Inlägg

Inlägg som Mejs har skrivit i forumet
Av Mejs
Skrivet av D.:

Prestandamässigt beror det ju på hur de är specade, har de samma spec bör de prestera liknande.
Kvalitetsmässigt är de högre modellerna rätt ok oavsett märke.

Det som skiljer är bl a tangentbord och styrenhet m m. Mjukvarumässigt har HP traditionellt varit svårare att installera då de alltid haft udda komponenter som man behövt jaga drivare till.
Tillverkarnas egna verktyg för hämtning av drivare m m är rätt smidiga idag, just detta är en fördel med märkesmaskiner från dessa tre.

Vad företagen köper beror bl a på vilka rabatter/avtal de kan få, det går lite i vågor hos en del. Andra kör bara på samma hela tiden.

Blåskärmar el konstiga problem kan förekomma med alla, brukar kunna vara en kombination av drivrutiner, hårdvara och säkerhetsprogram/policyn som ställer till det.

Jobbar mycket med Lenovo och vi upptäcker olika typer av problem lite då och då, som sen oftast löser sig efter viss undersökning och/eller nya drivare.
Garantifelen på hårdvara är däremot mindre förekommande på senare år än tidigare.

Knappast något märke som är helt förskonat från fel. Dels jagar ju alla billiga komponenter för maximal vinst, dels kan problemen bero på saker utanför deras kontroll där komponenttillverkarens drivrutiner inte är helt ok.

Mmm, så är det ju. Vi har bara HP, men det är lite frustrerande+skrämmande att det är så mycket problem med de nyare datorerna som de flesta fått de senaste 1-2 åren. Kan ju vara vår IT-avdelning då om företagsanpassningen+drivrutiner är boven

Av Mejs

Ok, låter som Lenovo kanske kan vara vassare än både Dell och HP (vilket jag iofs fått för mig att de är)

Av Mejs

Jobbdator autocad quadro

Hej!
Jobbar bland annat mycket i autocad civil 3d och undrar om någon här är insatt i vilket märke eller modell man bör sikta på. Har en några år gammal HP zbook som funkar helt ok. Men de nya HP som kollegor fått verkar mycket dåliga med bluescreen och andra diverse buggar och problem.

Är det samma problem med alla märken idag eller finns det något som sticker ut?

Av Mejs

Hände precis samma med mitt 970 från MSI, i förrgår stängde datorn plötsligt av sig och kortet luktade bränt... Efter det gick inte datorn igång när kortet satt i.

Tänkte precis skriva ett inlägg om kortet ens är värt att skänka bort eller om det likaväl kan gå på tippen

Av Mejs
Skrivet av killersplace:

när avslutar du ?

Skrivet av Mejs:

Har fått nytt bud i PM, 950 kr för mobo+CPU.

Vi avslutar där. Vi tar resten i PM.

Av Mejs

@Niivpzi: Gjorde precis det så det inte uppstår någon förvirring

Av Mejs

Har fått nytt bud i PM, 950 kr för mobo+CPU.

Av Mejs
Skrivet av killersplace:

när avslutar du ?

Om det inte kommer in fler bud till ikväll går det till er 2.

Av Mejs

Ledande bud just nu är:
Killersplace - RAM+Kylare 400 kr
Shiruma - mobo+CPU 900 kr

Av Mejs

4670k, 8GB DDR3, Z87 MB, Noctua NH-U9B

Byggde om datorn i somras och behöver bli av med lite diverse, samtliga delar är inköpta 2014 på Inet. Allt fungerade felfritt sist det användes.

Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
https://www.inet.se/produkt/5310053/intel-core-i5-4670k-3-4-g...
Bud från 500 kr

MSI Z87-S02 INET EDITION ATX
https://www.inet.se/produkt/1902526/msi-z87-s02-inet-edition-...
Bud från 100 kr

A-Data 8GB DDR3 (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION, Röda
https://www.inet.se/produkt/5316031/adata-8gb-2x4gb-ddr3-cl9-...
Bud från 200 kr

Noctua NH-U9B SE2
https://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2
Bud från 100 kr

Köparen betalar ev. frakt, kan annars hämtas eller avlämnas i Jönköping.

Läs hela annonsen här

Av Mejs

Skandalöst reklaminlägg från redaktionen? Hela artikeln verkar vara baserad helt från kickstartersidan utan några kommentarer eller kritisk granskning av skribenten? Eller finns det någon ironi jag missar?

Lite högre nivå tycker jag ändå vi kan förvänta oss på Sweclockers.

Av Mejs
Skrivet av borgona:

Svårt att säga; jag har alltid stört mig mer på min PSU. Däremot kör jag numera med någon av de medföljande Low-Noise Adaptors (troligen de blåa) så jag tycker det är rimlig ljudnivå. Kan tänka mig att det är fördelaktigt att kolla på en kylare med åtminstone 120 mm-fläktar, kontra U9B:s 92 mm.

Ok, intressant. Jag tror inte jag har använt low-noise kontakterna. Tänker också att fläktarna är onödigt små, jag kommer skaffa 140 mm fläkt vid nästa uppgradering och hoppas det blir bra

Av Mejs
Skrivet av borgona:

Jag har en kylare av modell Noctua NH-U9B SE2. Mitt exemplar är inköpt 2011 och är således denna. Den har nu blivit ersatt med en version som är kompatibel med fler processorsockets. Skulle min modell av typ äldre fungera med socket 1151 eller saknar den någon viktig del? De ser annars ut att vara identiska.

Jag är i liknande sits och fungerar på att byta ut noctuan mot nyare/annan modell då jag tycker den låter på tok för mycket, det är den överlägset mest högljudda delen i min dator både i idle och load.

Upplever du också att denna modell inte är speciellt tyst, fastän det står så i specsen? Körde du på med samma sen eller bytte du till nyare?

Av Mejs

Tack för guiden! Visste inte att det gick att göra så här

Av Mejs
Citat:

Marcsmen
Köp en ny istället, det finns ju en anledning varför alla tillverkar i Al/Cu. Vilken budget har du?

Lycka till att byta fläkten på det där föresten.

Ja, alltså att byta fläkt menade jag teoretiskt, inte något som jag faktiskt tänkt göra. Lite överkurs^^
Har inte bestämt budget helt ännu, tror att den Noctua kanske är lite över den prisklass jag tänkt dock. Något i medelklass så jag slipper stockkylaren blir det.

Citat:

loefet
Nickel används bara som en plätering för att inte kopparen skall börja ärga så lätt.
Men som svar till din fråga mellan koppar och aluminium, så är det väl så att koppar är ju bäst, men aluminium används flitigt för dess låga vikt och pris, samt att det är enkelt att bearbeta.

Hittar du en fläkt som passar så går det nog fint att byta, men och andra sidan idag så är även kylflänsarna med aluminium fenor riktigt bra idag också så det spelar i slutändan ingen roll i min mening.

Tack, jag misstänkte att kopparpriset hade med saken att göra

Citat:

MrWhizeguy
den du har nu, kyler inte den tillräckligt bra? eller är den högljudd? om den fungerar och gör sitt jobb är den la onödig att byta ut? om den då inte låter för mycket.. och om det är det som är problemet så kan du ju byta fläkten.

Den sjunger på sista versen så att säga (börjat låta mer), vill ha fräscha komponenter till min uppgradering

Av Mejs

100% kopparkylare vs aluminium/koppar/nickel

Halloj!

Jag har nyligen börjat kika på lite uppgraderingar till min PC och funderar lite på CPU-kylaren. Ett tag (har jag för mig) tillverkades de flesta kylarna av 100% koppar, som den jag har (Zalman CNPS9500). Dock verkar de som säljs nu bestå av aluminium som bör leda värme sämre?

Skulle det potentiellt sett vara bättre att bara byta ut fläkten då den börjat låta en del och behålla basen, eller är det andra fördelar som nyare kylarblock har?

Av Mejs

Battlefield 3 Back to Karkand - Traktor??

Som titeln säger så tycks jag mig se en liten traktor/truck körandes vid 0:37 till 0:39 i denna trailer:

Jag måste se i syne, eller?

Av Mejs

Tjo, har inte sett någon annan som har detta problem.

Beskrivning av problem:
När jag ska gå med en server på battlelog så är det ca 40% chans att jag får ett directX felmeddelande och inget händer, efter det när jag försöker starta igen så startar spelet men kommer bara upp svart skärm och om man klickar med musen får jag CTD (händer alltid efter felet). Men när man sen startar igen funkar det felfritt, är mest störande. Mitt grafikkort nämns i meddelandet (GTX 560 ti), återkommer med screenshot. Kan nämna att det blev något fel när spelet själv skulle installera dirX.

Speciell hårdvara: Inget speciellt

Mjukvara: Senaste drivrutinerna, Win 7 64

Försökt utan framgång: Uppdaterat DirectX via microsofts hemsida

"Lösning:" Starta spelet igen..

Av Mejs
Skrivet av Aboya:

lite off topic men måste bara fråga en sak. Ni som har BC2 på samma konto, har det lagts till i origin för er också? Heter det "Digital Delux Edition"? Jag har en vanlig fysisk kopia.

Jo, det har lagts till för mig också av nån anledning,

On topic;

Har samma problem som ni andra, skrev in nyckeln så jag kunde installera , men så säger den att de inte kan koppla mitt konto till nån nyckel....

I battlelog så har jag ju t.o.m fått Battlefield 3 veteran award... Men kan inte starta något.

Av Mejs

P5N-D kortet verkar bra, jag hittade också ett annat, med 650i krets. Är det eller kommer att bli för gammalt snart, för det verkar väldigt likt P5N-D kortet. Jämförelse:
http://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=343999&sku=331973