Inlägg

Inlägg som Fyren har skrivit i forumet
Av Fyren

Av de du länkat hade jag satsat på den andra skärmen pga. IPS-panel!

Av Fyren

Du kommer använda räknaren under samtliga mattekurser (mer eller mindre) i gymnasiet, och även under fysiken så det kan vara värt att investera lite!

Körde en TI-82 Stats under hela gymnasiet (teknik), och det funkade bra. Köpte nu under andra året på civilingenjörsutbildningen en TI-84 (https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/kontorsmaterial/minir...) då uttrycken ofta blev så långa att det började bli svårt att få en bra överblick på dem med TI-82an, och jag gjorde därav ofta fel. TI-84an skriver till exempel ut rottecken mm. vilket gör det enklare att se vad man faktiskt skrivit så det inte blir fel med parenteser osv.

Med detta i åtanke önskar jag att jag hade köpt en TI-84 redan under gymnasiet, så kan inte annat än att rekommendera dig att försöka få tag i en sån! Den jag länkade till har dessutom färgskärm vilket kan vara trevligt när man har flera grafer i samma fönster/plott!

Av Fyren

Lyckades efter ca 20 tester med omstart lösa det själv!

Med hjälp av taskschd.msc enligt nedan:

Skrivet av :

1. Skapa en ny aktivitet och ge lämpligt namn
2. Under allmänt, klicka i "kör med högsta privilegier, och i dropdown-listen längst ner välj ditt operativsystem (W10 i detta fallet)
3. Under tabben "Utlösare", skapa en ny utlösare och välj i dropdown-listen längst upp "Starta aktiviteten: Vid inloggning". Klicka även i att fördröja aktiviteten. I rutan kan man på ren svenska skriva "2 sekunder" för 2 sekunders fördröjning vid inloggning. Jag var tvungen att använda detta då aktiviteten inte verkade registreras och köras annars.
4. Under tabben "Åtgärder", skapa en ny åtgärd. Välj att åtgärden ska starta ett program, klicka bläddra och peka på din önskade .exe fil.
(5.) Använder du laptop kan det vara bra att gå in under villkor bocka ur "Stoppa om datorn växlar till batteridrift" och "Starta endast om datorn går på nätström".

Nu funkar det förhoppningsvis!

Mycket lustigt att det inte funkar med en vanlig genväg i startup-mappen dock!

Av Fyren

Windows 10: Autostart fungerar ej

Hej!

Köpte en licens till Ivacy VPN då till och med jag börjat nojja för övervakning.

VPN-lösningen använder sig av ett vanligt program med .exe fil, som jag självklart vill starta automatiskt vid boot. Tyvärr verkar den inbyggda autostart-inställningen i clienten inte funka. Jag har testat göra en genväg och lägga till i autostart-mappen (winkey+r och sen "shell:startup") utan framgång. Hittade även en guide på hur man gjorde en autostart med hjälp av taskschd.msc, men får inte heller det att fungera... Verkar inte hända något alls, och vet inte var jag ska kolla efter fel.

Någon som har ideér? Tack!

Av Fyren
Skrivet av LemonIllusion:

Inställningarna laddas när du går till http://www.sweclockers.com/better-sweclockers. I menyn "Favoritlänkar" precis ovanför "Nytt i forumet" till höger finns det en snabblänk om du inte tagit bort den.

Ahhh kanon! Tack!

Skrivet av Alling:

Tack för upplysningen! Den länken finns inte längre. Undersökte precis varför, och det visade sig bero på att SweClockers numera kör HTTPS på inställningssidan. BSC är skrivet för att inte köras under HTTPS, då inställningar som sparas under HTTP inte kan läsas under HTTPS och vice versa (så en ez fix från min sida som tyvärr inte är helt optimal).

BSC behöver ändå skrivas om från grunden, och då ska problemet med länken till inställningarna förstås lösas.

Då kanske jag inte behöver nya glasögon trots allt!

Jättejobb du har lagt ner på detta, mycket uppskattat!

Av Fyren

Kört detta ett tag nu, riktigt grymt!

Har dock ett litet problem, hittar inte inställningarna längre! Vet att det tidigare låg en länk under sweclockers vanliga inställningar tidigare, men kan ta mig tusan inte hitta den!

Någon som har lust att markera i en skärmdump?

Av Fyren
Skrivet av gurkburk92:

Köpte en 7700k häromdagen & helt stock så låg den runt 80*C~ i Realbench. Efter delidd så får jag ungefär samma, men drar jag upp den till 5Ghz, på 1.3v, så är temp-skillnaden ungefär 5-10*C. Jag TROR att den kan klara 5.1, kanske 5.2 om jag får den kyld bättre. Men jag vet inte hur jag ska kunna kyla den bättre, då jag har en Noctua DH D15(?), den enorma kylaren.

Nu har jag bara vanlig kylpasta mellan IHS och PCB(?) (Kretskortet). Beställde Liquid Metal som jag borde få imorgon, enligt Overclock.net så borde den droppa ytterligare 10*C med detta. Vad tror ni? & Vad tror ni om tempsen? Det blev inte så stor skillnad o-klockat. Men troligtvis hade väl 5ghz legat 100*C+ utan delidd, så kanske märks på de hållet?

& Vad kan jag göra mer för att få bättre kylning tro? Nästa steg är äkta vattenkylning eller?

Har genomgående luft. Fram sugs luft in, bak sitter fläkt som suger ut. GPU(1070) har Accelero Xtreme. Sedan processorn med den bjässen till kylare.

Har precis samma fenomen med min, dock kör jag H115i (280 rad AIO). Före och efter delid med låg klock gjord ingen större skillnad, men efter OC märkte jag att jag kunde gå betydligt högre i Vcore innan temps gick i taket. Kör med flytande metall.

Av Fyren

Några som är sugna på att dra ihop ett squad ikväll?

Tänkte runt 18-19.00 ungefär. Kan snacka över discord!

22 år om det är av intresse! Har kört ca 30 matcher och en hel del DayZ, men skulle inte påstå att jag är jätteduktig

Skicka PM så kan vi adda på steam/discord!

Av Fyren
Skrivet av Ink7:

Hittar inte mycket info om denna skärm. Det är 60hz vad jag förstår?

I så fall får jag tacka nej, sitter idag på en 27" 2560x1440 60hz IPS, och är ute efter högre uppdateringsfrekvens.

Av Fyren
Skrivet av killersplace:

Av intresse, se PM.

Av Fyren

27" (eller större) 1440p Gsync skärm sökes

Hej!

Vill köpa en skärm, minst 27" med upplösning 2560x1440 och Gsync.

Beroende på skärm betalar jag givetvis olika. Vill dock hålla mig under 4000. Bor i Stockholm innerstad och upphämtning föredras, men kan givetvis betala frakt förutsatt att totalpriset är rimligt.

Mvh Axel

Läs hela annonsen här

Av Fyren

Någon mer än jag som fortfarande kör dessa skärmar?

Har på senare tid blivit sugen på en med högre refresh rate, och kommer ihåg att det fanns möjlighet att överklocka dessa skärmar förutsett att man får tag i någon kontrollerkort mm. Någon som vet om det fortfarande går att få tag på kort och i så fall var?

Av Fyren

Jag kör röda (första mekaniska tangentbordet). Från början tyckte jag inte om det så mycket, tog ett tag att vänja sig, mycket skrivfel pga. den låga kraft som krävs för att aktivera en knapp relativt rubber-dome. Detta var svårt att vänja sig vid då jag brukar låt fingrarna glida över tangenterna mellan nedslagen. När jag väl vande mig bort från detta funkar det fint. Satte även i Oringar, och nu trivs jag definitivt. Dock sugen på att testa bruna switchar ändå då jag skriver mer än något annat nu mer.

Av Fyren

Har tyvärr inget att säga om de specifika modellerna, däremot storleken.

Har en 47" Sony. Sitter i en 1a på ca 3m avstånd, och börjat känna att jag skulle vilja ha större (speciellt vid gaming). Så för egen del hade jag helt klart satsat på storlek. Kan också vara att man är van vid 27" vid datorn på 50cm avstånd.

Se till att kolla up vad modellerna har för input lag eftersom du tänkt spela!

Av Fyren
Skrivet av cabraja:

Risken är väl att plattan trycker snett mot kärnan så det uppstår litet gap på ena sidan.
Kan ju vara därför du fortfarande har så höga temps.
Jag har inte dessa temps när jag kör 5GHz, 1,280V och ej delidad.

Sitter plattan löst finns ju risken att bygeln drar den medans du spänner och då sitter den inte i mitten
på kärnan och kärnan är ju ganska liten i jämförelse till plattan.
Jag hade inte vågat köra så iaf

Satte dit ny flytande metall, verkade bli aningen varmare för de kallar kärnorna, men aningen kallare på de varmare. Så har mycket jämnare temps nu iaf! Ligger nu på 78c max vid 1.37 vcore, känns helt klart bättre. Verkar som att delid gör större skillnad vid högre vcore?

Skrivet av Sierra Lenovo:

@Fyren: Adaptive. Fan har installerat om kylaren två gånger. Några ideer?

Inte direkt... Ingen plastfilm eller liknande på cpublocket?

Av Fyren
Skrivet av Sierra Lenovo:

95c i RealBench vid 4.8ghz 1.280 vcore och Corsair H115i på fullt blås. Ligger på 50-60 grader idle. Tycker det känns ovanligt varmt?

Ja ser lite varmt ut tycker jag med. Vid 4.9 Ghz och 1.28 vcore med H115i fick jag ca 78c i load, 28-35c i idle (detta innan delid). Kör du fixed vcore? dvs 1.28v hela tiden, oavsett belastning? Använder du adaptive går vcore ner tillsammans med frekvensen på CPU.

Nu ligger jag på 78c vid 1.37vcore i 5ghz (med quiet profil i Link-mjukvaran). Känns som en OK 24/7 klockning? Kanske lite högre vcore än jag gillat, men enligt flera ovan verkar det lugnt?

Av Fyren
Skrivet av Ragnarok:

Man behöver inget lim alls, sätt bara i din cpu och lägg dit "locket" och fäll ner bygeln så sitter den stenhårt fast.
Så gjorde jag.

Fick bli så för tillfället iaf!

Processen i sig var lyckad, och CPUn lever än!

Hursom, tycker jag får lite halvdåliga (eller ojämna) temps ändå. 2 kärnor maxar på 72c, 1 på 66c och sista på 62c (detta vid 1.3V). Hur ser det ut för er andra som deliddat? Kanske gjorde ett dåligt jobb med den flytande metallen?

Av Fyren

Köpte mig ett delid-verktyg. Försöker nu hitta ett lämpligt lim att använda, och vad jag förstår är högtemp-silikon att föredra? Någon som vet var man kan få tag i detta i Stockholm innerstad?

EDIT: Har vanligt genomskinligt silikon för fogning av kakel etc, skulle det funka? Planerar att lägga en minimal klick i varje hörn.

Av Fyren

450kr hämtar i Sthlm!

EDIT: Kan ta Liquid metallen med! Skickar PM.

Av Fyren

Tar Rockit 88 om inte tidigare köper! 350kr+frakt