Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion
Skrivet av Jockew1989:

Har väldigt svårt att se hur man som konsument skull tjäna på att köpa en sämre processor, att köpa en sämre produkt av en konkurrent är ju typ som att säga, "det är ok att ni släpper skit" vi köper ändå, de om något leder ju till skit priser och produkter, är inte en konkurrent relevant ska dom ha eld i bakenså dom skärper sig, går de under kommer de snart någon ny som kanske på alvar kan konkurera, att ha en döende konkurrent i respirator i 10 år tjönar ingen på

Men som sagt innan, nu har ju AMD helt rimliga alternativ som för många är bättre an intel, så det finns ju helt legita anledningar att välja AMD nu

Det var annorlunda förut, nu är skillnaderna inte lika stora i prestanda, jag tycker det kan vara värt att offra lite singeltråds prestanda för att få lite bättre konkurrens.
Sedan får du ju mkt bättre multicore på köpet..

Så jag hoppas fler prioriterar multicore och väljer amd.. så intel tvingas avbryta sin 10 åriga semester och sätta fart igen...

Av Immersion
Skrivet av Jockew1989:

Varför skulle någon sympatiköpa något, det är ingen välgörenhet, nu finns det ju dessutom legitima anledningar att välja AMD före intel i vissa scenarion, men att inte köpa det bästa för dina ändamål för att det står något annat på listermärket är ju bara korkat imo

Alla förlorar på det i slutändan om alla väljer intel bara för dom är några få procent bättre i vissa scenarion.. Vi har AMD att tacka för prisänkningar och att flera av intels processor modellar har tidigarelaggts. Man väljer själv vad som är det smarta valet.

Av Immersion
Skrivet av anon99339:

Haha, det kommer aldrig att ske. Amerikanerna kommer att döma så att det är till fördel för USA, vilket är att iPhone inte behöver sluta säljas.

Precis apple är lite av usas stolthet..så det blir alltid jäviga rättegångar mot dom till deras föredel.

Av Immersion

Hoppsa fler sympati köper amd nu!
Tack vare dom kommer vi se snabbare utveckling inom processorer annars kommer tiden stå still i 10 år till!

Av Immersion

@GilbertG: Hade jag besuttitet kompetensen hade jag mer än gärna gjort det, hade jag drivit sidan hade det helt klart varit en nagel i ögat för mig om sidan hade en downtime på 30 till 60 timmar per månad.

Av Immersion
Skrivet av GilbertG:

@Immersion
Och hur mycket betalar du för den här tjänsten om jag får fråga? Du tillåter ju inte ens reklam att visas på Sweclockers så det känns inte som att du kan kräva speciellt mycket. Det är inte gratis att driva en sådan här sida.

Handlar inte om pengar...Handlar om att deras backup lösning bör göras om så sidan inte går ner..känns mer som lathet att dom inte lyckas fixat detta.

Av Immersion
Skrivet av BergEr:

Har du missat hur död sidan var kring 04 före detta? Ibland var det noll kommentarer under samma tid som sidan är nere nu.
Var typ bara spambottarna som var i farten.
Hellre en timme nertid när ingen jävel är här än en till rollback som dödar flera dagar av kommentarer.

Om sidan måste gå ner för att göra en backup är detta inget mer en amatör lösning. Ingen seriös sida skulle acceptera någon down time. Alla svenskar bor inte heller i Sverige kanske jobbar utomlands eller på semester i en annan tidzon då kommer det gå ner mitt under dagen. Hur man än vrider och vänder på det blir det svårt att acceptera detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion
Skrivet av Biberu:

Orsaken till nedtiden är att snapshotet tas från vår master och under tiden som detta görs får inte uppgifterna förändras. Det finns olika sätt att lösa detta på, men jag har helt enkelt inte haft tid att prioritera det. Istället är det schemalagt till den tid på dygnet när det är minst besökare inne, och det är väldigt få, men ledsen för besväret det orsakar er som surfar så dags.

Skulle gissa att de har större teams...

Jag vet ingen annan sida som har så här mkt underhålls tid varje natt.
Vad är viktigast ? uptime borde vara viktigt..

Datornördar och hackers osv är kända för att mest vara vakna under tidens mörka timmar..
så känns ju konstigt att ett datorforum som detta skulle på något vis anse att man ej bör vara vaken under dessa timmar ? För att inte tala om alla LAN partyn som är i landet som ofta är flera dygn i sterck

Hur som helst.. nertiden måste minskas kraftigt det ska inte ta en timme eller va det nu för att göra en backup.. och förstår fortfarande inte vara sidan måste vara nere samtidigt man kör backup..

Av Immersion

verkar som umatrix har gått ur beta staduet 1.0 är nu släppt

https://github.com/gorhill/uMatrix/releases

Av Immersion

hittade denna tråd

https://communities.intel.com/thread/32536
"I'm not an Intel rep but I can assure you that it is NOT a bug. When you select the 802.11a mode, the adapter turns off the 2.4 GHz band. Intel had configured to not use the 5 GHz frequence for wireless hosted networks as part of the FCC regulation. As such you can't set a hosted network when the 2.4 GHz radio is off. However, you can change the channel of the hosted network on the Ad hoc channel 802.11 b/g setting in device manager. You can purchase a non-FCC regulated card such as the ASUS PCIE cards that allows you to not only use 5 GHz band but also select DFS channels as the channel for your hosted network.
"
Så någon som har något grepp om hur man kommer runt det ?

Av Immersion
Skrivet av Foolson:

Så du kör kabel direkt från din ISP till din dator för att sedan kunna dela ut internet via WiFi-kortet?

Ja exakt så.

Av Immersion

Underhåll varje natt

Är det bara jag som är nattuggla som stör mig på att varenda natt när man ska posta här på forumet så möts man av "underhåll" , jag förstår att ni behöver göra backup osv.. men det brukar ofta var ganska lång tid den är nere.

Av Immersion
Skrivet av kaput:

Asså, Nintendo och deras affärsbeslut. Man undrar vad de röker på marknadsavdelningen egentligen, måste vara bra skit.

Varför upphör man med produktionen av något som det uppenbart finns en rent galen efterfrågan på, och som inte direkt konkurrerar med deras övriga produktutbud?!

Ja man kan undra vad dom röker ? eller har dom fått för mycket fukushima strålning i sig ?
Jag skulle gärna vilja höra deras uttalande varför dom slutar sälja skiten...blir svårt att hitta någon logisk förklaring till detta.

Av Immersion

Jag kommer sluta läsa dagstidningar några veckor framöver, då det endast kommer skrivas om detta och diverse olika konspirationsteorier, det är ju precis detta terroristerna vill skapa rädsla för oss och få deras uppmärksamhet.. jag kommer inte ge dom det...Nötter kommer det alltid finnas.. och dessa religösa fanatiker och galningar kommer vi heller inte bli av med i första taget..Men det gör det inte bättre att varenda tidning i media ständigt skapar skräck i oss.. För det räcker inte att man skriver om nyheten en gång det kommer skrivas samma nyhet med olika varaitoner på temat tusentals gånger... rädslan hjärntvättas in i oss... Jag är inte säker på att "prata om detta" är lösningen på problemet, jag anser man helt och hållet ska ignorera dom, inte låta dom ta över media och skapa skräck.. det är precis vad dom vill..

Av Immersion

Kan ingen stämma dom för all telemetry skit och keyloggers istället ?
Är väldigt tyst om detta... Dom borde vara mkt mer transparanta om detta och krav på att det ska gå att stänga av det helt och hållet borde också finnas klart och tydligt.

Av Immersion
Skrivet av kaya:

Kabel TV håller på att dö men samtidigt inför Telia deras affärsmodell.
Tycker det är en skrämmande utveckling att internet delas upp allt för att kunna låsa folk till visa tjänster.

Inför frisurf igen som vi hade förr i tiden.
+PTS blir glad.
+Kunderna blir glada.
+Dom får fler kunder.

Det ska bli intressant och se hur dom kan motivera att vi inte ska få frisurf när 5G kommer sedan då bandbred finns i stort överflöd.. Som sagt Oligopol systemet måste bort.. vilket är lättare sagt än gjort... Jag tycker operatörerna inte själva ska få bygga nät utan det ska byggas ett stort rikstäckande nät som sedan säljs ut till försäljning liknande statsnäten.. Det är så man slipper sånna här företags modeller som man kan bedriva i Oligopol.

Av Immersion
Skrivet av Mirialia:

Härligt att dom inte viker sig och ökar utbudet istället, viber är ett härligt tillskott. 😄

Skickades från m.sweclockers.com

Jag gillar också viber.. men fortfarande konkurrenshämmande för andra appar som försöker slå sig in på markanden. Det faktum att de flest stora relevenata tjänsterna är med i paketet gör att många inte bryr sig men om dom har fri surf på dessa tjänster är dom betydligt mindre benäga att hitta andra alternativ. Tex om dom tog bort spotify paketet och la in tidal istället tex då hade vi nog sett en stor ström gå till tidal.. Operatörerna ska inte styra marknaden på detta sättet...även om dom har makten att göra det.

Av Immersion
Skrivet av dagbro:

Tänk ett steg längre upp. Själva problemet med ditt abonnemang är inte att surfen tar slut, utan att Telia uppenbarligen tar mycket mer betalt för data än den egentligen kostar. För om det kostade i närheten så mycket som vi betalar skulle det knappast löna sig att ge bort majoriteten av datan gratis.

Och tro inte att detta inte påverkar andra användare - Om majoriteten av trafiken går till gratistjänsterna blir det trångt i mobilnäten för annan trafik, dvs priset per GB måste öka för annan trafik när det egentligen borde minska.

data kostar igentligen inte pengar.. det handlar om att dom vill få tillbaka investeringen..
Jag tror konsekvensen för de flesta är att dom istället snålar med data och använder mer wifi..istället för att köpa mer data per månad som som du vill att man gör.

Men ja den här utvecklingen som telia driver på måste försvinna illa kvickt... det är en riktigt dålig utveckling.. Frisurf för allt eller inget, inga jävla gräddfiler till storföretag.

Kan inte förstå att dom kan ha hållt på sä länge med detta, vem som helst fattar väl att detta är extremt konkurrenshämmande.

Av Immersion
Skrivet av lizzard8:

Marknadskrafterna kommer inte hjälpa nätneutralitet. Telia kommer bestämma villka företag som lyckas och villka som inte kommer lyckas. kunderna har inte ens changsen att testa nya tjänster.

Det stämmer, detta beror på att det är främst 4 stora operatörer som har Oligopol på nätet.
Därför bör lagar om nätneutralitet regleras så de inte missbrukas på detta sättet.

Sedan kan man fråga sig om detta med att ha så många olika nät är det bästa. Tex man har ej paralella fibernät, det inte är konstmässigt möjligt att varje operatör ska dra varje kabel, så jag undrar om det inte vara bättre om det vara specifika företag som sålde något som liknar svartfiber fast fast för mobila nätverk så att många fler företag kan erbjuda tjänster på näten.
Tror dessutom nätet skulle funka bättre om alla körde samma "stamnät" och inte hoppade mellan olika hela tiden. Sedan är det ju rent korkat att bygga så många nät parallelt, hade man bara ett nät så hade man kunnde få större frekvensspektrum.

Om detta var möjligt då skulle faktsikt marknadskrafterna fungera bättre och människor skulle kunna få mer valmöjlighet, som det är nu med dagens Oligopol system så kommer operatörerna försöker erbjuda så snarlika tjänster och priser som möjligt för att suga ur så mkt som möjligt ut oss konsumenter.

Av Immersion
Skrivet av Paddanx:

Sant.
Med alla modifierade webbläsare finns det säkert några som tänker likadant som han om säkerheten.

Så bra.

Och med tanke på att alla anmanar Windows 10 som de gör så används allt sånt redan i dåliga syften... Går liksom inte att stoppa när folk tom tycker det är bra att man leker Ryssland/Kina och tvinga folk till saker. När människor börjar överge grundläggande frihetstänk, och blir "diktator på hur andra ska göra" så blir det problem, oavsett HTML5 eller annat.

Jag kör Windows 10 Enterprise i den versionen går det stängs av telemetry funktionerna helt via registret.

Skickades från m.sweclockers.com