Inlägg

Inlägg som Akarr har skrivit i forumet
Av Akarr

I9 9900k och corsair h 150i pro Lappa?

Som rubriken lyder lappar ni dess?
Idle ca 30 grader load i spel 78.. typ cs go.. ej överklockat .

Alternativ är arr stoppa in min custo.loop istället .. tänkte köra så underhållsfritt det går.

X.M.P

Av Akarr

Jag resettade cmos och installerade om .. funkar nu som det ska.. kanske jag klickade nåt fel i bios

Av Akarr
Skrivet av Zargoz:

Lol värmeproblem och du vill ha intel. Dagens bästa!

Skickades från m.sweclockers.com

Det beror på vilken kylning man har.

Det blev 9900K. Maximus Hero XI. 32gb G-skill triden 3200Mhz. Asus rog strix 2080 oc och 2 st m2 samsung 970 evo plus.. kör i min Corsair obsidian 800D låda och min någa år gamla Coarsair AtX1000w agg. Min vattwnkylning får vänta lite till s ag får hem mina block. Och under tiden köpte jag corsair H150i pro och kör med den. Artic silver 5. Efter 6 timmar låg CPU idlle (surfa och uppdateta och installera) runt 34 grader.

Vilken temp tycker du är hög ? Och hur många grader i skillnad med en likvärdig AMD?

Av Akarr

Hero XI och dual m2 ssd problem med att hitta 1 disk

Bygger på en ny burk.

Moderkort är Asus Maximus Hero XI wifi och har 2 st samsung 970 evo plus 1 TB.

Moderkortet har 2 platser för m2 diskar. M2_1 och M2_2.
Jag har 1 disk i M2_1 som jag installerade windows på och den andr disken i den andra M2. Allt bra förutom att jag inte ser den andra disken.

Jag såg båda diskarna i BIOS men inte i windows. Tittade i enhetshanteraren och såg bara 1 disk. Jag höll på och fipplade med bios och sen slutade det med att jag var tvungen att installera om då den inte ville boota längre.

Nu har jag plockat ut den ena disken och insrallerat om windows men inte stoppat in den andra m2 ennu Frågan är om någon annan kör liknande och har fått det att fungera bra.

I Bios ändrade jag så den kör Pcie x4 och att den ska kunna köra fler diskar. Glömt bort vad den heter inställningen (den stänger av sata 5 och 6) Det enda som är inkopplat i SATA port är en DVD i port 2.

Av Akarr
Skrivet av Mordekai:

Ta definitivt ett 2080 Super eller 2070 super om det inte är något du använder för jobb, de är sjukt mycket billigare ån 2080 Ti för nästan samma prestanda. Är det jobb som använder diect compute tror jag fortfarande 1080 Ti är herren på täppan (undantaget Titan/quadro).

Webhallen hade en kampanj på ett rog strix 2080 oc som jag beställt

Av Akarr
Skrivet av Grihm:

Vad ska du ha datorn till? Bullrecept...spel?
Sedan grafikkortet...nån särskild anledning att du valde just det över superserien som släpps nu snart?

Ja jag har läst om superserie här på Sweclockers.. så förutom att priset kommer vara högre och kortet mer överklockat .. tror ni priset går ner pä 2080 Ti?

Så en fråga till .. jag kommer nog inte i dagsläget köra 4k skärm utan en 1440 144mhz.
Är det då bättre bara köra en 2080?

Av Akarr
Skrivet av immutable:

@Akarr: Kan vara värt och vänta för att se om Intel justerar priserna något efter AMD's lansering

Ja jag kommer vänta ett par dagar. Ska kolla runt bästa pris på desaa delar.

Av Akarr
Skrivet av CyberNerd:

Onödigt dyrt nätagg. Och varför 2 Samsung 970?

Ett bra nätagg kostar pengar. Vill inte fritera min dator för att jag försökte ha ett billigt nätaggregat.
på Pro tänkte jag ha mitt OS och evo mina program. Därför 2 st samsung.

Av Akarr
Skrivet av Mordekai:

Hade tagit ett nätagg med lägre effekt
https://www.inet.se/produkt/6902418/seasonic-focus-plus-650w-...
räcker utmärkt.
Personligen hade jag tagit en Noctua D15S istället, bättre kylare lägre pris men vill man flytta datorn eller visa upp innanmätet är väl en AIO att föredra.
Pengarna jag sparat hade jag lagt på mer eller snabbare minne beroende på vad som ska göras, media/cad (video/bilder/3dmodeller)=mer minne, max fps i spel=snabbare minne.
Sedan hade jag nog skippat den andra SSDn och tagit en 2TB som primär. Jag kör iofs exakt som du för att jag kör en VM från den andra SSDn.

Snabbare
https://www.inet.se/produkt/5301402/g-skill-32gb-4x8gb-ddr4-3...

Dom funkar bra med Hero XI? Jag tänkte eventuellt kunna uppgradera till 64gb

Av Akarr
Skrivet av Gorham:

40 papp? varför? vad ska du spela eller göra?

Jag kommer jobba lite smått. Bland annat lite bild.. spela lite.. jag har ingen bestämd budget utan kollar på en bra rigg.

Av Akarr
Skrivet av macbang:

varför? en annan har kört intel i snart 10 år men nu blir det till 99% amd

Kanske är old school med alla värmeproblem AMD hade för lönge sen.. är mer att jag är okunnig AMD och dess kapacitet. Men hoppas det är ok om jag kör Intel.

Av Akarr
Skrivet av nikkistixx:

då ville du kanske inte ha köptips egentligen? :)~~~

Självklart.

Av Akarr

@vinylens: Har aldrig haft och kommer aldrig äga en AMD

Av Akarr

dags för ny dator.

Av Akarr
Skrivet av Zorerk:

De gånger jag har fått detta problem så har det varit minnes stickor som varit problemet. Kör ett par rundor med memtest86+ så skall det förhoppningsvis hitta problemet.
Oftast räcker inte en runda utan man får köra ett par stycken.
Du kan ladda ner det från följande sida.
https://www.memtest.org/

Även om du kör memtest och i te vittar fel så kanske dom inte är kompatibla med moderkort.. kör du x.m.p ? Eller överklockar du?

Av Akarr

@Pe
rfectGamingWeather: bra stol och rätt sittställningr viktigt

Av Akarr

Bankerna betalar 10miljarder om året på kontanthantering. Vad dom inte berättar i samma mening är att dom tjänar 220miljarder i kortavgifter. Klart banker vill ha ett kontantlöst samhälle.
Hur länge till tror ni swish kommer vara gratis.. kostar redan för företag.. inom kort så kostar det säkert någon krona eller 2. Bankomat var en service och och ska ej kosta något tycker jag.
I
Illa nog att man ska betala 40kr eller mer för varje räkning som ska betalas. Hyran är den enda enligt lag dom inte fick ta ut avgift på.
Det finns inga regler för banker.. dom gör precis som dom vill och regeringen oavsett vem som regerar dansar efter deras pipa

Av Akarr

Ipnummer blockerat från min hemsida

Satt och höll på med hemsidan (Joomla) och har installerat RS Firewall. Skulle köra igenom en systemcheck och fick en error 429 to many serverrequests och den ville inte avsluta checken.. pillar lite till och kollar inställningar och kör den 1 gång till..samma sak igen.. sen när jag körde tredje eller fjärde gången inom loppet av 1 timma eller så så helt plötsligt kan jag inte komma in på hemsidan.. det var ganska sent och jag tänkte väl att internet var nere eller nåt annat hänt.. så jag gick och la mig att sova.. (netflix funkade men orkade inte gå ner igen..)

Dagen efter sätter jag mig ner för att göra lite ändringar samt fixa till problemet med RS firewall inte kan slutföra sin kontroll.. kommer inte åt hemsidan frpn datorn.. testar mobilen funkar inte heller.. nu stänger jag av min wifi från mobilen och poof då kan jag se och komma åt allt.. men från min pc funkar det inte.. slutsats min IP är blockerad..

Mailar loopia.. dom vet inget.. förstår inget.. inget är blockerat.. säger dom

RS firewall suppport.. det är inget från RS firewall säger dom..

Loopia frågar mig om jag startat om min router till och med eller om det är min router hemma som blockerat mig.. hehe (oavsett så kollade jag och det fanns inget blockerat på den, samt att det är inkommande attacker den blockerar och inte ut .. vad jag såg.)

hemsidan ligger på loopia

är det någon som stött på detta?

Av Akarr
Skrivet av Ingetledigtnamn:

@Gorion:

Det kommer alltid finns folk som vill gå på bio för att man gör det tillsammans och vissa kommer vilja se saker på en stor duk, men jag tror bio till stor del lever på att det är det enda stället att se nya filmer. Om du lika gärna kunde streama hemma, skulle du gå på bio då?

På samma sätt kommer det finnas samlare som vill äga plastbitar och de kommer fortfarande vara bra presenter. Men återigen, om filmen finns ett knapptryck bort när du sitter i soffan, finns det då någon anledning för den storra massan att köpa film på plastskivor?

Linjär-TV kommer dö sotdöden ganska snart men en alltietttjänst skulle påskynda det. Om du kan streama filmen utan reklam finns det ingen vettig människa som sitter och genomlider reklamen på linjär-TV. Om ingen tittar på linjär-TV vill ingen annonsera och då kommer TV-bolagen inte har råd att köpa filmen. Alltså inga inkomster för mediaproducenten.

Den nuvarande streamingmarknaden kommer försvinna. Det är exklusiva rättigheter som drar/behåller abonnenter, och utan dem kommer streamingbolagen inte ha råd att köpa in nya filmer och serier.

Det må finnas en massiv efterfrågan men du och jag är inte villiga att betala tillräckligt för att väga upp det inkomstbortfall en sådan tjänst skulle orsaka.

Är nog bara en tidsfråga innan reklam avbrott på streamingsajter blir standard och man får betala extra premium för att slippa se/påtvingad reklam.

Av Akarr

Är inte det krypterade filer? Tror du kan bara spela upp dem på samma enhet du spelade i dem på.