Inlägg

Inlägg som Strepto har skrivit i forumet
Av Strepto

”Connected to and enhanced by the large language models (LLMs) running in our Azure Cloud in concert with small language models (SLMs), Copilot+ PCs can now achieve a level of performance never seen before.”

Det enda jag bryr mig om, än otydligt om framtiden är om modeller körs i första hand lokalt eller i molnet. Ser gärna att utveckling av hårdvara och modeller går mot att i första hand köras lokalt, av flera skäl.

Av Strepto

Personlig integritet åsido så tycker jag de kan framföra sina önskemål till EU rådet som har på sitt bord att lagstifta på temat om jag kommer ihåg rätt.

https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/library/cyber-resili...

Inte lätt som företag att följa alla lagar och bestämmelser, än mindre alla myndigheters önskemål, när till och med olika lagar kan vara motsägelsefulla och ibland i direkt konflikt med varandra.

Av Strepto
Skrivet av Necragaming:

red alert 2 multiplayer över steam?

Inte köpt och provat, men med lite fix och trix kanske?

https://steamcommunity.com/app/2229850/discussions/0/42993203...

https://cncnet.org/red-alert-2

Av Strepto

Är någon här förvånad?

Av Strepto

B

Av Strepto

Saknas alternativ, har 200x100cm. Djupare hade inte skadat om mer golvyta fanns.

Av Strepto
Skrivet av Dreas89:

Den där hade legat ute för 6-8k på Marketplace 😅

Stackars den som betalat det priset, får en bättre dator ny för det priset. Exempelvis:
https://komponentkoll.se/bygg/emFMb

För bara komponenter hade kanske 3000 varit rimligt, när de inte längre räcker till så får du uppgradera allt då det redan är gamla grejer.

Av Strepto

Är det inklusive chassi och nätagg eller bara komponenterna?

Av Strepto

Jag håller med toppkommentaren på nedan tråd på Reddit. Konsumenterna kommer få lite pengar, kanske till och med tillräckligt för att köpa några spel av Sony igen, men oavsett förlikning eller ej så kommer advokaten tjäna kosing.

https://www.reddit.com/r/gaming/comments/1813gup/sony_facing_...

Av Strepto
Skrivet av trudelutt:

100 djupt var inte dåligt! Var hittade du det?

https://www.ajprodukter.se/kontor-konferens/bord/skrivbord-ho...

Är väl någorlunda nöjd med bordet, hurts och skåp var inte av lika hög kvalitet. Gör din egen research, har för mig att den storleken var svår att få billigare.

Edit: Det var Flexus jag köpte, skiljer lite mot Modulus. Hål för sladdar och fulare knappar för höjning och sänkning (enligt mig).

https://www.ajprodukter.se/kontor-konferens/bord/skrivbord-ho...

Av Strepto

Hörnskrivbord om du inte är i behov av bra ljud från högtalare, högtalare nära väggen i ett hörne är inte optimalt.

Annars skrivbord med maguttag, så djup skiva du kan få plats med och få tag på. Har en 100cm djup skiva med skärmen platt mot väggen, det blir ändå rätt nära.

För mig är det viktigt att jag kan vila armbågarna på bordsskivan.

Av Strepto

Facebook became confused.

It hurt itself in its confusion.

Av Strepto

Jobbar på kontor och jobbar hemma i undantagsfall.
Detta spelar ingen direkt roll ändå då jag sitter vid datorn lika mycket hemma som på kontoret, distansen från kontoret påverkar inte arbetsuppgifterna…

Av Strepto

Annonsen är avslutad

Av Strepto
Skrivet av Ak94:

God kväll

Jag kommer studera automationsingenjör robotik I Yrkeshögskolan, och planerar att när jag klar med utbildningen studera vidare till master till exempel, men jag har frågat om jag kan fortsätta studera efter Yrkeshögskolan examen och fick 2 olika svar .

1. första svaret var från antagnings team och de svarat att om jag vill studera vidare, måste jag göra eller ha kandidat examen från högskolan och Yrkeshögskolanexamen är inte samma kandidatexamen. men frågat andra och fick ett annat svar .

2. andra svaret var att jag kan studera vidare efter Yrkeshögskolan examen till example till master, men först måste jag göra kandidat examen, och för att göra det måste komplettera flera kurser efter Yrkeshögskolan examen, jag menar att jag inte behöver studera utbildning en gång till i högskolan , utan bara komplettera och göra kandidat examen.

jag vet inte vilket svar är rätt, så därför lagt till min fråga här hoppas att någon erfarn kan jag hjälpa mig

Båda kan stämma, för examen krävs generellt att du klarat kursprogrammet och examensarbete. Du kan t.ex. ha läst alla lösa kurser för en examen separat på olika högskolor och vid olika tillfällen och bara behöver göra examensarbete någonstans.

Har en vän som pluggade i Halmstad och tog ut kandidatexamen där men ville ha Master från Chalmers av statusskäl, och Chalmers hade sina krav. Hör med högskola/universitet vad de kräver.

Av Strepto

TV Sony KDL-50W805B

TV Sony KDL-50W805B

Full HD 1080p inköpt Juni 2014, relativt sparsamt använd utan döda pixlar eller skador med alla tillbehör kvar (inkl. 3D-glasögon) i originalkartong, väggfäste finns också men hamnar då en bit ut från väggen. Kvitto finns men det är nog inte till mycket nytta för någon.

Specs:
https://www.sony.se/electronics/support/televisions-projector...

Värt att nämna är att även om det är en "Smart-TV" verkar inte Sony bry sig så värst om att skicka ut uppdateringar längre, senast jag använde den för några månader sedan krånglade t.o.m. Netflix-appen och har tidigare haft problem med Plex. Den var bra när den var ny och är skaplig för gaming med relativt låg input lag, men hade idag inte räknat med att få ut mycket av de "smarta" funktionerna.

Säljes till högsbjudande och endast mot avhämtning då jag tvekar på att den i originalkartongen skulle överleva frakten utan skador. Smidig och snabb affär vinner över högsta bud, först med rimligt bud med möjlighet att hämta relativt snabbt vinner. Bud i tråden, tack.

Läs hela annonsen här

Av Strepto
Skrivet av Mega-Dark:

Hej
Jag tecknade bredband 100/100 hos bredband 2 den 2023-04-23 för 296kr (odinarie 329 i ett år). Idag kom ett mail att från den 2023-09-01 så höjs priset till 431kr på grund av "ökande kostnader och sådant". Det är en rätt ordentlig ökning.

Om jag skull teckna nu idag så kostar det 359kr (odinarie 399) i ett år.
Vi har Telia öppen fiber där jag bor i hyresrättslägenhet.

Får/kan de göra så bara sådär?

Ja, de kan göra så. Men generellt har du också rätt att säga upp avtalet pga ändringarna, detta brukar vara någorlunda väl beskrivet i avtalet. Du kan generellt sett säga upp avtalet om leverantören gör villkorsändringar som t.ex. prisökning, tar inte många minuter att läsa avtalet och hitta den relevanta paragrafen.

Jag vet då jag hoppat runt mellan några olika leverantörer senaste året pga prisökningar, senast från Bredband2 till Halebop. Då jag har fiber via fiberförening och Zitius hoppar jag vidare om Halebop hittar på något liknande.

Av Strepto

Låter fläkten mycket så är det för varmt...

Av Strepto
Skrivet av RVX:

Nöjd med Halebop?

Vet inte än, går igång första Juni. Beställningen jag la på Zmarket hade de inte fått men där skyller jag på Zitius. Supporten har varit bra hittils, ingen aning om i övrigt.

Av Strepto

På temat, någon som är intresserad av fiskbilen@gmail.com? Hittade att jag reggat den för många år sedan, kommer inte riktigt ihåg varför. Har svårt att se att jag kommer använda den.