Inlägg

Inlägg som Tirithen har skrivit i forumet
Av Tirithen

Byta hårddisk i en Maxtor Extern Personal Storage

Jag funderar på att köpa en "Maxtor 500GB Extern Personal Storage 3200" (http://www.webhallen.com/prod.php?id=60717) men undrar hur vida det utan problem går att sätta in en annan IDE hårddisk i det skalet eller är hårddisken SATA?

Någon som testat något liknande? Det borde väl inte vara något problem?

Av Tirithen

Bakåtkompabilitet för RD-minnen?

Jag hade tänkt att köpa ett P4Dual-880PRO moderkort för att få PCIe till min P4 på 2,4GHz. De RD-ramminnen jag har är endast PC800 och det långsamaste jag dirket kan se att moderkortet stödjer är PC2100. Betyder detta att moderkortet inte vill veta av mina ramminnen eller att de bara inte brytt sig i att skriva ut alla de äldre hastigheterna, eller att det är en annan kontakt på de äldre?

Av Tirithen

Tackar för tipsen

Av Tirithen

DI-804v stryper trafiken

Jag har en router DI-804v och en uppkoppling på 10/10 mbit, när jag kopplar upp en dator utan routern så kommer jag upp i ungefär 1100 kb/sek men med routern imellan så kommer jag bara upp i max 700kb/sek. Routern ska så vitt jag kan se läsa mig till klara 10 mbit trafik men så fungerar det ju inte i verkligheten. Finns det någon som vet vad det kan bero på? Och efter som att alla routrar utger sig för att klara 10-100 mbit enligt specar, hur vet jag om jag skullle köpa en annan att den inte begränsar hastigheten. Det känns dåligt att gå miste om 400kb/sek.

Kan förresten tillägga att jag har senaste firmware också.

Av Tirithen

Finns det någon som kan förklara mera exakt hur man bär sig åt när man ställer in windows terminal server? Jag lyckas inte.

Av Tirithen

CyberVillain: var kan man köpa nano-itx? har letat överallt

Av Tirithen

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=45908...

Vi är ute efter samma sak, fick ju några tips där. Måste gå utan extra hårdvara i XP och kanske även 2000 eftersom att de kan köra program som flera olika användare. Inte hunnit testa programmen jag blev tipsad om än...

Av Tirithen

Två tangentbord och skärmar till samma dator?

Någon som vet hur man gör fö att koppla in två tangentbord, två möss och två monitorer som två separata terminaler till windows så att två personer kan använda samma dator samtidigt fast inloggade som olika användare?
Redan win 2000 kan ju köra program som olika användare och i xp kan man ju logga in som en användare medans en annan fortfarande är aktiv...
Så om man använder USB tangentbord så måste det ju finnas ett sätt att få detta att fungera.
I linux är det ju tydligare då man alltid loggar in på en terminal men måste ju funka till windows med.

Av Tirithen

Okej tackar, jo kom fram till nåt sånt jag med, löste sig när jag körde BadCopy. Tackar för hjälpen i alla fall.

Av Tirithen

Oläslig CD

Jag har en skiva som jag vill komma åt dokument på, den är på något sätt bränd med ett program som ska skydda filerna från att bli lästa från något annan dator än den skivan är bränd på. När jag kollar på skivan i ett vanligt explorerfönster syns bara en fil som heter Non-Allocatable Space och tar 0 b, men om jag kollar hur mycket minne som är använt på skivan så är det använt över 500mb.
Datorn som den är bränd på finns inte till längre och jag vill komma åt texten i dokumenten, ju mera ju bättre.

Något program som har bränt in oläsliga data i början av skivan för att dölja vad som finns på den?

Någon som vet vilket program det kan röra sig om?

Har inte hunnit testa med badcopy eller isobuster än men skivan är inte repig...

Kan allt sammans vara krypterat på något trassligt sätt?

Om någon vet eller har en fundering på hur jag kan bära mig åt så säg till, all hjälp är evigt uppskattad!

Av Tirithen

Jag har problem med min Slackware-burk med FTP:n som tar en himla tid men SSH går snabbt. Fattar inte varför heller...

Av Tirithen

skriv någon rolig hälsning och se hur många som svarar

Av Tirithen

Knaster och brus med ALSA

Jag vet att det finns många andra trådar om ALSA men jag kunde inte hitta nåt svar där... När jag försöker lyssna på mp3-filer så spelas dom upp men det är en hel del knaster ljud och dom spelas upp en aning för långsammt. Jag har Slackware 9.1 och använder ALSA som följde med det, det enda jag har gjort är att ställa in volym i alsamixer. Ljudet låter lite som om datorn inte orkade med att spela upp filerna men det är en P4:a så det är ju inte det... wav-filer låter bättre men även dom är en aning brusiga. Kan det ha något med codecs att göra?
Mycket tacksam för hjälp.

Av Tirithen

http://www.bitlbee.org/main.php/intro.html
Verkar som en bra lösning, jag måste bara läsa in mig lite mera på det. Man tackar!

Av Tirithen

ICQ via loggserver

Någon som har en bra lösning på hur jag ska bära mig åt för att logga alla mina icq-meddelanden på en server. Jag använder ICQ på flera olika datorer och skulle vilja alla mina loggar på en och samma server.

Jag tänker mig att man skulle kunna sätta upp en ICQ-server på en dator (med linux såklart ) som man ansluter klienten till och som sedan i sin tur ansluter till den vanliga ICQ-servern.
Alternativt om man skulle kunna ha ett ICQ-konto på serverdatorn som vidarebefodrar alla meddelanden till ett annat konto på klientdatorn på något vis.

Hoppas att någon förstår hur jag tänker...
Någon som har en ide på hur jag skulle kunna få det hära att fungera?

Av Tirithen

Jag har en av mina stora högtalare som fotpall. Fotpall är definitivt ett måste!

Av Tirithen

Ah tackar för tipset.

Av Tirithen

Mp3/Wav in- och uppspelare med HD?

Jag letar febrilt efter en hårddiskspelare som också klarar av att läsa och spela in wav-filer men jag kan inte hitta en spelare som klarar allt det här på en och samma gång. Den bör också ha USB 2 eller Firewire, finns det någon här som har eller vet om någon som tillverkar en sådan?`
Mycket tacksam för alla tips.

Av Tirithen

Jag körde Slackware 9 men hade problem med grafikdrivrutiner så det fick bli RedHat 7.3 istället som det fanns färdiga drivrutiner för. Jag har 500MHz varianten med 256 MB ram. Det funkar fint, jag ska ha freevo (www.freevo.org) på den för att spela upp film. Jag har dock haft lite problem med vissa codecs som verkar vara lite för krävande. Om någon har en ideé om hur jag ska lösa det så säg gärna till.

Av Tirithen

Styra annan dator grafiskt

Jag vet att många har undrat över ett program för att styra en dator från en annan grafiskt. VNC är ett sånt program som ska fungera mellan alla möjliga olika platformar.
www.realvnc.com