Inlägg

Inlägg som Igelkott har skrivit i forumet
Av Igelkott
Skrivet av Bellerefon:

som tidigare industriarbetare ser jag betydligt fler ställen att spara energi på, betydligt mer energi.
varmluft från maskiner pumpas rakt ut i luften utanför, samtidigt som vi betalar bra med pengar för att hålla en dåligt isolerad byggnad varm och go, dygnet runt. en snittförbrukning på 40kw, i två ugnar, hade klarat av att värma upp många lokaler.

och det här är knappast någon enskild företeelse.

I mitt badrum har jag handduksvärmare och golvvärme som går på el. Dessutom blir det varm och gött när man duschat eller badar. Badrummet är också bäst ventilerat av förklarliga skäl. All den värmen går dvs rakt ut.
Bostadsrättsföreningen är dessutom snål så de drar in på värmen för att spara energi, så det är alltid några grader för kallt.

Antagligen är moderna lokaler och bostäder utrustade med värmeåtervinnare men jag vet inte. Det borde vara olagligt annars.

Av Igelkott

När bildskärmar börjar gå på batteri ska jag börja bry mig.

Av Igelkott

Encoda 480i25 till 720p30 blir ju kalasbild. eller nåt

Av Igelkott

De kör nog inte igång förrän youtubestreamen också funkar.

Av Igelkott

Löjlig video. Det låter som att de försöker tuta i en att det blir mer realistisk grafik enbart av att man inte kan urskilja pixlarna.

Nu är Avatar ett dåligt exempel, men den har jag sett i 1080p och tycker den 3d-grafiken är tillräckligt verklighetstrogen.

Men kanske, när utvecklingen har gått till 4k, att hårdvaran blir tillräckligt bra för att realtidsrendera riktigt realistisk grafik i "lägre" upplösning istället/också.

Av Igelkott

Billiga studiomonitorer : spelar möjligen rakt och döljer inget, men behöver inte låta bra för det.
Billiga hifi-högtalare : låter möjligen ok, men kanske döljer/missar en del.

Ju högre upp i pris man kommer skulle jag säga att de närmar sig varann så mycket att det inte blir någon skillnad utöver att studiomonitorerna ofta är aktiva med, då matchade, slutsteg.

Problemet med studiomonitorer till datorn tycker jag är placeringen. För ofta vill man ha skrivbordet vid en vägg och där blir det knepigt att få till det med större högtalare. Jag har ingen riktigt bra rekommendation dock.

Av Igelkott

Det jag har hört är att någon mogul som la in pengar i Expert Norge hade som krav att de skulle lägga ner i Sverige. Och av samma källa, så sent som i våras, att Expert var på väg tillbaka in i Sverige.

Av Igelkott
Skrivet av cloned:

Väldigt amatörmässig nyhetsartikel från en av sveriges största datorsiter. Pinsam läsning som får en att undra hur det står till med den tekniska kompetensen hos sweclockers skribenter. Man tar lösa PC delar och jämför dem rakt av med vad som kommer sitta i de nya konsolerna och kommer fram till att de inte är något att skriva hem om. Ok, det kan man förvänta sig i en forumtråd men när en teknisk skribent (?) gör det utan att ta hänsyn till helheten blir det inte trovärdigt.

Skriv nyheten och citera Taneja, jag tror inte han kommer med tomma påståenden och man blir nog inte teknisk chef hos en av världens största utgivare om man inte har koll på läget. Sedan kan ni på sweclockers analysera uttalandet, hur påverkar de nya konsolernas arkitektur prestandan? För även om delarna känns igen från PC marknaden så är de fortfarande specialutvecklade och arkitekturen liknar inte en PC. Ni kan ju även spekulera i vad ni tror de nya konsolernas teknik kommer betyda för PC och PC spelandet framöver och göra något läsvärt av det istället för att göra billig fanboy journalistik över det hela. För oroa er inte, PC kommer att få finare grafik framöver, vad som än råkar vara sanningen just nu.

Har jag förstått rätt? Är det sweclockers artikel du kritiserar?

Av Igelkott

Electroworld har funkat bra för min del.

Av Igelkott
Skrivet av pras88:

Den nya heter 928 och kommer inom en överskådlig framtid. Googla "lumia 928" så ser ni. Jag sitter själv och väntar på den. Kommer nog inte bli någon superstor skillnad jämfört med 920 men den utlovas bli tunnare och "bättre". Om 920 ligger kring 4000 så lär 928 hamna strax under 6000 gissar jag på. Allt handlar om hu mycket du vill spendera för jag är övertygad om att du kommer bli väldigt nöjd oavsett vilken du väljer...=)

http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/nokia-lumia-928-image-su...

Ah Trevligt
Det skulle förvåna mig om de inte ungefär samtidigt släpper en med 5" full hd. Kanske en 938.
928 såg annars intressant ut. Men 920 är mindre och har nog en bättre display egentligen. Blir spännande att se dock.

Av Igelkott
Skrivet av Triffid:

Vad som spelar roll är främst avståndet mellan själva elementet och väggen så även ifall djupare högtalare kommer närmre väggen är det inte sämre än mindre djupa högtalare ifall fronten är på samma ställe.

Men jag menade inte reflexerna utan om att få högtalarna i en bra position för öronen och att det ska se någorlunda bra ut.
När det kommer till reflexer i väggar så råder delade meningar ( i hifisammanhang ) och jag hävdar att man kan placera högtalarna som man vill bara man inte får stående vågor i rummet eller själv sitter för nära en vägg med öronen. Dvs bakom sig.
Ska man mixa så är det förstås en helt annan femma.
Det är basen som är klurig. Men det blir inte nödvändigtvis sämre om högtalaren är i ett hörn. Det beror på var lyssnaren är i rummet.

Av Igelkott
Skrivet av Tolej_Cseti:

Hej kära sweclockare!

Hej!

Skrivet av Tolej_Cseti:

- Ladda ner film och se på (för privat bruk)

Förlåt. Men det lät kul.

Av Igelkott
Skrivet av olger:

Tack för alla förslag! Jag tänker definitivt ta en sväng förbi 4Sound och planerar även att kika in hos Reference Audio, är det några mer butiker man inte får missa?

Monitorerna har jag tänkt ställa på varsin sida av min skärm, som datorhögtalare. Skrivbordet står i ett hörn så de kommer vara nära väggar, är det något speciellt man bör tänka på då? Vet att sådant spelar stor roll.

Större högtalare (djupare, bredare) kommer lätt för nära, när man sitter i hörn sådär.

Dessa definieras kanske som normalstora och blir väldigt klumpiga när de placeras. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=1423398

När det kommer till reflektioner i väggar så är det nog inte så kinkigt tror jag. Det är nog mer en fråga om hur akustiken i rummet är i övrigt.

Av Igelkott

Provlyssna på hifiklubben eller nåt.
Att få levande ljud som passar all musik är dyrt. Det är tråkigt att lägga halvmycket pengar och inte bli nöjd.

Verkar rimligt att lägga mest krut på hörlurar och förstärkare.

Min personliga åsikt är att högtalare blir roligt först i "väldigt" höga prisklasser.

Av Igelkott

"Inget" fel på win8. Men det finns ju knappt några datorer till det. Dvs bra tablets.

Av Igelkott

Fel röstskådespelare :P.
Nej men allvarligt... fel röstskådespelare.

Av Igelkott
Skrivet av Electrix:

Hej Dustin, för första gången på flera år så är jag något besviken på er och er kundtjänst.
...
vart har er kära och varma goodwill mot kunder tagit vägen?

Jag undrar detsamma. Någonting har ändrats hos Dustin och jag är också mycket besviken på bemötandet från kundtjänst.

Av Igelkott

Känns som att massan på materialet är som gips ungefär så det funkar ju om man försöker tänka så. Men sen kommer dammet som ser ut att vara från sten istället så jag blir inte såld hur mycket jag än försöker.

Av Igelkott

Myst Riven

Av Igelkott
Skrivet av mille666:

Vad har du rökt min vän?
I Sverige har vi något fint om heter moms! 20% ligger den på för datorvaror!

25