Inlägg

Inlägg som CrazyFin har skrivit i forumet
Av CrazyFin

Uppsala Universitet och avdelningen för elektricitetslära på Ångströmslaboratoriet har en massa bra info på deras hemsida:

Åskskydd för enfamiljs- och fritidshus

Huvudsidan:
Allmänt om åska och åskskydd

Av CrazyFin

Ascoolt bygge!

Vad är det för grymt pressverktyg från Makita du har? Nåt modellnummer på kit:et?
Jag har mest kört med simpla pressverktyg där man får mecka med fasta nycklar men ditt verktyg ser riktigt smidigt ut (säker svindyrt också... )

Av CrazyFin

Jag har också precis nyligen installerat Corsair H100i med en I7-4770K på ett Asus Maximus II Gene i ett Fracta Design ARC Mini R2 chassi.
Har bytt ut originalfläktarna på radiatorn till Corsair SP120 Blue LED 120mm.

Har 2 st Corsair H80i sen tidigare i 2 andra datorer här hemma. På den första så var jag tvungen att byta ut den eftersom pumpen inte fungerade som den skulle och börjar nu undra om det är samma fel på den här H100i:n.

Har runt 29 grader Celsius i idle men när jag kör Prime95 med Small FFT så sticker tempen DIREKT upp till 80-85 grader celsius.

Har demonterat CPU-blocket och ser då att kylpastan är snyggt och fint utpressad. Har dessutom testat med att lägga nylonbrickor på bakplåten för att få den att fästa hårdare mot moderkortet. Dock ingen skillnad i temps.

Jag ser i CorsairLink att vattenpumpen snurrar med runt 2200 rpms så det tyder på att den matar på som den skall.

Vad jag förstår så har i7-4770K en tendens att gå väldigt varm i just t ex Prime95 SmallFFT-testerna. Ser många på webben som får temps på 80-85 grader vid detta test.

Min är stock-inställd men om jag fattat det rätt så går ju 4770K:n in i turbo-mode (dvs 3.9GHz istället för stock 3.5GHz) automatiskt vilket ju i princip innebär en auto-överklockning. Jag skall pröva ikväll med att stänga av denna funktion och se hur mycket den lägre hastigheten (permanent på 3.5 GHz) sänker max-tempen i Prime95 SmallFFT-testet.

Av CrazyFin
Skrivet av racefactory:

Jag har 1.04 nu på H80i:n

Yepp, jag hade också 1.0.4 på min när jag gjorde min fw-uppgradering och den blev brickad...

Jag skulle nog hellre vänta på nästa fw-release och om man lider mycket av fläkt-oljudet så får man byta till andra fläktar. Vilket jag i och för sig ändå skall göra och köra med separat fläktkontroll.

Av CrazyFin
Skrivet av racefactory:

okey låter lovande vet ej om ja ha någon till usb2 kontakt får kolla upp det. tack btw

EDIT: Om jag vill få tyst på de tjutande ljudet då ?

Det är då du skall uppgradera till firmware 1.0.5. Kolla in och hämta den på

Länk till 1.0.5. firmwares för H80i och H100i

Notera att det står "If your cooler is working properly DO NOT do this update it is released to help solve a specific issue and not everyone will have to do this update."

Och se till att du tar rätt firmware som tillhör din version, dvs H80i. Här är direktlänk till 1.0.5 firmware för H80i (Observera att du måste vara reggad på Corsair-forumet för att få access till filen.)

Det är VIKTIGT att du följer instruktionerna för firmware-uppgraderingen!

Av CrazyFin
Skrivet av surferjox:

Ni som har "brickat" era corsair h80i/h100i vad hade ni för firmware orginal på era enheter och hade ni oxå problemet att fläktarna/pumpen skrapade å förde ett jädra liv? Jag hade 1.0.0 å uppdaterade till 1.0.5, för mig gick det bra å nu e funkar allt som det ska å e supertyst.

Här e länk till 1.0.5: http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=115836
Läs först!

Jag hade 1.0.4 och uppgraderade till 1.0.5... Det verkar vara så att det är dom som uppgraderar från 1.0.4 som fått problem...

Jag skall hem o installera min nya som jag fick i inbyte. Om den har FW = 1.0.4 så kommer jag INTE att uppgradera...

Av CrazyFin
Skrivet av azmodan:

Ursäkta dum fråga men; brickad innebär vad?

Låter som jag ska fortsätta köra som det är då allt gått relativt smärtfritt sen installation/montering av kylaren.

Brickad = misslyckad firmwareuppgradering som gör att antingen din enhet blir helt låst och oanvändbar (= normalt skicka till leverantör för att få den fixad)

Jag skulle föreslå att INTE uppgradera till 1.0.5. eftersom den firmware-versionen verkar bricka/låsa de flesta H80i:s/H100i:s vad jag kan läsa på olika forum.

Av CrazyFin
Skrivet av jhedlof:

Jag lyckades också bricka min H80i när jag uppgraderade till 1.0.4. Just nu kör jag på 1.0.0 som den kom levererad med, fast Noctua NF-F12 istället för stockfläktarna, och dom snurrar ljudlöst i låg hastighet. Dock så har LED-belysningen slutat fungera - kanske löser sig med mjukvaruuppgradering, men jag väntar tills Corsair löser det på ett bra sätt..

Hur lyckades du nedgradera tillbaka till 1.0.0 efter att du brickat den vid uppgraderingen till 1.0.4? Jag får inte ens kontakt med min H80i efter att jag uppgraderade den till 1.0.5...

Att din logga på kylaren slocknat tyder väl också att din egentligen är brickad fortfarande? Har du kopplat fläktarna till din egna separata fläktkontroll eller moderkortets fläktkontroll istället för den som sitter i kylblocket för H80i:n?

Av CrazyFin

Jag fick samma problem med min Corsair H80i efter att jag uppgraderat till firmware 1.0.5...

Loggan på kylblocket slocknade, fläktarna går på full fart samt jag får inte kontakt med kylaren via Corsair Link hur jag än försöker. Jag har prövat med att avinstallera drivisarna, prövat med alla USB-portar men ingen skillnad.

Ser på Corsairs eget forum att många har samma problem med sina H80i:s och H100i:s efter att ha uppgraderat till 1.0.5...

Corsair forumlänk till firmware problemen
En till forumtråd där någon annan har samma problem

Jag har varit i kontakt med Corsairs support och fick direkt ett RMA-nummer och att jag skulle skicka tillbaka den till deras support i Holland. Gick istället till Webhallen där jag köpte den för ett par veckor sedan och fick en ny direkt. Tackar!

Jag tänker INTE göra någon firmwareuppgradering till 1.0.5 igen... Den verkar vara klart instabil som "brick:ar" flera av H80i / H100i-kylarna...

Av CrazyFin
Skrivet av roobi:

Tackar Nu har jag fått en uppfattning om det hela, Alltså kär jag 3st i serie med en 120ohm resistor, Har läst på elektrinik forum men det är samma som här, många motiverar olika, Men nu måste jag ta och fixa lite resistorer och koppla om Tack så hemskt mycket , Verkligen

Nu ska jag dricka klart kaffet här ute i solen

Skickades från m.sweclockers.com

Jag brukar köpa det mesta av mitt LED-material från MO Electric. Grymt bra butik för LED-prylar. Här hittar du en bra beskrivning på vad man skall tänka på när man kopplar in "lösa" LEDs som inte har inbyggda drivare: MO Electric

Förresten, vill HA ditt chassi! Grymt snyggt o "cleant"!

Av CrazyFin

Det visar sig att det inte behöver enbart vara på GSATA-portarna som man kopplar RAIDen på. Kör du RAID på ICH9-portarna och har 4GB så får du problemet också. För visst kör du RAID på din boot-disk?

Nu verkar det dock inte vara enbart relaterat till Gigabytes moderkort som du såg på länken i min förra post.

Du får nog tyvärr köra vidare på max 3GB tills Microsoft (eller moderkortstillverkarna) fixar buggen som uppstår med RAID-konf på bootdisken och 4GB under Vista x64.

Ett annat alternativ är att du har en bootdisk som du kör i vanlig SATA-mode och har allt data på din RAID-disk. Då kan du köra med 4GB utan att få problem enligt vad jag kunde läsa på http://forums.techarena.in/showthread.php?p=3442524#post34425...

Av CrazyFin

Jag snackade med en kille på en liknande tråd på

http://forums.techarena.in/showthread.php?p=3442524#post34425...

och han kör med RAID 0 på GSATA-portarna fortfarande men kör istället sin Vista-installation på en single Raptor disk på ICH9ans SATA-port och får då inte problemet när 4GB är installerat.

Tydligen är det bara om bootdisken ligger på GSATA-raid som det blir strul med Vista X64 och 4GB....

När jag uppdaterade min GSATA drivrutin senast så körde jag setup-programmet rakt av utan att avinstallera de gamla drivarna... Går ju inte att göra på annat sätt eftersom du behöver åtkomst till diskarna under uppdateringen? Verkar dock funka eftersom drivarna blev uppgraderade till senaste versionen efter omstart...

Skall försöka testa drivarna från JMicron i helgen...

Jag såg nu i tråden på http://forums.techarena.in/showthread.php?p=3444889 att en kille har samma problem som vi fast han kör med ett ASUS M2N32 WS Pro (nForce 590 SLI MCP chipset) moderkort.

Han kör med Vista X64, RAID 0 samt 4GB och upplever exakt samma problem som vi...

Han säger att felet uppstått efter ett par månaders felfri Vista x64 användande vilket indikerar på att nån av Vista uppgraderingarna orsakat problemet...

Är det nån som orkar testa/eller har gjort en clean install av Vista utan att installera alla patchar? Möjligtvis behövs minnespatchen KB929777 som gör att 4GB skall funka.

Alternativet är kanske att testa en clean install av Vista fast med bara 2-3 GB i burken och sen installera minnespatchen KB929777 och därefter slänga in resten av minnet o hålla tummarna...

Av CrazyFin

He, he... Intressant att dina problem också försvinner med enbart 3GB...

Dock skumt att ett av dina minnen går i single channel mode? Under vilken flik i CPU-Z ser du det? När jag kikar under under "Memory"-fliken så står det DUAL. Jag kör med CPU-Z version 1.42

Nope jag vill heller egentligen inte bryta min RAID på 2x500 WD5000ABYS i RAID 0 konfig. Fast jag skall testa att installera Vista 64b på en single disk som jag tänkte köra i SATA mode på ICH9-porten och se om det funkar med 4GB...

Hoppas jag hinner testa det i helgen... Kanske finns nån annan därute med liknande setup som har testat?

Av CrazyFin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mson
Jag köpte nya minnen som anlände igår... 2x 1024 för att utöka till totalt 4 GB.

Konf: Gigabyte GA-P35-DS4
4x 1024MB Corsair XMS2 4-4-4-12 Xtreeme
2x RAID 0 diskar...

Får bluescreen nästan direkt när jag startar spel. Har aldrig fått förut och jag tror inte att jag fått trasiga minnen.

Om jag bryter RAIDen så försvinner problemet? Går det att sätta RAID på Intel SATA portarna utan att förlora allt på hårddiskarna?

He, he... Välkommen till samma problem som många av oss har...

Pröva att plocka ut en av minnesstickorna så att du bara kör med 3 GB istället för 4GB. Försvinner BSODn vid uppstart då? Torde den göra...

Jag har inte prövat att byta från GSATA RAID till Intel SATA RAID men eftersom det är olika chip och således olika RAID-drivrutiner så tappar du nog datat på diskarna eftersom de olika chipseten konfar sina raid-tabeller på olika sätt? Är dock osäker på detta eftersom jag inte är så kunnig på RAID. Nån annan därute som kanske vet?

Alternativet är att testa med bara 1 disk först och köra den i SATA-mode på Intel-porten eller GSATA-porten så skall det funka bra med 4GB i Vista 64bit vad jag läst på andra forum.

Jag skall försöka testa lite i helgen när jag har mer tid... Skall pröva den nya drivrutinen som finns på JMicrons hemsida och sen pröva med en singelhårddisk i vanlig SATA-mode på GSATA-porten...

Av CrazyFin

Jag kör också med ett Gigabyte moderkort fast modellen GA-P35-DQ6.

Har liknande problem med sporadiska BSODs vid uppstartsskedet precis innan inloggningssidan kommer upp. Det sker inte vid varje kallstart eller varmstart utan ibland. Kan då också ske flera gånger i rad innan jag kommer fram till inloggningsrutan...

Jag får felmeddelandet:

----------------
TOP: c0000218 (registry File Failure}
The registry cannot load the hive (file):
SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE or its log or alternate.
It is corrupt, absent, or not writable.
---------------

Min setup:

Moderkort: GA-P35-DQ6
Grafikkort: MSI 8800GTS320
PSU: Corsair HX 620W
RAM: 4GB enligt olika varianter nedan
CPU: Intel Q6600 Quad Core med G0 stepping.
HDD: 2xWD5000ABYS i RAID 0 på de lila GSATA-kontakterna.
Case: Antec Ultimate P182B med fläktarna utbytta till Noctua NF-S12-1200
CPU cooler: Thermalright Ultra-120 extreme med Noctua NF-S12-1200 fläkt
Graphics cooler: Zalman VF1000-LED
DVDs: 2xOptiArc AD-7170S kopplade på Intel ICH9 SATA-portarna
OP: Vista Ultimate Edition 64bit engelsk

Kör allt helt utan överklockning just nu och med rätt spänning och timing på minnena, dvs 1.8V for de "äldre" Corsair-minnena samt 2.1V för de nyare Corsair Dominator minnena.

Jag kör just nu med 4GB DDR2 RAM, Corsair TWIN2X4096-6400C5DHX. Har prövat med massor med olika minnesmoduler som jag testkört i 2-3 dygn med MemTest86+ och massor med olika kombinationer, både 2-4GBs kombinationer och MemTest86+ visar inget fel...

Har även testat med 4 GB av Corsair TWIN2x2048-8500C5D Dominators som jag även fått utbytta av leverantören 2 ggr

Har fått moderkortet utbytt 2 ggr...

Problemet verkar DEFINITIVT vara när man kör i RAID-konfiguration på GSATA-portarna (egentligen är det JMICRON vad jag förstått?) och Vista 64bit med 4GB minne.

Plockar jag ut ena chippet så att jag har bara 2GB så funkar det hur bra som helst och monterar jag in 3 st 1GB chipp så funkar det också hur bra som helst. Det är så fort som man går upp på 4GB så blir det strul.

Har en bekant som har exakt samma setup fast han kör singel HD på Intel ICH9 SATA-porten och inte RAID konf men dock med 4GB RAM och han har inga problem alls...

Det verkar vara ett vanligt problem för oss med Gigabyte moderkort, inte bara den nyare modellen GA-P35-DQ6 eller GA-P35T-DQ6, utan även "äldre" typ GA-965-xxxxxx.

Jag kör med den senaste BIOS:en F6 (har även testat F7b), drivrutinerna. Även de senaste graffa-drivrutinerna från NVidia samt chipset-drivrutinerna från Intel... Ingen förbättring dock...

Har dock inte testat den senaste från JMICRON för GSATA-portarna och RAID setup, version 1.17.31 daterad 10 december 2007 som man kan hitta på JMicrons ftp på ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Win2k_xp_Vista/. Skall försöka göra det i helgen...

Har även ominstallerat Vista och gjort clean-installs 2-3 gånger och sett till att installera Vista med bara 2GB minne först och sedan minnespatchen kb929777. Inget som dock hjälpte där heller tyvärr...

Det är mååååånga som har samma problem, kolla t ex länken på http://forums.techarena.in/showthread.php?t=677924 där man ser att alla som har detta problem kör med 4GB på ett Gigabyte moderkort och RAID på GSATA-portarna..... PUST!

Så, jag får helt enkelt köra vidare med 3GB tills Gigabyte fixar sin BIOS alternativt JMICRON fixar sin drivrutin....

"Möllan", kör du i RAID, Vista 64bit samt 4GB minne?