Inlägg

Inlägg som EntropyQ3 har skrivit i forumet
Av EntropyQ3
Skrivet av Molotov:

Jag kanske har bättre förutsättningar eller bättre konfigurerat än genomsnittet men finns inget jag känner att jag offrar varken bildkvalitetsmässigt eller i latency för att välja att köra ett headset med DP kabel ist.
Har inga headsets som kopplas med kabel nå mer förutom ett PSVR2 och skillnaden i latency är inget jag känner nån skillnad och bildkvalitetsmässigt ingen skillnad heller. Där kan det ju iofs bero på att PSVR2 i sig inte är perfekt bild.

Som sagt, flera variabler. Jag har ingen anledning att ifrågasätta dig! Men kompression, latens, bandbredd, konkurrens/störningar på tillgängliga band, och naturligtvis vilka titlar man spelar, och personlig känslighet spelar in, och det är lite av en personlig irritation att vi faktiskt har en trådlös standard som skulle vara perfekt för ändamålet - som inte används.

Av EntropyQ3
Skrivet av Molotov:

fungerar utmärkt redan nu och med Wifi6.
Wifi7 blir bara bättre.
Använder trådlös PCVR med Quest 3 nöstan varje dag.

”Utmärkt” är ett värdeomdöme som långt ifrån alla delar, (och det redan med de headset som finns idag).
Beror på en rad variabler. En faktor 10+ i bandbredd med 60GHz 802.11ay hade gjort mycket.

Av EntropyQ3
Skrivet av mrqaffe:

Jag har gott om kablar så jag vågar vägra wifi där det inte är tvunget men om det nya ger kortare räckvidd så är det ju alltid bra för nån gång ska vi väl få så kort räckvidd att hastigheten kan börja öka på riktigt och tex möjliggöra videoöverföring för det öär ju då det kan börja bli intressant.

Det du pratar om är antagligen 60GHz bandet. 802.11ay har tyvärr inte kommersialiserats nämnvärt vad jag vet, det är fortfarande gamla WiGig (802.11ad) som säljs. Dystert att vi inte sett det för trådlös överföring till VR-headset t.ex. även om ryktena gjorde gällande att det var vad Apple planerade för sitt headset tills Jony Ive propsade på att det skulle vara helt stand-alone. Det hade behövts lite volym.

Så istället för extremt snabb trådlös överföring i rummet som inte trampar grannarna på tårna, har vi allt mer trafik på band som bråkar med omgivningen. WiFi-7 hjälper med detta, (liksom 6e) genom att lägga till lite bandbredd kring 6GHz, men tilldelningen är så liten här i Sverige att vinsten är lokal i tiden (relativt få som använder ännu) snarare än att så förtvivlat mycket mer bandbredd är tillgängligt.

TP-Link gör bra traditionella routrar med WiFi-7 förresten, om man inte är för bekymrad om kinesiska statens spionage.
Jag har själv BE-800, 2 10Gbe-portar och fyra 2,5Gbe, och en uppsjö WiFi-kanaler som går underutnyttjade. Använder Qualcomms Networking Pro 1220 Wi-Fi 7 plattform. Hade föredragit Netgear eller Asus, men TP-linken gör jobbet.

Av EntropyQ3
Skrivet av GizmoTheGreen:

synd med webhallen, tycker om har prioriterat fel när dom stängde på Väla Helsingborg men hade minst tre butiker i malmö.

Tror väla var bra mycket mer lättåtkomligt än Emporia...
vet att jag och flera av kompisarna beställde online och hämtade, samma dag.

efter dom lade ner den butiken blev det netonnet istället när man ville ha saker samma dag. sen var oftast netonnet ofta en hundring billigare dessutom.

Ja, webhallen på Emporia i Malmö förstod jag heller aldrig.
Håller med walkir om

Citat:

Hade mycket hellre sett att Webhallen haft butik på Burlöv Center, Center Syd eller Nova Lund.
Jag vill ha tillgängliga butiker där jag kan förboka varor online och sedan hämta ca 2 timmar efter lagd beställning i fysisk butik.

och Emporia i Malmö var den av butikerna som hade sämst tillgänglighet av dem alla.

Känner att någon slags feltånk har skett i valet var de skall vara etablerade. Inklämd bland smink, bijouterier och kläder i ett shoppingtempel? Hmm...

Av EntropyQ3

Privatlivet är helt utan positiva förhoppningar, så jag ägnar detta åt datorprylar!

a) Snabbare, strömsnålare APU:er. Steam Deck (egentligen Nintendo Switch) visar vägen, och segmentet med handhållna, eller lätta laptops med bra batterilivslängd och i alla fall hyfsad prestanda har en publik. Meteor Lake och Strix Point visar att CPU-tillverkarna åtminstone förstår att det finns ett intresse, även om de är rädda för att kannibalisera andra segment och saknar riktigt dedicerade produkter.
b) WiFi-7. Inte bara för trådlöst nät (vi har 6GHz bandbredd som bara räcker till en (1) 320MHz kanal!) utan för att det förhoppningsvis kommer att driva 10Gb som ny konsumentstandard.
c) Switch 2. Kopplar till punkt a) ovan. Switch är den största spelkonsolen, och om Switch 2 är attraktiv för allmänheten kommer den att bilda ny baslinje för nya spel fram till åtminstone 2030. Det innebär måttliga hårdvarukrav på majoriteten av nya spel, och därmed frihet för privatPC-branschen att vara kreativa med nya designer, måttligt prissatta system som kan bygga volym, osv.
d) LPCAMM/CAMM. En ny minnessockel, som lånar sig till expanderbart strömsnålt minne och bredare bussar. (En CAMM är 128-bitar bred. Inga fler stympade laptopAPU:er med 64-bitars minnesbuss…..)
e) TSMC 3NE. Framför allt FlexFin som kan ge resultat på SoC-nivå. Skall bli spännande att se hur det faktiskt kommer att användas.
f) Att sequelitis dör i spelbranschen. Dyr spelproduktion -> säkra kort -> uppvärmda versioner av samma IP om och om igen, nu med fler "mikro"-transaktioner. (Det har gått så långt att man nu helt oförblommerat släpper remasters av gamla spel. Vilket trycker på mina nostalgiknappar tills jag reflekterar över att det innebär att ett nytt spel inte gjordes istället.)

Man kan alltid hoppas.

Av EntropyQ3
Skrivet av Joppis:

En annan kul grej relaterat till iGPU är att AMD's 780M är certifierad för Autodesk Fusion 360 (CAD-mjukvara).

Om jag fick önska mig något för 2024 så vore det att Sweclockers även hade ett prestanda-index för inbyggd grafik

Det verkar vettigt.
Att köra tester med "allt på ultra" kanske (?) hjälper till att driva försäljningen av dyra diskreta grafikkort, men det kommer inte att hjälpa försäljningen av system med inbyggd grafik. Det skulle inte gynna någon att testa dem under samma premisser (OK, nvidia).

Vad kan vara en rimlig, enkel, standardinställning över olika titlar? Även om slutanvändaren antagligen justerar grafikinställningarna själv, behöver ju Sweclockers ha en rättfram standard. Allt på lowest? Någon medelinställning? Om de inte standardiserar på absolut lägsta, så får de hitta en vettig medelinställning på respektive spel i testsviten. Verkar i och för sig inte ogörligt.

Vilka titlar skall testas? Vete fasen, men nuvarande testsvit verkar mest handla om att spelet skall vara tungdrivet, även om det inte är någon nackdel om det spelas av någon. Kanske vore det vettigt att låta sig inspireras av Steams most played lista. Det är ju spel som faktiskt spelas, och som därmed förmodligen är relevanta för den tänkta kundkretsen.

Integrerad grafik är en av de trender som kan tänkas driva försäljning. Det har skett en hyfsad utveckling över tid, bandbredd är väl den uppenbara begränsningen, men det finns ju lösningar på det också om marknadssegmenteringen tillåter. Det råder ingen tvekan om att spelprestandan redan täcker in de flestas behov, nu handlar det om att göra segmentet tillräckligt attraktivt - en lite annan grej.

Av EntropyQ3
Skrivet av Jacob:

Varför? Ekonomi, så klart.

Tweakers har alltid varit den större sajten med ett större community (läs: forum), jag skulle vilja jämföra dem som en motsvarighet till SweClockers. Hardware.info fokuserade betydligt mer på tester, men i realiteten var det lite som skiljde de båda åt. Det är dessa två komponenter som konsoliderats. För oss som varit med bakom kulisserna och pratat med personer bakom sajterna har det snarare framstått som konstigt att de fortsatt drivas parallellt.

Ekonomi, så klart.
Men det är ju den som inte är så lätt att penetrera från utsidan.
Och från mitt perspektiv är Hardware.info den sajt som producerat något av intresse. Folk som gafflar med varandra på forum istället för IRL är kanske intressant för dem själva, men knappast någon annan.

Det antyder ju att forumtroll är intressantare för annonsörer än hårdvaruentusiaster.
Någonstans i den här nyheten gömmer det sig ett intressant köttben av information. Om det bara rör den enskilda publicisten är det inte så mycket att bry sig om, men om det rör branschen bredare kan det vara matnyttigt.

Av EntropyQ3
Skrivet av Jacob:

Det här hade legat i korten länge inom branschen och blev officiellt för omvärlden redan den 27 november förra året, var även flertalet internationella medier som skrev om detta då. Så plötsligt var det inte.

@Sysop @Edvin-89 @Olof_von_Knorring @justabit @anders190 Korta svaret är så tråkigt som att de inte längre ser någon mening att driva Tweakers och Hardware.info parallellt med varandra. Det fanns skäl till att fortsätta med det efter förvärvet av Hardware.info, men sedan några år har det aktivt arbetats med att föra sajterna (och deras respektive community) närmare varandra.

Fast - det är ju det korta svaret. Den egentliga frågan är ju varför de vill slå ihop sajterna (och varför det är Hardware.info som får stryka på foten). Det är ju inte så att publicister inte kan äga publikationer med närliggande eller helt identiska teman.

Av EntropyQ3
Skrivet av anders190:

Stora frågan är vad de tror på nederländska versionen av Flashback.

Rätt udda att ingen anledning ges. Enda jag kan tänka på som inte är jämförbart här var när Kyle Bennett lämnade HardOCP för Intel och sidan har inte varit sig lik sedan dess. Trist för de drabbade oavsett svar eller ej.

När Anand lal Shimpi sålde Anandtech till en publicist ändrades sidan drastiskt. Från att vara ägd och driven av en teknikentusiast som ville veta och rapportera om datorteknik med kunniga medarbetare, till att vara ägd av ett publiceringsföretag som köpt en publikation med en viss läsekrets och ett visst annonsunderlag, som skulle generera ett överskott enligt mall. Ett sätt att se till det om annonsintäkterna inte ökar snällt är att minska på omkostnaderna. Det har inte varit något framgångsrecept för sidan.

Människor, individer, spelar roll.

Av EntropyQ3

Aktieägare vill se ökat värde på investeringen/ökad avkastning. Beroende på hur en styrelse värderar framtidsutsikterna för (en del av) verksamheten, kan de ha åsikten att den inte är värd att driva för att den aldrig lär generera tillväxt.

Det som drar in pengar till publicerare är annonsering och ersättning/betalning för "tjänster". Det kan naturligtvis vara så att trafiken minskat, och att intäkterna därmed sjunker och att ägaren därför vill lägga ner. Inte någonting att hymla med å andra sidan. Det kan vara att ägarna vill att de skall överge webb-text formatet till förmån för videoproduktion, och att det inte passar med de anställda. Det kan vara att deras huvudman har tagit emot en rejäl dos pengar av någon aktör i gengäld för positiva och entusiastiska omdömen, och att det gör att verksamheten känns meningslös för dem som faktiskt skall producera artiklar. De individerna kan tycka att det är bättre att lägga ner och gå vidare med annat i livet än att ägna sig åt att vara vilseledande marknadsföring.

Om de fortfarande tar emot ersättning från sin ägare/arbetsgivare är de inte nödvändigtvis fria att säga vad de vill om situationen.

Av EntropyQ3

Försäljningen är avslutad.
Tack för visat intresse!

Av EntropyQ3

Glömde skriva - kommer att komma till skott inom de närmaste dagarna. 🙂 Förstår att det kan bli lite bökigt med nyårshelgen, men jag skall försöka vara så där flexibel och härlig.

Det vore vänligt om ni ville säga om ni bor i närområdet, det är ett plus.

Av EntropyQ3
Skrivet av GreyWilk:

Tror faktiskt snarare det handlar om att försöka få tillbaka spelare som tappade intresset i säsong 1 (eller innan).
De har ju faktiskt gjort ett lyft iom säsong 2 med både content och QoL så att få spelare som lämnat att testa igen är absolut värt ett försök, tror jag.

Vad tycker Du att de ska göra för att göra Dig nöjd?

Frågan har ett enkelt och entydigt svar: offline play.

Jag har spelat alla Diablospel sedan det första. Gillar att bygga nya karaktärer och smaka på gameplay. Inte intresserad av att visa digital swag för andra spelare, för mig är spelserien en rekreation, och jag höjer skärpa och närvaro i spelet genom att alltid spela hard core. Har funkat riktigt dåligt i D4 då mina karaktärer har dött pga serverglitchar om och om igen. (Dvs oberoende av andra problem som att dö av off screen attacker.)

Det är ett OK spel för en första genomspelning (men obegripliga story-hål i fyran).

Av EntropyQ3

MSI RX 6700 XT Mech 2X

Säljer mitt MSI RX6700XT Mech 2x, aktuell modell. Inköpt på Inet för ett år sedan, låda, antistatpåse osv finns kvar, se bild.

Trevligt kort om man vill ha ett med någorlunda nätta dimensioner, och prestanda och features lite drygt innevarande konsolgeneration. (Dvs framtidssäkert till 2027-2030 ungefär.) Rekommenderar och har kört undervolt och underklock till en kostnad av ca. 5% prestanda och sänkning av strömförbrukning med ungefär 30%, för tyst och sval gång i alla kabinett.

Säljer helst direkt, har tråkiga erfarenheter av online köp/sälj. Bor i Lund.
Kortet kan naturligtvis skickas men då får vi hitta en bombsäker setup. Förbehåller mig rätten att välja köpare men har inga egentliga preferenser utöver lokal försäljning. (Kan demonstrera funktion hemma om så önskas.)

Prisstart på 2700:-.

Läs hela annonsen här

Av EntropyQ3
Skrivet av mAster9:

Blizzard dubblar drop rate för uber unika från Duriel fram till 8:e jan.

Och detta, i ett nötskal, är problemet.
När Blizzard skall försöka tillfredsställa spelarna väljer de att kasta ett ben åt spelarkategorin som ser att slå ihjäl samma boss om och om och om och om och om igen i hopp om en bra drop som ”gameplay”.

De ändrar värdet på en variabel i koden. That’s it.
Det är så fruktansvärt fattigt.

Av EntropyQ3
Skrivet av mpat:

Har också funderat i de banorna, men… AMDs G-serie stödjer ju LPDDR5 (eftersom kislet är från bärbara), och LPDDR5X har demonstrerats upp till 9.6GHz (effektivt). Det är 50% mer än vad de har idag. Lägg till att de bärbara har en lite mindre L3$ - fortfarande bara 16MB på de senaste - och inget staplat minne. En ökning på något av de områdena är mycket lättare att åstadkomma, kan ge stora vinster (se bara på Infinity Cache i RDNA2) och kräver ingen ny sockel. De har 12 CU RDNA2 idag. Om vi antar att dessa inte flaskar alltför hårt på minnesbandbredden, så räcker LPDDR5X för att hålla 18CU mätta. Det är mer än en halv Radeon 7600, inte alltför illa pinkat. Jag tror helt enkelt inte att AMD tycker sig behöva mer än så innan 2026, så det blir nog ingen bredare buss förrän 2026.

(Detta sagt så har erkänt mesiga Xbox Series S ungefär dubbla den minnesbandbredden för att mata 20CU, så mer minnesbandbredd hade ju inte skadat någon. Tror dock att det blir större cache innan bredare buss.)

Om vi pratar om kretsar som skall kunna tas i direkt bruk i befintliga designer/socklar, är tveklöst mer cache vägen att gå. Det sagt, om ryktena om AMD Strix Halo talar sanning, så skulle den stödja 256-bitars buss. Enligt ryktena. Vete tusan förstås om det för det första stämmer, och i så fall om den någonsin kommer att levereras utan fastmonterat LPDDR5(x/t). Den borde i så fall kunna prestera någonstans mellan en RX7600 och en RX7700. Det räcker långt…

Apples M1/2/3Max använder ju 512-bitars buss mot RAM, och AMDs spelorienterade konsolSoC:ar har ju haft 256-bitars bussar länge (och är billiga), så en utveckling mot bredare bussar mot tätare kopplat RAM verkar rimligt för framtiden. Skulle ändå gissa att AM6 kommer att bli 128-bitars buss mot DDR6. Segmentet är konservativt. (LP)CAMM är bredare, och skulle kunna ha fördelar inte bara i laptops. Men fan trot till AM6.

Av EntropyQ3
Skrivet av Udihow:

CAT5? Om du ska göra det själv.

Annars finns det ju sådana här:
https://www.webhallen.com/se/product/252307-Deltaco-UTP-Cat6-...

Har exakt den. Lättdragen, och man kan klistra den flata sida effektivt med dubbelhäftande tejp.

Av EntropyQ3
Skrivet av HazZarD:

Fast nintends spelutbud är enormt det kan ingen steam deck ersätta. Valve har sagt att en steamdeck 2 ligger väldigt långt bort i tiden.

Det finns nog ingen större anledning att komma med en ny SD förrän tidigast när LPDDR6 är i massproduktion och åtminstone TSMC 3E är i massproduktion och Apple är på väg att lämna noden (vilket frigör kapacitet och sänker priset). Tidigast om ett par år alltså, och då kan man kanske hoppas på en faktor två generellt + nya features. Vilket inte vore så tokigt! Men det är inte läge att hålla andan precis.

Av EntropyQ3

Gissningsvis handlar det om DDR6, som i det senaste jag sett nu skall komma till konsumenter 2026. De har ingen större anledning att byta sockel innan.
Försåvitt inte de vill tillåta bredare buss för att kunna mata kraftfullare integrerade GPUer.
En spännande variant på det hade varit om de hade börjat stödja LPCAMM (som är 128-bitar brett per sockel). Skulle vara lysande för små PC.

Av EntropyQ3
Skrivet av Eclipse:

Nej, men det är oftast Sony och deras fans som gapar om MS och deras sätt. Det är ju inte direkt så att Sony är oskyldiga själva.

Men slutsatsen måste väl rimligen vara att det inte gynnar konsumenterna att Sony och Microsoft köper upp de stora publicisterna/spelstudiorna? Hela poängen är ju att blockera användare av andra plattformar från att kunna spela spelen. Min hypotes är att detta i längden kommer att gynna de utvecklare och publishers som är oberoende. De har helt enkelt en större adressable market.