Inlägg

Inlägg som remixxan har skrivit i forumet
Av remixxan

Jag har känt på diverse skruvar och kablage men alls sitter där det ska sitta. Jag kände även på pumpslangarna men kan inte säga att det känns något särskilt, alltså varmt eller kallt. På bilden med den röda pilen (antar att det är pumphuset?) kunde jag inte heller känna någon direkta vibrationer, dock tyckte jag att det kom ett nytt ljud från den delen som jag inte hört innan. Något halvmekaniskt (typiskt dåligt ljud) så min gissning är väl att pumpen gått sönder och därav ljudet och dålig kylning. Verkar vara känsliga saker det där!

http://i62.tinypic.com/14jrb7t.jpg

Av remixxan

CPU når 98grader - blir överhettad efter flytt

Hej.
Har en ihopbyggd dator (ej jag som byggt den) med en i7 2600K processor med vattenkylning. Allt har fungerat smort sen jag köpte den tills att jag flytta till en annan lägenhet häromdagen då jag tror den tog skada under transporten. Det som händer är att temperaturen på CPUn stiger sakta med säkert (följer den via HWmonitor) från 50c upp till 98-99c innan den stänger av sig själv, vilket tar ca 5min.
Min kunskaper har sen några år tillbaka svalnat av kring dessa problem men jag antar att vattenkylningen inte riktigt vill vara med längre, men jag har svårt att veta vart jag ska börja leta efter felet eller om det är såpass att jag får lämna in den på service. Därför vänder jag mig hit för lite hjälp om någon kanske har något sådant där enkelt vinnande tips på en lösning

Av remixxan

Misslyckas med Win7 installation

Mod kan ta bort tråden

Av remixxan

Dockningsstation kan inte läsa SATA-hdd

Jag har precis kopplat in en SATA II (dockningsstation klarar sata/sataII) 3.5" Samsung 200gig hdd. Allt snurrar på fint och den har tillhörande eladaptor. När jag satte i hårddisken och dockningsstationen läste win7 av de och installera drivrutinerna till dem.

Problemet ligger i att hårddisken aldrig dyker upp någonstans, förutom i Enhetshanteraren. Så jag kan ju inte läsa av innehållet på något vis.
När jag skriver compmgmt.msc i Kör så får jag upp huvudhårddisken på 1.5tb, men inte Samsung-beteckningen.

Vad kan man göra åt detta? Är de allmänt känt att dockningsstationer krånglar sönder sig, eller brukar de flyta på? Behöver ju komma åt filerna
Lite hjälp vore fint

Av remixxan

freddan83, vad menar du att jag skall trycka på i playback devices menyn? Har bara 3 alternativ, Högtalare, mikrofon samt Digitalt ljud S/PDIF. När jag anger S/PDIF som standardenhet fungerar de som sagt inte.

Av remixxan

Får inget TV-out ljud på tvn!

Scenario:

*Har en datorn med SLI-260 gtx.
*Har HDMI-sladden i ena kortet samt bildskärmen i det andra (enbart för att kunna ha två olika upplösningar på tv:n och skärmen)

Allt fungerar som en pärla och jag får grym bild på tv:n precis som jag vill ha det. Problemet är bara de att ljudet inte vill föras över till tv:n. Har testat allt, samt gått under ljudinställningar och angett Digitalt ljud (S/PDIF) som standardenhet. När jag har HDMI-sladden i samma kort som bildskärmen klarar den av att spela upp ljudet, vad är det jag missar? Eller är de helt enkelt så att jag inte kan få något ljud med denna konfigurationen?

Grymt tacksam för hjälp

Av remixxan

Kan väl jämföras med att sätta en Toyota Aygo motor i en Ferrari f430, den går framåt, fast inte lika snabbt

Av remixxan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av James Ulrich
En fråga bara, använder du dig av 2st Gtx260 eller har du klockat det? Jag brukar nämligen själv ligga på 10500 med ett gtx260....man blir ju nervös att nåt ska vara fel.

Gött resultat där med i5, kör med en i7-860 och fick 44-45k med physx påslaget och ca 19-20 med avslaget physx.

Oj, ja, glömde skriva x2 Helt okej resultat jämfört med många andra system som inkluderar i7 och modellerna över 260!

Av remixxan

http://img42.imageshack.us/img42/9294/3dmark.jpg

Poäng: 20407 - Första tested visa den 20732
Windows 7
Test: Performance
Intel i5
gtx 260
4gig ram

Det var väl Ok i alla fall av det lilla jag kan om datorer

Av remixxan

Konstig upplösning på TVn med hd-out

Ska försöka göra det så solklart som möjligt

Har skaffat ett nytt system som inkluderar bl.a. SLI Gigabyte gtx260 och en Benq 2220HD som körs i 1920x1080(p). Det går en HDMI-kabel från ena kortet till TVn och som körs på 'klonat' i inställningarna. Allt fungerar så långt.

Det som inte fungerar är att allt som visas på min datorskärm, inte kommer med på TVn. Det fattas ungefär 3-5centimeter runt om kanterna, alltså kommer inte start-menyn med på tv eller ikonerna som ligger åt vänster.
Jag har försökt ändra upplösningen på TVn genom inställningarna på datorn, men det ger inget resultat. Upplösningen kan ändras, men även ifall den är lägre kvarstår samma problem att kanterna runt om försvinner. Jag har även testat att byta HDMI-kabeln på dom olika korten, men inget hjälper. Störande problem när man skall kolla film bland annat.

Tidigare hade jag en bärbar Acer 8930 med HDMI utgång, och den satte bilden perfekt, så någon inställning nånstans är det som jäklas, för det ska väl gå, även ifall man kör gtx260? Grymt tacksam för hjälp.

Av remixxan

Skulle någon med lite kunskaper kunna skriva ner lite speccs på vad som behövs för att någorlunda maxxa Crysis? Jag sitter på i dagsläget en AMD x2 4800+, 7800GTX 256mb, 2 gig ram. Jag tänkte ett eventuellt inköp av 8800GT från Gainward när det kommer till butik (t.o.m 2 av den varan kanske?), men vad mer bör man satsa på inom rimliga gränser i plånboken för att kräma ut så mycket som möjligt?

Sen ifall någon har tid och lust, skulle jag vilja se det ultimata rigget för att kunna köra allt på max, vad man skulle tänkas behövs för de