Inlägg

Inlägg som guos89 har skrivit i forumet
Av guos89

Jag har själv använt mig av EaseUS todo backup för att klona diverse diskar från hdd till ssd. http://www.todo-backup.com/ Programmet fungerar även om ssd enheten är mindre än den mekaniska enheten, såvida du inte använder mer utrymme på hårddisken än vad ssd'n rymmer (vilket inte borde vara ett problem på en ny dator).

Av guos89
Skrivet av Roger W:

Nyfiken: nån som vet hur Harman Kardon Onyx studio mini hanterar stereoljud när man kopplar ihop två enheter?
Blir det nån vettig stereobild, där ena minin agerar renodlad vänsterhögtalare och andra renodlad högerhögtalare?
... eller "dubblar" den bara och kör samma ljud till båda enheterna?

Jag har två stycken Harman/Kardon Go + play (2016) som också stödjer "harman dual sound". Till skillnad mot JBL connect som stödjer antingen "party mode" eller stereo Höger/Vänster så stödjer Harman dual sound enbart "party mode" dvs att båda högtalarna spelar både höger och vänster kanal båda två.

Du får därmed ingen riktig stereoseparation. Det du dock får är en väldig trevlig bredd i ljudet, och jag skulle säga att jag personligen struntar fullkomligt i stereoeffekterna så länge jag får den fina bredden i ljudet.

Av guos89

Är det gen 1 eller 2?

Av guos89

Bjuder 300:- + frakt för processorn

Av guos89

Bjuder 350:- + frakt

Av guos89
Skrivet av PuMaH:

Men de måste ha angett fel storlek? Eller enhet?
Någon som vet de riktiga måtten?

Om du menar det fysiska måttet så är det nästan identiskt med det länkade tp link batteriet. Den från claes ohlsson är marginellt större och även något tyngre.

Jag mätte själv upp storleken till 9,9*2,1*4,4cm (Höjd, tjocklek, bredd)

Av guos89
Skrivet av Mackey:

Vad är det för märke på cellerna inuti? Antar att du plockat isär den för att ta reda på cellernas kapacitet.

Det framgår tyvärr inte på cellerna vilket märke det är. Det liknar dock panasonics modell som typ denna: http://www.tme.eu/se/details/accu-ncr18650b/ackumulatorer/pan...

Här är en egen fotad bild på insidan: https://www.pixeltopic.com/image/nnsypjyttaeaebx/

Väldigt enkel att öppna för den som vill åt cellerna. Bara att försiktigt bända lös botten och sedan skjuta ut innehållet.

Av guos89

Clas ohlsson säljer premium powerpacks till reducerade priser.

Det rör sig om en kompakt modell på 6700mah vilket är väldigt mycket sett till storleken och vikten. (enheten består av endast 2st 18650 celler på vardera hela 3350mah, jämfört med vanligtvis 3-4 celler för billigare batterier med samma kapacitet)

Perfekt för dig som tröttnat på typ webbhallens kina "10.000mah" batterier som visserligen är billiga men som har riktigt dålig mah/storlek och dålig mah/vikt.

Kostar 99:- för de som är medlemmar (vilket är gratis att bli). 10% rabatt extra för studenter. Länk: http://www.clasohlson.com/se/Powerbank-6700-mAh,-Clas-Ohlson/...

(Närmsta konkurrenter med samma kapacitet i samma kompakta format är följande två modeller:
TP-Link TL-PBG6700 för 189:- respektive Goji G6PB6-16 för 299:- )

Av guos89

Påbörjar budgivningen med startbud på 1000:- och upphämtning en tid och plats som passar dig bra. Swish/kontant betalning.

Av guos89
Skrivet av megamats:

Palit GTX 1080 OC för 5391 kr, vet dock ingenting om kylare eller kortet i övrigt.

https://shop.asedo.se/products/Komponenter/Grafikkort-PCI-Exp...

Är kanske en fingervisning vad man kan förvänta sig prismässigt framöver?

Måhända, tänk dock på att Asedo, så som många gånger tidigare här i tråden, kan komma att makulera ordern utan vidare om de känner för det med hänvisning till "felaktigt lagersaldo". Den som vill vara säker på att faktiskt få sin order bör därför kanske vända sig till Webhallen eller dylikt när dessa gör sina prissänkningar.

Av guos89

Riktigt old school förutsätter kanske mono (?) och således enbart en enhet.

Jag tänkte omgående på någon marshall variant, typ billiga actor eller batteridrivna kilburn.

Båda dessa enheterna ser ganska klassiska ut och är ganska enkla att använda med stora knappar.

Av guos89

pm!

Av guos89
Skrivet av laudanum:

Om du bemödat dig att kolla på kompletts erbjudande så hade du sett att de säger sig ta 590:- ord.pris. Vilket är det han skriver i tipset. Ingenstans hänvisar han till prisjakts priser i det ärendet.

Skickades från m.sweclockers.com

På vilket sätt är det relevant vad en enstaka butik har för ordinarie pris? Det relevant måste väl ändå vara att jämföra med vilket pris som produkten går att köpa för hos någon av alla seriösa butiker på den svenska (och i viss mån även utländska) marknaden.

En produkt som hos en butik prissänks så att den går att köpa till ett avsevärt lägre pris än butikens tidigare pris, låt säga 300kr istället för 1200kr, är fortfarande inte att klassa som ett fynd om samma produkt går att köpa hos en annan seriös butik för låt säga 200kr.

Av guos89
Skrivet av Naxos:

Det måste fan vara något slags rekord, så många gånger man har sett den runda Harman Kardon högtalaren på "rea"...

Jag vill minnas att jag läste att inköpspriset på högtalaren för butiker var typ 750kr eller något i den stilen. Det ordinarie priset på runt 4000:- låter därför ganska högt, speciellt då "storebror" Go + play (2016) har ett ordinarie pris på 3000:-.

Med det sagt skulle jag ändå säga att högtalaren är ett mycket bra köp för de pengarna. Harman Kardon vet vad de sysslar med rent ljudmässigt och den enda egentliga nackdelen med högtalaren är batteriet som är väldigt underdimensionerat (högtalaren har 1st (!) 18650 batteri på 3,7v, 2600mah, ca 9.6whr).

Ljudmässigt spelar högtalaren ungefär i samma liga som jbl xtreme, marsal killburn, audio pro t3 med fler vilka alla kostar mycket mer än onyx studio 3's 1290:-. Jag skulle säga köp såvida inte batteritid och formatet är ett hinder. Ljud/krona är väldigt högt.

Av guos89
Skrivet av SvEngland:

OBS! Kudos till Komplett.se pga de har skrivit detta på produktsidan

OBS! Väggadapter medföljer ej. Kan köpas separat.

Kudos to Komplett they have put the following info. on the product's page:

OBS! Väggadapter medföljer ej. Kan köpas separat.

Hur är ljudet i högtalaren? Låter den högt och har den mycket bas i förhållande till sin storlek? (jfr typ med jbl Go om du har en sådan). Är högtalaren stereo eller sitter det endast en högtalare under skalet?

Av guos89

Själv tycker jag rayman legion är riktigt roligt. Stödje coop upp till 4 pers på pc.

Av guos89

Har en 120gb team ssd om det är av intresse. Din för 250:- + frakt

Av guos89

Hejsan jag är intresserad. Finns kvitto med garanti?

Av guos89

Känns tyvärr som att det inte finns speciellt mycket att göra. Vissa moderna bilar, bla Volvo mfl. har möjlighet att köpa till adaptivt helljus vilket gör att du i din egen bil kan köra med helljus hela tiden trots mötande trafik (fungerar genom att det sitter små "blockerare" framför lamporna som täcker så att dina ljus inte lyser upp mötande trafik, men allt däromkring). Detta funkar faktiskt ganska bra men är såklart knappast en tröst för den som inte känner för att byta bil och betala ganska mycket pengar.

Annars skulle jag rekommendera att åka in till närmsta Biltema, köpa 3-4 av de absolut starkaste extraljus du kan hitta och blinka med dessa de gånger någon bländar dig så kanske åtminstone några fattar vinken. Tuta kanske också skulle fungera. Blinka inte för mycket bara så att mötande trafik blir bländade och kör in i dig eller något annat.

Av guos89
Skrivet av Antex_N:

Beställde 2st NZXT Kraken X61 för 429kr/st i Söndags på Mellandagsrean
Idag Måndag 2017.01.02 skickade dom detta mail:

Hej

Tyvärr har priset visats fel på vår hemsida när du lade din order.
Din order har därför makulerats och reservationen på ditt bankkort är släppt då vi inte dragit några pengar.
Vill du fortfarande ha varorna så lägg en ny beställning på dem med det korrekta priset.

Vi ber om ursäkt för felet och välkomnar dig åter.

Alla ni som är drabbade och fått samma usla bemötande från CDDATA.se
Gör ett inlägg här så kan vi gå ihop på en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, konsumentvägledare, media osv
Dom ska inte få komma undan med det här!

Lämna omdömme på prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=2086

Instämmer med att det är otroligt jobbigt när butiker så som asedo.se mfl gör dessa missar gång per gång. Ibland känns det till och med som att de gör det medvetet för att komma högt upp på prisjakts listor, för att sedan efter några dagar makulera orden utan någon som helst tendens till att försöka kompensera kunden för dess besvär. Känns som att vi år 2017 kan kräva bättre kundservice än såhär.