Inlägg

Inlägg som Kroax har skrivit i forumet
Av Kroax

Outcast hade ett riktigt schysst soundtrack. Att det är Moskvas symfoniorkester som spelar det gör ju inte saken värre direkt.

De flesta spelen där Jeremy Soule har gjort musiken har också rätt bra soundtracks. Han har bl.a. gjort musik till ES3: Morrowind, Icewind Dale och Star Wars: KOTOR.

Av Kroax

Här har du om inte annat en annorlunda UI utseendemässigt:

Druidism

Men om du inte är van vid att installera UI's till WoW kan den vara lite krånglig att använda. Själv använder jag den inte då den tar upp väldigt mycket plats och att jag personligen tycker den blir jobbig att kolla på efter ett tag, men det finns många som gillar den.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DunderMannen
resluterar att galna kineser dödar varrandra....

finns ett exempel i kina (eller korea kommer inte ihåg) men där så "erövrade 2 kompisar" ett antagligen värdefult svärd . ena kompisen solde svärdet för 2000kr utan att dela med sig av pengarna. Det resulterade med att den en kompisen hög av huvudet av den andra.. sånna spel e ju cepe... spel är till för att ha kul inte tjäna pengar...

Korea är känt för sina problem med "real life PvP" där folk har förlorat när de spelat över internet, letar reda på var motspelaren bor/befinner sig, åker dit och spöar skiten ur dem. Det har säkert även varit flera dödsfall, men inget som jag kan bevisa på rak arm.

Det är väl bla pga att Korea är det landet som har störst antal internetanvändare per invånare. Jag skulle gissapå att Kina inte alls har samma problem med tanke på deras infrastruktur och hur deras "internetpolicy" ser ut. Däremot så finns det en del cyber sweatshops som de beskriver i artikeln om jag minns rätt (läste den för länge sedan).

Av Kroax

Om jag minns rätt så är det fullt lagligt att ladda ner klienten via t.ex. torrent och spela med den eftersom man ändå behöver betala för ett spelkonto och en nyckel (som du får när du köper spellådan med skivorna i ).

Jag har nämligen för mig att vid releasen av WoW så var det frågor om man kunde använda beta-klienten och såvitt jag minns så var det inga problem, man skulle bara patcha den med den senaste patchen (vilket man ändå ska med den versionen som finns på CD/DVD ). Dock så är jag inte 100% säker på det.

Ett annat problem är dock att de flesta torrentsidorna tog ner WoW klienten när speles släpptes då det inte fanns så stor anledning att ha kvar det längre.

Av Kroax

Vissa i min bekantskapskrests brukar ibland referera till mitt "Quake-skratt" som jag visst råkat utbrista när man spelat med/mot andra. Ett riktigt "bad guy" skratt men tråkigt nog så kommer de bara i vissa situationer, annars låter jag som vilken annan mes som helst när jag skrattar.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bi99uy
The Sims Online?

Kul.

Du menade väl det som ett skämt, eller hur?

Av Kroax

Jag känner inte till något online spel i modern tid, men däremot vet jag att det finns moddar till bl.a. GTA 3, Vice City och nu kanske även GTA: SA ute som tillåter dig att spela i multiplayer. DOck så vet jag inte hur bra de funkar än.

Men jag håller med, ett online spel i modern tid med shycct gameplay skulle kunna bli häftigt, men samtidigt tror jag även att man skulle kunna göra det riktigt, riktigt tråkigt om man misslyckas.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kr0owe
Ett måste om ni kan fixa är ju helt klart Coop läge. (: Kanske är för svårt att fixa ? Men Coop gör ju alla spel så mycket bättre. Ser fram mot screenshots och annan fin info om spelet. =P Lycka till och hoppas att det blir något av det.

Story-enligt borde väl det här funka, eller? Jag tänker på AJL som pratade om att man är ledare för någon from av insatsstyrka. Varför inte bara låta de andra i laget kontrolleras av spelare istället för AI?

Man kanske skulle kunna justera vissa av banorna med flera fiender eller liknande så att alla i gruppen får något att skjuta på, plus att ingen springer iväg och leker ensam hjälte; Stanna i en tätt liten grupp för annars så slits du nog i stycken (Muahahaha!).

Men då jag inte känner till eran bandesign är det inte lätt för mig att gissa om det skulle funka.

Btw, om eran Story Manager skulle ha lust för en andra åsikt och idéer så skule jag väldigt gärna vilja hjälpa till. Även om jag inte har någon praktisk erfarenhet av att tillverka spel tror jag nog att jag skulle kunna ha något att bidra till historien. Det är bara att PM:a mig.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CurunirOfValinor
Menar du "plague"? Eller det kanske endast står för "pesten".

http://dictionary.reference.com/search?q=plague säger följande:

"1. A widespread affliction or calamity, especially one seen as divine retribution.
2. A sudden destructive influx or injurious outbreak: a plague of locusts; a plague of accidents.
3. A cause of annoyance; a nuisance: “the plague of social jabbering” (George Santayana).
4.
1. A highly infectious, usually fatal, epidemic disease; a pestilence.
2. A highly fatal infectious disease that is caused by the bacterium Yersinia (syn. Pasturella) pestis, is transmitted primarily by the bite of a rat flea, and occurs in bubonic, pneumonic, and septicemic forms."

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mindcircus
om V-sync är samma som vertikal skynk så är det på.

Det är det.

Är det som om någon liksom har "rivit ur" ett stycke av skärmen som sen flimmrar? I så fall var det vad jagf trodde det var, och ibland hjälper V-sync mot det, men inte alltid enligt min erfarenhet. Första gången jag upplevde felet var i WoW, men där behövde man bara slå på trippelbuffring för att bli av med det. Vet inte om det går att göra samma saker med VtM: Bloodlines.

Btw, vet du om samma fel uppstår i Half-Life 2? Det är ju trots allt samma motor.

Av Kroax

Mmm.. Kan se det framför mig.

Din kompanjonkliver in i en korridor.
"Shit, en till!"
*Ljud av en hagelbössa som smäller av*
"Ha! inte så kaxig utan ben, va?"
Ventilationstrumman ovanför din kompis brister sönder och ner faller en till "grej" som raskt börjar gnaga på din panikslagna kompanjons nacke.

Visst, vore kanske kul att smälla av benen på några av dem, men om jag fick bestämma om det skulle vara med skulle det nog utgå över hur mycket jobb det skulle vara bakom det jämfört med vad det faktiskt tillför spelet.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sneo
Borde det inte kräva ENORMT med datorkraft att spela in och komprimera samtidigt, i realtid?

...

Nu vill jag inte påstå att jag kan allt om codecs och komprimering, men jag skulle vilja tro att om man vill kunna spela in filmer från spel nyare än 2002.

Komprimering är en ganska processorintensiv process (skum mening), och av någon anledning verkar vissa spel vara det också. Om du själv har Fraps är det ganska enkelt att testa. Spela helt enkelt in en film på runt 300-400 Mb och använda sedan ett program för att komprimera det.

Man skulle väl också kunna göra en simulation av hur det skulle påverka datorn, även om jag inte vet hur nära det skulle ligga sanningnen, beror nog en del på hårddisken. I vilket fall kan du ju försöka att komprimera en film (gärna en ganska stor film så att du har lite tid på dig) samtidigt som du spelar ett spel och spelar in en andra film.

Det ska tilläggas att Fraps inspelningsfunktion inte är gjort för att spela in små filmer. Det är tänkt att man spelar in filmen och sedankomprimerar den.

Edit: Gaah! Läste helt fel vad du skrev. Jag läste det som att man inte behövde enormt mycket datorkraft. Är lite trött för tillfället. Det jag skrev om att spela in med ett annat codec var mest teoretiskt eller om han vill göra det med ett gammalt spel.

Av Kroax

Jag är inte helt säker på vilket problem du försöker beskriva, men har du försökt med att sätta på V-sync? Ibland kan det hjälpa, om det är det felet jag tror du menar.

Men om det 'är samma fenomen som man får när man sitter för nära en TV, då flimrar den för att skärmen har för låg hertz som Taklampa sa. Är bara att höja den.

Av Kroax

Hmm, om du frågar efter ett sätt att göra filmerna mindre medans du spelar in dem så är jag rätt så säker på att det inte går med FRAPS. Om du hade läst i readme-filen hade du sett varför. Den korta förklaringen är helt enkelt att det skulle ta för mycket kräm från datorn för att spela spelet, ta 20-30 bilder i sekunden och spara dem i en fil och ljudet, om du har det inställt, allt det OCH komprimera det.

Han rekommenderar själv några program i readme-filen som kan användads för att minska storleken på filmerna, men först efter att de har spelats in och sparats.

Jag är ingen expert på codecs, men om du är riktigt duktigt kanske du kan få FRAPS att använda ett anant codec att spela in i. Men jag vet inte om det ens går, vore säkert enklare att bara skriva ett nytt program för att ta filmer i spel som även har schysst komprimering.

Av Kroax

Är lite trött nu hät på kvällen, men eftar att ha läst tråden kände jag för att slänga in lite slumpvald brainstorm angående story-element. Kvaliteten skiftar, mest neråt misstänker jag.

Drogen/läkemedlet kanske inte så mycket muterar hjärnan för att saker och ting ska se ätligt ut. En form av galenskap kanske istället skulle vara en av bieffekterna. Den kanske även skulle kunna vara blandat med en massa andra roliga droger, t.ex. anabola steroider, därav anledningen till några av mutanterna har utvecklet massiv muskelmassa. Kanske finns det olika former av botemedlet också, på det sättet skulle man kunna skilja på villt olika "monster".

Om galenskap skulle vara bieffekten är de smitatde nog fortfarande i full form till att ha ihjäl allt fde ser. Men varför har de inte ihjäl varandra? En annan bieffekt av läkemedlet är kanske att de utsöndrar en form av feromoner som gör att de undermedvetet inte hyser agg mot varandra, de kanske till och med känner trygghet när de är bland andra smittade. Dessutom, de är bara de mest aggressiva som har ihjäl allt de ser, en del tillfångatar bara sina offer eller klänger fast sig till dem, tills de känner av feromonet igen. Det, kombinerat med en mutation av läkemedlet i ett tidigt stadie som orsakar viss form av extremt snabb läkning förklarar hur det kan finnas så många mutanter.

Om man vill löpa hela linan ut kan man säga att läkemedlet/drogen påverkar folks hjärnor på olika sätt. Självklart leder det för det mesta till att de blir vilda bestar av någon form, men vad om det finns undantag? Mutanter som istället för att bli bara knäppskallar har kvar sin tankeförmåga, och på vissa av dem till och med högre än dan var innan "drogen"? Detta skulle betyda att spelaren en bra bit in i spelete kanske tror att det bara är dumma saker han slåss mot, när någon helt plötsligt har byggt en fälla mot dem. Lite av känslan som i filmen "Alien 2" där de kapar strömmen.

Vad om en av personerna har blivit riktigt smart? Var det meningen att det skulle bli så från början? Kan han kontrollera bestarna? Är han själv galen? Dock inga psykiska krafter eller liknande om det kan undvikas, dödar stämningen...

Nu har jag inte spelat så mycket RE, personligen tilltalade de mig inte, så jag är inte helt säker på vad det är för stämning du söker.

En annan sak man kan tänka på är att om det finns ett botemedel är nog inte marinsoladetn, eller vad det nu var man spelade, nog ointe den enda som listat ut att den funkar. Det gör att det kanske kan finnas friska personer bland helvetet också. Ska man rädda dem? Vad gör man med mannen/kvinnan som faktiskt redan hade börjat muteras när offret fick tag på ett botemedel. Ena armen/benet visar tecken på det, men resten av kroppen ser normal ut. Men har han/hon hunnit bli galen än och går det att lita på det?

Som sagt, lite slupmvald braintsorming. Ge gärna feedback om du har lust så skulle man kanske kunna ge något som pasar spelet bättre.

Btw, Rememdium, utan "The" tycker jag låter bäst. Bara "Rememdium."

Av Kroax
Citat:

Jag har för mig att man ska kunna besöka the dark portal från de tidigare spelen och att det senare kommer finnas en quest för warlocks att öppna den så att man kan gå igenom.

Hmm, jag tycker det luktar expansion om det här.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Albinsson
http://forums-en.wow-europe.com/thr...p;p=1#post70012

Ibland skäms man över att vara svensk.

Jag håller med. Med mindre det blir bättre i retail så kommer jag nog mest hålla mig till RP serverna för att slippa all svenska. Vill jag höra svenska slår jag på radion, tv eller går ut på stan, inte sätter mig med ett stämningsfullt MMORPG.

Av Kroax

Hapsuno: Om det är något som funkar skulle jag satsa på Catalyst som laaf säger. Det är trots allt de oficiella drivrutinerna.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BAM
Riddick och Rome: Total war

Hehe, trodde först du hade skrivit "Riddick: Total War" och började fundera på hur det skulle kunna se ut. Kanske ett spel baserat på den senaste filmen om honom?

(Vill inte spoila för dem som inte har sett den, men folk som sett slutet kan nog förstå vad jag menar.)

Av Kroax

Anlednintgen till att FRAPS filmfiler tar så stor plats är för att programmet inte har tid att komprimera dem mer under tiden som de spelar in samtidigt som du spelar.

I FAQ:n förklaras det här och det ges även förslag på olika gratis program som kan komprimera filmfilerna. Man kan lätt gå från 800 Mb till runt 100 Mb utan så stor skilland på kvaliteten och säkert ännu mer ommna mixtrar lite.

Av Kroax

Redan? Yikes!