Inlägg

Inlägg som Kroax har skrivit i forumet
Av Kroax

ASUS A8V Deluxe + TwinMos minnen

Jag har som så många andra på Sweclockers sett Kompletts reklam för 2 stycken matchade TwinMos 1GB stickor och har funerat på att köpa dem. Även om jag kansk eär lit esent ute så verkar det som om dom inte har ändrat priset på dem än.

Dock undrar jag om det är någon som vet hur väl de funkar ihop med ett ASUS A8V Deluxe moderkort? I QVL:n så hittar jag inte TwinMos, så jag tänkte det kunde vara bra att fråga någon först innan jag la ut en massa pengar på det.

Av Kroax
Av Kroax

I början var det tänkt att ens konto (med alla karaktärerna) bara skulle finnas kvar i ca 6 månader efter att kontots prenumeration hade avslutats. Men kort efter realease (en eller två månader tror jag att det var) ändrade de det till "infinity", dvs att ditt konto antagligen kommer att vara kvar tills de stänger ner alla WoW servers.

Av Kroax

Jag hittade för lääänge sedan ner det inte ens fanns en spelbar klient. Men jag kollade upp den igen för några månader igen, men då hade "NPC servern" antagligen gått och dött efter den senaste patchen, så inget funkade som det skulle.

Men det är en rolig projektidé.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sphr
Kommer inte in på någon av mod-sidorna, vore underbart om du eller nån annan kan förse mig(oss) med hela discordserien.

Det kan jag väl göra. Jag har inte kvar "originalpaketen" så att säga, men jag har lagt in dem jag har i nya RAR-filer. Borde ju inte vara några problem.

Jag har en gammal version som "funkar", men den är lit småbuggig med vissa inställningar. Men man kan använda sin gamla layout med den.
OldDiscordActionBars.rar

Jag har även den nyare versionen men det är trean, vilket innebär att all din gamla layout kommer att försvinna. Jag har inte stött på några buggar med den än dock. Dessutom verkar den har många nya roliga finesser som inte fanns på den gamla. Jag har packat ner den med resten av de nya Doscormods.
DiscordMods1.9.rar

Jag hoppas det funkar.

Edit: Haha, va fan! Det var ju DUF och inte DAB du vill eha. Jaja, den senare länken har den nyare DUF också.

Av Kroax

Annars kan man ju köpa ett Zboard för ungefär samma pris. Jag har använt ett i över ett år nu och tycker att det är ett rikitgt bra tangentbord, även utan gamer delen.

Av Kroax

Kan det här kanske hjälpa dig?

http://forums.worldofwarcraft.com/thread.aspx?fn=wow-interfac...

Edit: De verkar ha lagt ut en ny DAB nu, 3.0.

http://ui.worldofwar.net/ui.php?id=611

OBS! Den tar bort alla dina gamla inställningar i DAB, så glöm inte att säkerhetskopiera din WTF-mapp först! OBS!

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
33-34 - "djur questen i SVT"

Jag visste inte att man kunde grinda djur på Sveriges Television. Vad sägs om att vi samlar ihop oss för en raid och åker dit?

Ps. STV = Stranglethorn Vale.

Av Kroax

HighLander: Jag har inga bevis för det, men jag misstänker starkt att det du säger mest ska betraktas som en tumregel. En något föråldrad tumregel till och med om jag minns rätt. Det fungerar lite annorlunda nu när man har mer minne i datorerna. Jag kommer ihåg att jag hade 64 Mb minne im in burk när jag hörde talas om den regeln. Men som sagt, jag kan inte säga det säkert.

Av Kroax

Testa att läsa den här artikeln: Flest bitar när han dör vinner

Av Kroax

Till OP: Som några redan har sagt så är det inte alltid att alla program funkar som de ska om man stänger av virtuellt minne. Ibland händer det ju även att det krävs mer än 2 GB minne, och då är det ju lite krångligt om du inte har något virtuellt minne. Nu för tiden är det inte allt för ovanligt att man stöter på en situation där ens programs sammanlagda krav ligger över 2 GB, särskillt med spel och videoredigering.

Mitt tips är, som tarcky säger, att testa det själv. Men ett alternativ kan kanske vara att sätta minimum virtuellt minne till 0 och max på 1024 (eller hur mycket du nu vill ha)? Jag vet inte om Windows eller andra program allokerar delar av det virtuella minnet direkt om man har minimum till 0, men det är kanske värt ett försök?

Blesk: Testa att läsa den här artikeln: http://www.64bits.se/guider/virtuelltminne/index.php

Av Kroax

Oh ja. Även två minnen från samma tillverkare kan ha olika inställningar.

Om du inte vet vad et är för minnen kan du ju testa att ladda ner Everest eller något liknande. Ibland funkar CPU-Z också för det syftet. Det brukar stå vad minnena klarar av där.

Av Kroax

Ah, detta underbara spel. Helt klart en etta på min spellista.

Dock har jag inte spelat det sen jag klarade ut det då jag inte har kunnat få det att funka på någon annan dator än den första (som jag inte längre har tillgång till), men jag tror nog jag ska försöka ladda ner patch 3 och se om det funkar! Jösses vad jag längtat efter att få spela det spelet igen!

Hmm, oj, mitt nick råkar visst ha en viss förbindelse till Outcast.

Edit: Argh! Nu har jag fått igång det, men jag får ingen musik! Misstänker det har något att göra med DVD-spelaren och enhetsbeteckningen...

Av Kroax

Än så länge så finns det väl inga släppta specifikationer av hur mycket spelet kommer att kräva för att kunna flyta på bra. Det enda som vi verkar veta som är bra att ha är Shader Model 3.

Angående om det är många spel som flyter på bättre om man har 2Gb vs. 1Gb RAM så är jag själv lite smått nyfiken på det. Jag misstänker att det inte är allt för många av de spelen som finns ute på marknaden just nu, men det kommer troligtvis att komma några under det kommande året som kan få sig en extra skjuts prestandan av att ha mer RAM tillgängligt. Av vad jag har hört så hjälper det visst i Battlefield 2 att ha 2 gig RAM.

Av Kroax

SEED verkar kunna bli intressant. Läste om det i MailGAMER.

http://www.seedthegame.com/news.php?page=1

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Schnucky
Samt att jag är Troll Priest på Defias Brotherhood, nickar Zenjil.

Zenjil? Vad tusan... Jag tor jag har stött på dig förrut med min egen troll priest för länge sedan.

Av Kroax

Tack för varningen, du kan ha räddat mig från en avsevärd huvudvärk!

Av Kroax

Minnen, Dual Channel, 4 slots och latencys

Nu här lagom till jul har jag tänkt mig att uppgradera min dator lite smått och en av komponenterna som jag tänkt mig att lägga ner lite pengar på är lite extra RAM till burken.

För tillfället använder jag följande:
Asus A8V Deluxe
2st Kingston 512Mb DDR PC3200 CL3
A64 Winchester 3200+@2.2Ghz
GeForce 6800 Ultra

Det jag hade tänkt mig är att skaffa två stycken 1Gb-stickor, men det finns några saker som jag fortfarande inte är helt säker på. Datorn används till lite allt möjligt, men det är mest för spelandets skull som jag uppgraderar den.

Kommer det bli några problem om jag använder ett annat märke till 1Gb-stickorna än Kingston?

Kommer de gamla stickorna dra ner (upp) latency:n på de nya stickorna även om de har CL2.5 eller lägre?

Om det är någon som skulle kunna hjälpa mig vore jag tacksam.

Av Kroax

Samma fråga plågar mig. Är det någon som vet?

Av Kroax

Ni som har haft det här problemet med X-Fi, har ni all haft ett nForce 4?