Inlägg

Inlägg som Akarr har skrivit i forumet
Av Akarr

Klonade? Men har du att den ska boota upp på din ssd? Kolla i bios om den försöker starta upp på din ssd.

Av Akarr

Coolingstuff stängt?

verkar vara som coolingstuff sidan är under konstruktion? har varit så nu något halvår någon som vet om han stängt butiken?

Av Akarr

Det går alltid att säga upp sina streamingtjänster eller bara köra 1 i taget..
Tyvärr så är allt så gammalt så halva nöjet är att bläddra bland serier och filmer och undrar över vilken film man ska se om.

Vi betalar dyrt för dessa gamla serier.

Av Akarr

Tittar man mycket serier så ser man klart utbudet ganska fort.
Men netflixbär helt klart bästa streamingsajten för tillfället. HBO tycker jag känns så 2010 i deras interfacet. Sämre bild och utbud.. men det väl det . Än får för 89 spänn.
Prismässigt väl 139kr för Netflix ok. Klart mer prisvärt än att betala 800 till Comhem för att titta på reklam.

Av Akarr

Tycker deras externa hub lösning är kanonbra..
Behöver man inte dra i tv för att koppla in nåt.. och en liten optisk sladd upp till tv är all man ser.. även strömsladden är lite tunnare.

Samsung har bästa interfacet i dagsläget.. men som en ovan så tidigare inlägg det skillnad på serie 6. 7. 9 eller qled
Jag skulle köra på samsung

Av Akarr

Jag har för mig att för att få bra hastighet måste väggkontakter ligga på samma fas (elskåp) . I vissa fall kan det var så illa om dem inte gör det att skiten inte ens fungerar eller med väldigt dåliga resultat som följd.
Har läst det någonstans för länge sen då jag letade efter en enkel lösning till övervåningen till mitt hus. Nu kör vi med en sån som är 300mbps tror jag och funkar ok.

Stod ingenting om det i test eller om produkten kräver det.

Av Akarr

Jag skulle gå på Samsung..
Bättre TV och roligare och bättre interface

Av Akarr

Första frågan är varför känner du behov att uppgradera?
Är det något spel som inte fungerar med din nuvarande hårdvara?

Om nåt så uppgradera till 16gb ram och har du ingen ssd i burken så kanske investera i en.

Av Akarr

Du är säker på att du skriver in rätt ip nummer och inte något bytts ut?

Skriv om din hostfil ifall du inte har någon fast domän och testa.

Av Akarr

@Fisken1986: du har rätt

Problemet är att vissa har viktiga dokument sparade endast digitalt. Nu så hade min kund papperskopior så han kan knappa in allt manuellt igen.. tidskrävande men bättre en att betala kriminella pengar.

Av Akarr

@pris: bra inlägg och är det förfarandet man kan göra..

Av Akarr

@Easybotds: så långt har inte hackarna kommit med sina kodningen att dom kan kryptera hela internet... som tur är.

Men jag har rekommenderat kunden att skaffa one driver och automatiskt backa upp sina word och Excel filer .. eller foton han vill spara..

Av Akarr
Skrivet av SKaKIG:

Har en del erfarenhet av cryptolocker virus, även när skiten börjat kryptera halva filservrar hos några av våra kunder. Tur det finns bra backuplösningar.

Låter väl som att det är en privatperson i ditt fall dock.
Hursomhelst så har vi lyckats rädda lokala filer på den infekterade datorn genom att skuggkopior/tidigare versioner varit påslaget ett flertal gånger. Kan vara värt att kolla iaf, vill minnas att programvaran vi använde för att få ut filerna smidigt heter "ShadowExplorer" och är gratis (om funktionen är påslagen dvs).

Tyvärr så var den funktionen inte aktiv. Även om systemåterställning ska backa upp tidigare versioner av filerna.. första jag kollade innan jag gjorde systemåterställning.

Av Akarr

@pris: en kryptering är inte virus.. lika omöjligt att hacka som om man skrivit in manuellt lösenord för filen och sen glömt bort det..

Av Akarr

@Paddanx: jag gjorde en systemåterställning och alla infekterade filer la jag i en mapp som jag sa åt kunden att kasta..
Han har all info i pappersform och får nu sitta och manuellt göra om allting . Jag sa att han inte ska betala 4199kr och repeterade igen om backup..

Tror alla som jobbar inom branchen hela tiden påminner sina kunder om backup.. Han tyckte att kopiera filer 1 gång i veckan är ok oxo.. som tur är pri tar han ut allt dock så det finns någon form av underlag att jobba ifrån.

Som du sa en nyttig läxa för honom.

Av Akarr

Postnords ransomware

Fått en kunds dator som råkat ut för Postnords email och han klickade på länken.
Han har fått filer låsta nu och frågan är hur körde han är... Han hade sin minnessticka med sin backup på filer inkopplad så den vart oxo infekterad.

Filernna är krypterade så vad gör man? Går det att hacka ?

Jag har sagt att det inte går att göra nåt utom att försöka återställa så mycket som går med det som är oskadat och köra en systemåterställning för att få bort viruset om det ligger kvar. Men filerna som är krypterade kommer vara så även efter systemåterställning.

Nån som vet bättre om detta.

Av Akarr
Skrivet av anon159643:

Du blandar ihop SD med Fi och liknade, för att citera några fina citat.
https://genusnytt.wordpress.com/2010/08/29/oh-vilka-harliga-f...
Jag skulle ha sagt att män är värre än djur. En del våldsamma män kan till och med njuta av kvinnors lidande. Det gör inte djuren”
– ”Män har en kollektiv skuld. Det vill säga, alla män lever ett liv där man, bara genom att man är man, deltar i ett kvinnoförtryck. Oberoende av om man vill och tycker sig vara en del i ett könsförtryck.”
– ”Du är nämligen en del i en våldtäktskultur. Om du inte inser det – att den manliga kulturen, med all sexism, allt förakt för svaghet, all rädsla för motstånd och allt hat mot kvinnors kamp – faktiskt är grunden för våldtäkterna – om du INTE ser din del – så är du en aktiv part i det fortsatta förtrycket.”

SD klumpar dock inte ihop grupper på detta extrema sätt, däremot finns det många som kommer med extremt dumma påståenden och generaliserar. De tar dock inte lika stora kliv som Fi etc och kallar alla män för potentiella våldtäktsmän.
*edit*
Ja självklart finns det många med extrema åsikter inom sd, där jag förespråkar att andra partier ska sluta vägra ta ansvar, så kommer snart sd hamna där de hör hemma. -Nej det är inte Rosenbad.

Så du menar att det är ok eller inte lika farligt att säga att alla invandrare i sverige är potentiella våldtäktsmän?
men att säga att alla män är det är värre?

sen när man säger ordet rasist börjar ni snacka om rasistkort..

att säga alla män är potentiella våldtäktsmän är att generalisera.. men att säga om etniska grupper ja då är du rasist.. punkt slut..

att säga att SD inte klumpar ihop grupper på ett extremt sett. vilken planet kommer du ifrån

Av Akarr

lösryckta citat.. framställande av fakta utan källa.. och annat skoj..

Kom med med något konkret och sluta vara smygrasister eller sitta och beskydda SD och försvara deras politik..

Är det fel att hjälpa människor i nöd?

Varför ska vi som tycker att det är ok att hjälpa människor i nöd behöva argumentera varför det är rätt eller inte? lägg ner snacket nu..

Det är säkert samma människor som blir arga på andra människor som exempelvis ger en tiggare 5kr..

Av Akarr
Skrivet av SueCia:

Jag är inte trög. Det var du som kallade alla som röstar på SD för rasister eller fördomsfulla.
Du vägrar se till individen utan drar istället alla över en kam.

Jag tycker inte SD är ett bra parti att leda Sverige. Men jag är inte så naiv att jag inte kan förstå varför folk proteströstar på SD i ren desperation. Det finns utsatta grupper i Sverige, som pensionärer med låg inkomst, studenter eller arbetslösa, dessa har sämre vilkor på grund av att de inte är asylsökande.

Jag anser att det är rasistiskt att ge fördelar till någon bara för att de kommer från ett annat land, dessutom SKAPAR man motsättningar i samhället genom att t.ex låta dom gå före i bostadsköer eller få gratis tandvård. Anledningen att jag använder tandvården som exempel så ofta är för att det kan kosta så ofantligt mycket pengar bara för att få normal livskvalité, pengar som en fattigpensionär inte har. Och här har vi asylsökanden som får denna vård gratis. Klart som fan det sticker i ögonen på pensionären som sitter utan tänder att tugga maten med. Kan du verkligen inte förstå att denna person i ren desperation vänder sig till SD trots att han egentligen inte har något emot invandrare?

Jag respekterar din åsikt..

Men tycker att jämföra flyktingar med pensionärer tandvård som exmpel är ren och skär SD propaganda.. har du besökt nån flyktingförläggning?

Vem säger att dom får allt så som ni säger?

Klart som fan att dom behöver vård när dom kommer hit efter månader av misär ute på vägarna brist på näringsrik mat.

Vi kan ställa högre krav på våra politiker och hur vi vill att Sverige ska vara som samhälle utan att rösta på extremister och främlingsfientlighet.

Kanske jag är naiv om jag tror på sånt..

Av Akarr
Skrivet av SueCia:

***bort/mod*** Du gör skillnad på folk beroende på vart de kommer ifrån.

Jag har inte sagt att det är fel att hjälpa folk som flyr krig, det är det du som sa, än en gång fullständigt idiotiskt och omänskligt.
Det jag säger är att det är fel att migrationsverket betalar så ofantligt stora summor för dessa människor att de konku
rerar ut svenskarna som sen ska betala skatt och försörja dessa människor. Du håller ju med om att det är orimligt stora summor per person eller hur? Varför står du inte för det då?

Läs mitt inlägg 1 gång till och sen kan du svara..

Jag repeterar... jag tycker det är rätt att hjälpa flyktingar som kommer hit.

Jag tycker det är fel hur det går att utnyttja systemet och tjäna så mycket pengar med asylboende.

Jag tycker att politikerna borde koncentrera sig på hur dom ska ta hand om flyktingar och inte kortsiktigt köpa sig ur situationen.