Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine
Skrivet av HaBBarN:

är dt880 250ohm en bra uppgradering från ath m-50s? eller borde man satsa ännu högre?

Vad eftersöker du och vad motiverar dig till valet av DT880?

Det är en fin lur och väldigt neutral (ordet vi inte får använda) men upplevs samtidigt av många som relativt tråkig.

Av Laine

I drivrutinen (Xonar D2 Audio Center) ska du kunna skapa egna ljudprofiler med equalizer som passar bättre till dina applikationer och smak.

Rekommenderar inte att man pillar för mycket vid musiklyssnande, men spel handlar troligen inte om korrekt återgivning och välljud ändå.

Av Laine

Generellt sett anger högre ohm-värde mindre distortion, men det är inte alltid sanningen. Förstärkaren ett lättare jobb att producera en exakt utsignal när du kommer upp i ohmtalen.

Orka driva är ett väldigt diffust uttryck då den alltid kommer att få någon effekt och alltid kommer att låta. Hur den lever upp på en kraftigare förstärkare är svårt att säga men den kommer förmodligen inte att imponera speciellt mycket om den inte får rejäl matning. Förmodligen blir ljudet rätt platt, men det är svårt att utala sig om då jag aldrig har testat kombinationen själv.

I slutet av dagen är det (som vanligt) hur du som lyssnare tycker att kombinationen av hörlur och förstärkning låter.

Lefflers borde kunna ta in och hänga på ett par DT880 600ohm på förstärkaren så du får känna på skillnaden innan ditt val.

Av Laine
Skrivet av Bravo:

JaZid: Nej. Man kan välja att skaffa headset med USB eller 3.5 mm som ger olika ljud på t.ex integrerat ljudkort på moderkortet. Här kan USB ge bättre resultat vid mic än om man hade kört 3.5 mm på samma integrerade ljudkort, så kanske USB är ett bättre alternativ om man t.ex vill ha bra röstkommunikation i spel.
Man kan t.ex också välja olika moderkortet/integrerade ljudkortet innan datorbygge/köp beroende på vad man tror man ska spela då dessa presterar olika i olika spel.
Spel är mjukvara som också påverkar hur ljudet blir, precis som skype.
Det är många faktorer som spelar in för resultat av ljud/mic. Att det bara skulle vara ljudkortet som du säger är helt fel.
Din nivå är för låg och aggressiv för seriös diskussion.
Hej Då.

Är du ett troll eller bara väldigt okunnig?

Har du ett headset med USB så använder headsetet ett eget ljudkort som finns mellan USB-utgången och headsetet i sig. Du kan inte ha digitala signaler till element.

Allt ett ljudkort gör på ljud ut är att omvandla digitala signaler till analoga signaler. Kopplar du in en digital kabel påverkas inte denna av integrerade ljudkretsar. Samma sak gäller toslink och spdif.

Mjukvarujusteringar ger per definition inte bättre ljud. Allt som påverkar signalen förstör också renheten i den, equalizer är ett bra exempel.

Jag har fortfarande inte påstått att det bara är ljudkortet som påverkar, men ljudkortet är alltid sist i ledet och är därmed den bestämmande faktorn signalmässigt.

Element och ljudkälla är två andra angivna faktorer, mer än så finns det inte.

Av Laine

Har varit med om liknande ett par gånger och det har varit föjande respektive gång;

Nätdelen;
En rippel i strömförsörjningen ger konstiga voltvärden, brukar oftast ge BSOD men har även varit med om att den bara har låst sig.

OS-disken;
En hickup på hårddisken, eller i strömförsörjningen brukar låsa datorn utan att döda den helt. Kolla upp satakablarna och sata-power. Har själv fått byta sata-kablar pga liknande problem förut.

Drivrutiner;
Det kan vara allt från grafikkortsdrivrutiner till något så löjligt som en mus. Det kan vara värt ett försök att leta reda på nyare versioner.

Strömsparläge;
Främst laptopen, brukar inte orka dra igång ibland men händer aldrig under spel.

Av Laine

Går gör det säkert med tillräckligt mycket jobb, men det finns ingen snabb och lätt fix.

Dessutom använder skärmen laptopens nätdel, så du behöver skaffa en lös nätdel bara för att kunna driva skärmen.

Vill du göra det i hobbysyfte så är det väl inga problem, men det blir ingen ekonomisk vinst mot att köpa en färdig, tyvärr.

Av Laine
Skrivet av Xcym:

... ojdå, missade nog att kolla datumet -_-' , SweC sökfunktion borde förbättras så man slipper dessa pinsamma stunder.

Ja, det kan omöjligen vara en själv som det hänger på. Koda om hela världen, jag har aldrig fel.

Av Laine
Skrivet av Bravo:

JaZid: Nej, det är flera faktorer som påverkar hur ljudet blir;
ljudkort, headset, mjukvara t.ex battlefield eller skype, uppkoppling om man använder det under spel o.s.v.
Kör man USB eller 3.5 mm kan det bli skillnad i ljud. Tycker absolut det är värt att känna till om man är på jakt efter headset.

Det är ju faktorer som inte går att styra, totalt meningslöst att dra upp. Ska vi blanda in Skype så kommer det aldrig finnas en enda session där alla upplever en mick som bra. Det är alltid någon som har problem, Skype i ett nötskal.
Varken Skype eller Battlefield räknas som mjukvara till kortet när man talar om ljudkort, mjukvaran är drivrutinen, resten är applikationer och ljudkällor.

Jag upprepar, för det verkar ha gått över ditt huvud, den enda skillnaden mellan 3,5mm och USB är VAR i leder ljudkortet sitter.

Har du ett headset med 3,5mm-kontakt så använder du ljudkortet som 3,5mm är inkopplad i. Har du ett USB-headset så har det ALLTID ett inbyggd ljudkort någonstans längs med sladden.

Ljud är analogt, USB kan inte hantera analoga signaler. Har du ett USB-headset spelar det ingen roll vad du har för ljudkort i övrigt då det ändå använder sitt egna.

Och det är klart att ljudkällan spelar roll, men det är alltid DAC'en/ljudkortet som är sist i ledet att påverka ljudet, då det är där det omvandlas från digital signal till analog och blir just - ljud.

Av Laine

Det bästa i min mening är att många av moderatorerna faktiskt ofta är både insatta och duktiga på att förklara och rätta i trådar. Men det blir väl så när det inte är en hel vänskapskrets som försöker skapa en internetversion av det forna DDR.

Av Laine

Du kan inte köra korten i SLI men du kan skapa en GPU-farm med 4st GTX690.

Av Laine
Skrivet av Bravo:

Nej. Olika moderkort har olika integrerade ljudkort som levererar olika. På samma sätt som instickskort levererar olika. Och även skillnad om det är USB eller 3.5 mm i uttaget. Och såklart skillnad på olika headset också. Finns alltså fler faktorer som påverkar mic/ljud, mjukvara är ett annat.

Vilket är precis det jag har skrivit.

Du kan ha femtioelva olika LJUDKORT det är fortfarande LJUDKORTET det hänger på när du omvandlar digital till analog. Varje ljudkort har sin mjukvara - det är ljudkortet som bestämmer. Varje ljudkort har en DAC, det är den som bestämmer kvaliteten ut.
Det är alltid DACen som bestämmer, då det är den sista faktorn gällande signalen (utöver kabel då).

Alltså summa summarum; Mjukvara och DAC är bägge bundna till ljudkortet, vilket gör att det är ljudkortet som spelar roll.

Ingenstans skrev jag att alla ljudkort var likadana, eller att USB-korten på något sätt var identiska med instickskorten. Detta kom du fram till helt på egen hand.

Och NEJ, den enda skillnaden mellan USB och 3,5mm är var ljudkortet finns i ordningen. Efter USB-kontakten (digital ut) istället för innan som gäller 3,5mm (anlog ut).

Att elementen i headsetet inte spelar någon roll har jag inte heller påstått.

Av Laine

En ungefärlig prisbild samt användningsområde skulle underlätta förslag.

Är det okej med läckande ljud (öppna lurar) eller ska det vara isolerat (stängda)?

Av Laine
Skrivet av Kalium:

Jaha... Men det är väl inget fel om det går ner till 40Hz? Går ju alltid att slänga på ett HP-filter efter smak ifall man inte vill ha djupare.

Ah! Jo det är sant, det är nog klokare att bygga högtalare runt välljud än runt grannarnas (inte så välljudande) gnällande. Kasta på ett ställbart HP-filter är ju alltid en lösning.

Av Laine
Skrivet av Kalium:

Ja, klart att det beror på vad man har för krav. Vill man lira 15Hz 120dB så räcker ingenting som får plats på skrivbordet. Men ska man ha något med hi-fi ljud, inte spela så jättehögt framför datorn så tror jag något liknande kan vara av intresse.

Jag klagade inte på basen, tvärt om! Den är FÖR bra (lågfrekvent) iallafall för mina omgivningar.

Personligen hade jag nöjt mig med något en bit under 70Hz för att ha på skrivbordet. Men jag är mer av en diskantmänniska också.

Av Laine
Skrivet av Kalium:

http://www.youtube.com/watch?v=2R-x_Z7YUhw

Verkar som att det går att få lite bas ur dom ändå. Enligt han själv så är dom goda ner till ~40Hz vilket är bra.

Inte för oss i den gamla skolans lägenheter.

Av Laine

Om vi är ett gäng som är riktigt intresserade så skulle man ju faktiskt kunna dela upp arbetsuppgifterna mellan oss som inte är helt säkra på vissa delar.

Vi har säkert någon som är självsäker på sina lödkunskaper men mindre säker på trä, vissa kan säkert klä lådor bättre än andra. Vissa kanske till och med är hemma på att bygga riktiga kablar.

Kanske lite väl ambitiöst, men så länge alla är engagerade och litar på varandra så är det ju en möjlighet.

Kan ju bli en öppen "learning experience" om vi verkligen får upp engagemang.

Själv är jag sugen på något roligt att ha vid datorn. En diskret chipförstärkare kombinerad med två hornhögtalare eller något liknande.

Av Laine

Jag har skummat igenom tråden men inte riktigt fått en vettig uppfattning om kvaliteten än.

Worst case scenario är att man får ett par döda pixlar eller ligger det ännu värre till? Planerar bara att ha en skärm som brukis i ca. ett år tills nästa generation av ACD släpps. Det känns ju som att man skulle kunna jobba sig runt eventuella döda pixlar med tanke på upplösningen så länge man håller sig borta från fullskärmsprogram?

Hur är garantin, läste att det var fri returfrakt, sedan läste jag att det var 1300 SEK i returfrakt på nästa ställe. Är det garanti vs ångerrätt som spelar in då?

Känns som att jag vet relativt bra vad jag ger mig in på, det verkar vara en hit and miss-satsning att få hem en högupplöst 27" S-IPS för runt 3000 SEK

Men oavsett skicket på panelen så är det väl ingen som kan ta faktumet att det är 27", S-IPS och högupplösning från mig när jag väl har produkten på plats, eller resonerar jag helt galet?

Hur står sig IPS-panelen mot låt oss säga konkurrerande Dell-skärmar?

Är sugen på en glossy och/eller härdat glas om det mot förmodan skulle vara annan skillnad än AG-coatingen som finns på standardversionen. Uppdateringsfrekvensen är ointressant för mig.

Av Laine
Skrivet av AnnCCarlsson:

Det funkar utmärkt med S1 och S2 i läge ON och S3 och S4 i läge OFF. Det gå alltså att verifiera att minnena funkar och det är ju huvudsaken. Några experiment med "Hot Swap" vågar jag mig inte på, det är nog stor risk att operativsystemet får spatt om man helt plötsligt swappar bort några GB.

Du kan nog använda det för att byta aktiva ramminnen och testa olika RAM-platser på olika moderkort utan att montera dit och loss RAM-minnen iallafall, det är troligen huvudsyftet. Även om det är industriklassade kontakter så brukar man bortråda att montera och demontera RAM-stickor allt för ofta. Det är ju trots allt kontakt eller friktionsbaserade konsoler.

Jag kan tänka mig att det är säkrare än att montera loss minnen på det gamla sättet medan systemet är igång eftersom att det är svårare att kortsluta kretsarna genom att bara ha delvis kontakt med stickan. Men om det ändå är en säker operation vågar jag inte svara på.

Men du menar alltså att du kunde "stänga av" adaptern men ha minnet igång och det registrerades fortfarande? Det tyder ju på att adaptern är passiv, vad DIP'arna gör för nytta då är bortom mig.

Skrivet av AnnCCarlsson:

Jag får det bara till 16 olika kombinationer men det är ju fullt tillräckligt för att man ska börja fundera. Kan ju vara intressant att kunna stänga av en del av minnet utan att plocka ut själva stickan. Ger ju möjlighet att experimentera och lära om single channel kontra dual channel m.m.

Haha ja, my bad! Jag var inte snabb nog för att ninja bort mig där. Givetvis är det 16 olika, jag fick det till 4st 4-lägesDIP'ar om det är någon undanflykt.

Av Laine

Det verkar primärt vara ett diagnostiseringsverktyg (själva adaptern) så jag skulle kunna tänka mig att det är för att stänga av ett minne i taget och köra tester utan att behöva montera loss det. Att däremot stänga av hela adaptern och dessutom minnet (S1+S2 ner S3+S4 upp) skulle kunna möjliggöra att byta minnen "on the fly", lite som hotswap utan att påverka övriga systemet.

Det jag är osäker på är hur ett operativsystem reagerar om ramminnen kopplas från och till när datorn är igång.

Pin'sen som rör sig bort till switchen och kretsen verkar vara till en 'power on'-krets och jordar när switchen står rätt. Det du har på adaptern är en artificiell 'power on'.

Detta är vad jag kan tyda från bilderna, jag letade efter ett diagram över pin-layouten på 240P respektive 204P men kunde tyvärr inte verifiera.

Av Laine
Skrivet av Bjebbosten:

Det har jag svårt att tro, beror väl helt på hur dom är byggda hur stora element det är osv

Jag har inte en aning om vad du svarar på eller försöker rätta mig om. Var god utveckla.

Skrivet av Bravo:

SteelSeries Siberia v2 Full-size Headset (3.5 mm) är det populäraste headsetet på prisjakt.

Ljud/mic-kvalitet beror på flera faktorer, t.ex:
*Moderkort
*Ljudkort
*Usb- eller 3.5 mm-anslutning

(På 6:e plats har vi samma headset fast med usb-anslutning).

Jag tycker du ska ta en titt på:
Creative Fatal1ty Gaming Headset

Alla faktorerna du nämnde är samma faktor. En USB-hörlur använder inte datorns ljudkort utan använder sig av ett eget ljudkort i USB-dongeln. USB överför bara digitala signaler, ett ljudkort har som ensam uppgift för ljud ut att omvandla digitala signaler till analoga. Det är allt ett ljudkort gör, agerar DAC. Samma sak gäller mikrofonen, fast då tvärt om, analogt in -> digitalt in.

Alltså hänger det bara på ljudkort, även om det är integrerat, instickskort eller externt.

Skrivet av XpreS:

Nja, nu var det ju inte så jag menade riktigt, förlåt att jag var otydlig.

Jag menar att det finns lurar som är avsedda för musik där hög bas även kan förekomma, så som hardstyle/techno vad fan vet jag vad all den skiten heter. Men sen finns det lurar som är avsedda för spel och inte mycket annat (Siberia V2 t.ex.). Säkert massa fler lurar som äkta studiolurar som har långt mer avancerat användningsområde och frekvensomfång.
Ska man använda Siberia V2 att lyssna på techno/hardstyle och så vidare, så anser jag att man får skylla sig själv om man vrider på mer bas från mjukvara och höjer volymen så att hörlurarna spräcks.
Därav min rekommendation till just den här killen som lyssnar på hardstyle, att köpa ett par Beyerdynamics 250ohm och en hörlursförstärkare, så kommer han inte ha det problemet mer med att hörlurarna spräcks. Förmodligen kommer hans trumhinnor spräckas före det ens hinner inträffa.

Då hänger jag med! Helt korrekt.