Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion
Skrivet av Paddanx:

Om du oroar dig för övervakning och kör Google, Spying, Chrome så är du nog redan övervakad så de vet allt om dig. Testa sök på saker du aldrig skulle göra, ge det några dagar så kommer du få annonser på det. Allt är länkat till en dator ID, även om du inte loggar in. Den lär sig.. "dig".

Men visst... det är inte bättre att HTML5 har det, men ärligt, inget tvingar dig att köra HTML5 om du inte vill. Bojkotta det och besök sidor utan det, med en webbläsare som stöder annat bara. Problemet med just DRM är ju att med 10 olika designer, mjukvaror osv, så har du 10 okända sätt att bli övervakad...

Jag kör slimjet som webbläsare.
Den skickar ingen data till Google.

Tror html 5 kommer kunna användas i dåliga syften...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion
Skrivet av Yomster:

Ponera att du är ett företag likt Netflix.
1. Tror du att du får upphovsrättighetsinnehavarnas tillstånd att streama deras material helt oskyddat till folk?
2. Känns det som en acceptabel risk att ha noll stöldskydd på den enda produkten du säljer? (Lite som en butik som ställer ut varorna på gatan utan larm, vilket faktiskt finns).

Hur hade du viljat lösa det?

DRM i sig är ingenting negativt enligt mig. Jag tycker det är rimligt att rättighetsinnehavare skyddar sin egendom så den inte kan stjälas hur som helst.
Dåligt implementerad DRM som innebär prestandaförsämring eller annan degradering av en tjänst är däremot negativt i min mening.
Att fördomsfullt anta att DRM innebär att någon ska implementera en dålig lösning är lite fel kan jag tycka.

Detta handlar dessutom bara om en standard.
En standard, som artikeln säger, som kan förhindra proprietära DRM-lösningar.

Sedan när har DRM hjälpt helt ärligt ?
Visst kan förstå att netflix och amazon med mera är irriterade att tv seriers släpps via bit torrent ungefär direkt efter dom laggts up.. men detta kommer knappast att stoppa dom..
DRM kommer sannoligt bara innebära sämre video kvalite och mer data. Ju mer krypterad filen är ju större kommer den bli.

Av Immersion

Det är nu man fattar faran med HTML, då den kan centralstyras på detta sättet.
Vad för mer godsaker ska dom baka in i html 5 standarden framöver ?
olika filter ? övervakningsfunktioner ?

I och med chrome 57 kan man inte heller längre stänga av all deaktivera plugins.
https://betanews.com/2017/01/30/chrome-57-plugins/

Av Immersion

Om man får ett sådant här brev av sin operatör då har dom ju förlorat en kund på livstid, telia kanske borde göra lite mer motstånd ?

Av Immersion
Skrivet av Mithras:

Jag är inte en domedagsprofet, så jag ser att detta kommer att vända. Som alla andra trender i denna värld, så kommer denna trend av total övervakning att mötas med motstånd och försvinna.

Som exempel kan vi se att dagens ungdomar använder officiella och öppna sociala medier som FB, Instragram etc mindre och mindre, och har börjat vända sig mer till krypterade, mindre lokala sociala medier som Snapchat, Kik, Periskope etc. Jag kommer ihåg diskussionen för några år sedan, då man oroade sig för att i framtiden kommer ingen att ha ett privat liv mer, utan allt kommer vara officiellt. Ändå har tonåringarna idag mer och mer valt att säga nej tack till det.

På samma sätt kommer framtidens generationer säga nej tack till övervakning. Fler och fler kommer att använda sig av krypterade och icke-avlyssnade mjuk- och hårdvara. I mina ögon behövs detta, vi måste gå genom en period där denna nya teknik och nya världsbild utnyttjas av the big bad wolves. De har fått en ny leksak, och måste få leka med den. Sedan kommer den stora massan följa och införa regleringar och lagar emot detta.

Det var ju princip likadant när industrialiseringen kom, i början fanns det inga som helst regleringar på hur företagen fick styras, hur de anställda fick behandlas, etc. etc. etc. Detta kom med tiden i takt med att folket vaknade upp och sade ifrån. I Sverige har vi haft tur då vi har haft politiker under den tiden som har själva varit del av befolkningen och dess rörelse. Detta har nu ändrats då elitpolitikerna idag, i både (S) och (M), inte är en del av folket mer, utan en del av eliten och de representerar företagen snarare än folket (vilket syns i deras politik). Detta kommer leda till eventuella förseningar i utvecklingen, men folket kommer förr eller senare att se till att allt detta blir en del av historien

Ja men om vi tävlar mot kvantdatorer som knäcker all kryptering på nolltid känns det ganska hopplöst.. Behövs nya typer av kryptering.. Som är immuna mot kvant datorer som nsa använder.

Nya generationer kommer värdesätta internet mer, och digitala livet allt viktigare.. Hoppas även intresset för övervakning..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

Tråkig utveckling med alla dessa ultrabreda skärmar, 16:9 är helt klart bättre och mer allround,
Jag hade en ultrabred en gång, ett argument var ju att filmer skulle se bättre ut och täcka hela skärmen, men faktum är att de mesta man kollar på med datorn är inte hollywood filmer utan tex youtube content och det mesta annat är 16:9. Hoppas denna trenden försvinner.

Jag önskar ni hade en shop så man kunnde köpa den där sweclockers munktröjan!

Av Immersion
Skrivet av lassekongo83:

Ett tips är att använda loggen (ikonen till vänster om pluset i bilden där uppe) för att få reda på vilka element som behöver vitlistas vid ett första besök på vissa sidor. Själv kör jag uBlock Origin i ett liknande läge. Hard mode, fast med alla scripts blockerade också. Att besöka sidor utan detta är som att simma i sirap istället för vatten. Somliga sidor har ju oändligt mycket förfrågningar till tredje part.

Sweclockers har i dataskydd testet jag gjorde 29 tredjepartsförfrågningar. 8 tredjepartskakor. Relativt lätt jämfört med andra sidor. (Säkerheten kan behövas ses över dock.)

Jämför vi med Aftonbladet som hade 174 tredjepartsförfrågningar(!) när jag körde testet. 23 kakor från tredje part. Och det är inte ens det absolut värsta jag sett...

Den populära World of Warcraft-sidan wowhead.com hade när jag testade 1054 tredjepartsförfrågningar(!!!). 315 tredjepartskakor.

Alltså, webben är extremt bloatad på sina håll. :/

Intressant site får kolla närmare på den!
inte sett någon liknande tjänst...

Ja som sagt, webben är reklamfinansierad så ja..det är både synliga annonser men också osynliga trackers på varenda sida.. åtminstonde google analytics finns hos de flesta sidor.

Jag måste lära mig mer om olika lägen med uMatrix, jag kör stock inställningen...som också ska vara den mest säkra som jag förstår det men också den mest paranoida.

Av Immersion
Skrivet av Baxtex:

Klart man använder uMatrix.

Det jobbiga är den första setupen, men när man väl fixat sidorna man brukar besöka, är det bara att spara en backup av inställningarna.

Det där med färdiga profiler är dock svårt, vem ska tillhandahålla dem? Vem garanterar att inte den profilen släpper igenom trackers?

Första setupen ?
Det är ett evighetsarbete, det blir mer och mer frustrerande att använda umatrix jag har bara använt det några veckor. Men sidor laddar extremt mkt snabbare än med ghostery men också väldigt många sidor visas inte som dom ska. Tex klarna checkout funkar inte på någon sida detta är en sådan sak som bör funka utan att man ska behöva ställa in detta manuellt även om den kan användas i tracking syfte så måste ju fortfarande grundläggande funktionalitet på hemsidan fungera, man ska inte behöva lägga en manuell inställning för varje sida utan bör finnas ett vitt filter som accepterar saker som typ klarna checkout disqus med mera..

Extremt många sidor breakar och visst för sidor man besöker regelbundet kan det kännas värt att lägga ner mödan på att gå igenom alla spårnings element, men jag tycker ändå man får sätta något rimlig nivå på det hela, visst är man super mega paranoid javisst.. men får jag bort 90% av allt så är jag nöjd..
Men faktum är man kan inte blocka allt på nästan varenda sida, tex väldigt många sidor behöver googles tjäsnter för att fungera..

Finns det någon profil som funkar ? alltså som är som ghostery där allt bara funkar.. ?
eller är det pga av ghostery funkar på ett annat sätt ?
dvs blockerar inte inkommande men utgående trafik ?

Tills jag hittat någon profil som gör detta vet jag inte om jag pallar umatrix, men som sagt saknar hastigheten man fick.. får se hur jag gör... Jag har tilfälligt gått tillbaka till ghostery för jag inte känner för att konfigurera umatrix manuellt just nu är inte inne i en sådan period nu.

Men enda anledning till att jag vill ge Ghostery en till chans är att dom har blivit uppköpta av cliqz https://www.ghostery.com/blog/ghostery-news/ghostery-acquired...

Detta är helt klart en bättre ägare, dom känns mer trovärdiga och gör en mer benägen att använda ghostery igen , samt att dom kommer lägga in sin egna teknik senare. Men som jag sa sidor laddar märkbart snabbare med uMatrix det är ingen som helst tvekan om saken, faktum är jag upplever inte att sidor laddar snabbare med ghostery alls.

Citat:

Ghostery is Acquired by Cliqz!
February 15, 2017 – BY GHOSTERY TEAM
Hello Ghosterians,

We are overjoyed to announce that the Ghostery extension and mobile browsers have been acquired by Cliqz, a German company owned by Mozilla and Hubert Burda Media that builds ground-breaking browser technologies to make the internet more private and easier to use. Cliqz’s marquee product is its desktop browser, whose built-in quick search and anti-tracking features empower users to quickly and safely explore the internet without sharing personal information or search queries with outside companies. This unique technology is powered by the Cliqz Human Web, a revolutionary way for a collective of users to contribute anonymous statistical data to improve the relevancy and safety of advanced Cliqz privacy features. Ghostery proudly joins this state-of-the-art browser and the rest of the Cliqz product suite to set a new standard in privacy protection. Additionally, as part of this acquisition, Ghostery and Cliqz will continue to work closely with our previous parent company, Evidon, to help the organization support its industry-leading Digital Governance solutions by continuing to provide the same aggregated tracker data that we have previously.

What does this mean for Ghostery users?
First, rest assured that Ghostery will remain an independent product and that the same passionate (and uncommonly attractive) product team committed to its success will be joining the Cliqz family as a subsidiary company. Second, to put it simply, Ghostery is about to become smarter, more powerful, and easier to use. The Cliqz anti-tracking technology is a truly revolutionary solution that uses algorithmic blocking that doesn’t require a blocklist, a feature we will integrate into Ghostery as soon as we possibly can. Third, we are making Ghostery immediately available on the Cliqz browser, so if you want to see this chocolate-and-peanut-butter relationship between algorithmic and blocklist anti-tracking in action, you can check it out right now. Finally, Ghostery data collection will remain the same for all existing users, will be strengthened by Cliqz’s best-in-class privacy practices, and will be done in accordance with Germany data privacy laws, the strictest in the world. While data collection will remain the same, we have updated our privacy statements to reflect the change of ownership, which you can see here.

What’s next for Ghostery?
We will be working closely with the Cliqz team to immediately start exploring new concepts and opportunities, many of which you’ll see us experimenting with in our product in the coming months. Among these will be the trial implementation of the Human Web as the infrastructure that we use to collect data to improve our own products. It’s important to underscore how cutting-edge this technology is and the importance it plays in collecting data safely and responsibly from users in a way that completely guarantees their anonymity and privacy. If you’d like to dig into the weeds and learn more about how the Human Web works, you check out the open-source code for it here.

Where do Ghostery and Cliqz go from here?
The integration of Ghostery and Cliqz technology will set a new benchmark in consumer privacy protection in the immediate future and beyond. As we look forward, Ghostery will play a critical part in Cliqz’s mission to build an internet that has privacy built into its DNA, puts the needs of the user first, and provides the critical infrastructure needed for the business models that drive our digital economies. In the process, we are going to be testing some bold, forward-thinking ideas that could reshape the foundation of how the internet works. As always, we’re eager to invite you, the user, to join us in this process and actively shape these ideas as we test and build them. If you’d like to help us in this, please join our beta group or email us directly (ghostery@ghostery.com) with your comments and feedback.

Ghostery and Cliqz are excited to start this journey together to build a better, more private internet. We hope you are, too.

Happy Surfin’,

The Ghostery Team

Av Immersion

intressant.. AMD har ju varit en cpu för gamers innan, innan i7. Men nu verkar dom ligga lite efter på spelfronten, men ger bättre prestanda i andra program tex ljud och bild. Även om Ryzen förlorar lite i gaming så vinner AMD helt klart som en "all around" cpu pga av överlägsen multicore prestanda för priset.

Det läskiga för amd är ju att rent teoretiskt kan ju dom sänka priset på de konkurrerande modellerna över en natt... Jag tror dock många med mig vill supporta amd och ryzen trots allt, för att stödja en sund och hälsosam konkurrens som gynnar alla i längden. Så länge Ryzen finns med i bilden kan inte Intel vara på semester längre utan dom får försöka tänka utanför boxen. Att bara krympa tillverkningsprocessen har väldligt lite med intel att göra utan det är tillverkningsteknik och inovationer från andra aktörer.

Jag själv använder mkt ljud program för mig skulle jag ha extremt stor nytta av mkt multicore prestanda, och vad det gäller spel har jag sett extremt stora skillnander mellan titlar.. i många titlar verkar ryzen hänga med bra.

Av Immersion

Jag tror hade denna haft extremt bra batteritid alltså mkt bättre än orginalet så hade det nog funnits en marknad för denna telefonen! det är många i u länder framförallt som kanske inte har tillgång till eluttag varje dag. Tror färgskärm var ganska överdrivet, man hade fått bättre batteritid med monokrom. som många säger denna är ju inte lika stöttålig, frågan är om ens nokia har designat denna eller om det bara är rebrandad ?

Av Immersion
Skrivet av Bael:

Tror jag har ett problem med var jag befinner mig eller?
http://i.imgur.com/50Ah1AY.png

För att förtydliga jag har ingen aning om hur jag ska tyda informationen.

Du använder någon form av Web proxy?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion
Skrivet av Awakeruad:

Undrar om detta verkligen är lagligt.

Ang. VPN kan man ju minnas att om man lyckas anonymisera sig, så får man en jävla massa problem med Google och Facebook och även en del streamingtjänster som inte alls tycker om att inte kunna ge en målsökande reklam.

Dom använder inte ip nummer för att rikta reklam utan kakor.. kör tillägg som uMatrix eller Ghostery så slipper du se riktad reklam vilket ibland kan vara rätt creepy..

Beträffande google så kan du under ditt google konto i privacy inställningarna själva välja om du vill låta dom visa riktad reklam eller inte.

Men mitt råd är håll koll på kakorna.. de är integritetens stora mardröm.. men facebook och andras våta dröm.. då det gör det så lätt att spåra var enda steg på nätet du tar.

EU har tvingat alla sidor som använder kakor att visa en information om detta.. dvs om man acepterar att dom använder cookies, sedan vad dom används till är dom gärna väldigt luddiga med.. kakor finns överallt och delas kors och tvärs mellan 3e part i vinstdrivande syfte, eller under täckmantel "för att förbättra tjänsten"

Jag vill påstå att kakor är inte längre fyller sit ursprungliga syfte, utan används/missbrukas nu totalt i helt andra syften. Jag tror inte vi kommer bli av med kakor på väldigt länge.. Men jag hoppas tex EU reglerar hur cookies används hårdare.. det borde inte användas som det gör idag nämligen som en sorts "spyware" .

Google tjänar stora pengar på kakor, men man skulle ju kunna önska att det fanns någon sorts brandvägg för cookies där man kan kontrollera ingående och utgående trafik, som det är nu är inställningarna ganska begränsade, därför finns behovet av uMatrix och Ghostery och liknande extensions .

Av Immersion
Skrivet av theailer:

Hade varit grymt om de gjort något liknande som radiokanaler har gjort i mååååånga år redan. Kör igång en fet torrentsite med någon form av STIM-lösning. Enkelt eller? 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror också på någon sorts internationell stim lösning.
Problemet är att alla är redan fast i olika kontrakt som gör det svårt.
Men Känns bättre med stim dvs att man får ansöka om ersättning om man nu finner sina verk på en viss tjänst. Men ja lycka till att få till något sådant.. just sånna här frågor kommer extremt lågt på den politiska agendan... många vill ha kvar sina monopol..

Av Immersion
Skrivet av Mnemozyne13:

Förstår fortfarande inte hur man juridiskt kan binda en IP till en människa. På vilket sätt är det rättssäkert egentligen. Man har ju inte en blekaste aning om vem som begår det så kallade brottet, bara vem som äger IP adressen.

det stämmer men i sverige har man valt att göra det, rent teoretisk kan man ju blivit hackad och någon annan utfört dådet via ens dator utan ens känndedom.

Men jag tror de få fall fildelare åker dit så har dom också gjort husransakan och beslagtagit ens dator.

Även om man inte är skyldig så måste ju detta vara den största kränkingen som man kan göra på en människa ens dator innehåller ju hela ens digitala liv.

Av Immersion
Skrivet av Iwar:

Håller fullständigt med om att playtjänsterna borde bli bättre. Men det är faktiskt inte din mänskliga rättighet att kolla på just den där serien/filmen precis när det passar dig. Var glad åt att utvecklingen iaf går åt rätt håll, och respektera att nedladdning faktiskt är olagligt. Internet är svårkontrollerat och lagar är svåra att få till på en internationell plattform, men du inser nog att det bara var en tidsfråga. "The internet wants to be free" etc är bara löjligt.

Sen kan man ju diskutera hur bra detta initiativ med kravbrev är... borde finnas bättre sätt tycker jag!

Det är jurdidiskt omöjligt att göra det möjligt att göra allt matrial tillgängligt på laglig väg via streaming tjänster, kommer därför alltid finnas ett behov av olaglig fildelning i de fall där advokaterna inte kan komma överrens.

Sedan glöms gärna "gammal skåpmat" bort alltså saker som en gång i tiden var riktigt bra glöms bort, finns alltså mkt matrial som dessa stora jättar har i sina arkiv men inte bryr sig om att göra tillgängliga detta är ett stort problem om nu netflix med flera ska bli världens nya biblotek för matrial. Vad som är släppt på dvd överstiger i väldigt stor grad det som finns via netflix med mera.

Det finns så många juridiska problem med streaming tjänster, tex netflix dom har ju sina egna tjänster, och dom får därmed ensamrätt på dessa, vill vi ha en framtid där man måste premunera på 10 olika streamingtjänster för att få tillgång till allt matrial ?

Om folk nu gillar bit torrent hur kommer det sig att inte någon aktör erbjuder detta istället för streaming där skaparna får betalat per nedladdadning ?

jag tror om vi nu ska bestämma oss att stremaing tjänster är de nya mediabibloteken som ska representera mänsklighetens media biblotek då måste man göra detta möjligt juridiskt.. som det är nu handlar det mest om att man tjänar pengar på att förhandla till sig ensamrätt på en viss strömningstjänst, tex apple music dom vill ju gärna skriva avtal med artister och ger dom extra betalt om dom går med på att bara apple music kommer få distribuera musiken.

Jag tror inte det är bra att vi ska låta hela mänsklighetens media biblotek bara ligga i 4 media jättars händer, dvs netflix, spotify, apple och amazon. Största problemet är ju att dessa aktörer vill ta en stor del av kakan rent pengamässigt, det bästa hade ju varit om man lyckades ta fram tjänster som inte var vinstdrivande utan som hade i uppgift att förse mänskligheten med allt vi skapat genom tiderna ett komplett mediaarkiv helt enkelt där även skapare får betalt.

Av Immersion
Skrivet av sleepyoh:

Framtiden? Inlåsta i diverse pissiga drm lösningar där du behöver viss mjukvara, hårdvara och rätt landskod för att se det man vill? Ja stort steg framåt.. Verkligen trevligt..

Jag är beredd att betala för varje avsnitt jag ser och få en digital kopia av denna, sålänge inget annat än att vara olaglig kan tillgodose mina behov så kissar jag på alla mediabolag.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag chrome har ju redan börjat med detta i och med V57 kommer inkludera DRM som ej går att stänga av då det i i och med v57 blir omöjligt att deaktivera plugins!
Det sägs även inkludera chromium.

http://www.tomshardware.com/news/chrome-57-permanently-enable...

http://www.ghacks.net/2017/01/29/google-removes-plugin-contro...

jag använder just nu https://github.com/Eloston/ungoogled-chromium som webbläsare men tror dom hittar någon lösning för detta, skulle känna mig väldigt maktlös om jag inte ens kunnde kontrollera mina plugins.

Av Immersion
Skrivet av makerspace:

det var det dummaste jag har läst idag

mitt ip är 46.227.67.161

var är jag?

Då du kör OVPN och deras klient så ser jag inga webRTC eller DNS läckor för ditt IP nummer, så blir såldels väldigt svårt att få fast dig utan social engineering eller liknande.

Med det sagt till alla de som INTE kör OVPN så är det mkt vanligt med webrtc och DNS Läckor vilka lindar in folk i en sorts falsk säkerhet då deras ip med enkla medel kan hittas. Skulle vara intressant om det gjorde något test på de 20 vanligaste vpn tjänsterna kan lova er att åtminstonde hälften skulle läcka, och i stort sett 100% av alla som inte har sin egen klient utan använder openvpn klienten, där är dns läckor mkt vanliga då extremt få personer lägger in VPN tjänsten DNS serverar manuellt med anslutningen och du kommer däför kör din ISPs DNS.
Kör du dessutom chrome eller annan webbläsare utan webRTC blocker plugin så kommer du också visa ditt riktiga IP.

Går att kolla här om du läckor ditt IP

https://ipleak.net/

Jag har visat denna sida för många av mina vännor och alla känner sig lika korkade när dom inser dom kört vpn i flera år men att det hela tiden har läckt deras riktiga IP (jag minns inte exakt hur länge webrtc har används nu, men det gick väl rykten för några år sedan att antipirat organisationer använder webrtc för att få reda på ditt ip, tror detta var åtminstonde 4 år sedan)

Av Immersion

Folk borde börja skicka kärleksbrev till denna underbara byrå.

Hoppas dom drar åt helvete.

Dessvärre har jag använt vpn tjänster sedan Ipred..
Så mkt kommer dom inte åt. Det suger dock för de som inte gör det får man ett sådant brev och inte använt vpn är Det inte mkt finkan göra förutom att sätta på dig dumstruten ock betala. Fast efter det kommer du sannolikt köra vpn

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

Skulle det vara olagligt för en isp att erbjuda krypterad anslutning direkt? Ja förstår att dom måste logga trafik men om den är krypterat borde den inte bara lika användbar.

Känns som internet har blivit oanvändbart att använda utan kryptering. Varenda sida man besöker har en stor lista Trackers

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

Någon som kör uMatrix (kompanjon app till Ublock origin)

Någon som kör uMatrix ? (hette HTTP Switchboard innan dom bytte namn)
Det är samma snubbe som ligger bakom ublock origin.

kort och gott kan det beskrivas som en brandvägg i din webbläsare likt ghostery och andra appar.

http://i.imgur.com/skuKQ2A.jpg

Sidor laddar extremt mkt snabbare med umatrix och funka bra ihop med ublock origin.
Men det är inte helt problemfritt, väldigt många sidor visas inte på ett korrekt sätt, det krävs alltså väldigt mkt manuellt arbete för att konfiguera varje sida som inte funkar, vilket inte alltid är helt lätt heller. Vad som igentligen fattas för att uMatrix ska bli bra är bättre färdiga profiler som gör att sidor inte bryts där många fler sidor är indexerade.

uMatrix ger bäst skydd , och finns inte direkt mkt trovärdiga alternativ, ghostery har komersiella intressen och det har dom flesta andra alterntiven , privacy badger är kanske det enda alternativet och umatrix som inte drivs av komersiellla intressen, men den är inte lika effektiv som varken ghostery eller umatrix.

https://gigaom.com/2014/05/11/not-all-ad-blockers-are-the-sam...