Inlägg

Inlägg som Fyren har skrivit i forumet
Av Fyren
Skrivet av Casper:

Ska vara runt 1.24V, ja. Skumt, testa att dra ner och se om datorn fortfarande Ar stabil.

Lekte lite snabbt i bios nu:
Satte voltage mode på adaptive, sen Vcore till 1.25. Gick upp till ca 1.3 under load, så lite bättre iaf. Stängde av LLC (Vad jag tolkar som avstängt iaf, mode 8 på mitt moderkort) och nu har jag Vcore på ca. 1.28 under load enligt HW. Känns fortfarande lustigt, sätter jag vcore på 1.25 och ingen LLC bör ju jag få Vdroop under load och hamna på under 1.25...

Körde stabilitetstest i 10 min nu, stabilt än så länge iaf, men får forsätta imorgon, börjar bli sent.

Grymt, visste inte att det fanns en guide här på forumet, tack!

EDIT: Testade nu att uppdatera bios till senaste (verision 1.3), och kör allt på defualt, vilket nu ger mellan 1.29 och 1.3 under load. Fortfarande högt, eller missar jag något och detta är fullt normalt?

Av Fyren

Stock core voltage på i7 7700k?

Hej precis byggt ihop mitt nya system i sign.

Satte upp HW-monitor och körde x264 för att testa temps i load. Med min Be Quiet! Pure rock stack temp snabbt iväg till 85c, vilket känns lite högt för standardklock.

HW-monitor rapporterar vid detta tillfälle 1.35 i Vcore. Är det verkligen normalt? Vad jag sett i reviews på 7700k verkar standard Vcore ligga på runt 1.25?

Nu har jag allt inställt på auto i UEFI för tillfället, men hade tänkt börja klocka lite imorgon och då är det bra att veta vad standard Vcore bör vara. Håller på att läsa på lite då det var ett tag sedan jag klockade sist, och en hel del har ändrats.

Skulle även uppskattas om någon visste om en bra guide till hur överklockning funkar på Kabe Lake plattformen!

Tack

Av Fyren
Skrivet av StuntmanMike:

Nej det såg jag inga när jag rotade runt i lådorna. Följer det med till PWM-fläktar?

Right, kanske inte följer med till PWM, my bad.

Bjuder 180+frakt för båda, kan swisha direkt om du godtar.
EDIT2: Kan ta alla 3, 270kr+ frakt.

Av Fyren

Intresserad av 2st phanteks svarta. Har du kvar low-noise adapters till dom?

Av Fyren
Skrivet av AMD-FX:

De flesta tillverkare har väl problem? så att byta är ju inte säkert att det löser sig genom att byta moderkort

Jo precis, men vad jag sett så verkar det som att gigabyte har minst problem. Kanske bara är BIOS-uppdatering som krävs dock...

Skrivet av Bernd_P1:

Haha det här är ju helt otroligt. För bara 5 minuter sedan hade de ingen aning om varken moderkort eller CPU...

Av Fyren

Jag har beställt ett MSI Gaming Carbon Pro X370 (som jag inte verkar kunna få tag i än på ett tag), men med allt detta strul runt moderkorten är frågan om man ska chansa på detta moderkort? Någon som har sett tester av detta kort?

Tror ni jag bör byta upp mig till ett Gigabyte Gaming 5 som verkar vara det kort som givit bäst prestanda i tester än så länge? Kanske bara är BIOS/UEFI uppdateringar som behövs för att få övriga moderkort på samma nivå?

Av Fyren
Skrivet av ParasiteX:

Om du tänker klocka manuellt. Kör 1700. Den ser ut att vara väldigt lätt att klocka upp till samma nivåer som 1700X/1800X

Är du inte speciellt hypad på att klocka (dock får man fråga vad du gör på Sweclockers i så fall), så är 1700X ett hyfsat alternativ.

Allright, tack! Klockning är definitivt på tapeten (beställt x370 moderkort). Får försöka se om jag kan lyckas få tag i en 1700 istället då, tack!

Av Fyren

Vilken röra detta har blivit...

Har svårt att tyda vilken processor det faktiskt är som gäller nu. Har beställt en 1700X av Inet som jag kan hämta i butik imorgon. Var detta dumt, borde jag sparat pengarna och köpt en 1700 istället?

Spelar lite (har tyvärr inte så mycket tid längre pga plugg.), men jobbar även i CAD, blender och där med renderingar till skolprojekt. Någon som vill fylla i lite?

Av Fyren
Skrivet av Arzei:

Jag och en polare beställde varsin 1700X och Prime X370-Pro så fort de lades upp på webbsidan, vi har pratat med Webhallen Barkarby och Liljeholmen idag och ingen butik har något i lager. Butikspersonalen trodde att de dyker upp nästa vecka. Väldigt trist, hade hoppats kunna bygga i helgen.

Samma här. Riktigt tråkigt :/ Sugen på att beställa på Inet som påstår att 1700x skickas idag och moderkortet (MSI Gaming Pro) skickas på måndag.

Av Fyren

Någon mer som beställt på Webhallen?

Ringde och skulle kolla läget, någon tjej svarade och sa att det kunde dröja veckor och att dom inte visste något... 1 min senare ringer en kille upp (hade blivit fel i deras växel), passade på att fråga igen och nu fick jag svaret att grejerna skulle skickas nästa vecka.

Av Fyren
Skrivet av infigo:

G403 är mer sne och om du håller snett så passar den formen nog bäst. Jag har testat båda och gillar själv formen på G900 mer (den jag faktiskt har, vilket är tur) men jag vet inga som visar den i butik. Jag hade kollat Inet, media markt och så vidare. De brukar ju ha saker som har saker uppställda men man vet ofta inte vad innan man går dit.

Sprang ner till Inet nyss, superkillar där! Hade G900 på display och packade upp en G403 för att låta mig känna och jämföra

G900 passade helt klart bäst! Trodde jag skulle störa mig på att scrollhjulet kan föras åt sidorna, men visade sig inte vara ett problem. Upplevde dessutom att scrollhjulet på G403 satt för långt bak (gjorde det svårt att nå) och att det var för hårt att klicka ner.

Tack för tipset!

Av Fyren

Affär i Stockholm med Logitech G403 och G900?

Tjena!

Min G400 gav precis upp så måste köpa mig en ny mus illa kvickt! Har kör MX518 och G400 i 10 år nu, så är rejält inkörd i formen på dessa.

Vill köra trådlöst denna gången då sladdar fastnar i hyllan till skärmen. Kollar därför på G403 och G900, men vill gärna känna på dom innan jag köper. Letar därför efter någon affär i Stockholm där jag kan testa dom lite! Någon som sett dom på display?

Om inte, vilken tror ni passar bäst? Kör någon form av hybrid av finger tip/Palm grip där endast yttersidan av min handflata (vid lillfingret) vilar mot musen:

http://cdn.overclock.net/a/a0/a091c375_vbattach226063.jpeg

Tror eventuellt detta hybridgrepp beror på min (döda) mus form. Kanske kan vara vettigt med en mer neutral form som G900 då? Tack

Av Fyren
Skrivet av henke47:

@SpeedRebirth: Nästan alla är SO-DIMM, vilken ska man välja? Visa gärna ett förslag

Du kollar på minnen till bärbara datorer. Under denna länk hittar du DDR3-minnen till moderkortet du länkat:
https://www.inet.se/kategori/307/ddr3

Här är ett vettigt alternativ:
https://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-cl...

Av Fyren

Ouff, det var en liten PSU!
http://techreport.com/review/28751/intel-core-i7-6700k-skylak...

Skulle definitivt säga nej, köp en rejälare av bra kvalitet. Kolla Swecs tester för att hitta lämpliga
120W är dessutom MAX som den PSUn levererar, man vill ju gärna ha lite marginal också.

Av Fyren
Skrivet av serverfel:

Intel Core i5 750...

Blir nog ett jädrans lyft.

Yes! Men väldigt imponerad över denna CPU och mina grafikkort (5870 CF), de har tuggat på riktigt fint i ca 7 år nu. Först senaste året eller så som jag börjat känna mig begränsad. Kört både BF3 och BF4 i 2560x1440 med acceptabel FPS. Mest långlivade datorbygget jag haft, helt klart en bra investering

Av Fyren

Jag bokade en 1700 tillsammans med ett MSI X370 Gaming Pro, och hoppas att CPUn klockar bra.

Tänkte att om 1700 visar sig vara en besvikelse trots allt (verkar inte så direkt ) så kan jag ändå utnyttja min ångerrätt och lämna tillbaka grejerna.

Kommer i vilket fall som helst bli skönt att byta upp sig från nuvarande system med en i5 750

Av Fyren
Skrivet av marcusOCZ:

Söker ni på Newegg får man fram lite specs på moderborden i alla fall. MSI går fett bort, det samma Biostar och kanske också Gigabyte denna gång. Kvarstår är Asus mot Asrock, där det dyraste Asrock har extremt med features till $240. Jag hade nog inte valt B350 om jag skulle överklocka från de specs jag läst om i alla fall. Men, man bör nog vänta på tester.

https://www.caseking.de/en/detail/index/sArticle/45533

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157...

Otrolig prisskillnad på samma kort.

Skulle du kunna specificera varför MSI går bort? Sugen på ett MSI X370 Gaming Pro Carbon nämligen, och hittar inga konstigheter?

Av Fyren
Skrivet av Dinoman:

Avvakta och se hur Ryzen klockar. Det är svårt att argumentera emot att du får en åttakärnig processor som presterar väldigt nära och om Ryzen klockar hyfsat lätt upp till 4.5GHz det kommer inte vara någon fråga om att Ryzen är bättre.

Skrivet av oTiuZ:

Personligen skulle jag köra på Ryzen, då det ser ut att bli likvärdig prestanda för en billigare peng. Men det är nog bäst att vänta till ordentliga tester

Skrivet av ClintBeastwood:

På Tisdag (eller 2e Mars?) kommer många vara villiga att svara dig. Nu är det nog främst fanboys som kommer rekommendera antingen det ena eller andra.

Tack hörni! Får vänta lite till!

Jag är nog lite väl ivrig!

Har resten av delarna ståendes på hyllan för bygget, så blir lite otålig!

EDIT: Fan, kunde inte hålla mig

La en förbeställning. Tänker att i worst case (om det visar sig att att 1700 inte alls skulle vara skysst i spel) så har jag ju ångerrätt och kan lämna tillbaka på Webhallen.

Av Fyren

Då är frågan... 1700 (ej X) eller i7 7700K? Kommer köra i 2560x1440 med ett GTX 1070. Vad tror ni?

Parar Ryzen med ett MSI X370 Gaming Pro, och i7an med ASUS STRIX Z270F GAMING.

Av Fyren
Skrivet av byerley:

Lite detaljer om MSI's AM4 moderkort.

AMD Ryzen AM4 X370, B350 and A320 Motherboard Prices From MSI Confirmed – X370 XPower Gaming Titanium at $299 US

Angående minnen så hävdar att de att toppmodellen MSI X370 XPOWER Gaming Titanium ($299) klarar 4000 MHz (O.C.+) och att MSI X370 Gaming Pro Carbon ($179) "beyond 3600 MHz (OC+)". De nämner inget om minnet för B350 modellerna. Även två mATX modeller vad det verkar.

Vad tror ni priserna innebär på svenska marknaden? Själv är jag nog mest intresserad av X370 Gaming pro för$179. Kan det tänkas landa på 1800 sek här?