Inlägg

Inlägg som emilgf har skrivit i forumet
Av emilgf
Skrivet av Soir:

Det låter som att du har strul med din DNS-server.

Ge datorn en annan DNS-server, typ Googles, så bör det fungera igen!

Tjenare! Jag använder redan Googles DNS... Har även provat att ha den på auto-inställningar. Samt göra diverse flush-dns commands osv.

Av emilgf

Internet ballar ur, kommer endast åt google, facebook VOIP, steam.

Som titeln lyder, när som helst när datorn är på kan det plötsligt inte gå att komma åt några andra sidor än google och youtube. Discord/ts3 och steamchatten samt online spel fungerar fint. Men får upp i chrome att anslutningen är avbruten till alla andra sidor.

Kan heller inte se bilder i discord tex som skickas trots att rösten fortfarande fungerar. När detta händer behöver jag starta om datorn för att det ska fungera igen och sällan även dra datorn på ström.

Någon som har någon idé?

emilgf

Av emilgf

En japan.

Av emilgf
Skrivet av kevvs:

PHP har en funktion som kallas för echo.
Du använder echo enligt följande:

<?php // Set variable $var = "text"; // Print variable echo $var; ?>

Skrivet av iXam:

Jag förstår att du vill få allt serverat på ett silverfat men då kommer du inte lära dig något.

http://php.net/manual/en/language.variables.php
http://php.net/manual/en/language.constants.php
http://php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php
http://php.net/manual/en/function.echo.php

Läser du detta kommer du (troligtvis) kunna lösa allt själv.

Tack så väldigt mycket båda två!

Av emilgf
Skrivet av kevvs:

@emilgf
Är detta korrekt?
Produkt #1 kostar x kr, tillägget är 55kr multiplicerat med 50?

<?php // Constant define("TILLAGG", 55); // Variables $units = 50; // How many? $product1 = 100; // Price for product 1 $total1 = ($product1 + TILLAGG) * $units; ?>

Hur skriver jag detta i kod så att det printas ut?

Dvs att det står vilken produkt som är vald, antalet (50) och sedan totalpriset?

Av emilgf
Skrivet av kevvs:

@emilgf
Är detta korrekt?
Produkt #1 kostar x kr, tillägget är 55kr multiplicerat med 50?

<?php // Constant define("TILLAGG", 55); // Variables $units = 50; // How many? $product1 = 100; // Price for product 1 $total1 = ($product1 + TILLAGG) * $units; ?>

Det där ser lämpligt ut.

Exempel:

Vara kostar 100 kr.
"Moms" 55 kr per vara.

Total = "vara" * 100 + "Moms" * 100.

Av emilgf

PHP kalkylator med constants

Hej, behöver hjälp då jag verkligen inte kommer på hur jag ska skriva koden. Har själva upplägget i skallen och förstår vad jag vill få fram för funktion, men kan inte få ut det i kod på ett vettigt sett.

Det jag vill åstadkomma är följande:

Jag har tre olika varor, pristillägget per varje vara är ett fast pris på 55 kr och jag vill räkna ut vad priset för 50 likadana varor blir.

Detta ska ske med hjälp av konstanter och variabler.

Hjälp uppskattas!

Hälsningar
Emil

Av emilgf
Skrivet av Keffy:

Hej. Jag brukar vara på 9gag på min note 4 och gillar att spara roliga gifs och bilder. Förr så sparades alla gifs som .gif och de började om automatiskt när jag kollade på dem men nu så sparas de som ett vanligt fimklipp. Vet någon hur man ändrar detta till gif igen?

Det som tidigare var GIF's på 9gag är nu .mp4, det är det formatet de är på sidan.

Av emilgf
Skrivet av Efta:

Precis som du skriver, även om ett skott rakt i hjärtat totalförstör det, finns det självklart redan syrerikt blod i hjärnan och det är alltså teoretiskt möjligt att den skjutna kan vara vid medvetande ett par sekunder innan detta syret är förbrukat och allt tryck har försvunnit. Hjärnan kvävs sedan inom loppet av ett par minuter där personen mycket väl kan få syresatt blod till hjärnan med hjälp av modern medicinkonst, dock rör det sig om ytterst lite tid och vad hjärnskador berör lämnar jag till någon bättre bildad. Men teoretiskt möjligt. Men då kommer vi till elefanten i rummet, hydrostatisk chock. Teorins vara eller icke vara lämnar jag därhän, men det går inte komma ifrån att effekten är tämligen väldokumenterad. Det är alltså fullt möjligt att trycket som skapas av kulan kan skapa stora skador på CNS även i fall där CNS ej har blivit träffade av kulan.

Polisen använder snabb och lätt hålspetsammunition (Speer gold dot för övrigt), som expanderar väldigt fort när den träffar. När kulan expanderar så "lämnar" den över sin rörelseenergi i kroppen vilket ger ett ohyggligt sår. Det är fullt tillräckligt för att trasa sönder ett hjärta utan några som helst problem. Att den expanderar så fort gör också så att risken för tredje person minskar, istället för att gå rakt igenom som den gamla ammunitionen (m/39b) så stannar kulan oftast i kroppen.

Att folk som blir skjutna i hjärtat överlever handlar antingen om a) att kulan inte träffar hjärtat helt eller b) att sjukvård finns väldigt nära till hands. Troligtvis en kombination av båda.

https://i.ytimg.com/vi/-Y1FSALX5SU/maxresdefault.jpg

Det finns både ben och muskelvävnad som kulan ska gå igenom innan det når hjärtat, så det är mycket stor chans att det inte går in med full kraft till hjärtat, dvs att kulan ej sliter sönder det.

"Ytterst liten tid", om personen skulle vara 10 m ifrån polisman tar knappt 2 sekunder att nå fram till polismannen. 3 sekunder och GM har hunnit hugga ner polismannen. Ett skott i huvudet/lårben(personen kan ej gå)/ryggmärg är det enda man kan lita på ska stoppa en gärningsman direkt, och även detta medför undantag.

Av emilgf
Skrivet av lacrits:

Får du ett skott i hjärtat så dör du i 99% av fallen inom sekunder. Det är tvärstopp där.
Får du ett skott i huvudet så kan du överleva, beror på hur skottet tar och om det går genom skallbenet in till hjärnan.. och hur kulan isåfall skadar hjärnan. Finns överlevare som förlorat ganska stor procent av hjärnan, typ 20-30% av vävnaden.
Ett skott i ryggraden mellan eller ovanför skulderbladen brukar också betyda tvärstopp direkt..

Har talat med polisman som utbildar poliser i självförsvar, självskydd, skytte bl.a Detta är vad han berättat för mig.

Oavsett om du får ett skott i hjärtat så har hjärnan och muskler fortfarande syre i sig, och även en del blod. Detta försvinner inte magiskt på någon sekund, speciellt inte om hjärtat slår "240 bpm" tack vare adrenalinet.

Du tror inte på fullt allvar att en 9mm kula bokstavligt talat spränger hela hjärtat hoppas jag, då hade din tanke stämt. Det blir en liten öppning. Polisen skjuter inte granater. Tänk även på att kulan sitter kvar i hjärtat och kan på så sätt sakta ner blodförlusten.

Finns flera fall där folk blivit skottskadade rakt genom hjärtat och överlevt, det finns alltid undantag.

Polisen använder expanderbar ammunition, den fastnar.

Editade mitt förra inlägg, med hänvisning till det. 10-20 sekunder räcker långt för att hinna hugga ner en annan människa, i detta fall polisman eller fler ungdomar. Värt att tänka på är också att kulan kan sakta ner blodförlusten, alltså kan i själva verkar GM överleva/hålla sig vid medvetandet även om skottet träffar hjärtat.

http://sverigesradio.se/sida/images/1637/3351336_2048_1152.jpg?p...

Av emilgf
Skrivet av FlashTec:

Hej,

Ännu en tragedi har hänt, denna gång på en skola i Trollhättan.

Men min undran vänder sig inte direkt mot hur något sånt kan hända utan snarare hur kompetent vår svenska poliskår egentligen är. Ännu en gång har en person avlidit efter skador som polisen vållat. Hur svårt kan det egentligen vara att sätta ett skott i ett ben eller någonstans där ett skott inte är dödande.

Nu kanske någon tycker att det inte är så konstigt på grund av att allt går så snabbt när det väl händer, jag köper inte den förklaringen till fullo. Hade dom skickat in mig hade jag antagligen skjutit mig i foten eller något innan jag sprang gråtandes från platsen men en polis ska väl vara tränad för att kunna avlossa ett skott i rätt riktning, en polis i detta fall ska väl kunna vara beredd på vad som händer på platsen redan innan denne kommer till platsen. Men ändå så lyckas dom skjuta någon så felaktigt att personen vid ett senare fall avlider.

Eller har jag helt galet fel?

En person som är i en liv/död händelse är troligen fullt pumpad med adrenalin. Om man får ett skott i hjärtat kan man fortsätta i ett antal 10 sekunder innan kroppen kollapsar av blodförlust.

Polisman full av adrenalin, attackerad av man som försöker döda dig, ska han stanna upp, andas lugnt och använda kornsiktet för att träffa benet, som troligen inte har tillräcklig effekt inom de närmsta sekunderna. Ifall gärningsmannen kan attackera i 1 minut efter skott så kan denna skada poliser och andra runtomkring.

En polisman i en sådan händelse siktar inte, de lyfter vapnet rakt framför sig och trycker av. Det är vad som händer när en människa är rädd för sitt liv och är tvungen att skjuta. Man tänker inte på vart man träffar gärningsmannen.

Förövrigt, även om han blir träffad i benet så kan personen dö av blodförlust, träffar du en artär så har du någon knapp minut på dig att stoppa blödningen.

Ett skott i huvudet är det ENDA som kan garantera att personens attack avslutas direkt.

***EDIT***: Om man får ett skott i hjärtat kan man fortsätta i ett antal 10 sekunder innan kroppen kollapsar av blodförlust.

Av emilgf

Hjälp med att värdera min setup.

2st 120mm EK (någon äldre modell av denna)
Pump, Laing DDC 12V DDC-1T
Reservoar, mycket lik denna. Möjligen något äldre modell.
Tillräckligt med slang för ett helt system i storlek ATX.
CPU block, dock endast med backplate/plate för AMD sockel.
4st 120mm fläktar.
1L destillerat vatten.

Så min fråga är, vad skulle man rimligtvis kunna värdera detta till?
Finns det överhuvudtaget något värde alls?

Mvh emilgf

Av emilgf
Skrivet av kansebastian:

Hejsan!

Har haft en BenQ XL2410T nu i ca 3 år, och köpte en till likadan igår på Blocket, men när jag ställer in skärmarna med exakt samma inställningar, så är det rätt så stor färgskillnad, bifogar en Imgur-länk där nere så Ni kan se skillnaden på den jag haft i 3 år och den jag köpte igår.

Ska även tillägga att han haft sin skärm i 3 år också ungefär, dock hade han skärmen på helt olika inställningar.
Är det som det har bränt in olika då kanske? att jag och han haft olika inställningar på skärmarna?
Vet inte alls hur det fungerar, så frågar experterna här på Sweclockers

http://i.imgur.com/sDIkKko.jpg

Dålig bild tyvärr, men Ni ser nog, den högra är den jag haft hela tiden, och den jag köpte igår är den vänstra, Ni ser att den är mer åt det gulare hållet på den vänstra, och min är vitare.

Är det bara och gilla läget? eller kan man göra något åt det? har även provat att återställa skärmen, och DVI kablarna är helt nya.

Tack på förhand!

Har du på "Low Blue Light" på den vänstra skärmen? Ser onekligen ut som att de inte är inställda på samma sätt...
Dels kan det vara så att det är olika färgprofiler och med det att gamman är annorlunda.

Av emilgf
Skrivet av royahl:

Ville bara passa på att tacka för arrangemanget. Alltid kul att spela med kommentatorer och livestream.
Ledsen för er som hade hoppats på en bättre final, Danksquad fick oss helt enkelt ur balans och smällde hårdare än oss på båda kartorna.

gg wp

Bra spelat, vart en rolig turnering, om än lite få matcher. Och vissa saker kunde varit bättre (server bla.), som föregående skrev, tills nästa gång hade det varit riktigt kul om ni intervjuade och tog fram info om spelare och lag!

Var verkligen kul att ni fick igång bra casting inför sista matchen framförallt, det var kul att kolla på matchen nu i efterhand och kunna lyssna på er casting!

Av emilgf
Skrivet av Hymer:

haha tokpisk fick vi på mirage, 1 runda tog vi. Vad hade ni för ranker i danksquad?

Global!

Av emilgf
Skrivet av AndersBlomdahl:

vad är +duck för fusk har aldrig hört begreppet tidigare och va händer om folk bindar det till scrollhjulet?

Rysshopp, funkade bara på 1.6 och tidigare. Går inte att göra i CSGO. Förövrigt så var det inget fel i sig att ha +duck bindat till scrollen då det krävdes mer än så för att rysshoppa.

Av emilgf
Skrivet av Kenneth:

Ja, det kommer bli som i matchmaking. alltså 2min rundor och 45sek bombtid.

Det blir enklare för oss bakom att ställa om servrarna inför varje match med förbestämda maps, och blir som sagt jämnare då alla har lika mycket tid på sig att öva. I finalen får lagen som sagt välja en egen map samt att en slumpas. Det blir ingen "ban-map" då för vi har helt enkelt inget smidigt system för det i dagsläget.

Detta är vår första CS:GO turnering, vi har inte manskapet eller kunskapen att sätta upp det likt dom större ligorna.
Jag hoppas att vi kan fortsätta med detta och göra det bättre nästa gång med hjälp av eran feedback.

På andra cuper så som tex lemondogs turnering. Då hyrde man egen server (behövs inte här) och för att banna map så skriver man bara till den man möter och bannar. Tar ju max 5 minuter.
Tänkte att det blir ju inte lika mycket tittarglädje att kolla på samma karta 4 gånger i rad.

Av emilgf
Skrivet av Spjuver123:

Men ärligt talat, Mirage som första map? sätt D2 så kommer ni få lite högre nivå på spelet (då de flesta faktiskt kör/kan denna map), synd att lag ska behöva ryka på första matchen då de får börja med en skitmap. Och nej, jag suger inte på just Mirage om det är det ni undrar, ni kan ha Mirage på kvartsfinalen..

Skrivet av Caldetron:

Du fattar väl själv vad han menar med "högre nivå på spelet"? 9 av 10 CSGO-spelare har mer timmar på Dust än någon annan map. Därav har fler kännedom om taktiker, smokes, rörelser, platser och så vidare på Dust än någon annan map. Därmed blir det också högre kvalité på matcherna och det blir roligare att både spela och titta på dessa matcher.

Så du menar att den nivån du förväntar dig av de som skrivit sina ranker (ak/dmg) etc ska ha sådan märkvärd skillnad på nivån och förståelsen mellan d2 och mirage? Om något är d2 en sådan map där man bara springer och skjuter jämt emot exempelvis mirage.

Som någon annan skrev, om den enda map man kan lägga smokes, flashes på etc är d2 så ligger man kanske inte på den nivån som krävs för att vinna?

Förövrigt tycker jag det är konstigt att inte map utgörs av veto. Iom att det ändå är så lite lag så är det bara att lägga upp en map pool och sedan banna varsin karta tills det bara är en kvar? Då blir det även mer taktik eftersom lagen får anpassa sig efter vilka kartor de och motståndaren tar bort. Båda lagen får kompromissa.

Blir om inte annat även mycket roligare för de som kollar, då det blir variation mellan matcherna.
Sedan väljer man sida genom att köra knivrunda.

Map pool:
Dust2
Mirage
Inferno
Cache
Train
Nuke
Overpass
Cbble

Av emilgf

Servern ska ha "standard competitive-inställningar". Menar ni att bomb timer är 45 sekunder då, alltså som matchmaking eller 35 sekunder som på riktiga matcher?

Av emilgf

Någon som upplevt märkvärdig skillnad med nya drivrutinen?