Inlägg

Inlägg som maverick661 har skrivit i forumet
Av maverick661
Skrivet av Xenir:

Jag har rent mjöl i påsen så jag kan skratta åt er andra som har en tår i ögat.
BWHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HA...HA...HA

"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."
-Benjamin Franklin

Du, precis som alla andra, kommer i förlängningen att förlora på att staten får större möjligheter att övervaka vem du är och vad du gör. I samband med att man röstade genom FRA-lagen så blev det förslaget kritiserat enormt just för att det i förlängningen kunde leda till mer övervakning av individen och nu är vi där, och det kommer knappast stanna där heller.

Problemet med svensk politik, och i stort sett all politik i västerländska stater, är att vi har typen blandekonomi vilket har en riktigt obehaglig baksida. Regeringen i en demokratisk stat ska ha som uppgift att skydda det fria ordet, demokratin och den enskilde individen men när de får möjlighet att leka affärsmän så får affärsmän också möjlighet att leka politiker. De gör då varandra tjänster som bara delvis hjälper den enskilde. Hetsen mot fildelarna bottnar i att skydda arbetstillfällen, och nu får vår frihet lida för det. Med andra ord så gör de i det här fallet mediaindustrin en tjänst för att säkra arbetstillfällen för en del ur befolkningen, så att deras välfärd inte skall försämras. Detta kan avhjälpas genom att mediainstruin satsar sina miljarder i ny teknik, effektiviserar och att de pressar priserna, precis samma regler som för alla andra industrier.

I min mening så är EU bara en diktators, typ Hitler, Stalin, Mao m.fl. våta dröm. Det är bara ett sätt att försöka kontrollera folket så mycket som det bara går. Det förenklare inte så mycket som det kostar och stjälper för gemene man.

Av maverick661

Om du kollar i enhetshanteraren, är då nätverkskortet installerat?

Av maverick661

Du har samma typ av dator eller?

Av maverick661

Måste ju säga att allting såg riktigt jävla stilrent ut! Helt perfekt mängd grejer, och var sak på sin plats!

Av maverick661
Skrivet av skogsvilden:

Opera kopia

Håller med, känns väldigt lik Opera.

Av maverick661
Skrivet av ggustavsson:

CPU-Z rapporterar inte minnes volten, många andra program gör det inte heller, så du kan lita på bios i ditt fall,
Däremot ger många program info om vad som finns i minnets SPD det är nog där du tittar, SPD är ett litet chip på minnesstickorna där auto inställningarna hämtas ifrån.
Ska nämnas att PC8500 minne alltid går i 800Mhz eller 667Mhz med auto, och aldrig på 1066, med undantag om det finns även EPP och motsvarande moderkort som klarar hantera EPP

Är medveten om att man måste ändra timingarna för att köra i 1066mhz, prövade men detta gick inte då ja kör 4 stickor istället för 2. Men minnena klarar ändå 1066, och skall då köras i 2.2v vilket gör att jag antar att de klarar att köras i 2.1v vid 800 mhz. Du har helt rätt i att ja kollar på SPD, vilket säkert kan vara felaktigt av mej då ja inte är helt hemma på datorer.

Har nu kört samtliga 4 stickor i 2.1v och det är helt stabilt. Frysningarna i windows och i spel har försvunnit helt och jag kan använda bänkningsprogrammen utan problem nu.

Hoppas att detta kan hjälpa någon annan! Tar dock inte på mej något ansvar för vad ni gör..

MVH

Av maverick661
Skrivet av Guteklockaren:

Undrar om inte det är Asus special, inte många siffror stämmer som står i bios när man kollar med andra program som Hw Monitor eller cpu-z t.ex.

Möjligt att du har rätt, men i detta fall står det 1.8v i både hwmonitor och cpuz om ja kör på auto och om ja ställer den på 2.1v.

Skrivet av Daniel H.:

Hade liknande problem på min gamla dator, tog bort ett av minnena så funkade det, samma sak på nya datorn och tog bort ett minne så funkade det. Kör minnena i rätt specs, spelar ingen roll. Förstår inte varför minnen ska vara så krångliga.

Får se snart om du har rätt. Körde precis 3 stickor i 2.1v både i SC2 och 3dmark06 felfritt.

Känns halvsurt att ja bytte grafikkort i onödan vad de verkar, men håller man på för sällan så glömmer man hur man ska gå till väga Kommer nog ha rätt kul med de nya kortet ändå, så man får väl se det så antar ja.

Av maverick661

Enligt kingston ska de ligga i 1.8v om man kör dem i 800mhz vilket jag gör, och det har ju inte fungerat.

Iaf.
Kollar jag i bios ligger spänningen på 2.1v precis som ja har ställt in det på, men kollar jag med cpuz och dylika program ligger de på 1.8v. Funderar på om de har någon form av spänningsregulator som anpassas efter vilken timing man kör minnena i? Om så är fallet så måste ju ökad spänning vara en fördel då risken för spänningsfall minskas.

Funkar iaf helt stabilt just nu. Har dock inte monterat tillbaka de två andra stickorna ännu.

@ jimmy_pimmy: Tror inte att minnena kommer ge upp i första taget. Större risk att ja knäcker hårdvara om ja låter skiten fortsätta att frysa med korta sporadiska mellanrum än nu då allting lirar stabilt. Även om livslängden blir kortare på minnena så måste de ju vara bättre än att ja inte kan använda datorjäveln ö h t. Håller du inte med?

Av maverick661

Har nu plockat ut 2 av fyra minnen och ökat spänningen från 1.8V som är auto till 2.1V. Kan nu spela SCII problemfritt och köra 3dmark06 felfritt med ganska tillfredsställande resultat. Ska tillägga att problemen kvarstod när jag bara plockat ur stickorna, däremot när jag ökade spänningen så fungerade alltsammans bättre.

Jag har läst runt lite och förstått att både Vista och Windows 7 har haft lite problem med minneshanteringen för vissa. Har också pratat med kompisar och vad det verkar så är det de som kör med fler än 2 stickor som har problem, oavsett om vi pratar ddr2 eller ddr3 eller storlek på stickorna.

Kommer montera tillbaka en sticka i taget och fortsätta köra på högre spänning. Får se om problemet återkommer helt enkelt. Skulle ökad minnesspänning vara lösningen på problemet för mej kommer jag att öka spänningen på minnena i farsans dator också.

Kanske man kan urskilja någon form av mönster tillslut?

MVH

Av maverick661

Någon som skulle kunna ge mej en kort guide över hur jag säkrast flashar bios?

Sist jag gjorde det så gjorde jag det genom något program i windows. Kortet blev ostabilt efter det, och har läst att detta inte rekommenderas av dem som håller på. Bytte moderkort efter det.

Av maverick661

Ska göra det. Det där med att uppdatera bios känns inte roligt måste jag erkänna, alltid skit nojjig över det. Spelar det någon roll i vilken PCI-E sockel jag monterar grafikkortet?

Inatt läste jag om någon funktion kallad TDR, och många har tydligen problem med att den funktionen jävlas. Skulle gärna vilja pröva programmera bort den funktionen för att se om systemet blir stabilare, någon som vet hur man gör?

Körde vista förr och hade ett liknande problem där, och då kunde man ta bort några registernycklar vilket löste problemet. Många menar på att de tyder på hårdvarufel när TDR börjar jävlas på det här viset, men när folk kör XP försvinner problemet tydligen, vilket i mina ögon tyder på att den där funktionen är äckligt överkänslig. Även om BSOD inte känns roligt, så är de fan så mkt enklare att felsöka om man får en verklig felkod än om allting fryser till hela jävla tiden utan att lämna någon tips till orsak efter sej.

Ska tillägga att ja hade annat moderkort, annan processor och andra minnen när ja körde vista, dock så hade ja mitt 4830 i den också. Men nu har ja inget av skiten kvar och problemet existerar ändå. Farsan har även han samma problem på sin dator, och den är inte mer än 3 månader gammal.

Ska pröva köra på enbart 1gb ram idag (läst om några som prövade detta och allting blev stabilt), samt ställa upp volten till 2v från 1.8 på dem och se om de löser något. Mest troligt inte befarar jag dock.

Kan det vara nätenheten som inte räcker till? Har kollat hwmonitor och då ligger spänningen t o m någon mV högre än de ska på allting, utom processorn.

Av maverick661

Tänkte att jag skulle pröva köra 3dmark06 för att stressa kortet lite. Så att ja får se lite temperaturer. Hamnade kring 50 grader även nu, och programmet hängde sej redan i första testet och då fick jag ett felmeddelande om dels ATIs jävla drivrutinsjävel och sedan säger 3dmark IDirect3DDevice9:: Present failed: Device lost, va fan nu det betyder.

Dyra saker kommer att gå sönder snart...

Av maverick661

ATI drivrutiner som jävlas?

Tjena!

Håller på att få ett frispel på datorn. Har länge haft problem med att den hänger sej när jag sitter i windows, den liksom fryser till och sedan kommer den igång igen och då står det något i stil med ATI drivrutinen har gett upp och återställts. Problemet har varit bra länge, och det har inte spelat någon roll om ja har uppdaterat drivrutiner till grafikkort eller moderkort. Det har heller inte hjälpt att formatera. Kör alltid driversweeper när ja ska uppdatera drivrutiner dessutom.

Förra veckan beställde jag StarCraft 2, och man såg ju fram emot att få spela. Formaterade datorn alldeles före installationen av spelet, då ja ville vara säker på att allt skulle fungera riktigt. Installerade senaste drivrutinerna till moderkort och grafikkort, tagna från tillverkarnas hemsida. Installationen av spelet gick precis som den skulle. Men när jag ska spela så hänger sej datorn bara nån sekund från det att jag startar en bana. Aldrig i menyerna, dock fryser det till även där i någon sekund. Problemen i Windows blev värre och jag tänkte att nu jävlar är grafikkortet rökt. Dåvarande kort var ett Sapphire Radeon HD4830, men beställde ett nytt som är monterat nu; ett Powercolor Radeon HD5850. Problemet i spelet kvarstår dock, fryser till nån sekund nu och då i menyerna och sedan när banan startar så hänger sej skiten bara några sekunder in. Min slutsats är att ja har två grafikkort som är felfria och att konflikten ligger någon annan stans. Var ska ja börja leta fel?

Körde Bluescreenview med förra kortet, efter att ja fått BSOD för andra gången (ska tillägga att de är jävligt sällan detta händer, vad som är mer vanligt är att skärmjäveln blir svart och eftersom att de är en samsung skärm så börjar man se hur den flippar mellan digital och analog signal en kort stund tills den ger upp helt och förblir svart, enda åtgärd är att starta om datorn). Programmet indikerade på nån jävla konflikt med nånting som rörde DX, och när ja läste om detta på internet var det ett antal som menade på att grafikkortet var väck, därav nyköpet. Ställer mej ju tveksam till detta nu då det händer prick samma sak med nya kortet.

Har kört GPU-Z 0.4.4 med båda korten och med 4830 kortet så var det kärnan som blev varmast, och den låg då på 58 grader som allra mest. Allting annat var ungefär 10 grader svalare. Med 5850 kortet så kan jag tyvärr inte se vad som blev varmast, men de är temp 2 som ligger på 44.5 grader. De andra två temperaturna man kan se ligger ganska lika. En sak jag har noterat är att klockfrekvensen går ner under de perioder som spelet fryser när banan väl är igång. Är det powerplay-funktionen som spökar? Prövade på 4830 kortet att stänga powerplay, genom att ändra klockfrekvenser i något text dokument. Detta hjälpte inte på det åtminstone, och jag har ingen större lust att jävlas med ett kort som jag har haft i min ägo i en jävla dag.

Hittade på någon sida att man skulle skriva in något för att programera ett tak för fpsen i menyerna, vilket är gjort. Har också hittat något om att man ska ställa in shader på low, vilket ja har prövat. Har prövat att ställa när grafiken helt och hållet och ja har suttit och testat lite olika andra kombinationer..
Ingenting jag kan komma på hjälper och därför vänder jag mej hit.

MVH

EDIT: Kom på att jag ska lägga in vad jag har för grejer i burken.

Moderkort: ASUS M4A79 Deluxe
Processor: AMD Phenom II 955 BE
Minnen: Kingston DDR2 HyperX PC8500 4GB
Grafikkort: Powercolor Radeon HD5850
Ljudkort: Creative Soundblaster Audigy SE
Nätagg: Corsair VX 550W

Ingenting är klockat.

Av maverick661

Yes. Det är telias tjänst jag syftar på. Modemet har ju ett antal utgångar, där en är för bredbandet till datorn, en för tv och sen är resten till nått annat. Frågan är ju om de finns något märke som stödjer detta utöver Zyxel. Förstår inte vad du menar med 24/1 och 24/3? Men de stämmer säkert att i stort sett alla modem idag klarar 8mbps. Det vi använder nu är ju snart 8 år så.

MVH

Av maverick661

Internetuppkoppling fungerar sporadiskt

Tjena.

Ber först och främst om ursäkt ifall ämnet har tagits upp tidigare; sökte men då jag inte hittade nått ämne som behandlade samma problem som mitt eget efter 3 sidor så tog mitt tålamod slut.

Iaf.

Har stora problem med internetuppkopplingen här hemma.

Saken är den att helt plötsligt så lägger internetuppkopplingen ned. Övriga nätverket funkar kanon.
Har 3 stationära datorer, 1 bärbar och 1 PS3 inkopplat. Utöver det består nätverket av en netgear router typ WNR834bv2, en netgear switch typ FS605 och ett silvrigt Zyxel P-660H-D1 Tripple play modem.

Har ringt Telia och gjort det dom föreslagit, kopplat bort router osv. De har mätt och allting är riktigt från deras håll, så de är mest troligt modemet, vilket även Telia's support trodde..

Har haft samma erfarenhet med ett likadant modem tidigare, så ja var ju förberedd på att de var modemet även denna gång.

Den gången jävlades ja bra länge i hopp om att få det att fungera, men löste problemet genom att plugga i vårt gamla svarta Zyxel-modem (tror även det är ett p660 tripple play, dock för 2.5 mbps) tills ja hade tid att köpa ett nytt silvrigt (Telia's supports förslag, vilket fungerade). När ja satte i det nya så fungerade detta bra i ett halvår.

Samma problem igen, samma åtgärd igen. Bort med silverskiten och dit med det svarta långsamma fanskapet, som dock intressant nog fungerar snabbare nu än vad det silvriga gjorde på slutet.

Nu har jag lessnat då jag avverkat ett svart Zyxelmodem för ett antal år sedan (fick då det jag har inkopplat nu från Telia gratis) och två silvriga. Jag får nog ett nytt på garanti om jag åker in till Telias butik. Men jag vill ju inte behöva byta ett till vintern också, så man funderar ju på att skaffa något annat märke.

Någon som har nån idé om ifall de är något annat som fallerar eller om det helt enkelt är så att Zyxels grejer är skit? Någon som har något förslag på ett annat modem som klarar bredbands tv och 8 mpbs uppkoppling?

MVH

Av maverick661

Problemet är troligen löst nu. Ett minne var trasigt. Då jag försökte starta datorn med enbart det i så fick jag ingen bild, medan det andra fungerar utmärkt.

Av maverick661
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeDuke
Jaha det va därför..
Hur som helst så måste allt handla om en drivrutin då det endast händer när windows laddas in. Du kan testa att få en blåskärm med felkods info istället, genom att slå av starta om automatiskt.

Jag får inga blåskärmar. Att slå av automatisk omstart vid BSOD var bland det första jag gjorde.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ladytech
Ett tips jag sett många ge tidigare för att kolla ev minnes problem är att köra med en minnessticka i taget.
Se om problemet kvarstår el försvinner.
Sen byta o stoppa i den andra o köra ett tag o se vad/om något händer.

Jo, det är en sak jag har tänkt på att pröva också. Dock så oroar jag mej mer för hårddisken.

Av maverick661
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeDuke
Jag tänkte inte mycket på det förut men nu har jag börjat fundera på vart du hittat drivrutinerna för grafikkortet?
Catalyst 9.12? Har du kunnat installera den överhuvudtaget? (borde blivit varningar från windows 7)
Den är från Januari 2009, innan ens windows 7 släppts officiellt.

Den senaste för windows 7 är 10.1 som du hittar här, Radeon Driver

Jag har laddat hem dem från http://ati.amd.com/products/catalyst/index.html och sedan så har jag haft dem kvar på en av partitionerna i min egen dator, där jag har 9.8, 9.9, 9.10, 9.11, 9.12 och 10.1.

10.1 är installerat i burken nu, men felet kvarstår.

Förövrigt så står '.12' i 9.12 för den 12:e månaden och '9' står för 2009. Så de släpptes alltså i december 09 och inte i januari.

Jag tror inte att det har med drivrutinerna att göra då det inte funkar i felsäkert läge heller. Jag är rätt säker på att det har med hårddisken eller minnena att göra. Skulle uppskatta om nån kunde tipsa om gratis program för att testa hårddisken så ska ja köra memtest86 för att testa minnena.

Av maverick661

Datorn jävlas ännu. Den funkar helt perfekt om man väl kommer in i windows, men den hänger sej eller startar om sej när den håller på att ladda OS. Så jag frågar igen, vad ska jag kolla på?

Processorn är testad i OCCT med bra, låga temperaturer.
Nätaggregatet sa inte ifrån när processorn låg på max i OCCT så ja tycker inte att de ska vara det heller.
Minnena och hårddisken har ja inte testat än. Något annat som är värt att ta en titt på?

Av maverick661

Problemet är inte att processorn överhettas iaf. Den ligger på 25 grader vid varje startförsök. Det högsta jag har mätt upp den i är 36 grader i OCCT 3.1.0, kört i en halvtimme.

Kan ju vara drivrutinerna till moderkortet förstås. Men det känns ju konstigt att tillverkaren skulle skicka med en skiva med defekta drivrutiner. De ska dessutom vara gjorda för Windows 7.

De saker jag är mest inne på är nätagget, då det är precis under tiden då windows laddas som den dör, eller minnena, kan inte förklara varför men har varit med om datorer har slutat starta pga minnena, eller också hårddisken, då den tydligen kan få problem med att läsa informationen.

Men eftersom att jag inte är någon superhejare på datorer så vore det väldigt trevligt om nån kunde ge mej lösningen

EDIT:
Har nu installerat nya drivrutiner för chipset. Efter omstarten var det iaf inga problem, är ju dock tidigt att säga om det verkligen hjälpte.