Inlägg

Inlägg som Porre Hattyr har skrivit i forumet
Av Porre Hattyr
Skrivet av EMM386:

Då måste jag godkänna, men är inne på den nu och den står på Endast enhet automatiskt. Och den anger plats med hjälp av GPS, alltså är GPS på konstant? Låter som att det drar mer batteri än om den är helt avstängd som jag har kört med från början

Nej den söker endast efter GPS signal när något program vill ha platsinfo. Varför den drar mer batteri med platsinfo helt av än med endast enhet är dock en gåta. Förmodligen en bugg.

Skrivet av jnsson:

Du bör inte ha den på endast enhet för då används bara GPS, vilket drar mycket ström då den använder GPS, vill man bra batteritid så ställ in den på batterisparläge, då används mobilmastar samt Wi-Fi för att ange din position

Nej som jag säger så drar den kopiöst mer batteri om du låter den pinga mobilmaster och wifinätverk.

Av Porre Hattyr
Skrivet av EMM386:

Ligger platsinställningar på "Personligt - Plats?" I så fall är min sådan helt avstängd.

Ja, sätt på den och välj endast enheten och kolla om det blir bättre.

Av Porre Hattyr
Skrivet av EMM386:

Störtskön lur. Men nu efter någon veckas användning tycker jag att batteritiden har blivit avsevärt sämre. Ligger mellan 1h - 2h screentime och batteriet är då nere på 20%. Laddar batteriet innan jag går och lägger mig och rör den inte föräns frukost på jobbet då jag kollar lite nyheter, facebook i en kvart. Därefter gör jag samma sak under lunch, kanske messar någon och sen kollar lite instagram och småpill i några minuter när jag kommit hem och då är den nere på 50 - 30 %, så jag vet inte hur telefonen räknar det till 1 - 2h användning?

Jag upplever alltså att jag inte använder telefonen mycket överhuvudtaget men ändå slukas batteriet. Har kollat inställningar på appar, slagit av all synkronisering, kollat hur mycket batteri skärm,appar och div drar och ligger mellan 2 - 7%.

Skrivet av Nanae:

Måste säga att batteritiden på min N5 har vart en riktig besvikelse. Och då har jag vart in i dev-menyer och petat på saker för att förbättra batteritiden. Den håller ungefär en och halv dag på en laddning, vilket med mitt minimala användande, är dåligt. Jag spelar aldrig på telefonen, surfar max 20-30 minuter per dag, och spelar cirka 40 minuter musik.

Tack och lov råkade jag tappa den här om veckan så jag fick en ursäkt att köpa en LG G3.

Jag kan inte minnas om batteritiden alltid var så dålig som på senaste tiden. Jag har för mig att den var bättre innan Android 5.0. Men tillbakablickar är oftast förskönade.

Har inte hittat någon sådan mapp som du pratar om på den. Icke rootad.

Hade exakt samma problem efter lolli-poop uppdateringen. Dock upptäckte jag vad det var som sög ur batteriet; Hög precision i platsinställningar. Ändrar du till "Endast enheten" så går batteritiden tillbaka till samma som på Kitkat, dvs runt 5 timmar screen on time.

Av Porre Hattyr
Skrivet av Layon:

Är inte en bugg när saker och ting inte fungerar trots att man har gjort allting "rätt"; men när folk har programmet kasst så funkar det inte, men det är för att man har skrivit in fel/dålig kod.

Hur definierar du en bugg då..? Menar du dansen bugg?
Man har inte gjort allting "rätt" om det inte fungerar som det är tänkt. Punkt slut.

Av Porre Hattyr
Skrivet av RipTheJacker:

Tänkte beställa ett 780 nu men lite osäker på vilket jag ska välja av dessa:

  • Gigabyte GeForce GTX 780 3GB OC Windforce rev2.0

  • MSI GeForce GTX 780 3GB OC TwinFrozr Gaming-series

Någon som vill ge mig lite snabba inputs? Tänka OC'a en del själv och är inte så kräsen med ljudnivå. Prestanda är viktigare. Eller finns det bättre alternativ än ovan?

TwinFrozr har bättre kylare: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_gami...

Av Porre Hattyr

jag har en för 3an men den är min!!!!!!

Av Porre Hattyr
Skrivet av El_Raspberry:

Köpte Arma II för att köra Day-Z med en kompis, det blev väl ett par timmar och bittra svordomar om buggar och annat, så blev inte så mycket mer.

Ger gärna Arma 3 en ny chans.

Om du blev sur på arma 2 för buggarna så ska du nog inte ge dig in i en alpha...

Av Porre Hattyr
Skrivet av Dwightschrute:

Vart drog jag fullt rattslag? Tar ju evigheter i Arma 3 att göra ett fullt rattslag med tangentbord. Hjulen vrider sig knappt och ändå välter man nästan.

Inte med tangentbordet, dock tar det evigheter med musen.

Av Porre Hattyr
Skrivet av smoker1984:

Blev nog lite besviken när jag provade direkt med default inställningar (1920x1080, en del på Very High, någon på High, någon på Ultra), laggade för mycket. Tycker inte min dator har något som flaskhalsar eller ?

Ställde ner det mesta till High och det blir bättre, men inte optimalt. Slog av Post Processing helt för det var för blurrigt för min smak. Shadows på steget under High.

Intel - Core i5 2500K
ASUS Radeon HD 7950 DirectCU II
8GB DDR3 1600MHz
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

Eller ?

Är det bättre använda SMAA än FXAA ?

Många med AMD gpu'er har prestandaproblem, antar att det är drivrutinerna. Kan även vara din processor då den saknar hyperthreading.

Av Porre Hattyr
Skrivet av Dwightschrute:

Rätt konstigt då den är designad för just offroad?

Ja vad klagar du på att den välter när man gör fullt rattutslag i högsta hastighet då? Det är ingen rallybil

Av Porre Hattyr
Skrivet av zhrooms:

Du missar inget i Alphan iallafall, flyter inte för fem öre, stötte på en game breaking bug efter 1 minut

Betan kommer nog dock vara mycket bättre, kommer troligtvis få se alla fordon då, sen så kommer det finnas rejält med mods också, men "just nu" är det ingen höjdare

Flyter inte för fem öre? Alphan springer varv runt arma2 vad gäller flytande, och då har jag blandning av high very high o ultra på allt i 1080p. Enda som jag har lågt är det äckliga postprocess.

Denna alphan är så pass jävla bra att jag avinstallerar arma2 nu. Jag går ALDRIG tillbaka.

Av Porre Hattyr
Skrivet av Dwightschrute:

Kör du med den där bilen som har en IR-kanon ovanpå och svänger så välter man nästan.

Den ser ju dock ut att ha sjukt hög tyngdpunkt så det är inte så konstigt

Av Porre Hattyr
Skrivet av Murer:

DayZ Mod kan mycket väl komma till ArmA 3 även om inte DayZ Standalone kör ArmA 3.

Hoppas på det för jag går då fan inte tillbaka till arma2 motorn när jag nu väl har fått smaka på den himmelska Real Virtuality 3 motorn!

Av Porre Hattyr
Av Porre Hattyr
Skrivet av Ludzee:

"Bästa pris på Microsoft Xbox 360 Slim Star Wars Kinect"

En annan än jag som lol'ade åt det!

Av Porre Hattyr
Skrivet av 120hz:

Grymt mycket snyggare men silverstones 180mm fläktar är icke bra asså! låter som fan kopplar man in fläkten till en kontroller och drar ner på lägsta vill den inte snurra utan ger ifrån sig ett gnällande ljud som gör en tokig.

Vore nice om det fanns mera skruvhål för olika storlekar på fläktar så man kan byta ut dom där asen.

De är inte pwm-styrda utan spänningsstyrda.

Av Porre Hattyr
Skrivet av SuperSverker:

Titta bara på ARMA3, ön är gjord av exakta mått, byggnader som är med i spelet är med i verkligheten osv. Perfekt ifall du är terrorist, sälj en RPG och köp en dator och arma så har du all info du behöver

Lilla gubben, jag föreslår att du granskar fakta innan du uttalar dig. ARMAs lemnos är för det första inte 100% skalenlig. För det andra så är objekt och byggnader inte desamma eftersom spelet utspelar sig 2035.

Av Porre Hattyr

Jag spelar gärna med er. Har spelat alla bohemias spel sedan operation flashpoint så jag är väl inte direkt någon n00b. Det är dock omöjligt att spela solo på public servrar, man blir skjuten direkt.

Av Porre Hattyr
Skrivet av saigon:

Är det ens nån ide att köpa spelet till en Amd 2x 6000+, 2gb ram samt 250gts?

Näe..

Av Porre Hattyr
Skrivet av WCxFlusher:

Jag är lite småsugen på Day-z och samtidigt Iron front 1944 som bygger på arma II motor. om jag köper iron front funkar day-z på den, eller måste jag ha Arma II?

Nej som det sagts innan, Arma2 OCH operation arrowhead eftersom arrowhead har massa nya funktioner som används av modden, ficklampor t.ex.