Inlägg

Inlägg som gth har skrivit i forumet
Av gth

@Laxpudding: Köpte denna hos kjell https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt...

Fungerar fortfarande felfritt.

Av gth

@sweisdapro: Adaptern fungerar till min andra skärm med 1440p 60hz, samma inställningar som jag körde till min primära. Så felet låg nog inte där.

Av gth

@Laxpudding:

Hänger inte riktigt med på vad du menar med att adaptern inte är framtagen för anslutning mot dator, det är ju exakt det den är till för - ansluta utrustning till en dator

Slutade med att jag fick använda adaptern till min andra skärm, sen köpte jag en HDMI->USB C som jag kör mellan primära skärmen (som inte fungerade med adaptern) och det har inte varit några problem, så allt är coolers.

Av gth

Asus PG279Q & Macbook Pro 2018

Hej.

Har en Asus PG279Q som jag försöker ansluta till min Macbook Pro 2018 via HDMI->adapter->USB C.

Adaptern är en apple original (https://www.apple.com/se/shop/product/MJ1K2ZM/A/usb-c-digital...)

Problemet jag har är att jag inte får någon bild 9/10 gånger, antingen är den svart eller så blinkar skärmen, eller så får jag no signal detected. Dom 3-4 gångerna jag har fått bild med den skärmen så har alla problem kommit tillbaka när jag kopplat ur/i adaptern igen.

Datorn hittar skärmen, jag kan ändra upplösning osv. Skärmen säger att det är 2560x1440 60HZ, så allt ser rätt ut minus att jag inte får någon bild.

Har testat med andra HDMI-kablar, samma problem då.
Har testat med en annan skärm (Asus PB278Q) då fungerar det utan problem, så varken datorn eller adapterns fel.
Har letat runt på forum men verkar inte vara supervanlig combo med den skärmen + macbook pro.

Skärmen fungerar med HDMI->HDMI till en äldre macbook (pro mid 2013) så är at loss just nu. Har mailat Asus support men förväntar mig ingen vettig hjälp. Tänkte chansa och se här ifall det är någon som varit med om något liknande eller har någon idé om hur jag kan lösa det.

Edit: Skärmen fungerar felfritt om jag väljer 1080p. Byter jag tillbaka till 2560x1440 så slutar den fungera igen, lyckades få behålla 2560x1440 en stund förut men när jag kopplade i/ur så slutade det fungera igen.

Av gth

Söker ett HHKB 2 Type S

Är på jakt efter ett happy hacking professional 2 type-s, om det är någon som är sugen på att sälja så är det bara att höra av er! Andra typer av tangentbord kan vara intressant, det jag egentligen är ute efter är tysta brytare så har ni något som är likt HHKB, hör gärna av er.

Läs hela annonsen här

Av gth
Skrivet av Videoapan:

Kort förklaring:
Adaptiv synkronisering (Gsync + FreeSync) gör att du kan få fördelarna av Vsync utan den stora nackdelen att låsas till skärmens uppdateringsfrekvens. Om du inte använder Vsync och inte bryr dig om tearing är tekniken värdelös för dig. Har du en dator som konstant kan mata skärmen med minst skärmens uppdateringsfrekvens (144 fps på 144Hz, 60 fps på 60Hz etc) så har du inte heller någon nytta av funktionen.

Sen angående det specifika exemplet med 35-90Hz så innebär det att högsta uppdateringsfrekvens sänks med 54Hz och har du då en dator som ger fler fps än 90 så förloras alltså dessa jämfört med 144Hz-läget. Skillnaden är om du ligger under 144Hz och vill ha Vsync på för att slippa tearing, då är faktiskt 90 ett steg upp från de 72Hz som en 144Hz visar en av bilderna i när datorn ger 143Hz. Och väljer du att skruva upp grafiken så pass att din dator bara kan mäkta med 50-60 fps så går 144Hz ner till 36Hz och då blir det ryckigt. Med adaptiv synkronisering blir det istället just 50-60Hz.

Sammanfattningsvis, klarar datorn av 144 fps stabilt = nedköp att aktivera freesync på denna skärm. Om datorn ger något lägre fps än så = vinst att ha det aktiverat. Med det sagt så hade det självklart varit ännu bättre om intervallet varit 30-144Hz istället men det är inte helt värdelöst.

Tack!

Av gth

@fax110:

Jag vill inte ha köpråd. jag vill ha en förklaring.

Av gth

Jag behöver en ny skärm. Kan någon kunnig vänligen klargöra vad AMD freesync innebär?

Hej,

Jag behöver en ny skärm och den här: https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/25tumochstorre/as...
verkar väldigt lovande. Jag förstår dock inte grejen med AMD Freesync, sitter på ett nvidia-kort så kan ändå inte utnyttja det. Men,
skärmen är 144hz, varför skulle jag då vilja begränsa den till 35-90hz? Är det här något marknadsförings-bullshit som egentligen inte är något att ha?
Kommer jag kunna koppla in skärmen till min dator och sätta 144hz som på vilken annan 144hz skärm som helst?

Av gth

3st OnePlus Two invites

Har fått tre stycken globala invites, först till kvarn. Skicka pm.

Läs hela annonsen här

Av gth

edit: såg att någon bjudit 100,
120:-

Av gth
Skrivet av oyegie:

Fiio E10 har 150mW i 32 ohm och ska klara lurar med en impedans mellan 16och 300ohm enligt specsen så dina lurar går att driva men du får ju lite lägre output.,sen beror det lite på känsligheten i lurarna,om det nu är optimalt eller inte det är en annan fråga,Fiio e10 är ju ingen värstingföstärkare,jag skulle nog köpt nån bättre.
Har du ingen butik i näheten där du kan provlyssna,oftast bättre än att läsa på nätet.

Alright! Haha jo det är sant, det har jag inte ens tänkt på. Tack!

Av gth

Vad skall jag uppgradera till för lurar från Audio Techinca ATH M50?

Hej!

Sitter för tillfället med ett par Audio Technica ATH M50 och har haft dem i snart 3 år och känner att det hade varit kul att uppgradera mig lite!

Har en budget på 3-4000:- och har kollat runt en del och fastnat för Beyerdynamic T90, sett en del reviews och det verkar vara väldigt bra lurar.

Det jag har lite funderingar över är att lurarna är relativt tungdrivna på 250ohm, och jag sitter med en Fiio E10 som har fungerat utmärkt till mina M50s, men har läst runt lite och verkar inte som att Fiion kommer klara av att driva dessa så bra, stämmer det eller överdriver ljudforumen?

Har ni några andra lurar som ni kan rekommendera istället och i såna fall varför bör jag ta dem över T90?

Är det en lönsam uppgradering att gå från M50 till T90?

Tack på förhand!

Av gth

Ni som bootcampar windows 7/8 på er macbook pro 13" retina

Hej!

Har en 13" macbook pro som jag bootcampar windows 7 på, problemet jag har är att vissa program skalar otroligt dåligt med upplösningen. Vissa program blir väldigt blurriga och kör man dpi-scaling så blir det istället otroligt litet. Har försökt hittat en bra kombination mellan en upplösning och en "ikonförstoring" typ 2560x1600 och 200% förstoring. Det har fungerat bäst hitintills men de programmen som fortfarande ser suddiga ut blir istället OTROLIGT små när man kör DPI-scaling. Exempel på program är t.ex. google chrome och skype. Programmen är helt suddiga oavsett om jag har 2560x1600 eller 1680x1050 och kör jag DPI-scaling så blir det istället otroligt litet även om jag har skalat upp allt.

Är det någon som har en lösning på detta, har googlat runt lite men inte kunnat hitta något vettigt svar. Har windows 8.1 bättre möjligheter när det gäller skalning av program? Känns som att det bör vara ett relativt vanligt problem men det kanske helt enkelt inte finns någon lösning och man får nöja sig med hur det ser ut? Har sett att Google Chrome blir suddigt på en 1920x1080 med windows 8 och skalar man så blir det alldeles för litet, men det var ett tag sen.
Enklast är ju att bara bootcampa windows 8 och testa men jag orkar verkligen inte installerat om för att se få reda på att det inte gör någon skillnad.

Tack på förhand.

Av gth

Kan inte ta bort filer i "alla mina filer"

Hej, som rubriken lyder så har jag problem med att ta bort filer, det vill sig inte. cmd+del fungerar inte och det går inte att dra filen till papperskorgen, vad gör jag för fel? Verkar vara en massa alias och jag tror det kom efter att jag skapat ett bootbart usb-minne i bootcamp men är inte säker.

Bifogar en skärmdump:

http://imgur.com/RATHGFb

Det är ungefär 800 objekt, vissa .dll-filer. Inget går att radera.

Någon som har någon lösning eller som varit med om något liknande?

Tack på förhand.

Av gth

Fick en faktura från radiotjänst idag...

Hej!

Kom nyss hem från jobbet och fick till min lycka se att radiotjänst äntligen skickat sin jävla faktura. Vad gör jag nu?

Har ingen som helst lust att betala 2000:- per år för något jag inte använder men jag kan ju inte bara ignorera fakturan.
Det känns som att mitt enda val är att ringa upp dom och bara tvärneka att jag äger tv/smartphone/dator men det antar jag att dom är rätt vana med så tänkte att jag vänder mig till er först som förmodligen har lite mer erfarenhet av det här. Har googlat en del men inte hitta något vettigt svar och de flesta trådarna är rätt gamla och jag vill minnas att dom ändrat sina regler det senaste halvåret/året.

Jag antar att det är rätt många här som inte betalar licensen, hur har ni gjort?
Vad händer om jag nekar och dom kommer på en efter ett halvår? Kan jag bli dömd för något?

Tack på förhand.

Av gth
Skrivet av mah-tin:

Kolla här
http://www.youtube.com/watch?v=yFFcxhmR8qQ

Svårare än så bör det inte vara.

Sen kan du använda vilken DLNA-kopatibel app som helst för att titta på saker i din android. (T ex https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bubblesoft....)
Samma sak på din HTPC, den bör dyka upp som en DLNA-enhet där.

Tack!

Av gth

Streama från dator till surfplatta (android) samt HTPC

Hej!

Vill kunna streama mina lokala filer som finns på min dator/externa hårddisk till mobil/surfplatta men kan inte hitta någon bra lösning.
Har en Asus RT-N56U router som har AiCloud men som inte riktigt fungerar. Om jag förstått det rätt så är tanken med AiCloud är att man skall kunna koppla på en extern hårddisk/USB-minne direkt på routern och sedan streama materialet till telefonen/surfplattan med hjälp av applikationen. Självklart fungerar inte det här så jag bestämde mig för att vända mig till er! Appen till android är dessutom fruktansvärt dålig och när man väl får det att fungera så hämtar telefonen hem filen istället för att streama, den beter sig alltså mer som en ftp. Jag får dessutom felmeddelanden om att filformatet inte stöds (.avi) så är nu ute efter en annan lösning.

Jag antar att jag inte är den första som är ute efter en sådan funktion så tänkte bara kolla om det är någon som har någon smart lösning på detta?

Har för övrigt även en HTPC som jag också skulle vilja kunna streama material till, antar att det är enklare att streama från en dator till en annan?

Aldrig riktigt hållit på med sånt här tidigare och har googlat en del utan direkt framgång, så om någon kunnig kanske kunde hjälpa mig så vore jag tacksam!

(Visste inte riktigt vart i forumet denna tråd platsade så en moderator får gärna flytta tråden om den ligger fel!)

Av gth

Har ni möjlighet att få hem fler Ducky tangentbord som är tenkeyless? är intresserad av bruna/clear och helst PBT tangenter. Jag vet inte om Ducky själva har tillverkat ett tangentbord med det jag nämnde men värt ett försökt!

Av gth

RAID 1 problem

Hej!

Som ni kanske förstår så har jag problem med min raid, använder mig av moderkortet så finns inget externt raidkort.

Skapat en raid som egentligen skall vara 2.7TB men när jag kollar i diskhanteraren så ser finns det bara 2st 700GB partitioner..

http://i.imgur.com/ohyNVzp.jpg

någon som har något tips?

har tidigare gjort raids men aldrig haft något problem, dock inte på detta moderkort.

tack på förhand

Av gth

RMA-issues

Hi,

I am having trouble with my ssd (Corsair Force GT 60GB)

I bought the harddrive late august 2011 from www.inet.se (swedish electornic-site)

Recently the disk started to behave strange, the computer started to freeze and the only way to make it work again was to hard reset the computer. After the freezing occured the harddrive sometimes did not show up in bios after i rebooted so i had to change the sata-port and then it showed up again. I have tried the disk on 4 different computers with different motherboards but the problem still occurs.

So i made an RMA-request to the place wherei bough the disk and they accepted the request so i sent it to the servicestation.

After a few days they responded to me and said that they could not accept the RMA becuase the warrinty void stickers were almost removed.
They told me to contact Corsair by myself.

So i made an RMA-request on your website and after a few days i got an email.

Dear Gustaf,

Thank you for contacting Corsair Customer Service.

After further review with our Tech Support, we regret to inform you that your request for replacement is denied. It has been confirmed that the issues with your SSD is not consistent with normal wear and tear.

Regards,
Justin G.

I was expecting a more developed answear so i responded with:

Okey, and what is that supposed to mean?

If you could please develop that answear to make me understand why i would appriciate it.

He responded:

Dear Gustaf,

Thank you for contacting Corsair Customer Service.

We cannot issue a replacement for your SSD as the warranty stickers have been tampered with and is not consistent with normal use.

I am working at an IT company and have been in contact with many suppliers regarding rma affairs and have never received so brief and vague answers. I got the idea that corsair does not care for individual customers and only cares about big business. I wrote back to him again but got no response.

I have obviously fully understand that you have your rules you must follow, but to have a sticker for warrinty void protection does not feel entirely safe. For example, you see the screws and they are pristine. When I paid 1800: - for a hard drive I take for granted that I would get the help I needed iif it stoped working. This makes me never want to buy a product from corsair again.

But since i have a borken harddrive i decided to contact Corsair on this website and i explained my situtation in swedish. Today i got an answear and he told me to make a post in English and explain my situation again and that you would try to help me. Now you know my situation, i hope that you will be able to help me.

Best regards

Gustaf Thomsson