalité i mycket större grad än med lokal renderering.

Dessutom påstår Intel att A.I och fysik kan göras bättre och enklare med hjälp av samma hårdvara som fixar raytracing för grafiken.

Allt som allt, raytracing med GI är överlägsen om någon gång hårdvaran finns tillgänglig så är det en stor fördel både för gamers och spelstudios.

Av kaveh_dvp

Eftersom efterfrågan för 250 Mbit/s är låg bland medelsvennson så kan de flesta av oss bredbands entusiaster glömma denna teknologi under lång tid. Efterfrågan skulle gå upp ifall det skulle finnas lagliga och enkla tjänster på internet som använde de höga hastigheterna. Som HD-TV, HD-Film, etc via internet. Det verkar aldrig hända all media-bolag oroar sig för att piratkopiering ska bli mer utbrett ifall man börjar distrubuera via internet, så därför väljer de att inte distrubuera via internet.
Vilket är en asdum argument. Pirat kopiering är redan så utbrett som det kan bli. All typ av material finns att hitta online. HD-DVD, Bluray, Wii och Xbox pirat kopior fanns ute innan jag ens såg en enda bluray-, Wii, Xbox spelare eller skiva på marknaden. Hallå! skynda på med att distrubuera på nätet innan piraterna hinner före!

ISP:er skulle gärna börja använda ny teknologi om de trodde att en stor del av deras kunder var intresserade att betala mer för den. Så börja maila telia, BBB, Telenor och resten!