Inlägg

Inlägg som Kroax har skrivit i forumet
Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HTFFB
Vad pratar ni om? det går väl inte att spela betan ännu?

Closed beta håller ju fortfarande igång och antagligen kommer vi att börja med samma patch när open beta sätter igång nu när den kommer ut så här sent.

Det var inget viktigt, och egentligen väl inget nytt, bara en sak som verkade ha med ämnet att göra. Nu när det är nyaste versionen av spelet som hela tråden handlar om och allt...

@lunaspice: http://www.wowtorrents.de.vu/ ska visst funka.
Vad jag vet ska det visst inte vara olagligt heller eller något, man kan ju ändå inte använda det till så mycket utan ett konto. Men om någon moderator misstycker får de väl ta bort mitt inlägg.

Av Kroax

Jo, jag kände också igen det, så jag misstänker också att det är samma patch. Folk på US CB har åtminstone pratat om att man inte längre behöver reagents till bl.a. Mark of the Wild, precis som det står i patchen.

Av Kroax

Har för mig att Tradition inte har något i den stilen. Var länge sen jag beställde från dem dock, så jag kan komma ihåg fel. Men jag hittar inget på deras hemsida heller som skulle kunna visa vart våra dyrbara beta kit håller hus. Får väl bara ta och vänta på att brevet dimper ner i brevlådan antar jag.

Edit: La märke till att WoW Eu har gett ut uppgifter om nya patchen, för dem som är intresserade.

http://en.wow-europe.com/patchnotes/patch-11-20-04.shtml

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hammarbynisse
Himla vanligt stavfel det där, sök på "rouge" på www.tradition.se, eller på spelia.se. Måånga träffar. Som tur var stavar man rätt på Moulin Rouge iaf. Jag vill inte se en "Moulin Rogue".

Har du aldrig sett "The Crimson Pirate"?

Man kanske kan få "Makeup artist" som en Proffession, exklusivt och endast för den gömda klassen Rouge!

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anubis
Inte på PvP servrar? På PvP så behöver du bara fråga den andra om denne är på din sida.

Ah, jo, men nu var det bara så att jag pratade om att RP servrarna bara finns som PvE och inte som PvP och folk (inkl. mig själv) vill ha en (eller flera) PvP RP servrar, just för att man inte ska behöva fråga för, som du säger, där dödar man först och ställer frågorna sen (Eller så dör man själv och får springa tillbaka till liket...)

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spinboy
http://www.worldofwarcraft.com/policy/naming.html

Läs guiden innan du spekulerar om massa saker om WoW.
Om man har något opassande namn som t.ex. "Haxxzor" eller "IoWnzj00" så blir man tvungen att byta nick. Om det är riktigt illa så blir man avstängd under en period.
Så folk med oseriösa "skitnick" kommer inte exsistera i World Of Warcraft.

Blizzard har stenkoll på vad som händer inom WoW.
Om jag vore du så skulle inte jag oroa om om något sånt ;).

Citat:
Contain "Leet" or "Dudespeak"
This category includes names which:

Consist of language existent only in online communication (i.e. Roflcopter, xxnewbxx, Roxxoryou)
If a player is found to have such a name for their character, guild, or pet, he/she may:
Be assigned a randomly generated temporary name, to be changed via email

Ah, jo, visst stämmer det, men jag menade inte deras namn utan vad de skrev i chatten. Även en kille/tjej som kallas "Eldor" kan skriva i 1337-skrift (tänker spara er min dåliga imitation av det den här gången). Vad jag vet finns det tyvärr ingen policy som kan stoppa det, men jag kan ha fel.

Har man tur så kannske man kan undvika dem helt och hållet, bara det att jag såg att några på Blizzards RP-bräde klagade över folk som pratade så i PvP servrarna i tråden jag länkade till, så antagligen finns det folk som pratar så också.

Jag litar på Blizzard och hoppas på att de ser efterfrågan på RP PvP, så det borde väl komma upp förr eller senare. Annars verkar de ju ha varit väldigt innovativa med så många andra aspekter av spelet, så de kommer väl antagligen hitta en bra lösning på det.

Av Kroax

Hmm, tråkigt. Men edt verkar som om några andra inte heller tycker det är så kul att behöva fråga om lov innan man slår ihjäl någon ingame.

http://forums.worldofwarcraft.com/thread.aspx?FN=wow-role-pla...

Vad jag förstår kom visst det här upp under betan också, konstigt att de inte har gjort något åt det. Man får väl ta och hoppas på att de har fixat det till att de öppnar servrarna här i Europa, åtminstone till retail börjar.

RP är en av de stora anledningarna till att jag beställt WoW, men om det bara ska kunna gå att göra i PvE eller genom att hitta smågrupper på PvP servrarna bland alla "1337 keW1 haxx0rz" som kallar varandra för , ja, opassande saker, varannan minut, ja, då funderar jag allvarligt på att avbeställa det. Vi får väl se hur det blir efter att ha testat betan.

Inget ont om "1337:a keW1:a haxx0rz" men jag vill inte ha dem i närheten när jag försöker rollspela.

Av Kroax

En sak som jag fortfarande undrar är hur RP servrar kommer att funka när det gäller PvP. Kommer det att vara som i de vanliga PvP servrarna eller mer som i Normal?

Av Kroax

Se vad KIHL sa, har snuddat hans tråd och den verkar bra vad gäller MMORPG.

I sinlge player.. Lite svårt att veta vad man ska tipsa om. Hur kräsen är du med gamla spel?

Om du inte är så kräsen och inte heller har spelat det förrut är ju Planescape: Torment en stor personlig favorit hos mig. Kanske inte så mycket action, men riktigt bra story och karaktärsutvecklande. Bioware, samma som var med och gjorde BG har utvecklat det. AD&D i Planescape-kampanjen.

En annan gammal skönhet är ju Fallout 1 och 2. Men igen, gamla spel och inte så värst snygg grafik. Härlig känsla dock. Postapokalyptisk och turbaserat med vissa (om än subtila) westerninfluenser.

Ett lite nyare spel, om än lite gammalt är ju Elder Scrolls III: Morrowind. Visst, stridssystemet suger (enligt mig och rätt så många andra också) men det är en väldigt stor värld med mycket djup och bakgrund. Väldigt detaljerade kulturer. Kan bli segt i längden dock.

Ett spel jag inte själv har testat men som verkar vara bra är ju Vampire: Bloodlines. Sett fram mot det spelet ett bra tag nu och hoppas att de gjort det bra. Mysigt och mörkt, perfekt här till den kalla vintertiden.

Neverwinter Nights har ju alltid den fördelen att man kan ladda ner nya moduler. Finns några riktigt bra där ute, och även flera kompetenta Persistent Worlds. För er som inte vet vad det är kan man jämföra det med MMORPG i NWN, fast mindre, vilket har sina fördelar och nackdelar. En stor fördel är att de är gratis.
www.avlis.org är att rekommendera om du tycker om rollspelande. Fenomenal server/servrar med en trevlig community.

Diablo II + Lord of Destruction om du känner för lite mer Hack 'n slash?

Tja, vet inte riktigt vad jag ska komma med. Kan du säga några RPG du gillade så kanske man kan tipsa om några som har liknande stil?

Av Kroax

Vad är det för typ av RPG du letar efter egentligen? Ett som går Online (MMORPG)? Eller vill du hellre ha singel player? Både och, typ i stil med NWN?

Är väl rätt olika saker man kan tipsa om beroende på vad du gillar. Sen kan det vara bra att veta vilken genre du tycker bäst om, t.ex. Sci-fi, fantasy eller något annat.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReloadMaster
Du har inte tänkt på att det kan vara Vivendi.
Du har inte tänkt på att det var Vivendi som tillsammans med Valve sa 30 September 2003 för ett annat spel som nyligen dök upp.

Såvitt jag vet visste inte ens Vivendi om det, men det kan vara att jag kommer ihåg fel. Läste en bra artikel om det på Gamsepot där Gabe Newell berättar om det i en interjuv.

Jag har gett upp för tillfället. Eller rättare sagt, jag har ställt in mig på att det kan ta lång tid innan jag kan börja spela med den nyckeln Tradition skickar. Spelet verkar bli bra, och visst, att få kunna börja tidigare är ju en bonus men inte ett måste. Jag spelade aldrig i US-betan, så jag har ingen abstinens av det heller.

Just nu ser jag fram emot min Collectors Edition och är mer glad över att jag lyckats få in en bäställning på dem. CE till Diablo II var helt klart värt pengarna, älska deras bonus-DVD. (Fast det är klart, det var en julklapp )

Av Kroax

Humm, tja, jag är inte helt säker, men jag tror att det är större chans att din TV klarar av PAL bättre. Det är ju standarden i europa, men på de lite nyare apparaterna så funkar ju NTSC också. Om du inte kan ändra så att du skickar ut PAL kanske du kan ställa in din TV på att ta emot NTSC någonstans.

Om det fortfarande är svartvitt kan det ha att göra med S-VHS.

hakan78: TVtool funkar bara på Nvidia-kort, så han använder nog inte det.

Av Kroax

Attans att man lånat ut sitt Q2 till syrrans pojkvän för tillfället!

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av borgen
Undrar hur du räkna på de sista två priserna....

EDIT: kan lägga in vad det ska vara

106.05 €= 938,02 SEK

97.21 € = 859,83 SEK

Jo, gick lite snabbt där, fixade till det nyss.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blizzard Entertainment i en pressrelease
http://www.blizzard.co.uk/press/041122.shtml
The month-to-month subscription plan will cost €12.99* per month (£8.99 in the UK), the three-month plan will cost €11.99 per month (£8.39 in the UK), and the six-month plan will cost €10.99 per month (£7.69 in the UK).

För er som inte orkar kolla vad det blir i svenska riksdaler:

12,99 Euro = 114,90 Svenska Kronor

11,99 Euro = 106,05 Svenska Kronor

10,99 Euro = 97,21 Svenska Krono

Eller

1 månad = 114,90 kr

3 månader = 318,15 kr

6 månader = 583,26 kr

Siffrorna är enligt Forex hemsida.

Är det någon som vet vad som kommer att finnas i paketet från Tradition? Bara en liten lapp med en nyckel på eller? Hade först hoppats på en skiva med betaklienten, men nu när de har ändrat på deras hemsida står det ju klart och tydligt att man måste ladda ner det själv.

Attans också att man ska flytta just nu till helgen. Får hoppas att Felia ordnar bredbandet, annars blir det väl som förra gången, får köra telefonmaraton för att kunna kopla upp sig. Den goda nyheten är att det blir lagom till den nya datorn,

Edit: Verkar som om flytten inte kommer drabba spelandet nu när de ser ut att ha flyttat fram det. Tur för mig, otur för alla andra.

Edit 2: Jag ser inte vad jag skriver ju! Fel siffor.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Finarfin
Satte ihop lite på datorbutiken.com:

MSI K8N Neo2 Platinum 54G nForce3 Ultra 4DDR-DIMM 5PCI SATA Raid Audio GB-LAN Firewire Socket939 ATX
1295.00

AMD Athlon64 "Winchester" 90nm 3000+ 1800MHz/1.8GHz 512kb Boxed (with cpu-cooler!) Socket939
1545.00

AOpen Combo 52X CDR / 32X CDRW 16X DVD / 52X CD Chamelon RETAIL intern IDE
479.00

Kingston KVR400X64C3A/256 2x256Mb (tot. 512Mb) Dual DDR PC3200 400MHz 184pin Unbuffered CL3
829.00

Black Thunder Miditower Black/Silver 300W ATX + cooling
695.00

Maxtor DiamondMax Plus9 6Y080P0 Fluid 80Gb 7200rpm 8Mb cache UDMA133 IDE
595.00

Totalt: 7433.00 :- + 299 kr frakt

Problemet är att jag tror inte nätagget klarar komponenterna. hehe... glömde tänka på det.

Inte för att vara petig, men om det ska vara en speldator och man ska kunna spela andra än textbaserade spel kunde det kanske behövas en till liten komponent. Vad är det nu de kallas.. Ah, grafikkort, så var det!

Av Kroax

Komposit på MSI 6800 Ultra

Nu här i dagarna har jag tänkt mig att köpa nny burk med tillhörande komponenter, t.ex. ett nytt grafikkort. Efter lite undersökningar har det blivit att jag valt ett MSI GeForce 6800 Ultra.

Det kortet har S-VHS kontakt, men jag undrar om den är kapabel till att skicka ut kompositsignaler via den kontakten?

Jag har ett gammalt Nvidia-kort i en annan dator (något i stil med TNT2 om jag kommer ihåg rätt) som nämligen också har en S-VHS kontakt men TV-chippet tillåter att man även skickar ut kompositsignaler. Jag lyckades med det med hjälp utav TV-tool, men nu har den datorn i princip brakat ihop och vill inte tillåta det programet att köra ordentligt (eller så mycket annat grafiskt för den delen).

För mig vore det bäst om den kunde skicka ut kompositsignaler eftersom det inte finns någon TV med S-VHS i mitt hushåll, vilket betyder att alla signaler som tas in från datorn via S-VHS blir i svartvitt, vilket ju är mindre roligt.

Jag kommer nog inte byta grafikkort om det inte kan det, det är mest utav nyfikenhet.

Men om det inte går, är det då någon som vet ett annat sätt att få det att funka i färg på en TV? Skulle gärna vilja undvika att behöva köpa en DVD-spelare i onödan.

Av Kroax

http://www.sweclockers.com/index.php#newsitemEEppZkppFkMYZapD...

Antog att det var den du menade med att du hade hittat svar på det, men utifall någon annan ramla över tråden och inte märkt det själva.

Av Kroax

Drivers till Plextor Plexwriter

Jag har hjälpt min syster och hennes pojkvän att köpa en brännare och slutade med att ta en Plextor Plexwriter 48/24/48A.

Problemet är nu att inga drivers följde med och att Windows inte vill installera den som en brännare, utan tror att den är en vanlig CD-rom och ger den dem drivers. Jag kan inte heller hitta några på Plextors hemsida.

Det är Win2000 som ligger på burken.

Av Kroax

Jag har samma problem med mina datorer och TV. Jag fick veta att det är för jag har fel scart-kontakt, man ska antagligen ha något som heter S-scart på TV:n för att det ska bli med färg genom scartkontakt.

Men man kan ju försöka att koppla datorn genom Video-inputen på TV:n (den där gula kontakten, om du inte har någon ann konstig model som jag inte har sett), men jag har inte själv testat det än. Jag har tänkt mig att försöka mig på det snart, så jag kan återkomma och säga om det funkar.