Inlägg

Inlägg som willpower har skrivit i forumet
Av willpower

Slut ditt vattenkylningssystem när modermodemet, själva hjärtat i hårddisken ska kylas i sommarvärmen! Sommarens flygfän behöver du heller inte oroa dig för:
Den grekiska Strixen har ASUS ROG tagit ett mytologiskt hårt grepp om och gjort till sin egen med nätaggregat, moderkort, chassi, grafikkort, skärm och tangentbord. Myggen slipper du höra med ASUS ROG Theta-lurar på öronen och med musmattan och musen kommer även andra gnagare att hålla sig undan.
Toppa med processor från AMD och minne och lagring från Corsair så håller ditt datorpaket för att beräkna både grilltiden på din flintastek och väderprognosen för i morgon!

Av willpower
Skrivet av superegg:

Det är många som vill gå över helt till Linux men många är berodde av program och spel som bara funkar på Windows eller funkar sådär i Linux, om man kunde ta Windows kärna och få den att funka så att alla kan använda sina program och kunna spela.

Så fort jag kan använda programmen som jag behöver och kunna spela dom spelen som jag spelar då kommer jag gå över till Linux och skita i Windows 10.

Ungefär som att köra Windows 10 i en virtuell box under Linux menar du?

Av willpower
Av willpower
Av willpower

Jag har installerat problemfritt på två laptopar hemma: en MSI i morse och en HP igår kväll. Det tog en stund men gick alldeles utmärkt.

Av willpower

En öppen marknad fungerar så att din laptop blir såld så fort du och en köpare är överens om varan och om priset. Din laptop kan du inte ändra på, så om du vill få den såld får du sänka ditt pris, oavsett vad du själv tycker att den borde vara värd. Alternativet är ju förstås att du vackert behåller din laptop.

Av willpower

UPDATE:
Det var enkelt att pilla bort det repiga runda plastlocket med en kniv. Nu är kameran naken och fungerar precis som den ska. Knivskarp bild.

Tack för ert engagemang!

Av willpower

"Om alla varningslampor i bilen blinkar rött - oljetryck, oljetemp, bromsar, tändning och batteri - men motorn startar fint ändå, är detta något att vara orolig för inför bilsemestern?"

Jag tror att du har besvarat din egen fråga. Med så många rapporterade fel kan hela disken haverera precis när som helst. Rädda alla filer du kan och kasta disken sedan. Du lär inte vilja använda den igen.

Av willpower

Tack för alla tips! Jag har Droidcam-appen som reservlösning. Har testat och det funkar faktiskt över förväntan trots ett torftigt GUI.

Jag har sett att det finns reparationskit för repiga mobilglas på NetOnNet. En filler till repor och en polervätska tror jag att det är. Kan vara värt att prova.

Troligen kommer jag att gå lös på locket och försöka pilla bort det senare idag när jag inte har tålamod att vänta längre. 😜

Av willpower

Repig lins till webbkamera

Jag har köpt en begagnad laptop som fungerar utmärkt för mina behov. Den har alla finesser jag behöver - med ett undantag. Webbkameran ovan skärmen fungerar rent tekniskt, men linsen ("täcklocket" av glasklar plast?) är repig/grumlig. Man kan känna med fingret att ytan är raspig och själva bilden kameran ger är grumlig eller "mjölkig". Jag har provat att gnugga försiktigt med microfiberduk och till och med testat lite fönsterputs i desperation utan effekt.

Kan man polera eller på annat sätt återställa ytan på glaset/plasten? Är det någon idé att pilla bort glaset och köra kameran naken? Eller ska jag bara ge upp och ställa mig i kö för att köpa en extern webbkamera?

Av willpower

Jag håller med, men jag hade faktiskt svårt att hitta en soundbar med trådade bakhögtalare. Och hur som helst har jag nu detta bekymmer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av willpower

Surroundhögt till soundbar tappar kontakten

Jag har en Samsung MS650 soundbar som är ansluten med Toslink till min Samsung-TV. Soundbaren gör vad den ska och verkar fungera. Till soundbaren hör också två trådlösa surroundhögtalare Samsung SWA9000S som hör ihop med soundbaren (såldes som paketlösning på NetOnNet).

Mitt problem är att surroundhögtalarna tappar kontakten med soundbaren med oregelbundna intervaller och man måste gå igenom en lång radda steg, som bland annat innebär att återställa surroundhögtalarna genom reset med "smal pinne i reset-hål" och klicka sig fram med soundbarens fjärrkontroll, för re-synkronisering. Oftast hittas surroundhögtalarna på ett eller två försök och så låter allt som det ska igen.

Om detta hände en gång i månaden skulle jag vara irriterad över att grejerna inte fungerar som de ska, men det är värre än så. Synkroniseringen håller bara lite slumpmässigt i allt från 1-2 minuter upp till högst någon enstaka timme, innan kontakten tappas och man måste göra om allt igen! Varenda gång jag slår på TVn!

Det står ingenting i manualen (förutom hur man går till väga för att re-synka om man skulle ha sådan otur att man råkar tappa kontakten en gång *morr*) och jag hittar ingenting på nätet. Är det någon annan som haft MS650 + SWA9000S med synk-problem? Eller har jag fått ett måndagsexemplar?

Av willpower
Skrivet av improwise:

... Det bör dock påpekas att TS frågeställning inte gäller spridandet av undertexter utan nedladdningen/användandet av dom, vilket inte var vad som prövades i åtalet mot undertexter.se (vad jag vet).

Exakt så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av willpower
Skrivet av Laffe:

Ja

Ingen gråzon här, rakt av copyright-intrång

Då är det väl bara att acceptera. Jag hade hoppats på att enbart skapandet och spridningen av undertexterna var olagligt, men jag ville ju ha ett tydligt svar på min fråga och det har jag nu fått från flera håll.

Tack för hjälpen allihop!

Skickades från m.sweclockers.com

Av willpower

Master criminal

Skrivet av Petterk:

Bryter du upp Franz Jaeger-skåp? Sickan får ju ofta skaka galler

En gång tvättade jag bilen på garageuppfarten och lät spillvattnet rinna ut i dagvattenbrunnen.
Börjar få Gudfadern-vibbar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av willpower
Skrivet av Petterk:

... Din blu-rayskiva har du inte mer rättigheter till än att du får stoppa in den i en blu-rayspelare. Att rippa och titta med en spelare som stödjer undertexter är också olagligt även om det nog är omöjligt att bli straffad för det. ...

Hmm. Det hade jag ju inte tänkt på heller.

Jag känner mig ungefär så gangsta som... Jönssonligan?

Skickades från m.sweclockers.com

Av willpower

On topic, please

Jag uppskattar verkligen allas engagemang i tråden, men jag vill be er att inte låta diskussionen stanna runt vad man *tycker* om lagstiftningen, så som den ser ut idag. Det kan man diskutera på annat håll.

Jag vill vara veta om jag, med gällande lagstiftning, begår ett brott när jag laddar ner svensk text till min inköpa Blu Ray-skiva.

Skickades från m.sweclockers.com

Av willpower
Skrivet av Söderbäck:

Har du fått tillåtelse av upphovsrättinnehavaren att tillgängliggöra dig texter på annat sätt så är det lagligt.
Det är alltså upp till upphovsrättsinnehavaren att avgöra. De bestämmer hur de vill distribuera och paketera respektive del av produkten. Har de inte givit tillåtelse så har man inte tillåtelse.

I know, svaret är lite stelt. Men det är i runda svängar så lagen är utformad så det är en bra grund för att avgöra vad man får, inte får göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Om jag förstår dig rätt så är avsaknaden av svensk text på min Blu Ray-skiva (i kombination med att utgivaren inte skrivit något om att jag får ladda hem texter till min film) tillräckligt för att jag ska förstå att filmen inte ska ha svensk text. Därför är nedladdning av svensk text olagligt?

Tråkigt, men kanske rimligt.

Av willpower

Lagligheten i nedladdade subtitles?

Jag har för mig att en svensk sajt behov dömd för upphovsrättsbrott för något år sedan på grund av att de delade ut nedladdning av svenska undertexter till upprättshovsskyddad film.

Men är det olagligt för mig som ägare av en lagligt inköpt film på Bluray att ladda ner svenska texter som saknas på min utgåva av filmen? Filmen äger jag ju redan och jag delar inte ut texterna till någon annan - jag bara laddar ner dem för eget bruk till min egen inköpta film.

Är min nedladdning en olaglig handling?

Av willpower

Då är du på rätt väg. Har du cd-läsare i någon annan dator så kopierar du över filerna från din cd till ett usb-minne. Alternativt går du in på Asus hemsida på nätet och letar efter support/downloads för ditt moderkort och laddar ner samma filer till usb-minnet.