Inlägg

Inlägg som Fyren har skrivit i forumet
Av Fyren

Ställer mig i kö för köp på 4500+frakt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fyren

Har ni några tips på stadiga skrivbord? Mitt Ikea Alex håller på att ge upp (Skärmstativet med 2x 27" håller på att gå igenom bordsskivan). Har begränsat utrymme, 120cm bred och under 64cm djup. Verkar populärt med Ikea Karlby, men kan inte måttbeställa under 100cm djup (utöver det så blir det dyrt, 2500kr). Har inte tillgång till bil på vettigt sätt så kan inte heller be något snickeri lösa det...

Tack!

Av Fyren

Köper den! Bor i Sthlm så kan mötas upp i stan. Är dock inte hemma förren sent på fredag kväll!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fyren
Skrivet av Khers:

@Fyren: Du har valt plåtmonterade Costar-stabilisatorer som inte är kompatibla med den monteringsplåt du valt. Det finns, mig veterligen, endast ett custom-tangentbord som stödjer Costar-stabilisatorer och det är WhiteFox. Anledningen är att man det krävs en unik monteringsplåt per layout, till skillnad från PCB-monterade Cherry som går att använda i universala plåter. Så, PCB-monterade Cherry-stabilisatorer är vad du vill ha för att det skall funka. I övrigt verkar det vara bra. Outemu är en billig Kinaklon så sannolikheten att det skulle finnas kopior av kopian är förhållandevis låg. Vad är det som får dig at tveka?

Allright! Så dessa till exempel? https://goo.gl/RbjX7z
Om jag förstått detta rätt så gäller det alltså alltid att ha PCB-monterade stabilisatorer (med undantaget du nämnde)?

Angående brytarna; Vad jag sett på de amerikanska sidorna som säljer Outemu så har Purple Ice helt genomskinligt skal/hus och det verkar alltid följa med sip sockets till LEDs. Vad jag förstår finns det även en vanlig purple (dvs icke "Ice" version), och vet inte riktigt hur man skiljer på dessa.

Här är andra brytare som uttryckligen anger att det är Ice varianten, med helt genomskinligt skal, men inga sip sockets.
https://goo.gl/PibPTH

Stort tack!

Av Fyren

Håller på att plocka ihop delar till mitt första egna bygge. Har ett Magicforce 68 med Gateron Brown idag, och skulle vilja ha något hårdare fjädrar och tydligare "bump". Kollade på Zealios men dom var lite dyra för CSN-pengen... Sugen på Outemu Purple Ice istället, någon som vet var man kan få tag på dom för ett vettigt pris? Osäker på om dom jag har i varukorgen på aliexpress är äkta nämligen. Här är länk: https://goo.gl/F5Wxwh

Ett annat alternativ skulle ju vara ergo clears, men även där verkar det bli dyrt relativt Outemu Purple Ice.

Ni får gärna ta en titt på min kundvagn. Lite osäker på kompatibilitet, framförallt stabilizers? Har sett att det finns på plate och PCB-monterade. Vilka ska man ha och hur ser man det?

Kundvagn i spoiler pga. lång bild
Av Fyren
Skrivet av Lodisen:

men, men om du är händig kan du byta kortet själv. Bryter inte garantin, kostar runt 200 spänn. Sök på Google efter Dell xps wifi issue. Extremt många med problem. Annars är den sjukt bra. Du bör dock vänta på 8 gen Intel cpu. 4 core istället för 2. Kommer i januari on jag inte missminner mig.

Ja det fixar jag i så fall, perfekt!

7700HQ har 4C8T om jag inte missat helt? I vilket fall funderar jag på att vänta, 9560 är ju snart ett år gammal så är nog ingen dum ide!

Av Fyren
Skrivet av erssn:

Har läst att ux550ve har rätt stora problem med thermal throttling

Ja det låter inge vidare. Undviker nog den då!

Skrivet av Lodisen:

Se bara till så att du inte får Killer 1535 (Nätverkskort) i laptopen.
Köpt 10st Dell XPS 13 på jobbet, 9 st utav 10 har problem med att den tappar connection med routern.

Går det att välja annat? Hittar inga val att konfigurera på Dells hemsida.

Av Fyren

XPS 15 9560, ASUS UX550VE-BN022T, Xiaomi Mi Notebook Pro

Hej!

Sitter och funderar på en ny laptop, 14 eller 15". Helst skulle jag vilja ha en något högre upplösning än 1080p, men verkar svårt i prisklassen (runt 14 000).

Hittat datorerna i titel:
Dell XPS 15 9560: i7-7700HQ, 8 GB, 256 GB PCIe SSD, GTX 1050 - 13 941kr
ASUS UX550VE-BN022T: i7-7700HQ, GTX 1050 Ti, 8 GB RAM, 256 GB SSD - 13 990kr
Xiaomi Mi Notebook Pro: i7-8550U, GeForce MX150, 16 GB ram, 256 GB SSD - ca 13 500 efter eventuell moms och tull

Kommer användas framförallt till CAD, programmering och Photoshop. Har en rejälare burk hemma (sign), men vill ha möjlighet att jobba i nämnda programvaror i skolan, och min nuvarande 13" Macbook Air känns lite klaustrofobisk (och klarar inte CAD). Då datorn ska med i väskan till skolan i stort sätt varje dag ska den ju helst inte vara allt för otymplig, men får känslan av att datorerna ovan är relativt små för att vara 15"?

Vilken hade ni valt och varför? Har ni kanske andra förslag? Tack!

Av Fyren

ERR_EMPTY_RESPONSE (Kan en nå vissa webbplatser)

Hej!

Har fått lite strul med att nå blandade webbplatser på senare tid. Sidorna det gäller är väldigt blandade, allt från skolans till min router (192.168.1.1). Problemet är lokalt på min stationära dator i sign (funkar på min macbook och telefon). Testat flera olika webbläsare (chrome, firefox, edge - alla har problem med samma sidor men ger olika felmeddelanden).

Har testat metoden enligt nedan (hittat på med hjälp av google):

Citat:

ipconfig /release
ipconfig /all
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew

netsh int ip set dns
netsh winsock reset

Now Restart your PC.

Windowsfelsökaren ger följande

https://i.imgur.com/xmt0ajR.png

EDIT: Lyckades precis nu hitta felet efter flera veckors strul; Bitdefender blockade av någon anledning dessa sidor. Nu är bara frågan hur jag åtgärdar det...

Av Fyren
Skrivet av jocke92:

Du kan ställa VPN på att vara split-tunnel och då skickar den bara det som måste skickas över VPN, vilket i ditt fall blir trafiken till NASen.

Alternativ två är att sätta igång FTP i NASen och köra den utan VPN. Då behöver du FTPS-stöd som är mer säker än vanlig FTP. Sedan kan du göra anslutning med tex. programmet webdrive för att få den som en mapp i utforskaren

Ska söka lite på split-tunnel och se om jag förstår mig på det. Tack!

Angående FTPS verkar Netgear låst ner den funktionen till deras "Permium"-tjänst som man får betala extra för tyvärr.

Skrivet av hasenfrasen:

Användarmanualen sidan 55?

Mjo, suttit och kollat runt i den ett tag (och på google) men lyckas inte hitta något som riktigt passar på det jag är ute efter. Många som föreslår att öppna portar, vilket inte verkar helt optimalt ur ett säkerhetsperspektiv.

Av Fyren

FTP via VPN till annat nätverk

Hej!

Har fått tillgång till en gammal NAS (Netgear Stora MS2110) som kommer stå utanför mitt interna nätverk och funderar lite på hur jag ska göra för att komma åt denna på ett smidigt sätt via FTP.

Optimalt hade varit att kunna lägga till den som nätverksenhet direkt i Windows 10 (gör det enkelt att göra backups osv), vilket borde kunna göras antingen genom att öppna portar i routern på NASens nätverk eller via VPN? VPN vore givetvis det bästa. Går det att använda VPN endast för att nå NASen (vill inte låta all min trafik gå genom den dvs)?

Inte helt hemma på detta med nätverk som ni märker. Tankar och ideér? Tack!

Av Fyren

Jobbar på ett hobbyprojekt (Case till min 3D-printer) och tänkte att jag skulle rendera den för skojs skull. Här är ca 5h in med datorn i sign, 431 samples. Fireflies överallt!

https://i.imgur.com/s9BJKMY.jpg

LED-stripsen ser ut som skit, missade slå på bloom för att maskera dom lite (fulmodel och slarvigt arbete med material). Mitt trämaterial på själva lådan är inte heller så vasst, något att jobba på.

Någon som har tips angående fireflies? Väldigt ny med rendering, så vet inte riktigt vilken mer info som är relevant. Vet heller inte riktigt var jag ska börja felsöka. Kör Keyshot 7 Pro

EDIT: Körde lite regional renders, och kom fram till att det är glaspanelerna som skapar stora delar av fireflies. Vill ju gärna ha dom där, men hur?

Av Fyren

300 bjudet för Lamina 8"

Av Fyren
Skrivet av Ligtningshaadow:

Jag har 2-3 Dell latitude 3330 batterier om det skulle vara intressant

Har fått tag i ett gäng batterier lokalt nu, men tack ändå!

Skrivet av KungFredda:

Jag har tyvärr inga till övers, däremot misstänker jag att Deltacos powerbank för 19kr på inet innehåller 2st; #16950395
Credd till @DavidtheDoom för detta.

Skrivet av DavidtheDoom:

Hahaha, precis min tanke!
Sitter ju även ett kontrollerkort med laddförmåga via 5-5.4V eller så!

Suuuper! För 19kr kan jag inte säga nej, trots att jag som sagt redan har ett gäng. Får bli att åka ner till Hötorget och hämta en på direkten! Tack!

EDIT: 2st 18650 celler som väntat! Oklart vad det är för celler exakt dock, men helt klart värt ändå!

Av Fyren

Defekta laptopbatterier / 18650 celler

Hej!

Försöker samla ihop ett gäng 18650 celler till ett hobbyprojekt. Dessa finns i vanliga laptopbatterier, varför jag nu försöker få tag i dem till ett rimligt pris!

Skriv vad ni har och hur mycket ni vill ha betalt för dem! Givetvis är även lösa 18650 celler i bra skick av intresse (Från kända tillverkare såsom Samsung, LG, Panasonic).

Hämtar gärna i Stockholm för att undvika frakt på så här små grejer.

Läs hela annonsen här

Av Fyren

Det är pga att Amazon ger dig priset med svensk moms istället för tysk. Alla utländska företag som säljer för mer än ett visst värde per år (tror det var 100 000kr?) till Sverige måste använda svensk moms vid försäljning till Sverige.

Jag kör alltid i EUR, då får du din banks växelkurs istället för vilken nu Amazon använder. Alltid blivit billigare för mig.

Av Fyren
Skrivet av jimjans:

Hittade mer information om lw25 och den är visst rätt frätande så om inte annat är den nog inte så nyttig för dig men har du ett nytt kort utan oxid så skall tennet flyta ut fint ändå annars gör rent men isopropanol innan.

http://www.shoppingfever.de/prod/Weller-Loetwasser-LW-25-Lw25...

Konstigt att inte kjell säljer ett elektronikflussmedel inte kul att få i ögonen om det är frätande ..

Skrivet av DilluTioN:

Jag handlar allt sånt på electrokit. Bra priser och snabba leveranser.

(Har ej läst tråden, kommer bara med ett snabbtips)

Skrivet av jimjans:

Ja de har ju bla den här pennan den lär ju garanterat funka bra enligt databladet https://www.electrokit.com/flussmedel-penna-10ml.49540

Lämnar inga rester och inte frätande.

Tack för tipsen!

Beställde en penna från Elfa, kunde tydligen hämta i butik i Solna så blev betydligt billigare än 300kr nu. https://www.elfa.se/sv/no-clean-flussmedelspenna-circuitworks...
Står uttryckligen på tillverkarens hemsida att den är bra till kretskort osv. så den känns som ett säkert val!

Får lämna tillbaka flussvattnet på kjell!

Av Fyren
Skrivet av jimjans:

Tror inte det skall vara något problem brukar inte vara felaktigt flussmedel som ställer till utan dålig lödning att det blir för varmt.

Gör bara rent efter dig spola bort flussmedlet när du är färdig.
Vet inte om det är så att vissa och deras rester kan vara ledande och därav inte rekommenderade för elektronik men är ju inga problem om du rengör efter dig wellers är löslig i alkohol.

själv använder jag kesters flux.

Allright, kanon!

Läst på lite mer nu och verkar som att det är de frätande egenskaperna som man vill undvika vid elektronik. Köpte alkohol (isopropanol >99.5%) så tänkte använda mig av topz och alkoholen för att göra rent efter, och då borde det inte vara någon fara alltså?

Tack för hjälpen!

Av Fyren
Skrivet av jimjans:

Elfa har en uppsjö av olika varianter brukar själv köpa flussmedel i penna väldigt smidigt om inte annat .
Det du har köpt fungerar bra också det är vanligt flussmedel du har köpt.

Vad kör du för lödtenn då?
Tänkte mest på om det är blyfritt du använder är lite annorlunda att jobba med.

Använder ett tenn med bly (60/40) jag köpte på nätet för massa år sedan, står rosin core på det så antar att det redan är fluss i, men verkar inte räcka till.

Hittade denna produktsida om LW25, https://www.amazon.co.uk/Weller-Soldering-25-L%C3%B6twasser-L...

"for all soldering, except electrical engineering, electronics and electrical installation". Säker på att det funkar? Förstår inte riktigt vad som skulle kunna gå fel, men vill ogärna behöva köpa nya komponenter från Kina

Ja, Elfa såg jag hade flusspennor! Aldrig handlat av dem, vad jag förstår är det bara näthandel? Med frakt hamnar en sådan på nästan 300kr vilket känns lite väl dyrt...

Av Fyren

Vilket flussmedel till elektronik?

Hej!

Beställt delar och ska bygga en quadcopter. Alltid haft problem med att lödtennet inte vill flyta ut, så tänkte därför att jag ska köpa lite "flux" vilket vad jag förstår innebär flussmedel. Då är fråga vilket flussmedel jag ska köpa? Försökt hitta vad som gäller med inte gått något vidare.

Var på Kjell och där hade de 2 varianter: ett lödfett (ej lämpligt för elektronik av okänd anledning) och lödvatten, Weller LW25 som de inte kunde ge info om det var lämpligt för elektronik eller ej. Köpte därför detta i hopp om att det var rätt, om inte får jag lämna tillbaka det.

Var kan jag annars få tag i lämpligt flussmedel? Vore trevligt om det gick att köpa i Stockholm innerstad då jag ej har tillgång till bil och vill komma igång snarast! Tack!