Inlägg

Inlägg som deros har skrivit i forumet
Av deros

Stiligt! Diggar stenhårt loggan på toppen Kanske man ska ge sig på ett Lego-chassi en gång i framtiden.

Av deros

Jag hade nog valt att behålla det tidigare utseendet jag också, men det är inte min låda. Men du kan ju måla den "armégrön" och skriva något fränt på sidan i typisk arméstil.

http://www.google.se/search?um=1&hl=sv&biw=1491&bih=813&tbm=i...

Av deros

Jag har samma problem som ett par andra i tråden verkar ha, att jag får upp "Datatypen stöds inte" och jag har försökt reda bot på det via den här tråden men inte lyckas.

Jag har tagit ner de filer som krävs och lagt dem i rätt mapp. Jag har editerat i WEB.conf och ändrat från localhost till datorns ip-adress. Cirkeln/Knappen nere vid klockan lyser grönt och säger "DSBdrigde HttpServer: http://localhost:8124/", innan jag startar Spotify och kör igång en låt lyser den blått istället, dock samma text som ovan.

Jag har startat om datorn, jag har startat om PS3an, jag har startat om Spotify och jag har startat om PMS - allt detta flera gånger, men det fungerar fortfarande inte Jag har även testat flera versioner av lame_enc.dll

Någon som kan hjälpa tror ni? Alla förslag mottages tacksamt!

Av deros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jnk3
Eftersom du inte vet vad ett shell är så förutsätter jag att du använder Windows?
Leta först reda på var MySQL är installerat. Lägg SQL-dumpen i "bin"-mappen. Öppna sedan "Kommandotolken" och gå till den mappen, tex: "cd c:\Program Files\MySQL\bin". Kör sedan kommandot som spaam skrev.

Yes, jag använder Windows.

Jag testar det du och spaam skrivit, som det ser ut nu verkar det fungera. Datorn är dock väldigt slö så resultatet får vänta tills imorgon.

Tack för hjälpen än så länge!
/d

Av deros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johninho
Jag har tyvärr ingen lösning att tillgå. Men jag har haft samma problem många gånger. Begränsningarna har inte ändrats på 10 år trots att hårddiskarna är 100 ggr större och uppkopplingen mot nätet lika många ggr snabbare. Ändå sitter man ofta och svär över inbyggda begränsningar på 2 mb uppladdning osv. Eller vad sägs om bloggprogramvaran jag använder: maximal storlek på uppladdade bilder 96 kb. (b2evolution)

ett tips kanske kan vara att försöka få tillgång till servern så att du kan lägga upp filen där via ftp och sedan köra den lokalt. Då finns det inga sådana begränsningar.

Jag har tillgång till servern, men vart ska jag lägga filen och hur ska jag göra sen? Jag har gjort på annat sätt än via phpMyAdmin tidigare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av spaam
$ mysql -u user -p databasenDuAnvänder < filenDump.sql

om du har tillgång till shell.

Ursäkta en dum fråga, men vad menar du med Shell? Jag antar att du inte menar bensinmacken

Av deros

Hur importera "stor" sql-fil?

Tjenare,

Jag har en sql-fil som är strax över 200mb, som kommer från ett phpBB-forum med alla poster, trådar, medlemmar osv, som jag vill importera till en annan databas, för att sedan konvertera om den så den passar ett vBulletin-forum.

Saken är den att phpMyAdmin inte tillåter större filer än 16,5mb, (åtminstonde inte den version jag använder.) Jag läste då i deras FAQ att man kunde ändra i php.ini för att få in större filer. Sagt och gjort, jag ändrade storleken som de skrev, men fortfarande står det att filen är för stor.

Jag testade då att köra med deras uppdelning, men det fungerade inte heller, för när första importen avbryts, och man ska fortsätta på nästa (av samma fil) så säger den bara att tabellerna redan finns. Jag testade då att skriva in ett visst antal rader i den rutan som finns, där det står något i stil med "hoppa över x antal rader", men det fungerade inte heller.

Jag testaded ett script som heter bigdump.php, och gjorde allt som stod i deras installationsinvisningar, men det fungerade inte heller. Fick bara in 8 eller 9 tabeller, trots att det var igång runt 15h.

Efter det testade jag mySQL Query Browser, men den klagade på att filen var en dump från fel ställe. Och nu har jag slut på idéer.

Är det någon här som har några tips? Eller måste jag sätta mig och klippa ut de olika tabellerna i filen och importera dem en och en? :\

Av deros

Trasig projektor

Tjenare,

Jag har en trasig projektor, som jag för tillfället inte vet namnet på, men i alla fall.
Den reagerar inte när jag trycker på startknappen, fastän att jag vet att både sladd och uttag är fungerande.

Så jag plockade av höljet, och tänkte mäta lite, för att se vart strömmen faller bort, men saken är den att jag är förmodligen världens sämsta människa på sådant där.

Så jag vet inte riktigt vart jag ska sätta mätinstrumenten. Eller vad jag ska sätta "ratten" på instrumentet på.

Så jag undrar om ni kan komma lite tips?
Det är en vanlig kontakt som finns på datorer o dyl. dvs. 3 "piggar" sedan sitter det en gult kort som denna kontakt är fastsatt i, sen är det ju självklart en massa annat elektroniktjaffs på den här gula plattan.

Sedan går väl strömmen vidare till kretskortet längre fram på projektorn, men vart ska jag mäta på det?

Hoppas något kan ge lite tips
Vill ni ha bilder får ni hojta till så kan jag fixa det senare.

EDIT:
Projektorn heter InFocus LP250

Av deros

Så vitt jag vet ändrade jag ingenting när jag formaterade om, men det kan mycket väl stämma.

Frågan är vad jag gör åt det? Formatera en gång till?

Av deros

Jag har tappat 4Gb på min Western Digital

Tjenare,

Efter att jag formaterade C: och installerade om XP saknas det 4GB på min C:\ partition.

Det står 8Gb när man kollar informationen på disken, men när man kollar hur mycket utrymme allt som ligger på disken tar, så tar det bara 4Gb, men ändå är det bara ~100mb ledigt utrymme kvar.

Irriterande som fan :\ Någon som har förslag om hur jag ska göra? Något program el. dyl?

Av deros

Tokkul låda

Av deros

Jag har en polare som har samma problem, har visserligen inte felsökt men det är nog inget som är enbart för hans mus utan på de flesta.

Av deros

Har du bara satt dit legot eller? Inget lim eller så?
Kan du inte fixa så att alla bitar har samma färg?

Av deros

Vart kan man köpa Xilence Power-agget?

Av deros

Fast, det vore ju förargligt om alla datorer på mitt jobb fungerar då vi tillhanda håller support för dem Ska ta upp problemet med min mentor då.

Av deros

Hmm.. Ingen av de där datorerna som vi har på jobbet har de där felen, och då har vi alla FS-datorer här med.

Någon som kan hysta fram ett serienummer på någon av dessa datorer? Kan kolla upp om det kommit någon information om den.

Av deros

Har du trådlöst tangentbord? Om Ja, testa med ett med sladd.

Av deros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av k0rkad
Jag vill ha en till rad med bokmärken under adressfältet.

Okej. Om jag lägger till för många bokmärken i "bokmärkesfältet" så får jag automatiskt en ny rad. Är det inte så för dej då?

Av deros

Hmm.. Vad är det egentligen du vill veta? Vad är det du vill ha extra? Lite kasst förklarar tycker jag.

Av deros

Ahh.. okej.
Njae, hehe.. men om det är en paketdator/hemPC så har de något som heter Bristanmälningar som man använder för att skicka efter saker som saknas vid leverans.
Jag missade nog "Jo, jag ska snart" och sedan tog jag "eftersom vi inte fick med någon Windows-skiva till denna dator." som att det var en paketlösning ni hade köpt.

Ursäkta så mycket

Av deros

Vad är det för dator du har? Om du har typ DELL eller något så hör med supporten?