Inlägg

Inlägg som Misak Koim har skrivit i forumet
Av Misak Koim

Räcker med att klocka din i5a, köpa adekvat kylning för den, smälla på med 8gb ram till och köpa ett GTX1070 så är allt guth.

Alternativt köpa en begagnad i7 2700k/3770k och göra det ovanstående också.

Av Misak Koim

Ja gillade Emil skarpt. Emil och Jonas var lite som Tommy Lee Jones och Will Smith i MIB, dem var en väldigt rolig kombo som var lite sådär awkward som riktigt nördiga nördar kan vara framför kameran. Jacob är himla härlig dock och jag gillar honom också; tror bara att det krävs lite "om-invaning" av nya medlemmar i panel, det är allt.

Jag kollar överlag mindre för att det inte finns någon tid till det med jobb och andra intressen utöver nörderi (i sin rätta bemärkelse).

Av Misak Koim

@SvenskGaming

Läser du ens det som folk skriver till dig?

RX460 är sämst.

GTX1050ti är näst sämst

RX470 är minst sämst och är där du befinner dig nu med ditt HD7950.

RX480/GTX1060 vore en uppgradering för dig om du sitter på ett HD7950.
(Alternativt begagnade kort, typ: R9 290/290x eller GTX970/980)

edit/
Sluta häng upp dig på mängden grafikminne.

Av Misak Koim
Av Misak Koim

@Freggatten

Webhallens är det bästa alternativet om man bara utgår från komponenterna som sitter i, det som faktiskt spelar roll.

Du får:
500GB SSD - Dagens sweetspot tycker jag i SSD-storlek - Taurus har 250GB...
Tornkylare - Mångt mycket bättre än Corsairs budget-alternativ av slutna vattenkylare som sitter i Taurusen
Du får också högre klockade ramminnen - Taurus kör standard hastighet på minnena.
EVGA nätaggregat - Taurus har Fractal Designs EFFEKT-serie.
Allas våran favoritdatorlåda; Define S - Taurus har CoolerMaster HAF912 med en Inetlogga på.
Asus STRIX-version av GTX1080 - Taurus kör MSI Founders Edition eller MSI AERO-versionen (båda = lågbudget)

Skulle inte ens kanske snegla på Taurusen med tanke på att den är dyrare också. Förstår inte hur det går ihop.

Sen kan man ju få en dator byggd av Inet:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9823656/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823656/

I den här konfigurationen får du tre stycken spel med totalt. 2 stycke Mafia III och 1 stycke GoW4. Sälj 1 Mafia III så är du under Webhallens pris och du får 2 spel och inte 1.

Av Misak Koim

@kvamen

Frågan är vad du har för tv. Om du har en "ljud ut" utgång på tv:n lär det ju gå an. Du behöver bara veta vad det är för typ utav utgång som tv:n har sen är det bara att köpa en 3,5mm hona > whatever kontakt du behöver. Finns väl i princip alla sorters kontaktomvandlingar passiva som aktiva.

Många tillverkare sätter ett hörlurs uttag på tv:n, om du har ett sådant så räcker det med att du kopplar in den gröna i i det uttaget förutsatt att det är ett 3,5mm jack och inte ett 6,3mm jack.

Av Misak Koim

Do you feel it - Chaos Chaos https://open.spotify.com/track/3lOok0REf4j3790abX26PR

Hurt - Nine inch nails https://open.spotify.com/track/4HbVVd2D3HKYe7PR0uEn1q

End of the affair - Ben Howard https://open.spotify.com/track/485lbQ4xS5rKOVa8KjFZ8c

Line of Fire - Junip https://open.spotify.com/track/1Y2bew4QIi27KX8fcZReUw

Voices - Saosin https://open.spotify.com/track/71U9X93wy4BQGyvmjFqApv

Alla dem här låtarna är förvisso inte förenade med hårdrocken, men ack så bra dem är.

Av Misak Koim

Hjälp med konstruktion av kulisser,

Heallåoäller!

Jag och min teatergrupp har ett litet problem. Vi ska bygga kulisser till en föreställning och vi är lite lost.

http://imgur.com/YXN5dGK

De två stora prickarna nere i hörnen föreställer fasta pelare som scenen utgörs av, dem är fastgjutna i byggnaden så dem går inte att få bort.

Väggarna som är vinklade in mot mitten måste byggas. Vi har väldigt många skivor som är typ 100x230cm. Dem ska vi använda till att bygga väggarna som utgör rummet. Det vi fnular på är hur vi ska bygga så att dem står upp och går att luta sig emot. Att fästa i taket är alldeles för omständigt då scenen ska gå att montera ihop snabbt innan föreställning och ner efter föreställningen. De väggarna som är vinklade från pelarna skall innefatta dörrar som vi ska såga ut ur dem och sen fästa tillbaks i skivorna med hjälp av gångjärn.

På högra väggen som är vinklad från pelaren skall dörren vara precis vid pelaren. Den motsatta väggen skall ha dörren längst ner i vänstra hörnet på del långa väggen. Alltså så långt ifrån pelaren som möjligt men fortfarande samma vägg som ska utgå ifrån pelaren.

Så vi funderar väl mest på hur vi bygger så att den håller för att luta emot utan att fästa i taket. Väggarna som är vinklade i bilden tänker vi att vi fäster i varandra så att dem blir mer rigida.

Vi har virke men eftersom att det är en teater vi driver på egen hand finns det inte tillräckligt med pengar för att köpa hur mycket virke som helst för att få det tipptopp...

Vi behöver liksom få fram bästa möjliga budgetalternativ för att få det så stadigt som möjligt.

Har ni någon idé eller tips?

Tack på förhand!

Av Misak Koim

Ta lite bilder på baksidan av Denon-enheten samt TVn:s alla olika anslutningar så blir allt mycket enklare att förklara för dig!

Av Misak Koim

Dra bara ner övre statusraden flera gånger tills att alla ikoner dyker upp. Slå på plats så ska du se att den slocknar eller vaknar till liv. Förutsatt att din BlackView inte är defekt.

Av Misak Koim
Av Misak Koim

Det blev ENTP på personlighetstyp.se och ENTP-A på 16personalities.

Av Misak Koim

@gylldevik

Yes, som foxzox7 säger så är det verkligen läge att härda ett par veckor till. Om du klarat dig hittills på ditt nuvarande kort så håller det utan tvekan tills AMDs release av RX 480 som enligt rykten ska prestera likt ett 980.

Av Misak Koim

@muwdy

Här har du de två tester som brukar länkas av användare här på forumet på de nätaggregaten som oftast rekommenderas

http://www.sweclockers.com/test/21115-corsair-rm750x

http://www.sweclockers.com/test/18746-evga-supernova-g2-750-w

Bara att skumma igenom och göra ett val

Av Misak Koim

@JonasT
@emilakered
@Dimestam
@Jacob

Betyder det här att ni kommer vänta med att släppa recensioner av både MSI- och ASUS-korten tills att ni fått in exemplar som inte blivit BIOS-manipulerade?

*edit

Hade missat det här i artikeln så ni kan bortse frågan:

Citat:

SweClockers testar med rätt klockfrekvenser

Tilltaget har sedan tidigare uppmärksammats av SweClockers, där redaktionen efter samtal med MSI numera får grafikkort utan mediaanpassade BIOS. Efter liknande återkoppling med Asus har testlabbet fått samma BIOS som används i butiksexemplar, vilket innebär att Geforce GTX 1080 och GTX 1070 Strix Gaming kommer testas med rätt klockfrekvenser i Gaming Mode.

Av Misak Koim

@muwdy

Jag hade stora problem med ett beQuiet nätaggregat, kommer aldrig rekommendera dem till någon.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9480058/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9480058/

Det här nätaggregatet imponerade Sweclockers redaktion och många andra hårdvaruentusiaster på nätet. Antingen detta eller EVGA Supernova G2 650-750W!

Något i den här stilen:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9480075/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9480075/

Av Misak Koim

Ladyn tycker att jag nonchalerar saker som hon bryr sig om, vilket jag inte gör. Hon tycker att vardagen tillsammans är det som gör allting. Hon tycker jag lever för långt fram i tiden och inte i nuet och jag blev nästan orolig över hur hon var när hon berättade det här igår. Hon hamnade liksom i distans och var nästan lite skygg. Jag tror det löste sig framåt kvällen. Men nu istället kan jag inte tänka på något annat än hur jag ska göra för att hon ska förstå att jag bryr mig och vill förgylla vår vardag tillsammans.

För hon kan det handla om att typ.. unna sig saker, se till att man äter okej och bry sig om sånt. Hon tror att jag tycker att det är okej att käka pizza 4 dagar i rad och det tycker jag verkligen inte. Men jag har hamnat någonstans där jag helt plötsligt börjar tro att hon kommer göra slut över det här, alltså att hon har fått för sig att jag inte bryr mig om det som hon bryr sig om.

Och alla människor är ju olika. Det klart att vi har olika prioriteringar här i livet. Det har ju alla; men det känns som att hon går omkring nu, från igår, och tror att vi helt plötsligt är helt olika människor.

Och vi är verkligen olika människor men vi delar ändock så mycket och har så kul tillsammans. Hon jobbar kväll, jag jobbar dagtid. Hon kommer från dansvärlden och har varit professionell dansare och jag kommer från datavärlden. Hon är vääääldigt pk (vilket är bra) och jag,,,(paus),,, jag försöker vara det, men ibland drar man väl till med ett skämt, som kanske nu sådär i efterhand inte alls var så smart. Men sen så har vi vårt gemensamma intresse som är teater och det var så vi träffades..

Och jag ba vet inte, hon säger att jag inte ska oroa mig men jag gör det ändå. Så jag vet inte vad poängen med det här inlägget är mer än att typ... Känner någon att denne kan relatera så vore det nöjs att läsa ett par ord. Jag vill ju vara med henne till tusen, alltså verkligen till tusen. Så jag känner att jag måste på något sätt lyckas förgylla hennes vardag tillsammans med min och införliva mig i det hon bryr sig om och jag bara undrar hur jag ska lyckas se saker som jag obviously inte har brytt mig om tidigare men som jag vill bry mig om!

(?)...

Sen så kanske hon är lite off pga. jobb och semester och allt sådant, framtiden, dåtiden, familj och vänner man inte ofta träffar osv. Sen så sa jag väl typ ... igår över sms ... att jag typ ville flytta ihop med henne, och hon tycker det är sånt man gör efter man har varit ihop i en lång tid. Vi har varit ihop sen i Oktober, så ja - det kanske inte var mitt bästa genidrag hittills.

Hai

Av Misak Koim

@griid

http://www.expressen.se/motor/sa-slacker-du-lampan-efter-att-...

Låter som att någon däcktryckssensor skall monteras eller programmeras.

http://www.vibilagare.se/bilfragan/bilfragan-dyrt-dackbyte

Man borde kunna skippa det då bilprovningen inte säger något om det men det är lag på att bilar som med ny platform från 2012 skall monteras med det och bilar producerade efter 2014 skall ha det.

K-2the-efft, fast det är ju självklart bra men det är en tung ekonomisk belastning bara för ett däckbyte...

Av Misak Koim

@spikfavoriten

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9464074/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9464074/

Här är en dator som kommer färdigbyggd från Inet med garanti och windowslicens, alles klar.

Sen valde jag inte till någon lagringsdisk - går att komplettera i efterhand, eller så lägger du till en i storleken du vill ha i kundvagnen.

Dock lär du vänta på att 1080 hamnar i lager.

Av Misak Koim

@MickeRD

Njae, om du inte ska överklocka kommer en mid-high end luftkylare vara tystare än ett AIO-system. Iallafall enligt mina egna erfarenheter av AIO-system som H100i, Arctic 120mm varianter och Antecs 1220.

Hemskt oljud när fläktarna måste veva igång bara för att datorn belastas.