Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Jag är 99% säker på att PoE är mer aktivt än vad D3 är

Tittare på Twitch
PoE: 5059
Diablo 3: 799 (Diablo 2: 1381)

Online på Reddit
r/pathofexile: 2 654
r/diablo: 396

Kanske inte 99%, men mycket mer kan man i alla fall säga.

Av formerself

Man måste ju Vaal:a något vid slutet av ligan. Denna gång blev det min 723 DPS 6L Starforge.

Innan:

http://i.imgur.com/q4ZE8Ne.png

...

Efter:

http://i.imgur.com/hpaI6t6.png

Så förlorar man 20 exalts med ett klick.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

25c? Det finns hur många bra 6L för under 20c, men jag har ingen currency kvar alls. Det är därför jag ska grinda Dried Lake. Har sex tab fulla med oidentifierade lvl 60+ Rares, saknar tyvärr amuletter och ringar. Hade jag det så skulle jag ha 40+ Chaos orbs. Ska försöka grinda ihop 50 Chaos innan Breach, så jag kan köpa Astramentis.

Corrupted 6L kanske går för ~20c. Jag kikade på icke-corrupted med ilvl 80+ och där fanns inget under 30c.

Använd whispering essences på vita ringar och amuletter för att göra 1c-receptet (eller sälj dem ifall de blir bra).

Av formerself

Även jag startade en Blade Flurry Assassin. Verkar vara en bra skill, men i nuläget har jag inte ens 3k liv vid level 71. Funderar på att kanske byta till CI.

Skrivet av IshethZenunim:

Låter lovande. Jag kör en Marauder Chieftain just nu, är lvl 58 och håller bara på att grinda mig upp till Dried Lakes för att farma mig till lvl 70 ca. Vid lvl 65 ska jag prova att använda Righteous Fire, just nu kör jag Explosive Arrow.

Behöver dock en riktigt bra 6L chest, och det är ju inte det billigaste...

Har samma problem med min CI Occultist. Har en jäkligt bra 6S chest piece som med Discipline ger mig 8k ES, men den är inte länkad än, och jag kommer knappast att ha råd att länka den innan ligan är slut.

Jag har en ocraftad 6L chest (hittade i en Fully Linked strongbox) som jag skulle kunna sälja billigt. Det är Strength-base, så det är svårt att få många gröna och blå sockets. Typ 25c kan du få den för och så får du hoppas på lite tur med Greed Essence-crafting.

Av formerself
Skrivet av Gavelinus:

Dessa handskar var inte så tokiga. Tyvärr inte 3 res men de duger ändå.
http://i.imgur.com/3gaKnMg.jpg

Fina! Släng på master crafted Lightning resist, gör den 4L med RRRG och Vaala Vulnerability on Hit. Då kan jag betala många Exalts för den

Av formerself
Skrivet av tyvar1:

Vänta.. Har du fått 3 exalted som drop på 2 timmar?

För om du fick 3 exalted på 2 timmar så är jag otroligt avundsjuk haha!

Haha. Japp. Den första kom strax efter att jag tänkte "hmm... jag tror inte jag hittat en exalted orb på typ en månad nu."

Av formerself

Cloth physics och cloaks/capes! Ska bli riktigt nice!

Intressant RNG idag. 2 timmars spelande och detta har jag hittat än så länge

http://i.imgur.com/Sc94qtc.jpg

Av formerself
Skrivet av misguided:

@formerself

Hur har det gått med din slayer? står still på 91 ser jag

Uppe i 70 nu så ska dundra på till 85 iaf innan det blir guardians m.m.

Filurar på att köra Essence Worm med Grace i....klurigare med resists men får försöka lösa det...alternativt strunta i Essence worm och köra med devoto's istället...älskar movementspeed

Den står stilla för att jag varit i Asien (utan laptop) sedan den 16e. Annars är det enda som hindrat den dålig map RNG. Är hemma igen imorrn och ska försöka hinna med så mycket PoE jag kan. Jetlag kanske hjälper till lite.

Har också funderat på Essence Worm, men mina resists är inte overcapped i dagsläget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av formerself

Verkligen en intressant kväll. Hittade också mitt första fiskespö.

http://i.imgur.com/S21yVuU.jpg

Av formerself

Chancade mig just en sån här!
(värda 46 exa just nu i ESC)

http://i.imgur.com/PChQ56D.jpg

Av formerself
Skrivet av misguided:

Ok, tar tillbaka allt ont jag sagt om GGG och min RNG denna liga.

6L Cospri's samt 6L Carcass på 480 fuses...samt grymt bra flipping igår.

ligger nu på 17ex och runt 450+ chaos m.m. nu ska jag bara bestämma vad jag ska spela härnäst för att dräpa shaper....BV = yuk....Ele Bow = meh lite för mkt meta just nu....ED Bow = körde förra ligan och har även kört upp en till 72 i denna liga...får se om jag orkar investera mer i denna.

Fler förslag?

Grattis! Du ligger nu bättre till än mig i form av RNG skulle jag tro.

Jag bytte precis till Blood Magic, Poison, Bleed Lacerate Slayer med Starforge, Kaom's Heart och Voidheart (som byts ut till Ming's Heart när min Starforge är 6L). Direkt kopia av en build en kille i min guild kör. Den farmar Uber Izaro bekvämt och har dödat alla Guardians och Shaper (även om det blev en 10-15-minutersfight).
Det är sjukt bekvämt att ha så stor mängd phys damage som slayer. Leechar tokigt snabbt nästan hela tiden och är stun immune under tiden (visserligen blir det inte så stora stuns när man har 8-9k liv). Detta blir antagligen den builden jag dödar guardians och shaper med, och antagligen den jag gör Endgame Grinds challenge med.

Starforge kostar ca 9 exa (17 exa 6L) och Kaom's Heart ca 1.5 exa. En armour base hjälm med 12% Lacerate Radius kan du nog hitta för ca 20 c. Voidheart ligger på 25-30c och resten är bara rares med Life, Resists och Stats.

Om den låter intressant kan du kolla min guildmates profil på:
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/ilyanna/characters (Ilyas_Slayer)
och min progress med samma build:
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/formerself/characters (_formerself)

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Någon som vet vad som händer med Skyforth? I början av ligan var de runt 15-17 ex, nu är de uppåt 40+ ex. Hade ju såklart hoppats på att få råd med dessa, men när de är så pass dyra nu så kommer jag aldrig få råd.

Antagligen best in slot för CI Blade Vortex.

Av formerself

500 jewellers utan en 6-socket. Slå det ni!
(och ja, jag dubbel- och trippelkollade att den hade tillräckligt hög iLvl)

Av formerself
Skrivet av misguided:

Vaal RF samt Detonate dead...får se hur det går men har sett något klipp på båda buildsen och ser skoj ut....så långt ifrån Meta man kan komma iaf

Hur tänkte du överleva Vaal RF? Någon typ av Vall Pack Blade Vortex för att få tillbaks liv så fort som möjligt efter att den lämnar dig med 1 hp?

Fiixade en Voll's Devotion igår genom att köpa 6 The Brittle Emperor-kort (hade redan 2st från Diviner's Strongbox). Det jobbiga var att man väldigt gärna lämnar in korten med en gubbe som är level 1, så man slipper möjliga usla implicit mods (t.ex Grants Level 4 Clarity Skill). Fick gräva fram mitt andra konto, skapa en ny gubbe som i stort sett bara gick in i portals, plockade upp quest item / tittade på när en boss dog, lämnade genom portalen igen.

I slutändan blev det tyvärr inte en Voll's med "+1% to Maximum Resistances" eller "Enemies can have 1 additional Curse". Det blev "2% increased Movement Speed". Inte fantastiskt, men det är i alla fall lite användbart.

Av formerself

Har haft svårt att hitta en build jag trivs med denna liga.
Vortex Elementalist - Nerfen av Elemental Conflux slog hårt här och en build som kändes riktigt bra förra ligan blev istället ganska svag denna liga. Övergav vid level 90.
Elemental Crit Ancestral Warchief Inquisitor - Jag påminde mig själv om att totems inte är så roliga. Hade även svårt att bli tankig. Övergav vid level 85.
Cospri's Malice Discharge CI Assassin - Pågående projekt jag nu levlar. Kan dock bli ganska dyr med Cospri's Malice, Voll's Devotion, Death's Door...

Av formerself
Skrivet av zkin:

Sålde den när jag fick ett bud på 9 exalts, lite lågt men det kändes inte som att jag förlorade alltför mycket på det.

Ändå riktigt trevligt med ett sånt tillskott till sin ekonomi. Vad kommer du köpa för pengarna?

Av formerself

Lyckades med kul grej. Twitch-streamern Mathil nämnde igår kväll att hans nästa build skulle använda Starforge eller Brain Rattler. Starforge har jag inte råd med, men jag köpte direkt en 474 dps Brain Rattler för 8 chaos. Nu verkar den vara värd 60+ chaos.

Jag borde ha köpt fler...

Av formerself
Skrivet av Ninotramp:

Lvl 80 marauder ground slam. Inte kört PoE på ett tag. Svåra bossar på maps. Canyon Map var 2 nya bossar. Som tur var mötte jag dom en och en. Var nära att dö ändå. Kör hardcore. Riktigt svårt. Testade Racecourse map och bossarna dödade mig nästan omedelbart.

Canyon-bossarna bör inte dödas en i taget. När den ena dör så blir den andra betydligt starkare, så den optimala lösningen är att få ner båda två till lite liv och sedan döda båda två samtidigt.

Racecourse-bossarna är inte så väldigt farliga, men tjuren har en mekanik man bör känna till. Ibland ger han sig själv en buff som reflekterar 100% skada, så man kan lätt one-shotta sig själv om man inte är försiktig.

Sedan så blir ju inte senare bossar direkt lättare

Av formerself

Riktigt kul med alla nya maps. Det blir dock viss frustration när man inte lyckas låsa upp mer än en map i en tier. Under hela gårdagen hade jag bara tillgång till Quay som enda T10, trots mina försök att låsa upp de andra genom att köra närliggande T9. Till slut lyckades jag byta till mig några av de jag saknade. Tips: använd /trade 820 för detta. Mycket aktiv byteshandel för att låsa upp the Atlas där.

Är det någon som haft framgångar med Essence crafting?
Själv har jag knappt gett mig in i det eftersom de inte ger så många mods som gynnar mig som kör Vortex. Om något så är det Essence of Hatred på Ring och Amulett som hjälper till med ~30% increased Cold Damage.

Av formerself

Lite tur med drops kan man nog säga att jag haft denna liga. I söndags hittade jag en Carcass Jack som min build behöver (hade ett värde på 2.3 ex just då) och igår hittade jag en Rathpith Globe som jag sålde för 2 ex. Jag hittade även en The Brittle Emperor i en Diviner's Strongbox, men tyvärr är det kortet in värt särskilt mycket längre.

Kanske rätt åt mig, men mina map drops har varit förfärliga. Vid level 84 har jag fastnat vid T3-4 och som högst fått en T6. Jag är även fast i övre vänstra hörnet på atlasen, så jag är lite trött på Channels och Acid Lakes.