Inlägg

Inlägg som kulan_78 har skrivit i forumet
Av kulan_78

Windows 7 accepterar inte att lägga ut reparationsskivan på ett usb, den funktionen kom i win 8.

Av kulan_78

Fast det gäller om man har win8, det funkar inte i win 7.

Av kulan_78

Hur skapa systemreparationsskiva utan optisk läsare?

Min asus har ingen optisk läsare och därför vill inte/kan inte windows 7 skapa en systemreparationsskiva. Jag har ingen extern brännare, så det inget alternativ för tillfället.

Nån som kan bistå med hjälp?

Av kulan_78

Nu är jag uppdaterad och klar. Efter Mr_Lazy´s hjälp gick det snabbt och smidigt! Stort tack!

Av kulan_78
Skrivet av WolfZap:

Jag uppdaterade bara självaste bootdisken på ESXihosten, uppdatera till den senaste VMDKn. Sedan när den bootar kommer den vilja migrera. Bara att följa stegen därefter.

Nu står det helt still, men hur byter jag bootdisken i esxi? När jag försöker klagar esxi på att disken redan IDE 0:0 redan används...

Av kulan_78

Ligger xpenology.com nere??

Av kulan_78

Tackar!

Av kulan_78

Nån som har tillgång till .vib för att få igång nic nr. 2? Skulle bli tacksam för det!

Av kulan_78

Man kan visa bilder med chrome casten via google chrome i och med att man kan casta en flik. På samma sätt kan man casta det mesta på internet.

Av kulan_78
Skrivet av andreas_dock:

Ibland är teknik underligt.
Att stänga av / starta om är den första saken man skall göra om det krånglar och funkar det sedan är det ju kanon!

Lev lite efter uttrycket; "en gång är ingen gång... Två gånger, det är en gång-gång!"

Men händer det fler gånger skall du nog kontrollera orsaken närmare.

Det låter dock som att din älskade "powerknapp på tangentbordet" inte alls är en powerknapp, utan en sk. "Sleep-knapp". - Alltså strömsparläge eller viloläge.

När man använder detta läge så lagras aktiv data i minnet eller hårddisken och datorn stängs intill det närmsta av, men komponenter drar fortfarande ström...
Skulle tex datorn bli strömlös under ett strömsparläge så kommer du få samma fel vid nästa uppstart som du fått vid en blåskärm.
När det gäller viloläge kan du koppla ur ström och flytta datorn, men datorn startar upp snabbare vid nästa boot.

Detta är vad man kallar "mjuka avstängningar" i motsats till kalla eller hårda, alltså när all ström stängs av och det bara ligger ström på moderkortet, ungefär som en tv i standby.

Anyways, du gör inga riktiga avstängningar och detta kan medföra att datorn till slut ballar ur, eftersom minnet aldrig töms riktigt, applikationer ligger igång utan omstarter osv.

Jag kör också med soft-on (trycker på valfri knapp på tangentbordet så vaknar datorn från strömsparläge), men efter några gånger stänger jag av strömmen helt. Det är alltid bra för systemet att bli "rensat på skit" lite då å då

Lycka till!, och kul att mitt enkla tips funkade för dig!

Glad påsk!

Skickades från m.sweclockers.com

Offtopic,

MEN det du skriver är mycket bra skrivet och borde spridas till alla som använder datorer! Mer än en gång har jag bett folk att stänga av datorn "på riktigt" och även ta ur batteriet(för laptops) och sedan starta som vanligt, och vips, så funka datorn som vanligt igen.

Av kulan_78
Skrivet av ljudnisse:

Bara att dunka in Win 8 inga som helst problem

För att slippa grafikproblemen?

Av kulan_78
Skrivet av ljudnisse:

Källa på det, vilket operativ osv tack !

Google is your friend

Av kulan_78

Det börjar dyka upp rapporter om artifacts under spelning av HD-mtrl. Någon som har samma problem här?? Låter lite oroande...

Av kulan_78
Skrivet av Tunnis:

Min Nuc funkar relativt smärtfritt. 4k har jag inte fått fungera i XMBC bra, (det laggar) har inte testat MPC -HC eller något annat, jag styr min NUC bara med fjärrkontroll, så kanske något de uppdaterar inför framtiden.

...

Jag har ssd disk på 60gb, wifi/blåtand, 8gbram windows 7 från dreamspark, köpt till remote från Hauppauge, köpt till en Harmony Touch.

Funkar det med ON/OFF från fjärren?

Av kulan_78

Nu har jag läst igenom tråden men inte hittat någonting om hur Streacoms IR-sensor funkar med Harmony-fjärrkontroller. Är det någon som kan bekräfta/eller dementera att det funkar? Om inte, finns det andra alternativ som inte innebär ett löst öga som ligger bredvid chassit?

Planen är att köra XBMC i en en ubuntu-maskin.

Min kära sambo kommer att lägga in veto mot projektet om det innebär en fjärrkontroll till i vardagsrummet...

Av kulan_78
Skrivet av Skum-tomte:

Jag hittar bara tutorials om ubuntu desktop, jag använder mig av ubuntu server. När jag väl hittar något så är det via webläsaren man streamar.
Jag vill ha som det är för samba fast det fungerar för PS3

Du kan installera Mini-DLNA på servern för att få tillgång till dina mappar på PS3:an, dock med den begränsning som ligger i DLNA-koden och PS3:an. PS3:an är ju inte designad att hantera vanliga filer utan bara vissa typer av media-filer.

http://sourceforge.net/projects/minidlna/

Av kulan_78
Av kulan_78

Genväg till att ansluta ett blåtands-headset?

Är det någon vänlig själ som kan beskriva hur jag skapar en genväg som ansluter till mitt blåtands-headset när jag dubbelklickar på den alt trycker ett tangentbordskommando?

Google was not my friend this time...

Av kulan_78

ESXI-strategi

Hej hopp,

Som den glada server-amatör jag är har jag nu köpt den server som omnämns i tråden om server för den tunna plånboken. Omedelbart börjar mina funderingar och google får börja jobba, men nu hittar jag ingen enkel förklaring på nätet och därför skickar jag ut frågan här.

Min plan är att ha en VM med WHS2011 och en Ubuntu som bas på min ESXI-burk. I och med att dessa ska snurra jämt vill jag gärna att dessa ska ligga på den 120gb ssd jag tänkte ha i datashare med de vanliga diskarna. Kan jag styra detta? Eller hamnar VMarna jämnt fördelat över datashare? Kan jag lura in dessa två VMar på SSD genom att bara ha SSDn i sharen först och installare guest-OS och sedan komplettera med de andra HDD?

Tackar på förhand!

//Kalle

Av kulan_78

Jag sitter och fingrar på köpknappen för följande komponenter:

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=635944&view=m

Kanske kan vara något?

Jag tänkte slänga in xbmc eller boxee i en vmware för mediauppspelning och nyttja WHS för övriga serveruppgifter. Jag tänkte dessutom bygga mitt eget chassi i trä för att servern ska få plats i tv-bänken.

Simma lugnt!