Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion

Varför erbjuder ingen opreatör mer än 100 mbit uppström ?

Något som frusterar mig är att ingen operatör erbjuder mer än 100 mbit uppströms, i och med stadsnätens intåg och små nyare aktörer så som bredbandsson T3 , tyfon med mera så undrar jag varför ingen pushar för att få mer uppströms ? finns det något som hindrar operatörer från att göra detta ?
Jag förstår deras cyniska tankesätt att alla använder bit torrent men jag undrar fortfarande varför ingen operatör vill skapa sig konkurrensfördel och erbjuda mer uppsträms än konkurrenterna ? är det något i stadsnätet som begränsar dom från att tillåtta detta ?

Av Immersion
Skrivet av jocke92:

Har du fått igång det om du helt stänger ner din comodo firewall? Annars kanske inte felet ligger där.

Standard när man felsöker och tror brandväggen stoppar trafiken är att stänga av brandväggen helt. Inte alltid man har koll på vilka portar som ska öppnas, dokumentationen till mjukvaran är fel, man har själv klantat till det och tänker tvärt om med reglerna. Därför är det bombsäkert att stänga ner och testa - för då vet man om det är brandväggen eller inte.

Problemet är när man stänger ner comodo helt så ligger fortfarande comdo service och ligger i bakgrunden vilket inte går att stänga av i task manger heller.

Vad det gäller porten så är det 8096 över http och https 8920

Av Immersion

Jag har kollat en del videos på youtube även om dom ger rätt bra info och man får ljud samples osv
Så är det väldigt svårt att bilda sig en uppfattning.

Jag får bege mig till elgiganten megastore i karlstad med förhoppningar om att dom har några olika brytar där.

Topre är intressant men dom lär knappast finnas i någon affär att prova

Av Immersion

Lyckas inte få Emby server att funka med comodo firewall

Hallå jag lyckas inte få Emby server att ansluta med comodo firewall. Jag lyckas inte ansluta med andra enheter än min egen dator till servern. Någon som använder emby server med comodo som vet hur man kan fixa detta ?

Av Immersion

cherre mx brytare då ? är det en bra kompriss av alla världar ?

vil lha något mitt mellan som passar att skriva och spela på..

tar ungefär 45 minuter att cyckla frammåt tillbaka till elgiganten megastore i karlstad känns ganska jobbigt.
Och slutändan litar jag inte riktigt på min egen förmåga att bedömma vill veta vad proffsen säger

Av Immersion
Skrivet av Mr.D:

corsair k70 med bruna brytare är ditt svar, det görs även med rapid fire brytare vilket betyder att det är kortare tryck avstånd. Bruna brytare är en bra balans mellan att skriva på och att spela på.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2813144

k70 har dock numpad, vill ha ett kompakt tangentbord då det ser bättre ut på skrivbordet, numpad känns onödigt
när jag inte sitter med excelblad. dessutom kan man köpa till det extra om man behöver

Av Immersion
Skrivet av Laggzor:

åk till en lokal butik t.ex media market eller nåt som har massa tangentbord på display och klämm på dem, alla gillar olika brytare

förlitar mig hellre på expertisen här, åker man till en affär i en medelstor stad så får man knappast möjligthet att prova på hela spektrumet med alla brytare osv

Av Immersion

tänkte köpa mitt första mekaniska tangentbord, vad rekommenderas ?

Nu har det blivit dags att pensionerna mitt logitech K810 och jag vill ut på nya äventyr.

jag har använt logiteh tangentbord i större delen av mitt liv sedan logiteh första ultraflat tangentbord för att sedan byta till Logitech solar, och för att sedan byta till K810. K810 är det bästa tangentbordet jag har haft, och är mkt skönt att skriva på. Men det börjar bli defekt, tangetntryck registreas inte, bluetoothen buggar ibland, samt att 2 tangengter har gått sönder (efter ha tappat det i golvet många gånger)

jag har aldrig varit någon stor gamer pga att jag alltid haft ganska dåligt grafikort, men vad vi kan konstatera är att jag i hela mitt liv föredragit tangenter med kort key travel, att skriva på ett "vanligt tangentbord" har för mig kännt som rena stendåldern oh mkt ansträngade.

men nu vet jag lite bättre, och tror även att tangentbord som ser ut som vanliga tangetbord kan ge ungefär samma sak då jag har nu lärt mig som jag inte kanske riktigt haft grepp om innan då jag inte nördat mig mkt i detta men att mekaniska tangenbord kan ge lite samma känsla dvs att man inte behöver trycka ner tangent så jävla långt ner.

hur som helst mekansika tangenbord är en djungel.

men jag vill ha ett tangenbord som är skönt att skriva med men som okså går att spela med, vet att vissa mekaniska tangenbord inte lämpar sig till att skriva mest gaming, men vet ej varför.

en annan sak, jag vill ha ett kompakt tangentbord vill ej ha numpad till höger

och har inget intresse av trådlösa tangenbord längre, är trött på att det buggar..

Av Immersion
Skrivet av Campaigner:

Var ju bara en tidsfråga innan storföretagen skulle försöka stoppa nätneutraliteten. EU försöker väl göra litegrann men jag tror de är korrumperade o att pengarna vinner i slutändan....

Verkar ju som att nätneutralitet är en het potatis av allmänheten att dömma, då det blir väldigt mkt debatt varje gång det tas upp.
Får hoppas att politikerna som bestämmer inte är lika blåögda och låter sig utpressas på dett sättet, jag ser detta som utpressning "vi bygger inget 5G nät om ni inte slopar nätneutraliteten"

Givetvis är det ju bara tomma ord, men det är ju värt ett försök...

nätneutraliteten är redan ute på hal is... med tanke på telefon operatörernas senaste metoder genom att låta företag köpa trafik i näten..
Jag blir lika förbannad varje gång jag ser reklamen på TV av den där jävla antihat kampanjen som bara blåögda idioter gå på det är ju bara en tänkmantel för dess igentliga syfte...operatörerna försöker tänja på gränserna och se hur mkt dom kan göra det innan dom säger ifrån.. Det är så många aspekter att ta hänsyn till men framförallt så tycker jag konkurrenterna till dessa 6 företag håller käft för mkt...

Av Immersion
Skrivet av anon127948:

Tyvärr så är det omöjligt att skapa en egen mobil operatör för att det inte finns någon frekvens utrymme kvar. Det är därför det hela är så bra på att trycka pengar. Man har i princip oligopol utan någon som helst risk for konkurrens.

Enda lösningen skulle vara att staten återtar frekvensutrymmet och bygger eget när där operatörer hyr in sig. Som stadsnäten i princip. Det skulle optimera frekvensutnyttjandet och samtidigt tvinga fram lite konkurrens då nya operatörer kan dyka upp närsomhelst. Alternativet är det vi har idag där folk blir rövknullade av operatörer.

PS: Fri surf kommer aldrig hända då bandbredden är begränsad. För det måste man köra kabel som gör det relativt enkelt att utöka bandbredden.

Tack verkar som något är väldigt fel i det systemet, borde vara mer mer som stadsnätet där man kan köpa svartfiber fast i detta fall frekvensutrymme,

Tele2 har 50 gb för 250 kr per månad, i princip är detta frisurf för det är mkt svårt att komma upp i 50 GB på en telefon prova själv..
All video man förbrukar på nätet är ofta hårt komprimerat även när det gäller netflix och svtplay med mera och youtube.

men hur som helst, att staten säljer frekvensutrymme till högstbjudande tycker jag är väldigt kortsiktigt tänkande, visst dom får ävl in ett antar miljarder på affären men blir ju också ne helt marknad som blir oligopol.
Tänk vad intressant det hade varit om det fanns lika många telefon operatörer som ISPer.

När det gäller datamängden och priset på dess känns det som operatörerna har bedriviet någon sorts kartel för att hålla uppe priserna på data, tele 2 går emot strömmen iallafall dom är mest generösa på surfen.

Tack gude gud att man sitter kvar på ett gammalt telefonor abb som är frisurf... för 299 kr per månad, men skulle jag köpa det idag i butik ger mig 299 kr enbart 6 GB per månad vill är skrattretande...

Av Immersion

Vad det verkar och som dom antyder är alltså att dom vill även fortsätta med samma modell som med 4G näten dvs att man ska ha en begränsad trafikmängd, hela vitsen med 5G är ju att bandbredds problemet blir elimnerat i nätet och alla kan få surfa hur mkt dom vill..

Känns absurt om man tex skulle få runt 50 GB surf och om du uppnår fullhastighet på 5G nätet så kan du för bruka det på en ganska kort tid.

Jag önskar det fanns några internet kämpar det kunnde skapa en egen mobil operatör och utmana systemet óch införa frisurf igen..

Av Immersion

vore intressant om någon kunnde utreda vad copyswede gör med alla pengarna jag är nämligen säker på att pengarna hamnar i fel fickor och det årder korruption där vissa gynnas och misgynnas

Av Immersion

Detta hotar nätneutraliteten bakom kulisserna kommer företag betala tre för att tas bort från filret och dess annonser kommer synas. Och att ha ett filter i andra änden är aldrig en bra ide. tex VPN operatören OVPN har ett sådant filter, och det är ju så att alla sidor fungerar inte som dom ska med reklamblockerare, har man filtret installerat på sin dator kan man ju vitlista de sidor inte funkar men har man filtret installerat hos operatören så går det ej att göra...och kommer därför bli mång sidor som inte fungerar.

Självklart kan jag förstå att operatören tjänar jätte mkt pengar på detta blir kraftigt minskad trafikmängd i deras nät men tycker inte att det är operatörens uppgift att lägga sig i vad som ska visas och inte visas på webben. Jag är emot alla typer av filter som operatören har.

Av Immersion

Hur lyckas jag strömma från PC till chromecast via mobilen ?

Ja tycker har chromecast sina brister en brist är att det finns inget lätt sätt som det verkar att strömma filer från sin PC.
Jag skulle kunna vilja ligga i soffan och bläddra bland filer på PCn via telefonen och starta videos från PC till chromecast

Vad jag känner till är det bara Plex som gör detta, men faktum är att jag varken gilar plex eller vill betala för att använda det per månad.
Det finns säkert något bättre sätt att lösa detta ?

Av Immersion

Liggande chassin är inget nytt dom fanns när jag växte upp innan tower chassin kom så detta är inget nytt

Av Immersion
Skrivet av jocke92:

Ja, men du måste högerklicka o köra som admin

Bra. Det gick lätt som en platt. Känns som program som Connetictify är rena lurengrejjeriet igentligen..
I bakgrunden använder dom väl typ samma kommondo ? men ändå drar typ 50 mb minne.

Av Immersion
Skrivet av jocke92:

Lägg det i en bat-fil. Schemalägg start till när du loggar in med Windows schemaläggare och kör med högsta privilegier

jag tänkte just fråga det räcker det alltså om jag lägger

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=mywifi key=4834j34
netsh wlan start hostednetwork

i en notepad fil och sedan döper om den till bat ? då räcker det med att jag dubbelklickar på den varje gång jag vill starta hotspotten ?

Av Immersion

största problemet är att nästan inga appar har landscape stöd, kommer se förjävligt ut om inte apparna har landscape stöd...

Av Immersion

denna metod funkade för mig

http://lifehacker.com/turn-your-windows-10-computer-into-a-wi...

problemet är att jag måste göra komandot varje gång jag startar om datorn då uppkopplingen inte är sparad, finns det något sätt att göra så att wifi anslutningen alltid är tillagd och inte försvinner ?

Av Immersion

Då var pizzan beställt iallafall