Inlägg

Inlägg som Complete har skrivit i forumet
Av Complete

ASUS TPM chip

Jag funderar på att köpa ASUS TPM så jag kan aktivera Bitlocker på mina diskar men funderar på vad som händer om nån stjäl både diskar och chippet. Om man sätter chippet i en annan dator, aktiveras Bitlocker då om man försöker använda diskarna?

https://www.webhallen.com/se/product/290554-ASUS-TPM-M-R2-0-M...

Av Complete
Skrivet av Ozzed:

Ja det lär vi nog få göra. Jag anser inte att lönsamhet går före medmänsklighet.

Liksom skola, vård, omsorg, försvar.. Och där är alla överens om att det är självklara utgiftsposter, men inte för invandringen, vilket, återigen, får mig att dra slutsatsen att motiven bakom inte är ekonomiska.

Skola, vård, omsorg etc är anpassad för den folkmängd som lever i landet och bidrar med skatt inte att även försörja andra länders invånare.

Skrivet av Ozzed:

Ja det lär vi nog få göra. Jag anser inte att lönsamhet går före medmänsklighet.
Och vad är syftet med att varenda krona man spenderar måste vara en investering? Medmänsklighet får kosta vad det vill, tycker jag.

Och du skänker bort alla dina pengar och lever på bröd och vatten förstår jag eller är det andras pengar du vill dela med dig av?

Skrivet av Ozzed:

Att solidariteten har tagit skada är uppenbart. Folk verkar bara se dollartecken vart de går.

Eller så är det så att om samhället ska fungera så krävs det pengar, solidaritet driver inte samhället.

Skrivet av Ozzed:

Sålänge du arbetar så går ju staten med vinst på dig. Även assylinvandrare bidrar till ekonomin då vi har 25% mons och de rimligtvis inte kan vara utan mar hur länge som helst.

Just det jag, ge 100% få tillbaka 25%, låter som en bra affär.

Skrivet av Ozzed:

Staten är till för människor, inte tvärt om.

Hur överlever staten utan att majoriteten betalar in skatt då?

Av Complete
Skrivet av anon200262:

Hej allesammans!

Jag fick det att fungera genom att ta bort den senaste drivrutinen (5.1.11.1) och istället installera en äldre (5.1.7.0).

Jag har zippat all info som behövs och här kan ni ladda ner den.

Har samma problem, win 8.1 och ASUS USB N53.

5ghz SSID från routern fungerar till ipad och iphone men SSID för 5ghz syns inte på datorn utan endast 2.5ghz.

Jag testa din lösning ovan men det funkar ändå inte för mig.

Jag installerade tidigare idag Asus utility för N53 och då fick jag det att fungera i c:a 15min, den hitta SSID för 5ghz och koppla upp sig men sen av okänd anledning koppla den ifrån utan att jag gjorde nån tweak med nätverket, jag satt och gjorde nåt helt annat och efter 15min syntes inte SSID 5ghz nåt mer utan bara 2.5ghz. Nu har jag även testat din fix men ingen förändring.

Nån med mer tips?

Av Complete

Här är en video om summera.

http://www.youtube.com/watch?v=P1TGrmDRcno

Synd att inte fler bolag lägger upp sånt så man kan se hur det ser ut.

Av Complete
Skrivet av Lunatech:

Easit är ingen hit, tungjobbat och använder sig av massa egenutvecklade lösningar som de vill ha skyhögt betalt för att ändra i.

Använder sig inte nästan alla av egenutvecklade lösningar och tar betalt för ändringar?

Av Complete

Är i samma behov som TS men vi är 200st på företaget, behöver nåt enkelt smidigt system.

Vi har haft besök av både Easit och Summera där Summera har najs grafiskt utbud men begränsat för tillväxt men att bara kötta ärenden verkar det funka bra fast något konstig kommunikations-funktion.

Tyvärr är dom flesta utvecklarna skygga med att visa vad dom har utan vill boka demo men man har ju inte tid med att boka in för många bolag utan vill gärna se sån ppt eller liknande för att se hur programmet ser ut.

Av Complete
Av Complete
Skrivet av astrob0y:

Inte helt sant. Jag har gjort så att Opera öppnar +30 flikar vid start. Dessa flikar är i sin tur uppdelad i 5 flikkategorier. Så testa opera igen då den är tämligen bättre än Chrome när man kör många flikar.. enligt mitt tycke.
Favoritmenyn går att ställa om till personligt tycke
Inget problem med musen i varken Chrome, Opera, Ie9, firefox.

Det har jag faktiskt gjort nu i en vecka, återvände till denna tråd för att spy lite mer galla över Opera, mer om det senare.

Jag började köra med Aurora efter min senaste post här och använt den i över ett år, funkat hyfsat bra men ju längre tiden gick desto sämre fungera den, den uppdatera flera gånger i månaden, addons slutade fungera och browsern bler mer och mer instabil och slö.
För en månad sen hamna jag på en sajt som rekommenderade Pale Moon för den skulle vara väldigt snabb och bra, installera den och använt den i drygt en månad men blev väldigt besviken, seg och tänker mycket, man kan se den "bygga upp" gränsnittet ibland.

Jag googlade om browsers och igen tipsad om Opera och jag tänkte att nu ett år senare kanske den är bättre så jag tänkte verkligen ge den en ordentlig chans inte bara testa lite.

Alltså Opera är a piece of Crap! Man kan ju undra om dom som skapat Opera brukar surfa, måste först säga att browsern är snabb, den smackar upp sidor väldigt fort samt startar fort och är stabil MEN att optimera designa med favoriter, flikar och menyer var a pain in the ass om man jämför med andra, inget är direkt tydligt utan man måste testa sig fram och chansa med saker och ting, efter lite googling om vissa saker hitta jag hyfsade lösningar som jag tycker ska vara enkla standarder i inställningarna. Det som irritera mig mest är flikahanteringen, känns som Opera inte gillar flikar för den ger extremt dåligt utbud hur man kan tweaka, det är ju ändå 2012 snart 2013.
Idag fick jag nog när jag upptäckte att Opera inte uppdaterar flikarna när man startar Opera utan dom ser ut som dom gjorde när stängde av datorn sist.
+ att det finns dåligt med addons.

Nu är jag på jakt igen och den jag inte testat Ordentligt än är Chrome och Firefox. FF är väl som Aurora så jag har inga större förväntningar.

Av Complete

Jag har rört till det lite, sorry, men detta tänkte jag köpa:

PSU 150W :
1 x 24PIN ATX,
2 x SATA,
1 x IDE,
1 x 4PIN CPU

Ska täcka:

1 CPU
1 Mboard
1 Xonar
2 SSD
1 HDD

Jag fick för mig att jag var tvungen att splitta CPUns 4pin vilket kunde orsaka dålig prestanda eller nåt men nu är det endast ljudkort och SSD som får slåss om ström.
Behöver en del splitterkablar.

IDE är väl sådant här åbäke som man använde på 90-talet. Finns väl adaptrar för att göra om till sata-ström.

http://www.gnelettronica.eu/wp-content/uploads/2012/08/cavo_ide....

Av Complete

Ah, pinsamt, det är grafikkortet som har 4pin-kontakten, det kortet ska inte med till nya chassit.

Ja du har helt rätt med den på bilden.

Detta är vad som finns på nätagget:

Output Connectors: 1 x 24PIN ATX, 2 x SATA, 1 x IDE, 1 x 4PIN CPU

Ingen molex alls Är det helt kört då?

Av Complete

PSU med endast 1st 4pin, går det splitta till 2st?

Funderar på ett HTPC-chassi med en 150w PSU men den har endast 1st 4pin till PCU men jag behöver en till 4pin till mitt ljudkort Asus Xonar ST.

Är detta möjligt?

4pin

http://www.abload.de/img/tutorialatx12powerconn7olf.jpg

Av Complete
Skrivet av TroNi:

Ouch, de låter illa.

Vart hittar du dom Quizzen?

Detta är mitt första cert och jag har förstått nu att för att klara ett cert så måste man antingen ha jobbat med samtliga features som certet berör så man kan "allt" eller sitta och nöta quizar så man lär sig dom.
Men det man ska ha i åtanke är det att vad ska man med ett cert till om du inte kan det certet påstår att du kan så att bara lära sig svara på frågor håller inte i längden.
Lär dig ämnet > plugga quizar > certa.

Jag har köpt 2 st böcker á 700 sidor CCNA (Cisco certified network associate), har gått en ccna-kurs tidigare så nu med lite mer med facit i hand så blir det lite läsa och mycket quizar.

Men först blir det 70-646 och sen kanske 70-640 (AD).

Quizen 70-642 kunde jag kanske 25%-35% av men jag satt 3 hela dagar och gjorde 300 questions, varje fråga jag inte kunde svara på leta jag upp svaret i boken 70-642 Training Kit (som jag redan läst igenom) för att verkligen förstå varför rätt svar är rätt, det är ett bra sätt att lära sig, ingen idé att bara lära sig att B är rätt på fråga C.
Det tog sin tid att gå igenom 300 frågor men det var sjukt lärorikt.

http://www.examcollection.com/70-642.html

Av Complete
Skrivet av MilkMum:

Jag har själv certifieringen MCITP: server administrator, den består av 4 olika kurser. Den innehåller 3 stycken server 2008R2 och en win 7 kurs. De olika namnen på de är 70-680 (Windows 7), 70-640, 70-642, 70-646(server2008).

För MCITP räcker det med 3 cert, 640, 642, 646. W7 är inte nödvändigt.

Jag sitter själv just nu och pluggar till 642, känner mig ganska skillad på ämnet men blir ändå fistad av quizar jag hämtat på nätet.

Har beställt boken 646, ska börja med den nästa vecka efter jag skrivit 642-certet på måndag. AD 640 känns värst.

Av Complete

Lånar tråden med en GPO-fråga.

Jag har satt en väldigt enkel computer policy på ett OU, men datorn jag testar med läser inte in den, det står EMPTY när jag kör gpresult inloggad som domain user som är med i lokala admin-gruppen men när jag loggar in med det lokala adminkontot så läser datorn in policyn utan problem.

Nån som vet varför dator-policyn inte har nåt innehåll när jag är inloggad som domain user?

GPOn är endast två inställningar om att den ska ta emot windows update automatiskt.

Av Complete

Trist att alla add-ons sluta funka efter den senaste uppdateringen av Aurora

Gilla youtube-HD-adden bla.

Av Complete

Vet att du inte har nåt svar men så här ser det ut iaf:

http://www.youtube.com/watch?v=EWN_CYJ5-Bk

Btw, najs att det finns en addon som ställer automatiskt in bästa upplösning på flashvisningar

Av Complete
Skrivet av ToJa92:

När den blir gul läggs bokmärket i mappen "osorterade bokmärken", trycker du igen kommer det upp en meny där du kan byta plats på bokmärket osv.

Ah ok.

Av Complete
Skrivet av buddaz:

Inte riktigt med på sista frågan. Kan vara en bugg. Testade att flytta ikonen bookmärken framför URL och sedan startade om aurora. Fungerar hos mig.

Jag testade att flytta den dit men efter en omstart av Aurora så flyttas den till raden ovan i mitten, den verkar vilja hamna i närheten av Bokmärkesfältet.

Det sjuka är att jag inte behöver flytta tillbaka den dit jag vill ha den utan den hamnar automatiskt där när jag öppnar "Anpassa..." ungefär som Aurora inte läser in dom inställningarna vid start utan bara när "Anpassa verktygsfältet" promptas.
Jag vet att så inte är fallet eftersom den gör en alla andra inställningar förutom placerar Bokmärkestabben där jag vill ha den.

Av Complete
Skrivet av tyrenberg:

Inte för att vara den, men webbläsare kräver la omstart då och då?

Vet inte, har jag startat en webläsare så "håller" den tills jag stänger av datorn.

Av Complete
Skrivet av buddaz:

@Complete
Först letar du här: https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/

Om du inte hittar något på addons som gör det.
Får du börja leta på nätet efter tweak firefox. Här gäller det att man har lite koll på kodning. Inte direkt för nybörjaren.

Börja få riktigt bra ordning på Aurora nu ...men:

Har du provat "Autohide TabBar"? https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/autohide-tabba...

Enligt infon ska den re-appear när man hovrar med musen samt ha en inställning "show tabbar at bottom", inga av dessa funkar hos mig

Sen en annan grej som är helt sjuk, när jag höger-klickat mig in på "Anpassa..." och gjort en inställning dvs flyttat "Bokmärken" till en plats jag vill så hamnar den där när jag stänger "Anpassa..."-fönstret, allt frid och fröjd men när Aurora startas om så hamnar den på en helt annan plats men så fort jag högerklickar och väljer "Anpassa..." så vips så hamnar den där jag vill ha den men sen vid omstart så hamnar den nån annan stans. Har du nån idé?